Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami
Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw
Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze
W kompleksie są 2 hotele, Meninx 3* , my zatrzymaliśmy się w Meninx Riadh 4*. Bardzo miła obsługa, dobre i różnorodne jedzenie. Fajne animacje. Plaża piaszczysta
Obsługa - miła, przyjazna
Wodorosty na plaży :-)
Hotel spełnił nasze oczekiwania, oczywiście nie jest to 5gwiazdek,ale wiedziałam gdzie lecimy,pokoje sprzątane na życzenie,
Hotel duży z całym zapleczem atrakcji dla wszystkich,ludzie w nim pracujący bardzo mili i pomocni , blisko plaży,świetni animatorzy którzy umilają pobyt od rana do późnych godzin wieczornych .
Na korytarzach mrówki i trochę mało leżaków na basenach.
Hotel porażka jak na 4 gwiazdki. Gdzie nie spojrzysz brud. Okna w jadalni wymazane, podłoga w lobby wymazana, nie wspominając o łazience i pokoju. Jedzenie monotonne i zimne. Trzy razy dziennie jesz praktycznie to samo. Plaża to jedna wielka kupa wielbłądzia, psia i końska. Pelno ziekska. Nikt tego sprząta. Nie wspomnę o brudnych leżakach, "super" rozlatującej sie huśtawce z beczki stalowej oraz pordzewiałym prysznicu. Teren wokół hotelu też nie zasługuje na uwagę.
Jedyna zaleta to animatorzy. Brawo oni.
Powyżej.
Hotel omijajcie z daleka!!! Jedna wielka porażka. Oferta Coral Trawel niezgodna z opisem i rzeczywistością. Zdjęcia nie tego hotelu. Na terenie kompleksu remont, czylismy się jak na placu budowy. Brak bezpośredniego dostępu do morza. Plaża to jedna wielka porażka, wyglada jak skansen.Jedzenie monotonne [zero urozmaicenia]. Zalety
Jedyna zaletą tego hotelu to przesympatyczni animatorzy
Cały hotel to wada
Pobyt swietny.polecem.jak na trzy gwiazdki bardzo dobre warunki
Dobre jedzenie,mili animatorzy
Bardzo miło wspominamy pobyt w hotelu MENINX Super pokój blisko plaża super obsługa
Bliskość plaży i super obsługa
Nic
Hotel czysty schludny jak na swój staż obsługa hotelowa dobra
Duża przestrzeń bliskość plaży
Mało możliwość wyjścia na spacer pozą hotelem oddalony od centrum miasta kilka minut
Pokój przyzwoity jednak klimatyzacja prawie nie odczuwalna na wszelkie zgłoszenia zero reakcji przez ostatnie 2 dni ciekła woda z sufitu
Bliskość szerokiej i piaszczystej plaży duży basen
Brak klimatyzacji na stołówce i w holu jedzenie dość monotonne ale całkiem dobre
Pokój i łazienka bardzo ładne. Hotel stanowi parter i jedno piętro. KLIMATYZACJA w naszym pokoju działała bardzo slabo, w innych pokojach normalnie chłodziło... wiele osob o tym mówiło, tez tak mieli...proponowano nam zmianę pokoju ale żal nam było naszego pokoju bo mieliśmy taras na ogrod przed hotelem, z otwarta przestrzenia i piekna roślinnością. Infrastruktura bardzo ładna, zadbana. Basen główny przyjemny, drugi Basen ze ślizgawkami otwarty w godzinach 10-12 i 15-17, trochę krótko.. hotel bezpośrednio przy plaży. Idąc nad morze jest zadaszone miejsce do posiedzenia z barem. Na plaży niestety codziennie chodzą panowie z wielbłądami i koniami które wiadomo załatwiają się gdzie stoją...I nikt tego oczywiście nie sprząta. Plaża szeroka, łagodne zejście jest długo płytko. Jeśli chodzi o jedzenie, to jest różnie..jednego dnia jest pyszne jedzenie, innego dnia średnie a następnego dnia słabe, ale lody i owoce są pyszne. Pizza ma przedziwny ser, na minus. WIFI to NIEPOROZUMIENIE!!! radzę kupić kartę sim na lotnisku I nie liczyć na internet w hotelu bo to jest "katastrofa" jął to Pan na recepcji mówił. Ogólnie obsługa BARDZO się stara, to jest na plus. Pobyt uważam za udany, chociaż w lipcu było piekło 🙂
Ogród, baseny, bliskość do plaży, atmosfera.
Klimatyzacja WIFI
Byłam w tym hotelu już drugi raz i jest to na prawdę fantastyczny obiekt dla ludzi,którzy cenią sobie obsługę ponad mury budynku.Albowiem pokoje są już mocno starawe,ale czyste.Natomiast zarówno kelnerzy,jak i barmani i cały animatorski skład robią dobra robotę.Animatorzy zabawiają gości mnóstwem aktywności zarówno przy basenach jak i na plaży.Jedzenie pyszne,dużo i nawet jak na kraje arabskie bardzo urozmaicone. Gorąco polecam.
Zdecydowanie obsługa oraz pyszne jedzenie.
Przydałby się już remont obiektu.
Przebywałem w hotelu meninx w okresie od 29czerwca do 10lipca i naprawdę jestem zadowolony Hotel jak na warunki tunezyskie naprawdę bardzo fajny czysty pokoje dziennie sprzątane reczniki dziennie wymieniane obsługa bardzo miła Kelnerzy mimo naprawdę natłoku pracy starali się uwijać jak mróweczki Animatorzy super starali się umilać czas wszystkim Animator Momo fantastyczny gościu zresztą pozostali nie odstawali Posiłki urozmaicone nikt nie powinien chodzić głodny tylko czasami potrzeba trochę cierpliwości Niestety niektórzy takiej nie posiadają Przerażają mnie tylko osoby które same robią syf na stołówce a później są pretensje ze jest brudno Ale niestety tego nie da się uniknąć Świnie lepiej spożywają Z miłą chęcią wrócę do tego hotelu uważam że dobrze wydane pieniążki POLECAM !!!
Piękny basen czysta plaża a co najważniejsze blisko Fajna zjezdzalnia
.......hmm czy wogole takie były.... Jedynie w lobbi mogli by pościć klimę
Fajny hotel dla mało wymagających Ogromnym plusem jest piękna plaża z wielbłądami ,basen ze zjeżdżalnia ,blisko do sklepu . Jedzenie bardzo monotonne i niezbyt smaczne W pokoju smród z kanalizy (ale ogólnie czysto ) Słaba klimatyzacja Animacje codziennie te same
Plaża
Jedzenie
Byliśmy na wakacjach grupka 6 osób w wieku 22 lat, wakacje spędziliśmy swietnie, hotel jak na 4 gwiazdki ok, pokoje czyste codziennie sprzatane, jedzenie dobre lecz monotonne, codziennie prawie to samo ale nie chodzisz głodny, różne napoje alkoholowe oraz soki w godzinach od 10 do 24, baseny super, plaża również, woda czysciutka lecz lekko zanieczyszczony piasek, nie przeszkadzalo to w plazowaniu, animatorzy robią swietna robote, caly czas zajmuja sie gośćmi, są dla ciebie jak przyjaciele, obiekt duży, 2 hotele, wszyscy mogą korzystać ze wszystkiego, obsluga hotelowa bardzo mila Polecam
jedyna wada to to ze czasami nie bylo komu posprzatac papierków, rozlanego picia oraz zamiesc piachu
Hotel typowe 3 gwiazdki , a więc nie wymagaj cudów, ale czysto, codzienne sprzątanie,obsługa miła, jedzenie mało urozmaicone, ale głodny nie chodzisz, basen czysty,duży,leżaki bez problemu,plaża przy samym hotelu ,piękna ,szeroka,drobny piasek. Dużym atutem hotelu jest to że przyjechaliśmy o 4 rano,a pokój mieliśmy dopiero od 14 mimo to dostaliśmy od razu opaski i pokój zastępczy.Jest kilka wad i niedociągnięć ale ogólnie uważam że warto tam jechać
Animacje,szczególnie wieczorem,plaża,obsługa,basen.
W czasie posiłków jeden ekspres do herbaty i kawy na cały hotel,a więc kolejka,ogólnie obsługa stołówki nie nadąża z jedzeniem,bar przy plaży nieczynny.
Tragedia . Hotel ma jeszcze daleką drogę do 4*. Restauracja , a raczej stołówka z póznych lat komunizmu w Polsce , bez obrusów. Stoły brudne ,klejące się . Nikt tego nie sprząta , a jak juz to brudną szmatą. Podłoga brudna ,klejąca się. Plaża ,wcale nie jest prywatna ,pelna odchodów wielbłądzich i końskich. Brak serwisu plażowego ,leżaki połamane. Brak baru na plaży zgodnie z ofertą .Snack bary zamknięte .Mamy jeszcze dużo do opisania, ale szkoda czasu. Biuro coral travel powinno jeszcze raz zferyfikować ten hotel czy wysylać tam swoich klientów nie tracąc ich. Plusy to cudowna pogoda i cudowne towarzystwo .
cudowna pogoda i wspaniałe towarzystwo
Tragedia ...nie polecam . Szkoda pieniedzy na taki hotel. Ktoś powie ze niedrogo, zgadzam się ale nawet niedrogo moze być czysto.
Tragedia..nie polecam tego hotelu ..w jadłodajni/ daleko do resteuracji/ muchy na jedzeniu,brudne stoły, brak nakryć,obsługa obserwuje gości myjących stoły. Jedzenie ,tragedia .Brak klimatyzacji.Plaza / w ofercie prywatna/ a w rzeczywistości publiczna ,brudna i nie sprzątana.Konie i wielbłądy załatwiają swoje potrzeby na plaży,nikt tego nie sprząta.. Parasole zniszczone doszczętnie,.Na plaży brak baru/ w ofercie bar na plazy/ i mógł bym tak pisać w nieskończoność.. TRAGEDIA NIE POLECAM
Wcześnie opisane ..a jeszcze nie wszystko jestem w stanie opisać
Wiele rzeczy z opisu po prostu nie było… Bitwa o jedzenie, strasznie brudna plaża.. miejsce fajne, piękne morze, pokoje przyjemnie, service ok.
Pokoje, piękne morze, animacje .
Brudna plaża. Szkła, odchody, puszki, ceramika, wszystko tam można znaleźć stołówka to nieporozumienie. Bez klimy, duszno, walka o talerze, jedzenie i napoje często „rozcieńczane”, zgnite pomidory i wysuszona kapusta.. Snack bar to jakiś żart… jedna pizza, ktora znika w 20 sekund.
Niestety wersja all inclusive w tym hotelu nie istnieje. Owszem alkohol i napoje są, ale przekąsek nie ma, jedynie od 16:00 do 17:45 można dostać kawałek pizzy i to też jak się dopchasz. Poza tym żadnych innych przekąsek oprócz trzech głównych posiłków
Jedynie zaletą jest bliski dostęp do morza z przepiękną plażą.
Nigdy więcej takich wakacji!!! Hotel Meninx Djerba to jedna wielka porażka. Na korytarzach pełno zdechłych os, much i smród z kanalizacji. Wszystkiego brakuje. Na śniadaniu tylko jeden rodzaj pieczywa: białe. Na porządku dziennym problemy jelitowe, z naszej Polskiej grupy 13 osobowej może tylko 2 nie były chore. Nie wyobrażam sobie jak bym miała jechać do tego hotelu z dzieckiem! ten hotel nie zasługuje nawet na 2 gwiazdki.
Jedyną zaletą hotelu jest ładna plaża ale o leżaki już trzeba walczyć nad basenem zresztą też. No i animatorzy starali się umilić czas.
Ogólny bród, wieczne kolejki po jedzenie które nie jest dokładane na bieżąco, żeby zjeść śniadanie trzeba pójść o 7 rano bo później to nawet pieczywa potrafi brakować, bardzo słaba klimatyzacja w pokojach a na stołówce i w lobby wcale jej nie włączają co w okresie letnim przy tych temperaturach jest dużym problemem. Brak reakcji na zgłaszanie problemów ze strony hotelu jak i biura. Lodówkę do pokoju trzeba sobie wykupić! W barze dostępne 2 alkohole do wyboru :)) NIGDY WIĘCEJ!!!
Byliśmy w hotelu Meninx and aquapark na przełomie września i października 2019 roku. Pogoda dopisała. Morze ciepłe, czyste, plaża piaszczysta. Obsługa hotelowa bardzo miła i nawet nie znając ich języka, można się z nimi porozumieć. Można pokosztować smacznej tunezyjskiej kuchni, świetnie doprawionej. Każdy znajdzie coś dla siebie, nawet ludzie z różnymi dietami. Dzięki naszej rezydentce Annie Miloud i przewodnikowi Timurowi czuliśmy się bezpieczni.Lot liniami tunezyjskimi przebiegał zgodnie z harmonogramem i bez żadnych przykrych przygód. W drodze powrotnej, kiedy pasażerowie mieli kilkukilogramowy nadbagaż, nikt się czepiał , nie kazał dopłacać. Bardzo miło wspominam swój pobyt i wypoczynek i mam nadzieję, że za rok znowu będę mogła tam wrócić.
opiekę animatorów, dorośli różne zajęcia sportowe na plazy i przy basenie.Dobrze zorganizowane wycieczki fakultatywne( przewodnik rewelacyjnie mówi po polsku). Rezydentka :Pani Anna Miloud bardzo uprzejma, obowiązkowa, dokładna. Odbierała nas z lotniska, następnego dnia była na spotkaniu z nami, udzieliła wyczerpujących odpowiedzi, czekała na nas na lotnisku przy odprawie i była z nami do ostatniego odprawionego pasażera. Służyła poradą i pomocą w każdej chwili. Czuliśmy się bezpieczni. Dodam, że hotel ma trzy i pół gwiazdki, a zasługuje na pełne cztery. Polecam!
Jedyna wada, to zbyt mała ilość leżaków na plaży. Rano trzeba było "polować" na wolny leżak. Poza tym, do niczego nie można się przyczepić.