Melissa Kleopatra

3.5

Jak na 3* jestem miło zaskoczony, hotel mały, kameralny, świetnie nadaje się na jako baza noclegowa, przespać się, rano zjeść, a w później w miasto lub na plażę, pokój czysty, świeży, Klima bez zarzutu, chwilami jak w chłodni :) na przeciwko hotelu jest, że tak powiem, mała imprezownia, od 21 do 1 nocy dość głośna muzyka, więc jeśli ktoś chce ciszy to polecam wybrać inną miejscówkę, jedzenie szwecja, każdy na pewno znajdzie coś dla siebie, pobyt po sezonie więc mniej dzieci, więcej ludzi w kwicie wieku.

Jesteśmy bardzo zawiedzeni… Brudno, ludzie chodzą głodni, żadne all inclusive…

Jesteśmy naprawdę zawiedzeni hotelem… Aktualnie jesteśmy 4 dzień tutaj, mieliśmy już zmieniany pokój, w poprzednim było brudno, zamek wyłamany, mrówki chodziły w łóżku. Już otrzymaliśmy lepszy pokój, natomiast hotel wymaga generalnego remontu. Łazienki okropne, w pokojach śmierdzi, okna nie myte w ogóle kilka miesięcy chyba. Panie sprzątają na odwal się, nawet kurzu nie wytrą. Co do jedzenia - ludzie chodzą i narzekają, cały czas ten sam makaron z sosem bądź bez, trzeba zabrać dużo kasy, bo za te all inclusive i tak zjesz na mieście! Soki dwa do wyboru rozcieńczane z wodą, alkohole może trzy do wyboru, nie ma nic… nie warte swojej ceny w ogóle, człowiek chodzi głodny. Jedyną zaletą jest odległość od plaży. Zdjęcia w ogóle nie oddają prawdziwego oblicza tego miejsca. Jedziesz za granicę? Minimum 4 gwiazdki!

Mimo 3 gwiazdek, hotel oceniam bardzo pozytywnie. Spełnił moje oczekiwania co do pobytu, zapewniając podstawowe potrzeby, takie jak spanie, jedzenie, komfort na satysfakcjonującym poziomie.

Bardzo długa podróż i powrót. Wylot z Warszawy o godz. 14:30 (czasu polskiego), w hotelu byłam 23:00 (czasu lokalnego). Podczas transferu z lotniska do hotelu mieliśmy postój w miejscu ze sklepem na skorzystanie z toalety. Wracając z toalety zobaczyłam, że stoją obok siebie identyczne 4 albo 5 busy, każdy jedynie z tabliczką Rainbow, bez tabliczki z numerem po którym szukałam mojego transportu pod lotniskiem. Łatwo się zgubić, pan kierowca nie policzył czy liczba osób się zgadza, po prostu odjechał z miejsca. Jedzenie wyglądało bardzo nieapetycznie, dania jakby wymieszane wszystko przypadkowo, zalane jakimś sosem, niesmaczne. Po dwóch dniach dostałam biegunki, miejscowe leki z apteki nie były mi w stanie pomóc. Po pierwszym dniu zatrucia zaczęłam wybierać jedynie rzeczy typu ryż, makaron ale wciąż miałam problemy żołądkowe. Drugiego dnia przestałam jeść w hotelu, piłam jedynie wodę z dystrybutora ale bez poprawy. Dopiero 3 dnia gdzie całkowicie przestałam jeść i pić w hotelu odczułam poprawę. Jedzenie wydawane tylko 3 razy (śniadanie 8-9:30, obiad 12:30-14:, kolacja 19-20:30). Brak przekąsek pomiędzy. Alkohol do 22. Przykre że będąc na wakacjach all inclusive robiłam zakupy w Migros, jadłam „suche” jedzenie i kupowałam wodę butelkowaną. Straciłam 3 dni wakacji i bałam się już nawet jeść w pobliskich restauracjach. Wymeldowanie z hotelu o godz. 12, a zbiórka do wyjazdu na lotnisko o 21:40 (godzina wylotu 3:35). Parę godzin czekania bez dostępu do pokoju. Dokupiłam za 20 euro możliwość pozostania w pokoju do 16. Za 40 euro możliwość pozostania do momentu zbiórki. Mimo że przedłużyłam dobę do 16 pokojówka pukała już o 15:40 aby posprzątać. W moim pokoju miałam ubrudzone w wielu miejscach zasłony. Zniszczone łóżko. Słabo chłodząca lodówka. Klimatyzacja tylko w pokoju, brak w lobby czy na korytarzach. Podczas sprzątania były wymieniane ręczniki i pościel. Ogólnie nie polecam, nie wrócę do tego hotelu głownie ze względu na niejadalne jedzenie.

Nazwa  Melissa Kleopatra
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, udogodnienia dla niepełnosprawnych, rozrywka i życie nocne

6.1
3.1

3.5

Wyświetlono 116 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Grzegorz

Zalety

blisko plaża, kameralnie, przyjazna atmosfera, codziennie posprzątane

Wady

ja nie zauważyłem

2.0
Marcin

Jesteśmy bardzo zawiedzeni… Brudno, ludzie chodzą głodni, żadne all inclusive…

Zalety

Nie ma

Wady

Wszystko

Natalia

Zalety

….

Wady

Powyżej…

Zalety

Wygodne łóżka, czyste pokoje, smaczne jedzenie, systematycznie wymieniana woda w basenie, przemiła obsługa, hotel dla dorosłych, blisko plaża.

3.4
Paulina

Zalety

Plaża już po drugiej stronie ulicy, gdzie można kupić łózko i parasol. Blisko do sklepu Migros (polski Lidl). Naprzeciwko Migros apteka. Melisa market sklep obok hotelu, długo otwarty, wiele rzeczy do kupienia (przykładowe ceny - butelka wody 1 eur, piwo puszka 3 euro). W pokoju klimatyzacja dobrze działa, po wyjęciu karty odcina prąd, ale mimo to po powrocie w pokoju nie było gorąco. Polskie kanały w tv, ja znalazłam 3: muzyka, muzyka disco polo, cos dla dzieci. Suszarka do włosów.

Wady

Okropne jedzenie nawet woda z dystrybutora powodowała biegunkę. Naprzeciwko hotelu znajduje się bar Reggae, gdzie odbywają się koncerty live, pomimo zamkniętych okien bardzo głośno w pokoju do godziny około 1-2 w nocy. Mały, zacieniony budynkami basen, malutko łóżek do opalania. Brak muzyki przy basenie. Brak animacji. Przechodząc obok unosi się mocny zapach chloru, nie skorzystałam z basenu ani razu. Jedna mała, stara, wolna winda na cały budynek. W łazience jedynie kosteczki mydła i szampon.

Hotel nie najnowszy ale można pobyt zaliczyć do udanych Brak Wi-Fi w pokojach , nocą głośna muzyka obok to te minusy Poza tym wszędzie blisko plaża, promenada i mnóstwo sklepów

Zalety

Dobra lokalizacja

Wady

Brak Wi-Fi mały basen

Hotel adekwatny do ceny, pobyt bezproblemowy, blisko do morza , do centrum ok.2 km deptakiem, blisko market . Jestem zadowolona, jedzenie na 4,;w pokoju klima, posprzątane też na 4.

Zalety

Blisko plaża, market,centrum ok.2 km

Wady

Pokoje mogłyby być lepiej posprzątane

Iwona

Super hotel, pokoje ładne,czyste. Jedzenie bardzo dobre, obsługa bardzo miła. Szczerze polecam ten hotel 😊

Zalety

Czyste pokoje, jasne, balkon z widokiem na morze. Do plaży wystarczy przejść przez ulicę. Promenada tuż przy hotelu. Świetny hotel 😊

Wady

Bez wad

cecylia

Hotel ma wspaniałą lokalizację, do plaży kilka kroków, do centrum można dojść piękną promenadą lub drogą pełną sklepów, kafejek i restauracji. Obsługa hotelu bardzo mila i pomocna. Pokoje czyste , sprzątane codziennie, , wygodne, wyposażone w to co potrzebne , polskie kanały tv. Jedzenie bardzo różnorodne, urozmaicone , kolorowe i pyszne. Pobyt tam uważam za bardzo udany i z pewnością tam wrócę. Dziękuję obsłudze hotelu, a zwłaszcza baru przy basenie i restauracji za ich ciężką wielogodzinną pracę, a mimo zmęczenia zawsze mili i uśmiechnięci. Pozdrawiam z Polski i do zobaczenia !

Zalety

lokalizacja,

2.3
Wiktoria

Hotel 3 gwiazdkowy ale według nas nie zasługuje nawet na te 3 gwiazdki. Zacznijmy od tego, że przy zameldowaniu się dostajemy informację o płatnym WiFi - 14 euro. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to, że jest to opłata OD OSOBY, nie od pokoju. W dodatku płacicie za WiFi, które nie działa normalnie. Załadowanie jakiegokolwiek filmiku lub wysłanie wiadomości graniczy z cudem. Pokoje po wejściu do nich śmierdzą starocią i wilgocią. Materace wołają o pomstę do nieba, syf w łazience jakby nikt ich nie mył od 30 lat. Na wyposażeniu pokoju darmowy sejf, lodówka, klimatyzacja oraz koc w szafie który wygląda jakby go wysmarował g*wnem. Klimatyzacja to jedyny plus tego pokoju bo nawet lodówka nie działała tak jak powinna. Na łóżku leżą ręczniki których uwaga! Nie można wziąć nawet na hotelowy basen. W dodatku dostałyśmy pokój w którym nie działała spłuczka w toalecie i musiałyśmy się prosić aby ktoś łaskawie ją naprawił! Na balkonie centralnie na wejście jest skierowany klimatyzator który wieje ciepłem niemiłosiernie przez co oprócz 35°C z samej pogody dostajecie dodatkowo ogrzewanie z niego - jeśli lubicie wieczną saunę to na plus :). Basen oraz bar przy basenie to totalna prowizorka. Na barze Panowie są mili dopóki nie weźmiecie 3 drinków pod rząd, po 4 dowiecie się że „too much” mimo tego że macie wykupiony all inclusive bez żadnego limitu. Sam basen otwarty jest do 17:30 co uważam że jest gigantycznym minusem bo bar czynny do 22. Jeśli chodzi o restauracje i jedzenie to myślę że to nieśmieszny żart to co się tam dzieje. Po pierwsze ilość miejsc w restauracji na ilość przyjmowanych gości się wcale nie łączy. Ludzie rzucają się na stoliki jakby walczyli o przetrwanie. Ty stoisz i czekasz na wolny stolik i przy okazji na zimne resztki z bemarów. Jeśli przyjeżdżasz na tydzień to bądź pewny że po 3 dniu będziesz rzygać dalej niż widzisz tym co podają z kuchni. Na śniadanie owoce, płatki, jakieś pieczywo i warzywa - czasami zdarzy się że trafisz na jajko albo jakąś kiełbaskę. Obiad to już wyższa jazda bez trzymanki. Ryz i makaron w bemarach, a obok nich jakieś ziemniaki bądź mięso zatopione w litrach tłuszczu. Sałatki stworzone z tego samego tylko w innych proporcjach (świetny wybór) - sałata ogórek pomidor cebula + czasem świeża marchewka. Na deser owoce oraz jakieś miejscowe ciasta - to chyba jedyna dobra rzecz na tej stołówce. Jeśli chodzi na kolację to tutaj mamy jeszcze lepszą sytuację! Na zimnej płycie dostajesz to czego ludzie nie zjedli z dnia poprzedniego czyli przepyszne resztki jedzenia a w bemarach to samo co było na obiad tego samego dnia. I tak przez kolejne 7 dni tygodnia! Cudownie prawda? Ale uwaga to nie koniec! Jedząc w hotelowej restauracji przygotuj się, że obsługa będzie zabierać twoje szklanki i talerze nawet jeśli jeszcze nie zjadłeś/wypiłeś :). Obsługa hotelu w dodatku pozwala wchodzić „handlarzykom” z sąsiednich spa i innych takich atrakcji w trakcie waszego jedzenia, żeby wciskali wam najróżniejsze oferty podczas gdy wy macie buzię pełną jedzenia. (...)

Zalety

Z plusów hotelowy piesek oraz miła Pani na recepcji i odległość hotelu od plaży.

Krystyna

Hotel super ,jedzenie bardzo dobre , wakacje bardzo udane polecam

Zalety

Nowy ,czyściutki hotel , dobre jedzenie , koło plaży

paw_pawela

Pobyt - Maj 2024

Ja i moja rodzina (syn 16lat) jesteśmy zadowoleni, wszystko ok. przede wszystkim czysto. Pokój nr 202 drugie piętro (nie korzystaliśmy z windy), dwa balkony, łózko małżeńskie plus dwa pojedyncze, jak już wspomniałem czyściutko. Lokalne trzy gwiazdki w "spełniły" moje oczekiwania.

Zalety

Blisko plaża (po drugiej stronie ulicy), świetne miejsce na wypady w miasto.. Pyszne piwko winko (szczególnie białe), barmani , obsługa etc. wszyscy przyjacielscy, mili.. Innych alkoholi nie piliśmy.

Wady

Głośna muzyka kończąca się grubo po północy, często na żywo z knajpy obok hotelu, my mieliśmy pokój po "drugiej stronie" a i tak dominowała - wiem że były osoby, które przeprowadzały się z tego powodu. Malutki basenik, my także nie korzystaliśmy ale jak masz małe dziecko to brak brodzika i atrakcji wodnych dla dzieci, placów zabaw, animacji etc. Nasze dziecko duże :-) więc nam wszystko jedno, aczkolwiek nie polecam dla rodzin z dziećmi

Wiktoria

W pokoju czysto jedzenie średnie. Okokica super, plaza naprzeciwko market obok I wiele możliwości. Obsługa recepcji miła. W barze polecam wziąć rakiję ze spritem. Ogółem mogę polecić opis adekwatny do opinii 3 gwiazdek

Zalety

Blisko centrum blisko plaży

Wady

Brak wody butelkowanej dostępnej w hotelu

Anita

Szału nie ma co chodzi o pokój to ok . Brak jakichkolwiek atrakcji , jedzenie jedno i to samo ja osobiście już bym tam nie wróciła, nie bez powodu nazywa się milissa chyba od herbatki melisa po porostu dom spokojnej starości o 22 do spania

Zalety

Pokoje Ok

Emilia

Hotel czysty, schludny, obsługa miła i wesoła, jedzenie ok chociaż ja jestem wymagającą osobą jeśli chodzi o jedzenie ale na pewno nie będzie się chodzić głodnym w czasie pobytu. Basen mały lecz hotel leży przy morzu, wystarczy przejść przez ulicę co jest na mega plus. Hotel dla mniej wymagających osób, ogólnie polecam:)

Zalety

Obsługa, bliskość do morza.

Wady

Łazienka do remontu, trochę mały wybór potraw.

Bogusia

Super rezydenta Sonia, pilot Szymon do Kapadocji coś wspaniałego, pozdrawiam. Hotel, pokój, restauracja na plus, zrezygnowałam z mięsa tyle pysznych wegetariańskich dan, dla mnie super.

Zalety

Mały,tuż przy plaży Kleopatry,deptak, a w pokoju cisza

Wady

Nie ma dla mnie

Waleria

Hotel zasługuje na podane w opisie 3 gwiazdki. Pomocna obsługa, jedzenie bardzo przyzwoite, pokoje dosyć duże i wszystko co niezbędne dla spokojnego wypoczynku tutaj znajdziesz.

Zalety

Największą zaletą hotelu jest jego lokalizacja- piękna piasczysta plaża Kleopatry jest w zasięgu ręki. Niewątpliwą zaletą jest również przemiły personel oraz wielkość pokoju z klimatyzacją w cenie.

Wady

Internet i sejf w pokoju za dodatkową opłatą, internet bez opłaty jest dostępny tylko w foje i to marnej jakości. Miałam wrażenie, że sprzątanie pokoju polega na układaniu ręczników na kształt łabędzi, jaskółek i innego ptactwa 😁

Dominik

Pobyt w hotelu oceniam na adekwatny do ceny tzn. 1550zl/osobę. Pokoje jak na 3 gwiazdki są dobry stanie, codziennie sprzątane, łazienki trochę przestarzałe. Na plus klimatyzacja w pokoju, niezależna jednostka świeżo po wymienia, można używać bez obaw o swoje zdrowie. Co do jedzenia jest względne jak na ten standard, lecz oferta stołówki bardzo skromna ale dla nikogo nie zabrakło.Raz w tygodniu kolacja turecka tzn.kebab. Oferta All inclusive raczej średnia, brak przekąsek,lodów. Bar tylko przy basenie otwarty sztywno do 22:00, w nim znajdziemy dobre lokalne piwo oraz wódkę z napojami słodkimi dobrej jakości. Dużym minusem jest jedna winda na cały 6 piętrowy sektor hotelu mieszcząca 2-3 osoby. Brak klimatyzacji w lobby oraz całej części hotelu łącznie ze stołówka. Hotel jak dla nas młodej pary szukającej rozrywki na miejscu idealny, bardzo dobre położenie z dala od ścisłego centrum, które bywa zatłoczone przez ludzi oraz bazarki. Plaża obok hotelu należy do tego samego właściciela płatna 180LRY/dzień, ale i tak warto bardzo miła i uprzejma obsługa na plaży. Ogólna ocena jak dla nas dobra, transfer bez problemu. Warto mieć na uwadze droga do hotelu z lotniska to prawie 3h.

Zalety

Cena oraz bliskość do plaży. Sklepik hotelowy.

Pobyt - Maj 2023

Witam Bardzo chetnie dodam opinie na temat naszego pobytu w Hotelu Melissa Hotel i wszystko co bylo w opisie zgadza sie w 100% jest przyjazny dla ludzi w srednim wieku raczej odradzal bym pobyt z dziecmi bo basen jest ale bardzo maly choc dla nas to akurat nie milo wiekszego znaczenia ogolna ocena bardzo dobra

Zalety

najwieksza zaleta Hotelu jest cisza choc bliskoplazy i mielj knajpki

Wady

wada mozna nazwac opcje al bo zaczyna sie o 10 a konczy o 22

Pobyt - Maj 2023

Hotel oceniam pozytywnie. Pokoje małe, łóżka wygodne, obsługa sympatyczna. Jedzenie bez szału ale każdy coś dla siebie znalazł, pyszne ciasta na deser.

Zalety

Lokalizacja super, bliziutko plaży, piękny widok z balkonu, w maju nie ma tłumów.

Wady

Cieknący brodzik i odór szamba w łazience. Tuż obok hotelu Rege -bar (okropnie głośna muza do późna). W nocy okropny hałas od dachu jakby jakiś hydrofor chodził czy coś podobnego ( mieszkałam na 6 piętrze)

Melissa Kleopatra