Mediterranea

Wszystko OK, nie ma się do czego przyczepić. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane co drugi dzień . Basen czysty , obsługa miła

Hotel w niemal idealnej lokalizacji - blisko sklepów, plaży, przystanków autobusowych, restauracji. Stosunkowa cisza dookoła hotelu. Piękna i zadbana roślinność. W pokojach czysto, sprzątanie codziennie. Wymiana pościeli raz w tygodniu. Obsługa na recepcji bardzo miła i pomocna. Pokoje przestronne, jasne z balkonem lub małym tarasem. Wyposażone w podstawowe naczynia kuchenne. Czysty basen, obok recepcji bar z napojami. Klimatyzacja dodatkowo płatna. Brak hotelowej restauracji. Hotel godny polecenia, zwłaszcza osobom, którym zależy na odpoczynku w ciszy. Jak dla mnie 10/10.

Hotel adekwatny do ceny, skromny ale czysty, pozwolił na spędzenie 2 super tygodni , w miejscowości piękne piaszczyste plaże, blisko do Chani. Polecam tawernę w Górnym Daratso- pyszne kreteńskie potrawy w dobrych cenach.Polecam hotel i okolice.

Zgadzam sie z wczesniejszymi wpisami. Polecam korzystanie z wycieczek fakultatwnych organizowanych przez miejscowe biora ze wzgledu na ich cene

Urocze i spokojne miejsce do wypoczynku, przesympatyczna obsługa, czyste, schludne pokoje. Stosunek jakości do ceny - adekwatny. Przepiękny ogród w śródziemnomorskim klimacie. Polecamy zarówno hotel, jak i biuro podróży Rainbow Tours!

Kod hotelu HOT21907
Nazwa  Mediterranea
Miejsce  Grecja / Kreta / Kato Daratso
Wyżywienie  Bez wyżywienia
Udogodnienia  darmowe wifi, golf, parking

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami

Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii

5.3

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Michał

Zalety

Czysty , zadbany , oddalony od głównej ulicy co daje ciszę i spokój .

Wady

Wszystko ok

Patrycja

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

Lokalizacja, czystość

Wady

Mały parking

Jaca

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

piękny ogród, dobra obsługa, na uboczu, cicho - o ile nie hałasowali sąsiedzi, dobra baza wypadowa do zwiedzania zachodniej części Krety, czysty basen

Wady

kiepska dostawka ( łózko polowe z niewygodnym materacem) , łazienka bardzo podstawowa

Robert

Pobyt - Czerwiec 2014

Zalety

czysto, dobra komunikacja, mila obsluga,

Wady

skromnie wyposazony aneks kuchenny

rodzina z małym dzieckiem

Pobyt - Maj 2014

Kasia W.

Pobyt - Październik 2013

Hotel kameralny, z piękną tropikalną zielenią, basen spory, z trampoliną. Warunki raczej skromne, ale wystarczające dla tych co nie chcą za dużo wydać. Jakość do ceny korzystna . W okolicy 200-300m Lidl, więc nie ma problemu z zakupami, w okolicy kilka przepięknych plaż z piaseczkiem i ciekawym życiem morskim . Polecam wyprawę do Chani (przystanek autobusu w pobliżu hotelu)- piękne miasteczko z zabytkową zabudową w stylu weneckim. Oczywiście jest sporo pięknych miejsc w tym rejonie Krety np Elafonissi i Balos oraz wąwóz Samaria. Wszystkie warte zabaczenia!!!!!!!

Pobyt - Wrzesień 2013

Hotel doskonały. Pokoje czyste z doskonałym serwisem. Wszystko działa i jest zadbane. Personel nadzwyczaj uprzejmy i życzliwy. Do plaży jest ok. 10 minut, obok restauracje i przystanek do Chanii (kilka minut). Blisko dwa supermarkety - Lidl i lokalny (dużo lepszy). Mimo ruchliwej drogi obok bardzo cicho. Atrakcją jest rozlokowanie pokojów wzdłuż przepięknej alei. Wyżywienia nie oceniam, bo hotel go nie zapewnia.

Asia

Pobyt - Wrzesień 2013

Byliśmy w Mediterranea na przełomie sierpnia i września. To, co nas najbardziej urzekło to kameralny klimat i piękny ogród w hotelu, a także bardzo miła i kompetentna obsługa. Okazali się pomocni w każdej sytuacji. Pierwsze wrażenie na temat studia - schludnie, ale skromnie. Podczas pobytu okazało się jednak, że tak naprawdę mamy wszystko czego potrzebujemy. W apartamencie była łazienka, aneks kuchenny z podstawowym wyposażeniem, dwa łączone łóżka, szafki nocne, toaletka, szafa, stół z krzesłami. Taras dość obszerny z krzesłami, stolikiem, suszarką do bielizny i parasolem. Pokój sprzątany był codziennie, pościel wymienianą mieliśmy w ciągu 14 dni z 6 razy - byliśmy z niespełna 2 letnim synkiem i panie wymieniały ją kiedy widziały, że jest taka potrzeba :) Ręczniki wymieniane co 2-3 dni. W hotelu jest co prawda nie duży ale bardzo czysty, fajny basen z oświetleniem nocnym, można się kąpać także wieczorem, po zmroku. W trakcie naszego pobytu za każdym razem kiedy korzystaliśmy z basenu byliśmy w wodzie sami lub ewentualnie z jedną rodziną/parą, także na tłok nie można było narzekać :) Taki spokój i komfort umożliwił nam zwolnienie tempa i idealny odpoczynek między wypadami na zwiedzanie wyspy. Polecamy ten hotel właśnie tym, którzy planują wycieczki, nie są nastawieni stricte na odpoczynek w hotelu i luksus. W okolicy hotelu znajduje się kilka restauracji, jedna z nich - "Dimitris i Sakis" jest praktycznie na przeciwko wejścia, ją także możemy polecić. Przystanek autobusowy 2 min drogi z hotelu, autobusy do Chani kursują co kilkanaście minut, do północy. W odległości ok. 5 min. spacerem supermarkety Inka i Lidl, do plaży ok. 10 min. Do wyboru 3 zatoczkowe plaże piaszczyste, piękne, ale niestety niezbyt czyste. Ogólnie miejscowość - nic specjalnego, podobna do innych w okolicy, ale bliskość uroczej, klimatycznej Chani to niewątpliwy atut. Z resztą w ogóle bardzo dobra komunikacja praktycznie z połową wyspy. My wynajęliśmy auto na kilka dni, ale korzystaliśmy także z miejscowej komunikacji autobusowej. Polecamy.

Asia Renia i Grześ L.

Pobyt - Lipiec 2013

Przemiła rodzinna atmosfera, urocze i spokojne miejsce do wypoczynku. Rewelacyjny ogród w śródziemnomorskim klimacie. Polecamy.

marta

Pobyt - Październik 2012

Do Chanii spacerkiem plaza 4 km co jest ogromnym plusem,bo Chania piekna.Male zatoczki z plazami,ale idzikie plaze gdzie ludzi b.malo i dla tych ktorzy lezakow i parasoli nie lubia swketna opcja

LKM

Pobyt - Czerwiec 2012

Hotel połozony ok.15 min od plaży, w okolicy kilka małych sklepów spoż. oraz 2 markety-INKA-b.d.zaopatrzona (przed sklepem bankomat)i LIDL.W poblizu 4 plaże wszystkie piaszczyste-największa i najładniejsza znajduje się przy trasie autobusu 21-jest tam najcieplejsza woda-krystalicznie czysta,piaszczyste dno,płytko-jest to plaża połozona najdalej od hotelu ale warta tego by tam chodzić polecam ją dla rodzin z dziećmi. Bardzo blisko hotelu bankomat i przystanek autobusowy (Chania ok 4 km -8 min drogi, autobus nr 21,15 bilet w 1str 1,2 Euro)Hotel i basen czysty, wymiana reczników 2xtyg, posciel 1xtyg.,wyposaż.aneksu to komplety talerzy i sztućców, garnki, filiżanki, szklanki, deska, noże.Polecam-standard dobry, obługa pomocna, rezydentki również.W hotelu duzo zieleni -polecam apartamenty (2 pokoje aneks kuch.łazienka, balkon lub mały taras.

Xania

Pobyt - Czerwiec 2012

jeszcze niedawno hotelik mial ocene 4,4 a teraz zmiana 8,2 i to na podstawie tych samych opinii:)) ale rzeczywiście bungalowy warte polecenia,b.czysto i w super lokalizacji- do chanii 5 km,piekne plaze w okolicy,tak samo atrakcje,restauracje itp.w niedalekiej odleglosci (skreciwszy w prawo kolo salonu bmw) mozna znalezc 2 supermarkety: lidl (ceny podobne jak u nas) i jakis grecki.

kassandra

Pobyt - Czerwiec 2012

Ładny, czytsty hotel (codziennie sprzątany), położony niestety blisko przelotowej drogi, do plaży około 10 min, aneks kuecheny słabo wyposażony, kuchenka ma dwa palniki w tym jeden o średnicy ok 18cm a drugi mualutki średnica ok 7 cm, bardzo dobra komunikacja. Kreta jest przepiękną wyspą, polecam wycieszkę na Balos i Elafonisi, piękne błękitne laguny.

Pobyt - Maj 2012

Hotel blisko ślicznej Chani, bardzo dobry jako baza wypadowa służący do zwiedzania krety. Byłem zaskoczony standardem pokojów, mieszkałem w zeszłym roku hotelu 4* na Krecie i nie odbiegał wiele od tego. Jedynie łazienka mogła być na wyższym poziomie, brak porządnej kabiny prysznicowej. W hotelu czysto, bardzo ładny ogród, sympatyczny basen z trampoliną. Polecam ludziom, którzy nie chcą przepłacać, nie potrzebują 6* gwiazdek i chcą zwiedzać kretę. Nie polecam osobom, chcącym mieć hotel z własną plażą. Po pierwsze plaża daleko z 800m, po drugie plaża przy hotelu nie powala na kolana.

Daniel 76

Pobyt - Maj 2011

Fajny hotel dla osób ceniących sobie cisze i spokój. Jest to idealne miejsce służące jako baza wypadowa po zachodniej Krecie. W okolicy kilka tawern z dobrym jedzenie, sklepiki i dwa duże markety, przystanek autobusowy do Chani i Platanias tam zdecydowanie więcej rozrywek, do plaży jakieś 400-500m urocze piaszczyste zatoczki z łagodnym zejściem i cieplutką czystą wodą. W samym hotelu jest fajny, czyściutki ale nie duży basenik z trampoliną do skakania, drink bar,leżaki, śliczny ogród z kwiatami i palmami. Pokoje przestronne, codziennie sprzątane, dość dobrze wyposażone, nieduży aneks kuchenny, lodówka, telewizor, łazienka wystarczająca. Obsługa hotelu miła i przyjaźnie nastawiona do turystów, swoboda i brak skrepowania.

Elis

Pobyt - Kwiecień 2011

świetny hotelik dla lubiących spokój ! Bardzo dużo kwiatów, palm, czysto, mały basen ale wystarczający aby popływać, pokoje codziennie sprzątane, Dużo sklepików, 2 duże supermarkety,świetne połączenie z Chanią i Platanias , spacery poza centrum ze wspaniałymi widokami na oddalona o około 10km Chanię ( szczególnie wieczorem)! poleca!!!

Mediterranea