Meliton

Niezwykle miły hotelik. Bardzo czysty, wygodne łóżka. Jedzenie jak to all inclusive ale smaczne. Bardzo życzliwa obsługa. Osobny basen dla bawiących się, głośnych dzieci, osobny w strefie "relax". Ogólnie jeden z lepszych 3* hoteli, w których byliśmy. Z czystym sumieniem moge polecic w kategorii bardziej ekonomicznych. Człowiek jest zaopiekowany, zwraca się na niego uwagę, pokój czyściutki, wszystko jest dobrze przemyślane i przyjemne w użytku. Lokalizacja- ok.700m (7min poeszo do glonej drogi, gdzie zaraz jest przystanek autobusowy. Na plaze jezdzi darmowy bus. Ogólnie polecam, naprawdę przyjemne miejsce.

Hotel położony w ustronnym miejscu z dala od zgiełku ulicznego. Jedzenie dobre, dwa baseny oraz sporo atrakcji. Do miasteczka nie daleko (ale jak to w Grecji, nic tam ciekawego). Dla osób które poszukują odpoczynku, polecam.

Hmmmm.....dużo by mówić!!! I to tylko niekorzystnie!!! Hotel zachęca w swojej ofercie że jest rodzinny. I to tylko w tym temacie. Byliśmy z mężem w tymże " hotelu " od 2- ego do 14- ego lipca br.... Ogólnie wróciliśmy mega zniesmaczeni. Od czego tu zacząć....hmmm. Kuchnia.....daje do myślenia ...spaghetti bez mięsa i sosu więc jedliśmy z keczupem, słynna sałatka grecka....to było wyzwanie...kto był pierwszy to załapał się jeszcze z serem potem to tylko pomidory i same ogórki. No dobra nie samym jedzeniem człowiek żyje.....przejdźmy do baru. To już było challenger. Ile ludzi przy stoliku tyle szklanek. Było nas sześć dorosłych przy stoliku to tyle musiało być szklanek i nie daj Boże jak ktoś chciał wziąść sobie jeden więcej wtedy.....dochodziło do rękoczynów od strony barmana. Osobiście widziałam jak uderzył "owy" barman gościa hotelowego jak mu zwrócił uwagę że to jest nietaktowne aby mu wydzielał alkohol jak wykupił wczasy w formie " all inclusive ".Było bardzo napięta atmosfera o każdej porze dnia i nocy ale jak " owy " barman zaczął grozić dziecku ( gość hotelowy) że przyjdzie Jego syn i go załatwi wtedy rodzice wezwali policję. Ogólnie...porażka. Wyjeżdżamy z mężem często i to w różne zakątki świata ale z takim chamstwem w życiu się nie spotkałam. Dobra...lecę dalej basen.....o tam to się się dowiedziałam co to chemia....chlor aż szczypie w oczy nie widać dna ale co mnie ucieszyło przeżyje bo ....żaby wychodziły na zewnątrz to i dlaczego nie mam i ja!!! Dobra lećmy dalej....animacje. W każdy wtorek jest karaoke...ludzie z różnych stron się bawią to naprawdę jednoczy nas wszystkich ale co.....właścicielowi hotelu jest za głośno, nikt nie kupuje alkoholu ( bo zapomniałam wspomnieć że bar jest tylko czynny do 22.30 a potem drinki płatne ( 3,50 euro z rozwodniony drink) I karze wyłączyć muzykę. Najlepszy był jednak reklamowany w ofercie WIECZÓR GRECKI to dopiero była pora.Na samym początku spoko dwie pary w strojach ludowych..naprawdę super. Cztery tańce i co ....koniec. Królem wieczoru był przyjaciel właściciela hotelu...pił od 18-tej piwo ( nawet miał butelkowe) po wypciu 10- ego ( było to dyskretnie liczone przez gości hotelowych) zatańczył z ową ostatnią butelką skonsumowanego piwa na głowie. I to był GRECKI WIECZÓR. Reasumując ludzie przestrzegajcie się tego hotelu bo szkoda nie tylko tej kasy którą wydacie na wyjazd ale czasu bo jakby nie było każdy z nas ma ograniczone możliwości urlopowe więc MELITON HOTEL stanowczo NIE!!! Pozdrawiam ludzi którzy tam byli i to przeżyli

Najgorsze wakacje w moim życiu. Ogólnie wiedzieliśmy, że lokalizacja nie jest atrakcyjna,ale nie spodziewałem się linii wysokiego napięcia nad basenem. Ale po kolei.. Jedzenie średnie, monotonne. Drinki można zamawiać dopiero po godzinie 16. Gdzie w ofercie sprytnie było ukryte, że podają wybrany alkohol. Obsługa mega niemiła, prócz dziewczyn z porannej zmiany. Alkohol max 40% Wino lane z kartonów,piwo bez smaku. Właściciel patrzy na ręce pracownikom i nie pozwala na podawanie drinków, jeśli są jakieś na stole. Pewien,starszy Anglik nie dostał zwykłej wody do kubka termicznego,bo nie wolno🤣 Wzywaliśmy Policję,gdy barman zaczął grozić synowi, naszych znajomych. Oczywiście to wielka rodzina i rozeszło się po kościach. Ale prawdziwa perełką,jest to, że właściciel zaczepił żonę,że musimy zapłacić 30 euro za to, że pozwoliliśmy znajomym się wykąpać u nas w pokoju, ponieważ wyjeżdżali i nie chcieli przedłużyć pokoju. A wyjeżdżali około godziny 17. Nigdy więcej.

Jestem tutaj drugi dzień. A mogę powiedzieć że jedzenie jest PRZEPYSZNE. Świeże, każdy znajdzie coś dla siebie. Dwa super baseny. 20 min spacerkiem do plaży. Kosmos❤️

Nazwa  Meliton
Miejsce  Grecja / Rodos / Theologos
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu, darmowe wifi, parking

Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos

Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą

Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami

5.5
3.8
5.2

Wyświetlono 24 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Personel, czystość, wygoda

Wady

Komin (chyba elektrowni) wkomponowany w krajobraz, duża ilość przewodów elektrycznych w okolicy (niby normalne ale psuje krajobraz).

Zalety

Smaczne jedzenie, dwa baseny, czyste pokoje, cisza.

Wady

Dodatkowo płatna klimatyzacja, plaże całkiem niepodobne do polskich, moim zdaniem z tej strony wyspy po postu słabe.

1.7
Dorota

Pobyt - Lipiec 2023

Zalety

Wady

Hmmm

1.7

Pobyt - Lipiec 2023

Zalety

Wady

Same wady

Julia

Pobyt - Czerwiec 2022

Zalety

Klimatycznie na poboczu, dużo roślinności

Wady

Oddzielne łóżka zamiast pojedynczego materacu

Pawel

Pobyt - Październik 2021

Byłem w tym hotelu z przyjaciółmi jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu pomimo iż byliśmy prawie poza sezonem.

Zalety

Spokojny, kameralny, rodzinny hotel.

Wady

Więcej atrakcji wieczornych ale grecki wieczór na 11 w skali od 1-10.

Agata

Pobyt - Wrzesień 2021

Przyjechaliśmy na 10 dni. Miejsce kameralne. W pokoju codziennie rano nie mieliśmy cieplej wody. Śniadania bardzo kiepskie. Brak warzyw na śniadaniu. Wszytsko po angielskich gości. Przy zamowinieu kawy na barze przy basenie Pan słodził sam i mieszał wszytsko jedna łyżeczka:-(. W ostatni dzień zostaliśmy przy basenie, gdy chcielismy zamówić drinki Pan oznajmił ze dopiero po godzinie 16:00. W ofercie z biura jest wszytsko od godziny 10.30. Codziennie z powodu źle zrobionego prysznica łazienka była zalewana woda :-(. Plusem hotelu miła obsługa i kameralne miejsce. Średnio do polecenia. Szkoda :-(

Zalety

Kameralne miejsce

Wady

Brak cieplej wody rano. Średnie jedzenie. Brak świeżych warzyw na śniadanie. Alkohole od godziny 16:00. (Zapłacone za all inclusive) brak przekasek ktore mialbyc w ofercie w ciągu dnia.

3.2
alan

Pobyt - Sierpień 2019

Problem z wydawaniem sprzętu sportowego typu rakiety do tenisa stół do pingponga zrobiony z kawałka sklejki pomalowanej na zielono.wszędzie daleko,sklep w hotelu bardzo drogi.podczas mojego pobytu 2 noce były awantury nikt nie reagował na Niemców którzy kopali w drzwi zresztą kilka wyleciało z zawiasów.Lody podawane jako deser typowy proszek,jedzenie ok ale cały tydzień to samo frytki , makaron i dodatki.na plaże podstawiają busa ale malutkiego czasami trzeba czekać na 3 albo 4 kurs żeby pojechać.Pokoje małe ciasne zniszczone i za klime dodatkowo płatne.Brak atrakcji dla dzieci niby stoi jakaś ślizgawka i coś do bujania ale stan tragiczny .

Zalety

kameralnie.

Wady

duzo tego.

Sylwia

Pobyt - Sierpień 2016

Pobyt tygodniowy to dobry czas w hotelu Meliton. Urzekło nas przestrzeń poza hotelem, widoki z balkonu, rodzinna atmosfera, położenie na uboczu, ale jednocześnie z dobrymi możliwościami komunikacyjnymi. Każdy może sobie coś wybrać dla siebie. Zwiedzanie można sobie organizować samemu lub korzystać z ofert biura podróży. Obsługa miła, pokoje zadbane.

Zalety

Położenie w kameralnym otoczeniu, piękne widoki z pokoi, szczególnie na piętrach. Rodzinna atmosfera. Możliwość wypożyczenia rowerów, skuterów. Rozrywki organizowane przez obsługę hotelu. Możliwość miłego spędzania wieczorów z daleka od zgiełku i tłumów ludzi na terenie hotelu.

Wady

Elektrownia w niedalekiej odległości (chociaż to nie przeszkadzało w wypoczynku), rowery słabej klasy, kort tenisowy nie był zamieciony z liści.

martaaditi

Pobyt - Lipiec 2011

Mieliśmy okazję być pare dni w tym hotelu, który bardzo nam się podobał. Kameralny hotel dla osób, które naprawde chcą odpocząć. Menager hotelu miły, zależy mu na zadowoleniu klientów. Basen mały ale wystarczający, jedzenie smaczne i różnorodne, każdego dnia starali się podawać przynajmniej jedną potrawe inna (ze względu na dużą ilość anglików jedzenie raczej przystosowane do ich żołądków). Pokoje duże i naprawde bardzo czyste (mieliśmy pokój z aneksem kuchennym choc wiemy ze nie kazdy pokoj to mial).W pokojach klimatyzacja dziala, menager wszystko tłumaczy po angielsku). Łazienki malutkie, brodzik jeszcze mniejszy z zasłonką, ktora przykleja sie do ciala podczas kompieli. Radzę kąpać się bez niej:) Do rodos jest ok 20km, do Theologos ok3km

Ika

Pobyt - Czerwiec 2009

Jesteśmy zadowoleni z pobytu w hotelu Meliton. Obsługa była uprzejma a posiłki urozmaicone i smaczne (niektóre przepyszne). Właściciel hotelu jest pomocny choć czasami bywa nie w humorze. Wielkość basenu jest w sam raz. Można wypocząc przy nim częstując się darmowymi napojami z baru. Nie mieliśmy auta ale dało się dojechać wszędzie autobusem. Dojście z hotelu do przystanku zajmuje ok. 7-10 minut i wiedzie przez pustkowie. Stamtąd dojazd do miasta Rodos 45 minut i 2,5euro. Autobusy jeżdzą dość często. Z miasta można się dostać na wschodnie wybrzeże- do Lindos, Tsambiki, na plażę Faliraki itd. (tu dobrze mieć rozkład autobusów). W miasteczku Theologos niewiele jest do zobaczenia oprócz kościółka. Można je obejść w 30 minut.

Mariusz

Pobyt - Wrzesień 2008

Mila obsluga,smaczne jedzenie>POLECAMY!!

Pobyt - Wrzesień 2008

Hotel położony na szczerym polu z widokiem na ELEKTROWNIE, do plazy(jest brzydka i brudna) kawal drogi (1,5km), jak i do najblizszych zabudowan. Jedzenie okropne!!

Ole

Pobyt - Sierpień 2008

Linia wysokiego napięcia przebiegająca nad basenem oraz dość duża odległość od brudnej i mało komfortowej kamienistej plaży to nic w porównaniu z tempem w jakim spadł standard hotelu wraz z wyjazdem ostatnich holenderskich turystów. Szybciej niż kamfora ulotnił się wówczas szwedzki stół ( jego miejsce zastąpiły niemal identyczne, monotonne, tonące w tłuszczu mięsne posiłki), dostęp do napojów stał się jeszcze bardziej ograniczony, skończył się serwis sprzątający, a w ostatnich dniach zniknęły nawet leżaki i parasole z nad basenu, nie mówiąc już o kawiarnianych stołach. W połowie pobytu zaproponowano nam hotel o niższym standardzie w tej samej cenie oświadczając, że sezon się skończył i właściciel pragnie zamknąć już przybytek bo dla czwórki pozostałych Polaków nie opłaca się zatrudniać personelu i zużywać prądu. Turyści jednak pozostali w wybranym z rozmysłem hotelu, choć patrząc z perspektywy czasu być może nie był to najlepszy pomysł... Niezadowolone pomruki, nadgorliwe pytania i nieszczery uśmiech właściciela połączony z pełnymi zawodu westchnieniami, oraz odmowa dostępu do niektórych atrakcji potrafiły zatruć nawet najbardziej udane momenty wyjazdu. Z początku brak obiecywanych wcześniej przez biuro podróży rozrywek rekompensował błogi spokój i relaks nad basenem. Z czasem nawet tę "atrakcję" zastąpił dźwięk spawarki i krzątanina osób "zwijających biznes" przed nosem wczasowiczów próbujących w spokoju poczytać książkę. Pokoje zaniedbane, łóżka osobne i koszmarnie niewygodne, wyposażenie mocno niepełne, obskurnie, łazienkę pominę milczeniem, bo wolę o niej zapomnieć.

Em

Pobyt - Sierpień 2008

Bardzo miła obsługa, wszyscy świetnie rozmawiają po angielsku. Pokoje czyste (codziennie sprzątane), jedzenie świeże i dobre. Do plaży blisko, szef hotelu codziennie woził i odbierał z plaży swoich gości hotelowych. Polecam :)

tom

Pobyt - Czerwiec 2008

Hotel średni, zaciszny, posiłki dość dobre, choć bez rewelacji, gospodarz i obsługa ok, daleko od takiej sobie choć pustej plaży, gospodarz wozi raz dwa razy dziennie, poza tym obowiązkowo trzeba wynająć jakiś pojazd-auto od 30 euro i objechać wyspę. Przez tydzień Rrz wieczór grecko-dyskotekowy, świetna muzyka, raz karaoke. Miejsce dobre jako baza wypadowa, da się też posiedzieć przy basenie lub barze jak ktoś preferuje. Niedaleko elektrownia i wielkie słupy elektryczne, w samym hotelu nie przeszkadzały. Dziedziniec dość odizolowany, zaciszny.

Aisha776

Pobyt - Maj 2008

Hotel rzeczywiście na uboczu, ale można się przyzwyczaić i po zwiedzeniu np. Faliraków cieszyłam się, że mieszkam na uboczu, na plaży było sporo miejsca i bardzo spokojnie. Hotel jest najlepszy dla rodzin z dziećmi i dla osób chcących odpocząć! Jedzenie bardzo dobre, obsługa miła, można się dogadać po angielsku z wszystkimi! Położenie hotelu sprzyjało długim spacerom i spaleniu kalorii pochłoniętych podczas posiłków. Ok. 1 km od hotelu znajdował się przystanek autobusowy i można było dostać się do Rodos, hotel wypożycza również samochody i skutery! Warto jechać żeby odpocząć, ale tylko na 1 tydzień-dłużej mogłoby być nudno!

Michał

Pobyt - Sierpień 2007

Absolutnie odradzam!! Nieświeże i nieurozmaicone pożywienie, bardzo brzydka lokalizacja i niebywale nieuprzejma obsługa. Wizyta w hotelu Meliton to zmarnowany urlop!!!

xxx

Pobyt - Czerwiec 2007

Hotel mały, pokoje w głównych budynkach takie sobie, natomiast w parterowej części za basenem, po remoncie bardzo przyzwoite. Właściciel sprawia wrażenie greckiego cwaniaczka, nie należy wierzyć w nic co mówi. W zamian za niedogodności, które niestety się zdarzają usiłuje oferować dodatkowe atrakcje w postaci darmowych wycieczek, hotelowym busem. Tyle, że na drugi dzień już nie pamięta co wczoraj oferował ;) Wciąż kombinował z pilotami do klimatyzacji. Miał ich chyba za mało i przenosił z pokoju do pokoju po interwencji, tyle, że później interweniowali Ci u których pilot nagle znikł ;) Jedzenie moim zdaniem przyzwoite, opcja All bezproblemowa, nie spotkałem się z odmową wydania drinka, a barmani sympatyczni. Pokoje czyste i codziennie sprzątane. Basen mały, ale może być :) Rzeczywiście nad hotelem przebiegają linie wysokiego napięcia. Hotel leży zupełnie na uboczu, wyjście do miasteczka, w którym zresztą nic się nie dzieje, to wyprawa. Na plażę jeździ bus, ale tylko raz dziennie. Najbliższa plaża, ta na którą jeździ bus nie za czysta i bardzo kamienista.

agnieszka

Pobyt - Czerwiec 2007

To mały hotelik rodzinny, więc i kuchnia prowadzona "rodzinnie". Hotel faktycznie leży na uboczu, polecam wypożyczenie samochodu, bo daje swobodę, a na wyspie jest co zwiedzać... Obsługa przyjazna i gościnna .

Meliton