Przepiekna, długa, biała piaszczysta plaża wpadająca łagodnie do oceanu, bezpośrednio przy hotelu.
Zwiedzić podwodny świat można w pobliskiej rafie oddalonej ok. 800 m od hotelu.
Rajski krajobraz, mnóstwo zacisznych i ustronnych zakątków.
Świetne miejsce na uprawianie sportów wodnych.
Przepiękna wyspa, przepiękny resort a willa na wodzie (ta z jacuzzi) po prostu bajka!!! Czyściutko, gustownie, pod tarasem pływające kolorowe ryby, manty, rekiny, po prostu raj na ziemi! Restauracja zaskoczyła nas bardzo. Rzadko mamy okazję do takiego wyboru, ponieważ jesteśmy weganami, a ja dodatkowo mam celiakię. 90% potraw bez glutenu, połowa odpowiednia dla wegan. Różnorodnie, zdrowo i pyyysznie! Bardzo miła, bardzo kulturalna i dyskretna obsługa. Ogólnie czuliśmy się przez połowę pobytu, jakbyśmy byli tam sami.
Piękny domek, pyszne i zdrowe jedzenie.
Co tu dużo pisać. Kto był na Malediwach w resorcie ten wie, że standardy usług są tam utrzymane na najwyższym poziomie. Nie inaczej jest w Meeru. Od momentu odbioru na lotnisku do powrotu na lotnisko przenosimy się do alternatywnej rzeczywistości, gdzie wszystkie troski codzienności po prostu znikają. Pracownicy resortu są zawsze uśmiechnięci, gotowi do pomocy i kompetentni w swoich zadaniach. Wyspa jak na Malediwy jest dość spora co pomaga w różnorodnym spędzaniu czasu. Do tego osoby w każdym wieku znajdą coś dla siebie - na wyspie istnieje specjalnie wyznaczony basen oraz część wyspy przeznaczona dla osób dorosłych. Przy tym nie brakuje atrakcji dla najmłodszych gości. Jedzenie w dostępnych restauracjach jest obłędne - polecam korzystanie czy to z restauracji a'la carte bądź też niepłatnej opcji dine around dla osób z all inclusive! Jeśli chodzi o posiłki w ogólnych restauracjach serwowane w formie bufetów to tam też zawsze można znaleźć jakieś ciekawe i smaczne kąski. Po tygodniowym pobycie mogę jedynie wychwalać resort z każdej możliwej strony. Godny do polecenia i od momentu opuszczenia wyspy człowiek myśli o powrocie na nią.
Wyspa posiada bogate opcje jeśli chodzi o wyżywienie Wyodrębniony basen i północna część wyspy dla osób dorosłych Brak betonowych elementów na wyspie dodaje jej uroku i upodabnia do lokalnych wysp nieresortowych Fantastyczna obsługa
Nie dostrzegłem wad
Wszystko na najwyższym poziomie. Okolica wspaniała. Ludzie uśmiechnięci. Jedzenie ok.
Wszystko na najwyższym poziomie.
Polecam piękne miejsce , wypoczynek w ciszy i spokoju,jednocześnie nie można narzekać na nudę,bardzo dobra kuchnia,profesjonalna obsługa i organizacja i wiele miłych niespodzianek od hotelu.Hotel 100% wart swojej ceny.!
Hotel o wysokim standardzie, posiłki zróżnicowane, duży wybór potraw, są organizowane dni kuchni narodowej (włoskiej,chińskiej itp.). Obsługa bardzo sympatyczna, raz w tygodniu (w niedzielę są organizowane mecze piłki nożnej gości hotelowych vs obsługa hotelu). Dużą atrakcją jest snorkling: można zobaczyć mnóstwo kolorowych rybek, tuńczyki, a także płaszczki, ośmiornice, niegroźne rekiny i od czasu do czasu kałamarniczki. Szczególnie polecam jacuzzi water villa. Uwaga na opcje wyżywienia: moim zdaniem warto zapłacić więcej za all inclusive zamiast full board.
Jeśli miałbym wskazać miejsca do których chciałbym wrócić Meeru jest na szczycie tej listy. Tęsknota za tym miejscem rośnie każdego dnia. Wszystko to bierze się z wyjątkowości tego pięknego miejsca. Meeru to hotel wart każdej złotówki, która trzeba na niego wydać. Wysoki standard idący w parze z rewelacyjną obsługą. Piękne widoki, pyszne jedzenie, rewelacyjne drinki i wszechogarniające ciepło. Po wakacjach w tym miejscu sny stają się piękniejsze.
Raj na ziemi.
Uzależnia
Pokoje i inne takie są bez jakichkolwiek zastrzeżeń. Jedzenie monotonne owszem, ale każdego dnia na każdym posiłku zawsze znalazło się coś dla siebie. Personel podobnie bez zastrzeżeń. Pełni zapału do pracy uśmiechnięci, uczynni. Położenie.... tutaj chyba najważniejsza jest plaża. Cudo, raj, marzenie. To co do tej pory oglądałem w telewizji zobaczyłem na własne oczy i jest to warte każdych pieniędzy.
Hotel jest świetny. Muszę natomiast wspomnieć o jednej drobnej rzeczy. Stając przed recepcją po raz pierwszy, będąc w all incl, dostaje się bardzo niewiele informacji o tym jak ta formuła funkcjonuje na miejscu. Miało nie być żadnego podpisywania rachunków a było. Byliśmy tym faktem mocno zdziwieni. Potem przy wyjeździe nastąpiło drobne niejasności... i nie potrzebne kłopoty.
Wyspa Meeru sklada sie z dwoch czesci: Resort i Village. Ta druga jest o wyzszym standardzie, z osobna recepcja i restauracja. Na Meeru spedzilismy dwa tygodnie. Pierwszy tydzien mieszkalismy w drewnianym bungalowie (land villa) na wschodniej czesci wyspy, drugi w Jacuzzi Water Villa. Mimo roznicy w standardzie obydwu domkow, obydwa sa godne polecenia.
Drewniany bungalow, oddalony zaledwie kilka metrow od plazy zachwyca przytulnoscia. Jest milo urzadzony, z "odkryta" lazienka.
Domek na wodzie to luksus pod wszelkimi wzgledami. Wspaniale urzadzony, z wielkim tarasem z niepowtarzalnym widokiem na lagune, bezposrednim zejsciem do wody. Poprostu spelnienie marzen o wakacjach na Malediwach.
Zarowno Resort i Village spelnily 100% naszych oczekiwan. Spokuj, wspaniala natura i co bardzo wazne, zaden tlok na plazach.
Wszystkim jeszcze sie wahajacym bardzo polecamy te wyspe. To beda niezapomniane wakacje!!!
W razie pytan, chetnie udzielimy odpowiedzi.