Melia Varadero

Piękne plaże, super atmosfera. Faktycznie z jedzeniem nie jest kolorowo, ale nie ma też tragedii.

Hotel dobry jak na kubańskie standardy i z tego co słyszałam i tak ma wiele udogodnień, których inne hotele nie mają. Tym niemniej zgodnie z oczekiwaniami daleko mu do 5 gwiazdek. Hotel bardzo duży w stylu komunistycznym, co też ma swój klimat.

Hotel z pięknym położeniem, bezpośrednio przy plaży. Zadbany, czysty. Kuchnia - duży wybór dań, świeże, tyle że powtarzalne.

Ogólna ocena jest bardzo dobra. Pobyt w hotelu był przyjemny i pozwolił na spędzenie spokojnego tygodnia wśród "pięknych okoliczności przyrody"!

Hotel spełnił moje oczekiwania. Piękny obiekt i zadbany. Pokój miło mnie zaskoczył bo był świetnie wyposażony, duży, czysty i ładny. Obiekt blisko plaży z basenami i leżakami w cenie, które zawsze były wolne. Miła obsługa.

Nazwa  Melia Varadero
Miejsce  Kuba / Matanzas / Varadero
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, tenis, golf, bez paszportu, parking

Hotel malowniczo położony - na brzegu portu jachtowego w Varadero, na samym końcu półwyspu Hicacos.

Zaledwie 200 m do białej, karaibskiej plaży (przejście kładką nad ulicą).

Udogodnienia dla najmłodszych: mini klub i plac zabaw, brodzik.

5 przyjemnych basenów

Wyświetlono 35 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Kordian

Zalety

Plaże, obsługa, położenie

Wady

Jedzenie, ale nie traktowałbym tego jako wadę - to jest Kuba, jak na te warunki jedzenie jest OK.

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Świetne położenie, widoki, pyszne drinki

Wady

Jedzenie i raczej nie nazbyt odświeżone pokoje

Magdalena

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Położenie, kuchnia.

Wady

Serwis, serwis i raz jeszcze serwis. Od pierwszych minut po przylocie słyszy się, że napiwki są oczekiwane i z nich żyją Kubańczycy. Zawsze je daję w hotelach, barach i restauracjach. Tyle że, w tym miejscu jeśli nie zapłacisz na wejście, jesteś traktowany jak intruz. Obsługa biega wokół stolików 4-5 osobowych, pojedynczy goście są ignorowani. Wyczekiwanie w kolejce przy barze, aż barman zwróci na ciebie uwagę. W restauracji z uśmiechem obsługiwani Rosjanie i nacje południowej.

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Świetna obsługa - uprzejma i pomocna - począwszy od recepcji, przez kuchnię i bary do personelu sprzątającego. Doskonała lokalizacja. Wspaniała plaża i otoczenie hotelu. Różnorodność kuchni głównej.

Wady

Mankamenty wyposażenia pokoi klasy standard. Skorodowany minibarek, który pracował tak głośno, że lepiej było go wyłączyć i spać spokojnie. Armatura w łazience też pozostawiała wiele do życzenia. Słaby poziom restauracji meksykańskiej, a właściwie niewielki (poza nazwą) związek z tą kuchnią.

Ryszard

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Widoki, plaża, dobra klimatyzacja, świetne alkohole, bary 24h.

Wady

Dość słaby internet, słabe jedzenie.

Sylwia

Pobyt - Październik 2023

Hotel jest położony w super miejscu. Ma mnóstwo barwo , jeden otwarty 24h z opcja al cart. Codziennie super animacje . W tym terminie osoba było sporo a nigdzie nie czeka się w kolejce. Woda w basenie czysta . Morze przy hotelu obłędne.

Zalety

Jak dla mnie żadnych wad.

Wady

Jest to strat hotel i widać to szczególnie po pokojach natomiast dla mnie to nie jest ważne bo w nim tylko śpię. Najważniejsze ze jest czysto , codziennie sprzątane pokoje.

Zuzanna

Pobyt - Październik 2023

Jest Bardzo Dobry polecam serdecznie miła obsługa , super jedzenie wszyscy mili i uśmiechnięci i pomocni bardzo polecam .

Zalety

Blisko plaża , bardzo dobre jedzenie i super drinki bardzo miła obsługa .

Wady

Troszkę zniszczony pokój ale to Kuba wiec standardy super .

Adam

Lata świetności ma za sobą choć hotel ładny. Trochę remontu i hałasu ale za to bardzo czysto.

Zalety

Wady

Monotonia w kuchni ale cóż to Kuba.

Marcin

Moim zdaniem hotel średni. Jedzenie okrutnie monotonne. Codziennie to samo. Plaża piaszczysta malutka, reszta na skałach. W pokojach czysto, codziennie sprzątane

Zalety

Czystość, restauracjila czynna 24 h

Wady

Jedzenie bardzo monotonne, plaża nie taka piękna jak w opisie.

Antoni

Bardzo dobrze oceniam hotel Melia Varadero . Miła obsługa, zawsze do dyspozycji i najważniejsze zawsze uśmiechnięta :)

Zalety

Piękne widoki , niezapomniane i niesamowite odczucie piękna natury bezpośredni polaczonej w architekturę hotelu, dużo zieleni , czystość na poziomie

Wady

Nie da się ocenić jednoznacznie , Kuba to specyficzny kraj wiec każdy kto wybiera tem kierunek pominiemy się liczyć z pewnymi niedogodnościami :)

Bożena

Hotel bardzo słaby i nie powinien miec tyle gwiazdek. Korzystam z sieci hoteli Melia i to był najsłabszy w którym byłam. Jedzenie bardzo słabe ,kolejki do wszystkiego ,zanim wystałam mięso to reszta wystygła na talerzu. Brak warzyw ,pomidora nie widziałam cały tydzień . Pokoje dosyć duże ale jak dla mnie brudne, w łazience kilka razy zdarzyło mi się widzieć karaluchy , cieknąca woda z sedesu . Jak dla mnie 5 gwiazdek zobowiązuje do czegoś.

Zalety

Ładny widok na plaży , duże baseny . No i nareszcie doczekaliśmy sie na Kucie Wifi.

Wady

Brudno w pokojach. Słabe jedzenie.

Marcin K

Hotel Super, jedynie co to lepsza plaza jest 50m dalej od hotelowych leżaków, bez kamieni. Trzeba pamiętać żeby zabrać coś dla lokalnych, można wygooglować co najlepiej zabrac i trochę pomóc.

Zalety

Blisko plaży, pięknie położony, czysto, uprzejma obsługa, nie wyganiają z basenu po 19 a nawet po 20. We wrześniu nie było chmary dzieciaków.

Wady

Brak warzyw na stołówce oraz czasem brakowało coli do drinków. Ale trzeba wziąć pod uwagę że to Kuba i wszystkiego brakuje.

Rafał

Polecam gorąco ten hotel. Piękne widoki, dużo barów, dwie piękne plaże do dyspozycji. Bardzo miła obsługa.

Zalety

Piękne położenie, super plaże. Dużo leżaków. Duża ilość obsługi. Bardzo mili ludzie, bardzo pomocni zwłaszcza przy dzieciach. Urozmaicone jedzenie ale wymaga doprawienia.

Wady

Hotel pomimo wszystkich zalet powinien być już odświeżony. Psujące się windy. Niestety rzadko działały wszystkie. Mało atrakcji dla dzieci. Niestety brak polskiego rezydenta

RAFAŁ

Hotel wspaniały, pokój ładny czysty z pewnymi nieistotnymi dla nas wadami, bardzo duży jak na 2 osoby. W pokoju wszystko sprawne.

Zalety

Przepiękne widoki i bardzo dobre jedzenie. Obsługa bardzo życzliwa, kulturalna i cały czas uśmiechnięta. Dobre usytuowanie hotelu przy głównym centrum handlowym Varadero . Hotel bardzo czysty, bezpieczny. Bardzo blisko do przystanku hop and hop i wypożyczalni skuterów

RAFAŁ

Hotel dla nas luksusowy, miła obsługa. Widoki z hotelu przepiękne. Jedzenie przynajmniej dla nas super. Wspaniałe kuchnie tematyczne. obsługa rewelacja. Jedzenie- steki, paella, mule, tatar z kraba, steki z wołowiny, tuńczyk, szynka parmeńska, pizza, owoce itd. Można długo opisywać. Plaża cudowna, ale lepiej iść na dziką plażę, na prawo od hotelu (są prysznice). Woda wrzesień ok. 30 stopni. Rumy i inne alkohole oryginalne łącznie z szampanem prosecco. Blisko do przystanku autobusu hop and hop za 5 euro lub dolar(1/1)za cały dzień, zwiedzamy całe Varadero do 18.00. Autobus co 30 min. na każdym przystanku. Nie polecamy wymiany walut w cadeca bo na mieście jest lepszy kurs.(cadeca hotel 1-eur=126 pesos, Havanaa 1 eur- do 230. Pokoje duże i bardzo czyste.

Zalety

Wspaniała lokalizacja, cudowne widoki, super jedzenie, fantastyczne oryginalne alkohole, fortepian, trąbka- rewelacja wieczorami, czysto. Cisza, spokój, pełny relaks

Dominika

Hotel świetny, bardzo ładny jest jego środek. Stworzona sztuczna dżungla z wodą i dach otwarty. Hotel jest bardzo duży, oferuje kilka barów do wyboru czynnych cały czas - serwują głównie drinki. W jednym z nich można przez cały czas zamawiać przekąski typu Burger, sandwiche czy pizzę. Podczas pobytu można zarezerwować stolik w trzech restauracjach. Do wyboru japońska, hiszpańska i Meksykańska. W szczególności polecam japońską - serwują sushi i teppanyaki. Pierwszy pokój który nam przydzielili pozostawiał wiele do życzenia. Jak u nas za czasów PRL, przynajmniej był ładny widok na ocean. Ale poprosiliśmy o zmianę pokoju z czym nie było najmniejszych problemów. Dostaliśmy kartę od pokoju by sprawdzić czy nowy pokój nam odpowiada. Był bardzo ładny z widokiem na basen hotelowy.

Zalety

Piękne plaże - są dwie- dostępne bary na basenie i przy plaży. Cudowne jaskinie, skały i groty znajdujące się przy mniejszej rajskiej plaży(po prawej stronie od altanki ślubnej)

Wady

Niektóre pokoje są zaniedbane i stare. Woda w prysznicu ma słabe ciśnienie. Najlepiej od razu przy zameldowaniu poprosić o lepszy, nowszy pokój po remoncie :)

Adam

Pięknie położony przy samej piaszczystej plaży. Zadbany, utrzymywany w czystości. Obok znajdują się markety. Na plaży lezaki i parasole. Bardzo miła obsługa. Jedzenie pyszne i urozmaicone. Dużo zieleni. Świetna animacja.

Zalety

Można go polecić tym ktorzy szukają pięknego miejsca w tropikach.

Wady

Słaba klimatyzacja w lobby.

Adam

Hotel położony przy samej plaży w otoczeniu zieleni. Czyste i piękne plaże. W hotelu miła i uprzejma obsługa

Zalety

Czysto. Piękny obiekt spełniający wszystkie potrzeby wypoczynku. Pyszne jedzenie bardzo urozmaicone. Super.

Wady

Zbyt mała klimatyzacja w lobby

6.1
Marcin

Hotel pieknie położony z piękną plaża z łagodnym zejściem i z najpiękniejszą wodą morza karaibskiego ( lazur, magia kolorów). Hotel z pięknym lobby na poranną kawę z widokiem na morze ( raczej jedyny hotel z takim widokiem w Varadero) Na plażę trzeba zejść ale nie stanowi to problemu bo to co zobaczymy idąc na plażę rekompensuje wszystko ponieważ sam hotel jest na wzniesieniu dzieki temu widoki są bajeczne. Jedzenie monotonne na stołówce (obiekt zamknięty/sala) strasznie goraco zwłaszcza gdy stoi sie za jedzeniem z grila, zapachy troche odrzucają jak sie wchodzi na stołówkę.. Jedzenie typu sery, wędliny wydzielane ( bierzesz ile chcesz ale stoisz w kolejce po 2 plasterki...) czasami brakowało owoców (mango) - Kuba gdzie mango rosnie.. drinka typu mochito nie uświadczysz (brak mięty i limonki) Alkohole lokalne ( jak w Egipcie...) Obsługa pół na pół - jedni przemili i uprzejmi drudzy ewidentnie liczyli na kase za podanie np. Ryby z grila lub omleta (sami rzucali kase na blat-sugerujac)

Zalety

Lokalizacja ( najlepsza w Varadero) Otaczajaca Natura Plaza, woda

Wady

Internet nawet w lobby dziala kiepsko ( można powiedzieć że go nie ma) krok w lewo w prawo i po sygnale - ogromny minus za to. Obsługa pol na pol ( czesc liczy na kase za podanie wydzielanego jedzenia w opcji All inclusive max.) Skradziono mi z pokoju okulary do pływania takze trzeba uważać!!! 95% obłożenia hotelu to Rosjanie.. czuja sie jak u siebie. Czasami karygodne zachowanie które mnie szokowało (oddanie moczu w głównym lobby,spanie po lobby bo nie są w stanie dojść do pokoju, roszczeniowosc

Damian

Oczywiście! Opowiem o wspaniałym hotelu, gdzie znakomite jedzenie, miła obsługa i uprzejmi ludzie tworzą niezapomniane doświadczenie. Oprócz basenu dla gości piękna plaża z turkusową wodą, Palmami w stronę oceanu.

Zalety

Wspaniale! W tym hotelu obsługa dba o czystość i porządek w pokojach, a klimatyzacja działa bez zarzutu. Co więcej, sprzątaczka potrafi zaskoczyć gości uroczymi figurkami z ręczników. A jeśli chodzi o wybór kulinarnej rozrywki, można skorzystać z aż trzech różnorodnych restauracji. Oprócz tego Serwis działa 24 h na dobę a hotel zapewnia klientom wiele atrakcji w tym Animacje I różnego rodzaju show Nawet dla starszych ludzi :)

Wady

Jeśli lubisz ptaki to to miejsce pozwoli ci z nimi przebywać w restauracji ;)

Melia Varadero