Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami
Piękne plaże z krystalicznie czystą wodą i złotym piaskiem
Tętniące życiem miasta Limassol i Larnaka z licznymi atrakcjami
Hotel Mediterranean Beach Limassol Cypr znajduje się w pięknej lokalizacji tuż przy plaży, co sprawiło, że codzienne poranki z widokiem na morze były magiczne. Pokoje były przestronne, czyste i bardzo dobrze wyposażone. Zdecydowanie polecam skorzystać z ich oferty wyżywienia HB. Jedzenie było różnorodne i pyszne, a wieczorne kolacje na tarasie przy zachodzie słońca były prawdziwą ucztą dla zmysłów. Ponadto, personel hotelu był niezwykle przyjazny i pomocny, co dodatkowo umiliło pobyt. Cypr to idealne miejsce na wypoczynek, a Hotel Mediterranean Beach to świetny wybór dla każdego, kto pragnie połączyć relaks z słonecznym klimatem.
Wszystko bardzo dobrze, czysto, piękna lokalizacja wszędzie blisko polecam.
Super lokalizacja jedynie brak jasnej plaży ale ważne że piasek
Wadą jedynie przy opcji HB przy kolacji wszystkie napoje płatne nawet woda
Bardzo przyjemny hotel. Pokoje nowoczesne i bardzo czyste. Swietna obsluga, wspaniale jedzenie. Jestesmy bardzo zadowoleni z wyboru.
Czystosc, obsluga, jedzenie, baseny, wlasciwie wszystko bylo na wysokim poziomie.
Brak sportow plazowych, niewiele animacji. Hotel ma okna z widokiem na ruchliwa ulice. Przy rezerwacji trzeba sie upewnic ze pokuj ma widok na morze w przciwnym razie, klapa.
Hotel posiada 294 pokoje. Z wyżywienia mamy dostępne warianty: śniadania śniadania obiadokolację pełne wyżywienie i ważna informacja jest, że nie ma all inclusive Dostępny jest basen wewnętrzny cały rok. Hotel znajduje się przy plaży, która jest publiczna. Leżaki i parasole są w cenie ale korzystać z plaży może każdy. Wyposażenie pokoi, na które warto zwrócić uwagę jest sejf w pokoju, który jest darmowy oraz barek- płatny Na terenie hotelu skorzystamy ze sklepiku oraz spa. Kolację możemy zjeść w jednej z restauracji dostępnych w hotelu : sushi i włoska Świetny dla par- są miejsca na jakąś specjalną kolację, którą obsługa może zorganizować na prośbę klienta Atrakcje takie jak sauna i basen są w cenie tak jak parking na terenie hotelu
idealny dla par luksusowy wygląd przy plaży świetne jedzenie
brak atrakcji dla dzieci
Wszędzie blisko na rowerze, Są ścieżki rowerowe. Byłem w listopadzie więc idealnie na wycieczki rowerowe i zwiedzanie, Było ok 24 st C i wiatr chłodzący więc dla mnie super. Poza tym mało ludzi (poza sezonem), Mankament to zachód słońca o 16:30. Ale trzeba wstać wcześniej i dzień się zamyka w 10 godz.
Piękne położenie, widok z tarasu na park i morze (bezwzględnie należy wziąć pokój z widokiem na morze), którego szum relaksująco działał po całym dniu. Możliwość wypożyczenia roweru. Wygodne łóżko. Spokojna organizacja terenu - bez hałasu.
Długi czas oczekiwania na pokój po przyjeżdzie (fakt, że byłem o 12:30 - pokój dostałem o 13:45). Brak suchej sauny - tylko parowa. Jacuzzi pożal się Boże, Beznadziejne śniadania jak na tej klasy hotel, Porządna kawa dodatkowo płatna (niespotykane np. we Włoszech),
Trudno znaleźć jakiś poważny minus w tym hotelu. Czyściutkie, odnowione pokoje, świetny widok z pokoi od strony morza (warto dopłacić), ładna jak na Cypr plaża, duży basen, mniejszy z podgrzewana wodą (ale bardzo mocno chlorowany), wygodne leżaki przy basenach (mniej wygodne na plaży). Darmowy internet w holu. Wielkim plusem jest jedzenie, bardzo dobre śniadania i świetne obiadokolacje (zimą serwowane do stolika, zob. zdjęcia). Godny polecenia.
Duży basen, czysty hotel, posiłki, plaża
Brak animacji, głośne pokoje od ulicy
Zawsze świeże i dobre jedzenie. Nie ważne czy kolacja czy obiad. Ponadto urozmaicone. Kelnerzy dwoili się i troili żeby każdy stolik był obsłużony jak należy. Basen jest duży z zainicojowaną palmą pośrodku. Leżaki... Różnie z nimi bywało jeśli mam być szczera. Wiemy że w okolicy są niezłe bary ponieważ kilka razy zdarzyło się nam zjeść tam obiad. Hotel leży tak naprawdę nad samą plażą ale doście do niej zajmuje ponad 100m.
Jdąc na kolacje trzeba pamiętać o odpowiednim ubiorze . Dotyczy to mężczyzn ,którzy w krótkich spodenkach nie wejdą!Cz to jest dodry pomysł ? W końću jedziemy wypocząć prawda?Z pozycji widza przyznam ,że mało ciekawie wyglądało kiedy kelner zawracał takiego pana i kazał mu się przebrać.
Super hotel, serdecznie polecam. Super kuchnia pyszne desery i kolacje.
Wysoka kultura, obsługa bardzo przyjazna dla rodzin z dziecmi.