Melia Madeira Mare Resort & Spa

Hotel bardzo czysty położony w świetnym miejscu, przemiła obsługa ,jedzenie bardzo dobre .Polecam na pewno tam jeszcze wrócimy.

Ocena hotelu bardzo wysoka, czysto, dobre jedzenie, blisko do oceanu. Teren gorzysty, trzeba byc przygotowanym na nierownosci w terenie, jak to na Maderze:) krajobrazy przepiekne, bardzo polecam.

Hotel spełnił wszystkie Moje oczekiwania-Polecam!!!

Hotel pieknie polozony, nad oceanen, przy promenadzie, w hotelowej czesci miasta, dobrze skomunikowany, okolo 4 km od centrum, mozna dojsc spacerkiem. Czysto, doskobala kuchnia, fantastyczna kolacja wigilijna, jest basen wewnetrzny. Mila i pomocna obsluga. Ogolnie polecam, jednak 5 gwiazdek to przesada. Mocne 4.

Pobyt w tym hotelu okazał się strzałem w dziesiątkę.

Kod hotelu HOT19973
Nazwa  Melia Madeira Mare Resort & Spa
Miejsce  Portugalia / Madera / Funchal
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, fitness, darmowe wifi, bez paszportu, parking

Malowniczo położony, blisko stolicy wyspy Funchal.

Ekskluzywne i bogato wyposażone centrum Malo Clinic Spa, z bogatą propozycją zabiegów.

Wysokiej klasy restauracje i bary z tarasami, skąd rozciąga się piękny widok na ocean.

Z myślą o najmłodszych: brodzik i sepcjalne menu w restauracji.

2.8

Wyświetlono 19 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Czystość w hotelu

Wady

bardziej urozmaicone jedzenie być powinno

Zalety

Czystosc, dobre, roznorodne jedzenie, bliskosc do oceanu jak i do centrum miasta

Wady

Strome podejscie od oceanu ale to urok Madery

Wiola

Hotel spełnił wszystkie Moje oczekiwania-Polecam!!!

Zalety

profesjonalna obsługa, lokalizacja, czystość wszystko na b.dobrym poziomie

Wady

Troszkę mało miejsc przy basenie, dla tak dużej ilości wypoczywających

Pobyt - Grudzień 2022

Zalety

Polozenie i doskonala kuchnia

Pobyt - Sierpień 2022

Pobyt w tym hotelu okazał się strzałem w dziesiątkę.

Zalety

Przede wszystkim zaletą jest położenie hotelu - w odległości dłuższego spaceru z jednej strony do centrum Funchal, z drugiej - wybrzeżem do uroczej wioski rybackiej cenionej przez Winstona Churchilla. Poza tym czystość i spokój w hotelu.

Wady

W zasadzie nie ma rzeczy, która by mi nie odpowiadała w hotelu.

3.4

Pobyt - Lipiec 2022

Zdecydowanie nie warty pieniędzy. Słaby widok z pokoju. Najgorsza kuchnia jaka sobie można wyobrazić, zero lokalnych potraw, sztuczne wszystko, tanie i niedobre. Często nie działające w czasie lunchu a oczekiwanie w barze na Lunch zastępczy do 2 godzin

Zalety

Położenie.

Wady

Organizacja, dostępność zajęć, najgorsza fatalna wręcz kuchnia.

Hotel położony nad samym oceanem. Blisko promenada, restauracje oraz sklepy. Piękne widoki na ocean z pokojów, hotel posiada zejście na plażę (kamienista). W hotelu istnieje możliwość wykupienia wyżywienia ALL soft lub z otwartym barem.

Asia

Pobyt - Styczeń 2019

Miejsce godne polecenia, zatrzymania się na odpoczynek- w hotelu znajdują się dwa baseny - w budynku i na zewnatrz. Jest siłownia. Blisko hotelu są biura turystyczne z ofertami wycieczek np na levady.

Zalety

Pomocna i miła obsługa, kelnerzy zagadujący po polsku, hotel położony w stolicy Funchial w dzielnicy hotelowej Lido, z okien widok na morze. Dojazd do centrum dobry- kursują autobusy lub można iść pieszo ok. 20-30min. Posiłki w miarę urozmaicone - kolacja codziennie inne dania, do wyboru w ramach szwedzkiego stołu.

Wady

Było ok

Andrzej

Pobyt - Marzec 2018

Zanim tu przyjedziesz, sprawdź inne oferty, bo za te pieniądze lub nawet mniejsze można dostać na Maderze więcej. NIC INE UZASADNIA 5 GWIAZDEK, ANI TEJ WYSOKIEJ CENY!!! Hotel polecam osobom, które niewiele oczekują, a odczuwają nadmiar pieniędzy. Hotel nie jest warty polecenia - ani dla rodzin z dziećmi, ponieważ brak jest udogodnień, ani dla par, bo brak rozrywek, czy animacji. W dodatku np., na serwowany lunch zdażyło nam się czekać 50 minut i po tym czasie otrzymać surowe skrzydełka z kurczaka, a mała butelka wody w hotelu kosztuje 3 euro. Natomiast z luksusowych rzeczy można znaleźć grzyb na suficie, zimną wodę w basenie wewnętrznym, zewnętrznym i jakuzzie. Ogólnie NIE POLECAM hotelu, choć sama Madera jest piękna i zdecydowanie warto tu przyjechać:)

Zalety

- położenie

Wady

- kiepska obsługa -brak rozrywek -zbyt wysoka cena do oferowanego standardu -hotel dla emerytów (sam mam 50 lat)

Maria

Pobyt - Wrzesień 2016

Hotel bardzo dobrze położony, w dzielnicy hotelowej. Dobra baza wypadowa do dalszych podróży. Dużym plusem jest parking dla gości hotelowych bezpłatny i bardzo dobry serwis sprzątający. Odwiedzają go jednak zdecydowanie osoby 50+ co sprawia ze ilośc rozrywki w samym hotelu jest bardzo mała. Obsługa uprzejma i pomocna.

Zalety

Dogodna lokalizacja, spa, basen wewnętrzny

Wady

Mało urozmaicone posiłki

Nina i Arek

Pobyt - Lipiec 2016

W lipcu tego roku spędziliśmy z mężem tydzień w hotelu Melia Madeira Mare. Położenie hotelu doskonałe, obsługa hotelowa zawsze uśmiechnięta, pogodna, pomocna w każdej sytuacji. Hotel urządzony w nowoczesnym stylu, czysty, luksusowy - można by było z niego nie wychodzić :-) Mogłabym jedynie mieć malutkie zastrzeżenia do posiłków (śniadania), reszta była ok, ale nie jedzenie jest najważniejsze, jeśli spędza się urlop w tak pięknym miejscu jakim jest Madera. W pobliżu hotelu jest mnóstwo restauracji, w których można zjeść przepyszne, regionalne potrawy, oraz \\\"zarazić się\\\" optymizmem od miejscowych. W tych ludziach jest tyle radości i pozytywnej energii, że tylko pozazdrościć!!! Podczas naszego pobytu na Maderze rozegrany został finałowy mecz EURO 2016. Nie da się tego opisać, jak ci ludzie cieszyli się z wygranej :-) Tej nocy Madera nie była spokojną wyspą!!! (a za taką uchodzi).Świętowaliśmy z nimi i było to niesamowite przeżycie! Sama wyspa - niezwykle urokliwa!!! Jest tu mnóstwo miejsc, które KONIECZNIE trzeba zobaczyć! My przez cały tydzień zwiedzaliśmy i niestety brakło czasu na dotarcie do wielu zakątków :( Pierwszy raz tak intensywnie spędzaliśmy urlop, ale na Maderze chyba nie da się inaczej! A ..., jeszcze jedno. Wybierając się na Maderę, nie liczyłam na upały - wręcz przeciwnie, spodziewałam się chłodniejszego klimatu (zgodnie z tym, co mówi się o tym miejscu). Przez cały tydzień słońce grzało jak szalone a podmuchy wiatru towarzyszyły nam jedynie wysoko w górach. Na pewno wrócimy jeszcze na Maderę i jeżeli ponownie zdecydujemy się na Funchal, to zatrzymamy się w hotelu Melia Mare :-):-):-)

Zalety

Cudowne położenie hotelu - nad samym oceanem; bardzo blisko centrum Funchal; restauracje, bary, kawiarnie - w zasięgu ręki. Obsługa hotelowa przemiła; hotel nowocześnie urządzony, pokoje duże i przestrzenne, codziennie solidnie sprzątane.

Wady

Mała i mega kamienista plaża ( w pobliżu znajduje się wiele atrakcyjnych plaż, z drobniejszymi kamieniami i łagodnym zejściem do oceanu).

ppm

Pobyt - Czerwiec 2016

Super miejsce super hotel. Nie polecam kolacji, lepiej można zejść w okoliczne knajpie, których jest pod dostatkiem w pobliżu

Zalety

Położenie obsługa

Wady

Monotonne posiłki wieczorne

Pobyt - Wrzesień 2014

Jestem pierwszy raz na Maderze i pewnie tu wrócimy do tego hotelu

Zalety

Blisko oceanu, spokojna okolica

Jolanta

Pobyt - Sierpień 2014

Ładny hotel zgodny z opisem. Raczej dla osób szukajacych spokoju. Brak atrakcji w samym hotelu. Wyspa piękna i godna odwiedzenia.

Zalety

Bardzo dobrze działajaca klimatyzacja.

A

Pobyt - Czerwiec 2014

Cudowne okolice i widoki. Woda w basenie dość zimna ale da się wytrzymać, jak już się wejdzie do wody. Dużo miejsc przy basenie, zawsze znajdzie się wolny leżak. Nie rozumiem ludzi leżących plackiem od rana do wieczora... Ciekawe wycieczki fakultatywne - polecam zwiedzanie cz. centralnej i zachodniej wyspy. Lewady - ja osobiście nie polecam, widoki może fajne ale idzie się dużą grupą, gęsiego, bardziej trzeba uważać gdzie stawiać stopy niż podziwiać okolice. Posilki dość monotonne, szczególnie śniadania.

Zalety

Atrakcyjne położenie, dośc blisko do centrum (40 min spacerem, autobusem ok 5 min) Basen. Bezpłatne WiFi.

Wady

Bylismy bardzo zawiedzeni widokiem z pokoju - na ogród. Po dopłacie 49 EURO dziennie - możliwa zamiana na widok na ocean. Szkoda

scorpius5

Pobyt - Marzec 2014

Byliśmy na tygodniowym pobycie na Maderze na początku marca, pogoda była rewelacyjna mimo że w cieniu było 17, 18 stopni, odczuwalna była 23. Hotel z zewnątrz wygląda podobnie jak ze zdjęć za wyjątkiem kilku liter które z niego odpadły ;) Pierwszym niemiłym zaskoczeniem w hotelu był nieczynny basen na 7 dni pobytu, 5dni był nieczynny z powodu remontu. Kolejnym zaskoczeniem były posiłki, przed wyjazdem zapewniano nas w biurze, że kolacje i śniadania są w formie bufetu, niestety okazało się że tylko śniadania są w formie bufetu, kolacje z menu i nie było by nic w tym złego gdyby nie fakt że z menu możemy zamówić tylko po jednym daniu, czyli jedna zupa, danie mięsne lub ryba, deser. Bardzo ładnie podane dania ze świetną obsługą ale w ilości bardzo skromnej, deser przez kilka dni to krakers z żółtym serem lub pucharek owoców, zupa ok 200ml, małe kawałki mięsa czy ryby. Dodam że ponoć w 70% hotel był zapełniony gośćmi. W ostatnie 2 dni posiłki były w formie bufetu i nie można było narzekać,ale nie spodziewajmy się fajerwerków. Polecamy zjeść na mieście za ok 10-12euro gdzie naprawde można najeść się do syta. Ogólnie z wyjazdu wróciliśmy zadowoleni ponieważ wyspa naprawde jest zielona, pogoda w Funchal rewelacyjna dosłownie jak by chmury bały się tego miasteczka, trafiliśmy na okres kiedy na Maderze był karnawał i niesamowita parada przez miasto Funchal. Sam hotel- mam mieszane uczucia czy polecać, zapłaciliśmy 5800 za 2 osoby w hotelu w którym wg oferty miał być basem, posiłki zapewniano nas że w formie bufetu, w niższej cenie był Madeira Regency Palace i z rozmów z gośćmi tamtego hotelu wynikało że posiłki były bardzo dobre, baseny też normalnie funkcjonowały, mieliśmy chyba pecha. Zaletą Madeira Mare to Wi-Fi w ładnie i nowocześnie urządzonych pokojach, dobra lokalizacja blisko centrum, blisko też do dużego dość taniego jak na Maderę marketu Pingo Doce. Skorzystaliśmy z 2-ch wycieczek Itaki do centrum wyspy i wschód wyspy- polecam.

Zalety

Niewątpliwą zaletą hotelu jest położenie blisko Funchal, bardzo dobrze wyposażone pokoje z bezpłatnym Wi-Fi, obsługa, nowoczesny design.

Wady

Nieczynny basen, bardzo skromne posiłki podawane z karty

Zuza

Pobyt - Listopad 2013

Na Maderze byłam juz kolejny raz, poprzednio w Regency Palac( hotel polecam w sezonie wysokim dla ludzi pragnących wytchnienia). Hotel Melia ma dobre położenie . Obok jest przystanek autobusowy którym można podjechać do centrum Funchal, choć bardzo polecam spacer (widoki super). Madera jest piękna wyspą, wiec szkoda marnować czas w hotelu. Polecam Safari samochodem terenowym po górskich drogach(wrażenia niezapomniane), wędrówki po lewadach, wjazd kolejką na Monte, jazdę autobusem miejskim, zwiedzanie ogrodów i miasta Funchal . Ogólnie warto zobaczyć całą wyspę, jest przepiękna. Ja wrócę tam pewnie nie raz :)

Zalety

Hotel przyjemny i w nowoczesnym stylu. Obsługa miła i bardzo pomocna...

Wady

Wifi jest w pokojach , ale tylko czasami. Ogólnie kiepsko z sygnałem.

Jarek

Pobyt - Styczeń 2013

Hotel elegncki i cichy

slawek

Pobyt - Grudzień 2012

Hotel bardzo ladny. Nie mozna sie do nieczego przyczepic. Jedzenie przepyszne. Obsluga tak mila, ze nie da sie tego nawet opisac.POLECAM!

Melia Madeira Mare Resort & Spa