Medplaya Santa Monica (ex. Santa Monica)

3.5

Hotel bardzo czysty i schludny, pokoje takie jak na zdjęciu. Jedyne zastrzeżenie mam do cienkich ścian, bo niestety słychać każdą głośniejsza rozmowę sąsiadów. Jedzenie dobre, myślę że każdy jest w stanie sobie coś wybrać. Jedyny minus to, to że gdy się nie ma allinclusive, to nie ma żadnych napoi do obiadu i kolacji. Hotel bardzo blisko morza i centrum calleli. Miasto dość spokojne i nie ma tutaj za bardzo co zwiedzać. Niedaleko hotelu jest stacja z której można pojechać pociągiem np. do Barcelony. Obsługa bardzo miła i pomocna.

Hotel średni, pokoje w miarę okej, widać, że hotel jest starszy. Jeśli chodzi o wyżywienie mieliśmy wersję HB, jednak mogliśmy wybrać między pójściem na obiad lub kolację - to fajna opcja. Jedzenie samo w sobie okej, po paru dniach wydaje się monotonne. Brak napojów do kolacji, ale zaproponowano nam wodę z kranu... Pomijając ten epizod nie było najgorzej, każdy ma inne oczekiwania.

Blisko morza, fajne jedzenie. Wszystko było super.

Hotel odpowiada opisu. Super lokalizacja, blisko do przystanku (pociąg do Barcelony, autobusy...polecam statkiem do Tossa del mar). Na plaży żadnych tłumów. Jedzenie ok, każdy znajdzie coś dla siebie (pamiętajmy, że to 3*). Bardzo pomocna obsługa.

Hotel odpowiada opisu. Pomocny personel, dobre jedzenie (pamiętajmy, że to 3*) niczego nie brakowało, super lokalizacja dla zwiedzania i odpoczynku, wszędzie blisko. Wystrój wymaga oczywiście remontu.

Nazwa  Medplaya Santa Monica (ex. Santa Monica)
Miejsce  Hiszpania / Costa Brava / Calella
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi

Malownicze plaże i ukryte zatoczki otoczone sosnami

Historyczne miasteczka, takie jak Tossa de Mar z ruinami fortyfikacji

Świetne warunki do uprawiania sportów wodnych, w tym żeglarstwa

3.5

Wyświetlono 37 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Agata

Zalety

Położenie Czystość Jedzenie Obsługa

Wady

Cienkie ściany Brak napoi do kolacji i obiadu

Wiktoria

Zalety

Lokalizacja - 15 minut do pociągu do Barcelony Blisko do plaży - 2 minuty

Wady

Starszy hotel Monotonne jedzenie (ale wybór duży)

Maryna

Blisko morza, fajne jedzenie. Wszystko było super.

Maryna

Zalety

Lokalizacja Jedzenie

Wady

Wystrój pokoi (przestarzałe, ale niczego nie brakuje)

Maryna

Zalety

Lokalizacja Pomocny personel Jedzenie Brak tłumów na plaży Czysta plaża

Wady

Wystrój wymaga remontu

Alicja

Było super, obsługa przemiła, co było widać dzięki mojej rocznej córci, która wszystkich tam zaczepiała. W pokoju wszystko co potrzebne, czyściutko.

Zalety

Super lokalizacja, blisko do morza i komunikacji miejskiej, którą łatwo można było dostać się do Barcelony. Jedzenie pyszne i dużo. Polecamy

Karolina

Zaczęło się od śniadania... Gdy zobaczyliśmy ten bufet, mieliśmy ochotę zapytać, czy kucharz przypadkiem nie przygotowywał się do castingu w "MasterChefie"! Codziennie zaskakiwały nas nowe smakołyki, które rozpoczynały dzień z takim uśmiechem, że nawet poranna kawa wydawała się zbędna (choć oczywiście nie mogłem sobie jej odmówić). A obiadokolacje? Cóż, przysięgam, że po każdym posiłku rozważałliśmy zostanie na stałe – bo kto by chciał wracać do zwykłej kuchni, gdy na talerzu lądują takie rarytasy! Jednego wieczoru spróbowaliśmy czegoś tak pysznego, że mieliśmy wrażenie, iż moje kubki smakowe zaczęły tańczyć flamenco! Lokalizacja hotelu to prawdziwy jackpot! Pięć minut spacerkiem (no dobra, może dziesięć, jeśli się zatrzymasz na każdą fotkę – a jest co fotografować!) i jesteś na plaży. Ale nie byle jakiej – ta plaża jest jak z katalogu marzeń! Piasek tak miękki, że aż chce się w nim leżeć cały dzień, a morze zaprasza do kąpieli, które są równie orzeźwiające jak pierwszy łyk lemoniady w upalny dzień. A teraz wisienka na torcie – Calella. To urocze miasteczko wygląda jak z pocztówki! Wieczorne spacery uliczkami pełnymi kafejek i sklepików z lokalnymi cudeńkami to czysta przyjemność. Każdy zakręt kryje coś wyjątkowego, a mieszkańcy są tak przyjaźni, że miałem ochotę zaprosić ich wszystkich na wspólne śniadanie w hotelu. Hotel Santa Monica? Jeśli szukasz raju na ziemi z doskonałym jedzeniem, niesamowitą plażą i atmosferą, która sprawia, że zapominasz o całym świecie – to trafiłeś w dziesiątkę. Polecamy z całego serca... i brzucha!

Zalety

Lokalizacja marzeń: Plaża jest tak blisko, że zanim założysz klapki, już jesteś na piasku! Idealne miejsce dla tych, którzy chcą się obudzić i od razu wskoczyć do morza. Kuchnia godna szefa kuchni: Śniadania i obiadokolacje? To nie posiłki, to kulinarna uczta! Codziennie zastanawiasz się, czy przypadkiem nie wygrałeś kulinarnej loterii. Obsługa na medal: Personel tak uśmiechnięty, że nie wiesz, czy oni tu pracują, czy po prostu tak bardzo lubią być w hotelu!

Wady

Oczywiście brak

Ala

Hotel bardzo fajny. Jedzenie pyszne bardzo starannie przygotowane. Codziennie nam sprzątano i wymieniano ręczniki. Bardzo blisko pięknej plaży w sympatycznym bezpiecznym miasteczku. Okropni niektórzy goście z dziećmi, szczególnie Rosjanie ale niestety też Polacy którzy nakładają na talerze ogromne porcję a potem to zostawiają, dramat.

Zalety

Jedzenie , blisko morza, centrum. Bezpieczne pokoje oddzielone od drugiego pokoju murem. W niektórych hotelach jest tylko taka płyta , to jest niekomfortowe bo z łatwością jedni do drugim mogliby przejść. Tutaj jest jak bloku , bezpiecznie. Fajne animacje co wieczór.

Wady

Zawsze można się do czegoś przyczepić. Niemam zastrzeżeń.

Klient

Nie polecam. Kolejki do restauracji na obiad i kolację nawet z opcją All inclusive a jak się już weszło do restauracji to kolejki po jedzenie i brak wolnych stolików. Hotel w stylu PRL. Brak parasoli przy banesnie.

Zalety

Sprzątanie pokoju codziennie.

GRZEGORZ

POLECAM Hotel zgodny z ofertą , blisko do centrum i plaży

Zalety

Wszystko ok

Po przeczytaniu opinii jechałam do hotelu z duszą na ramieniu. Okazało się, że to był świetny wybór! Pokoje odnowione,nieduże ale ładne, piękny widok na morze. Jedzenie bardzo dobre,napewno każdy znajdzie coś dla siebie. Do plaży bliziutko i co najważniejsze 50km pociągiem do Barcelony, podobna odległość do Girony. Połączenia pociągiem są świetne i dziecinne proste(niedaleko hotelu srscja). My jeszcze udaliśmy się do Tossa de Mar polecam,piękna plaża. To był super pobyt,naprawdę warto.

Zalety

Lokalizacja, wyżywienie

BŁAŻEJ

BARDZO ŁADNY-CZYSTY...POLECAM...MIŁA OBSŁUGA......

Zalety

DOBRA LOKALIZACJA

Wady

MAŁA STOŁÓWKA

Karina

Pokoje wygodne i czyste, codziennie sprzątane blisko do plaży, w pobliżu urokliwe plaże i nie zatłoczone, blisko do centrum, spokojna okolica,jedzenie smaczne, jajecznice, mięso i ryby smażone na świeżo przy gościach. Polecam !

Zalety

Blisko do urokliwych plaż, codziennie sprzątane pokoje.

Ewelina

Hotel w dobrej lokalizacji. Do szerokiej czystej plaży około 6 minut.Promenada wzdłuż plaży, blisko apteka, małe markety.Sprzątanie i wymiana ręczników codziennie. Miła i bardzo starająca się obsługa hotelu. Czysty basen przy hotelu. Pokój na 8 piętrze z widokiem na morze, standardowy z mała lodówką i podstawowymi kosmetykami w łazience . Różnorodne, bardzo smaczne obiady i kolacje, w wersji all napoje, woda, wino do posiłków za darmo. Wszystko ok

Zalety

Bardzo dobre obiady i kolacje, duży wybór. Do śniadania świeże owoce, omlety robione przy kliencie . obsługa bardzo miła.

Wady

Nic nie znalazlam

Ewelina

Hotel w świetnej lokalizacji. 6 minut do plaży, w pobliżu apteka, mały market, promenada wzdłuż plaży . Plaża czysta, szeroka. Obsługa hotelu miła, bardzo się stara, żeby wszystko było ok. Pokój na 8 piętrze z widokiem na morze. Standardowy, mała lodówka, kosmetyki podstawowe w łazience. sprzątany codziennie plus wymiana ręczników. Jedzenie bardzo dobre, różnorodne, świeże warzywa i owoce, codziennie ryby i owoce morza w daniach. każdy znajdzie coś dla siebie. W wersji all woda, wino i piwo do obiadu i kolacji za darmo. Dobra kawa na dole w barze w srodku. Ogólnie polecam ten hotel, może jeszcze go odwiedzimy. Miejscowość malownicza, blisko Barcelony

Zalety

Bardzo dobre obiady i kolacje, wszystko świeże, miła obsługa w restauracji. Z basenu nie korzystaliśmy, ale leżaków nie brakuje, woda czysta.

Wady

Winda wolno chodzi ale to drobny szczegół.

Michał

Pobyt - Maj 2024

Hotel jak hotel, legitymuje się na 4 gwiazdkowy gdzie w rzeczywistości dałbym max. 3,5 gwizdki. Obsługa miła i pomocna. Jedzonko monotonne za to dobre.

Zalety

Blisko morza i dworca kolejowego, codziennie sprzątanie, miła obsługa

Wady

Jedną wadą która nam bardzo przeszkadzała to bardzo cienkie ściany. było słychać dosłownie wszystko co robią osoby w drugim pokoju np. chrapanie, rozmowy, przesuwanie fotela itp

Pobyt - Maj 2024

Hotel usytuowany w atrakcyjnym miejscu. Doskonała baza wypadowa pociągiem do Barcelony oraz Girony. W pobliżu restauracje, liczne sklepy oraz bliżej zabytkowej kapliczki wspaniała kawa i churros.

Zalety

Wspaniale różnorodne jedzenie. Kucharze przygotowują wybrane mięsa i ryby na oczach klienta. Super opcja przy all inclusive (karta za kubek- na początku było to dla mnie dziwne jednak szybko okazało się ,że dzięki temu panuje porządek bez fruwających kubków 😉) Bardzo przyjazny i pomocny personel hotelu. Pani w barze serwuje wspaniałą prawdziwą kawę. Alkohole oryginalne .

Agnieszka S

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel przerósł nasze oczekiwania. Czysciutko,jedzenie pyszne, porządnej jakości. Codziennie sprzątanie w pokojach i wymiana ręczników. Obsługa fachowa. Wszyscy mili i uprzejmi. Super lokalizacja. Gorąco polecam!!!

Rodzina 2+1. Hotel spełniał nasze oczekiwania. Pokoje codziennie sprzątane, moze nie super dokladnie, ale wystarczajaco. Reczniki codziennie swieze. Jedzenie tez w porzadku, troche monotonne, ale bylo smaczne.

Zalety

Cisza i spokoj

Wady

Brudna stołówka

Patrycja

Pobyt oceniam bardzo dobrze. Pomocna miła obsługa, jedzenie smaczne, w pokojach czysto, codziennie sprzątane. Super lokalizacja - blisko do plaży. Do Barcelony jest bus Sagales praktycznie spod hotelu za 5,75 eur w jedną stronę.

Zalety

czysto, blisko do plaży, klimatyzacja

Wady

słabe windy

Medplaya Santa Monica (ex. Santa Monica)