Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Nie polecam. Mimo upałów w "hotelu" brak prawidłowo działającej klimatyzacji. Zgłaszanie problemu nic nie daje. Jedzenie bardzo słabe codziennie serwowane jest to samo.Do obiadokolacji nie ma możliwości skorzystania z kawy i herbaty. Podawana jest za to butelka 0.5l wody na 5 osób. Na śniadaniu są ciągle problemy z ekspresem. Przed "hotelem " basen, z którego możesz korzystać w godzinach jedynie 10-18. Jednak jakiekolwiek zabawy dzieci w basenie powodują straszne oburzenie zespołu "hotelu" i zwracają uwagę o zachowaniu ciszy. Nie polecam i 4* nie mam pojęcia za co.
Blisko morza
Właściwie to nie jest hotel, nie wiem skąd te gwiazdki w katalogu. Pokoje są wyposażone standartowo w sumie OK., ręczniki zmieniane są raz w tygodniu. Jedzenie jest kiepskiej jakości, śniadania zawsze takie same: chleb, masło, jogurt grecki, pomidory, ser, coś w rodzaju szynki, ser żółty (w sumie da się pojeść), natomiast obiado-kolacje pozostawiają wiele do życzenia - są bez smaku Codziennie jest niby sałatka grecka (bez oliwek z odrobiną sera feta) i coś co można nazwać drugim daniem, na deser zwykle kawałek arbuza.
W ośrodku jest dość ładny basen, no i niedaleko jest do piaszczystej plaży - to są niewątpliwie zalety tego ośrodka. W pobliżu nie ma zupełnie nic, najbliższy sklep jakieś 3 km, można dojść plażą lub drogą pośród pól.
Ośrodek jest dla kogoś kto pragnie ciszy, kompletnej izolacji od świata a przy tym nie jest wymagający. Można oczywiście wynająć samochód, i przez to urozmaicić sobie pobyt.
Ogólnie nie było wcale tak źle, z tym że cena wczasów jest bardzo wygórowana w stosunku do tamtejszej rzeczywistości. W paru słowach to: cisza, spokój, izolacja, kiepskie jedzenie. Na pewno można trafić lepiej, więc szukajcie
Ze wszech miar nie polecam tego obiektu - fetor od znajdującej sie w poblizu tłoczarni oliwy(nieczynna, ale unosi sie obrzydliwy zapach - szczególnie dokuczliwy przy większym upale, to samo jedzenie - (ochydne)dzień w dzień. Śniadanie:plasterek sera żółtego, plasterek czegoś w rodzaju mortadeli, mała porcja dżemu, mleko, płatki śniadaniowe, czasem omlet z tą samą wędliną. Kolacja: codziennie pseudo sałatka grecka z malutkim kawałkiem fety, 3 oliwkami na krzyż, ogórkiem pomidorem i malutka ilością cebuli, a na danie główne - np: 1 ziemniak - chyba obgotowany i podpieczony z kilkoma plastrkami cukinii. I to wszystko. A potem deser: pomarańcza. Na plazy koparka, rury Mała łazienka z prysznicem bez osłony(czy to jest adekwatne do 3*?!) Dostawka to niewygodne łóżko polowe
Właściwie to nie jest hotel, nie wiem skąd te gwiazdki w katalogu. Pokoje są wyposażone standartowo w sumie OK., ręczniki zmieniane są raz w tygodniu. Jedzenie jest kiepskiej jakości, śniadania zawsze takie same: chleb, masło, jogurt grecki, pomidory, coś w rodzaju szynki, ser żółty (w sumie da się pojeść), natomiast obiado-kolacje pozostawiają wiele do życzenia - są bez smaku Codziennie jest niby sałatka grecka (bez oliwek z odrobiną sera feta) i coś co można nazwać drugim daniem, na deser zwykle kawałek arbuza.
W ośrodku jest dość ładny basen, no i niedaleko jest do piaszczystej plaży - to są niewątpliwie zalety tego ośrodka. W katalogu jest informacja o dwóch basenach, jednym przy hotelu a drugim przy plaży, w rzeczywistości jest jeden, ten przy plaży zlikwidowano - dosłownie zabetonowano.
Hotel bardzo slaby, położony na uboczu. Posiłki bardzo bardzo ubogie.
Tydzień można wytrzymać, ale 2 tygodnie absolutnie!
Tylko nie z Itaki - rezydentka ma ludzi za kretynów tam nie ma HB tylko namiastka śniadania i obiadokolacja nie zawsze jadalna ( pod nos 1 danie )
Hotel czysty , ekologiczny -kozi zapach z najbliższej okolicy , plaża bezpłatna - publiczna ale ujdzie
Posiłki na -2 ,( śniadanie tylko dżem i miód , grzanki serwowane i nic więcej , obiadokolacja - O wyboru tylko 1 micha pod nos , jeden dzięń ryż , drugi spagetti . podróbka sałatki greckiej i nic więcej ) , do cywilizacji daleko 3 km , bez animacji
Oceniam pobyt w hotelu na dużą 9-tkę. Hotel usytuowany w cichej, spokojnej okolicy, wśród \"tubylców\". Do plaży bardzo blisko, co prawda była kamienista, ale łatwo można znaleźć miejsca, gdzie jest piasek. Pokój duży, ładnie umeblowany, z lodówką i łazienką - codziennie sprzątany (prócz niedziel). Jedzenie trochę monotonne (codziennie na śniadanie tosty z dżemem, miodem lub czekoladą) nie było dnia bez sałatki greckiej. Mimo to posiłki były smaczne i starannie podane. Właściciele hotelu przesympatyczni, obsługa pomocna. Na kuchni pracowała Polka, co dodatkowo ułatwiało komunikację. Do najbliższego miasta Kissamos (tubylcy mówią Kasteli) było ok 40 minut pieszo, jednak kursują tam autobusy - niestety rozkładów na przystankach brak. Z pobliskiej wioski Kalodiana można złapać autobus do Chanii, które warto zwiedzić ze względu na piękny stary port.
Czysty, spokojny, miła obsługa.
BRAK
Za małe pieniądze polecam , hotel na zdjęciach nie dla Polaków , obok dla nas apartamenty - czyste ale skromniejsze
czysto , cicho
na odludziu , w polu
Pobyt 2 tygodnie, dobrze wynająć auto na kilka dni. Okolica pełna pieknych miejsc, urocze wioski górskie, manufaktury produkujące sery i oliwę, dzikie plaże. Do hotelu wraca się jak do domu, zawsze czekają z kolacją, starają się pomóc w kazdym problemie.
Spokojna okolica, blisko plazy, rodzinna atmosfera
Brak wad:)
Super położenie hotelu :) piękna plaża -piaszczysta! i w sumie samo centrum, więc super miejsce :)
Największy plus to plaża przy hotelu - piękna, długa, szeroka, piaszczysta - cudownie sie tam opalało i wypoczywało :) Sam hotel ok :) Obsługa miła :) Do tego centrum bardzo blisko, wiec dużo rozrywek! Super :)
Fajny hotel dla tych, którzy chcą na wakacjach się pobawić :D Położony w centrum,, wiec przy pubach i klubach ;) Przy hotelu znajduje sie szeroka, piaszczysta plaża, więc nieco spokoju tez można zaznać ;) Uważam, ze adekwatnie ma 4* :) Polecam.
super kameralny hotel dla ludzi chcących odpocząc od zgiełku miasta. Cicho, spokojnie, niedaleko do plaży. Super obsługa. Do miasta ok. 30 minut spacerkiem. Bajeczne widoki
wszystko bardzo w porządku! Fantastyczna i bardzo przyjazna obsługa. Kameralnie, spokojnie, klimatycznie. Faktycznie jest kawałek do miasta, ale mnie nie przeszkadzało to, aby każdego niemal dnia odwiedzać różne miejsca - bądź w ramach wycieczek oferowanych przez biuro bądź samodzielnie (z kissamos są auobusy i statki niemal wszędzie - szczególnie polecama falasarnę oraz elafonisi - można tam śmiało pojechać samemu ). Polecam. Ja na pewno tam kiedyś wrócę.
Pokoje usytuowane w budynkach bliżej plaży są wyposażone w aneks kuchenny. Większość polskich turystów jest kwaterowana w części \"hotelowej\" - bez aneksów. Aparthotel jest położony wśród pól ornych, upraw winorośli - wieś. Dla nas było SUPER!!! Czasami trafił się zapaszek nawozów naturalnych(na pewno nie zapachy z fabryki oliwy, która znajduje sie w pobliżu ale jest nieczynna)ale tak to jest na wsi. Hotelik czysty, miła rodzinna obsługa. Do miasta 3 km. gdzie można się dostać gratis busikiem hotelowym -kursy 11.00 oraz 13.00 lub pieszo. Polecam wynająć samochód i zwiedzić całą zachodnią Kretę. Na nas ogromne, pozytywne wrażenie zrobiła plaża Falasarna - szeroka, piaszcysta - 15 km od hotelu.
cisza,spokój,jak to na wsi.polecam wypożyczyć samochód ,ale mały gabarytowo,by móc poruszać się po wąskich drogach krety.basen przy hotelu czysty,leżaki nowe,ogólne dobre wrażenie .posiłki takie sobie,ale tawerny są w pobliskim Kissamos więc nie ma problemu.
Hotel adekwantny do ceny. Posiłki dość monotonne, ale obsługa bardzo miła ( no może oprócz robiącego srogie miny właściciela). Po wypożyczeniu samochodu w Kissamos( polska obsługa, zero problemów) można pohasać po okolicznych sporych górkach. Godne polecenia knajpki w mijanych wioskach- pełne uroku i z niezapomnianą kuchnią! No i tylko Pani Rezydentka ROZPACZ!!! Może pora ją zmienić i wysłać np. na Grenlandię?!
Roboty wodno-kanalizacyjne trwające od pierwszego dnia przyjazdu. Plaża rozkopana, materiały budowlane składowane na plaży, ciężki sprzęt jeżdżący na plaży! Teren nie zabezpieczony. Przykry zapach kanalizacji. Hałas i smród uniemożliwiał wypoczynek.
Hotel nie dla osób, które chca poszaleć, wszędzie daleko, typowye położenie dla rodzin z dziećmi i osób na emeryturce :)!
Hotel ( oczywiście tylko zdaniem Biura Itaka ), tak naprawdę hotelem nie jest, tylko kompleksem apartamentów.
Plusem jest przemiła obsługa, czyste, schludne, dość przestronne pokoje, zadbane najbliższe otoczenie, Dobra baza wypadowa ( przy opcji wypożyczenia samochodu ) do samodzielnego zwiedzania zachodniej części wyspy.
Minusy - w środku tzw. "najwyższego sezonu" niewielką plażę zdominowały ... koparki, spychy i temu podobne sprzęty, o czym organizator tj. Biuro Itaka przed sprzedażą oferty ( opcja last minute ), nie widział potrzeby informowania swoich klientów. Rezydenci ( dot. Biura Itaka - KATASTROFA ! )
Wyżywienie pozostawia sporo do życzenia, w najbliższej okolicy brak jakiegokolwiek sklepu, do miasteczka Kissamos jest znacznie dalej niż wskazuje na to oferta.
Dla miłośników Grecji i Krety, potrafiących mimo mankamentów dostrzec i docenić uroki wyspy, "hotel" nie powinien być przeszkodą.