Medina Solaria & Thalasso

Byłam w hotelu 2 razy w tym roku, właśnie z żalem wróciłam do domu. Hotel rewelacja, najlepszy w jakim kiedykolwiek byłam. Bardzo czysto, wszystko lśni, duże pokoje i apartamenty, jedzenie wyśmienite. Obsługa na najwyższym poziomie, z niczym nie było problemu, nawet żelazko dostałyśmy na cały pobyt. Kultura osobista i życzliwość kelnerów na najwyższym poziomie, zarówno w kuchni, jak i na barze. Animatorzy fantastyczni, serdeczni dla każdego. Świetna lokalizacja hotelu. Gorąco pozdrawiam, jestem zachwycona. Dziękujmy za wszystko.

Hotel na poziomie, czysto, jedzenie smaczne, duże zaangażowanie animatorów czasu wolnego, komunikacja bezproblemowa, kantor w recepcji, Do poprawy zaangażowanie niektórych rezydentów coral travel w ramach informowania o godzinach logistyki wyjazdowej, ale nie ma to nic wspólnego z profesjonalizmem hotelu, który polecam.

Hotel bardzo ładny i usytuowany przy samym morzu. Pokoje czyste, łóżka wygodne, mieliśmy pokój z widokiem na morze. Warto bylo dopłacić właśnie do tej opcji. Jedzenie dobre. Obsługa hotelowa świetna. Tunezyjczycy bardzo szanują Polaków.

Hotel przyjemny, ale troszkę nam zabrakło atmosfery wakacji. Przestrzenne pokoje, mieliśmy wannę w łazience, codzienne sprzątanie. Baseny - jeden duży, drugi mniejszy, dwa jakby brodziki - do jednego zjeżdża się zjeżdżalnią - dość szybka i brodzik ma 1,4m. Raczej dla starszych dzieci. Nie ma problemu z leżakami. Drinki, soki bardzo słodkie. Jedzenie średnie - dość tłuste mięsa; duży wybór sałatek; rano stół z naleśnikami, jajecznica/ omlety też robione na bieżąco; na obiad/kolację Pan robi makarony; bardzo dobre desery - ciasta, lody, owoce; mały bufet dla dzieci; kilka razy z jakimś tematycznym dodatkiem - np. kebab, wieczór piracki. Smażenie na grilach, które już swoje przeżyły. Przekąski to naleśniki, owoce, pozostałości z obiadu. Największy minus - brak klimatyzacji w głównej restauracji. Mini disco dla dzieci wieczorem, potem animacje dla dorosłych - wybory miss, pokazy cyrkowe itp. W hotelu mały sklepik ze wszystkim, typowo tunezyjski sprzedawca. SPA w hotelu - hammam bardzo przyjemny, polecam takie doświadczenie. W tym samym budynku od strony plaży kilka sklepów z pamiątkami, ubraniami, da się potargować. Plaża niestety na minus - brudna, mała, pomimo bardzo ciepłej wody niestety blisko brzegu były meduzy. Bar - nie zachęca do skorzystania z oferty, dostępne były tylko napoje. Carthage Land- 5 minut spacerem od hotelu, dla dzieci poniżej 95 cm tylko jedna atrakcja, kilka od 130 cm wzrostu - ogólnie super zabawa, warto zaplanować tam jeden wieczór (otwarte od 16). Obok Medina - można zrobić zakupy, potargować się, ale więcej miejsc do zjedzenia niż do zakupów. Obok hotelu jest centrum handlowe, ale dość ubogi asortyment, puste półki. Ogólnie - ogromny potencjał, ale nie wykorzystany.

Hotel nie należy do nowych, widać na nim ząb czasu. Pokoje odnowione, czyste, sprzątane codziennie. Jedzenie różnorodne ale średniej jakości, jak to na ai, kolacji tematycznych nie polecam bardzo kiepskie. Kelnerzy; obsługa i animatorzy bardzo mili( z kilkoma wyjątkami) natomiast słabo rozmawiają po angielsku, język francuski jest bardziej mile widziany. Na basenie i plaży nie ma walki o leżaki, ratownik jeśli trzeba pomoże w znalezieniu miejsca. Hotel raczej dla mało wymagających, natomiast stosunek jakości do ceny jest ok 👍🏻 ( przy zameldowaniu opłata klimatyczna i kaucja za ręczniki basenowe- zwrotna)

Nazwa  Medina Solaria & Thalasso
Miejsce  Tunezja / Hammamet / Hammamet
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, darmowe wifi, tenis, bez paszportu, parking

Tylko 15 m do hotelowej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Udogodnienia dla dzieci: brodzik ze zjeżdżalnią, plac i pokój zabaw, miniklub (4-12 lat).

Bogata oferta rekreacyjna: aerobik, siatkówka plażowa, boccia, łucznictwo, mała siłownia, animacje dla dorosłych.

Profesjonalne centrum thalassoterapii.

Wyświetlono 30 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Dorota

Zalety

czystość, duże pokoje i apartamenty, dobre jedzenie, obsługa na najwyższym poziomie, lokalizacja hotelu

Mi

Zalety

Pokój sweet z jacuzzi i czystość hotelu oraz oferta gastronomiczna

Wady

Nie odnotowałem

Zalety

Mega czyste pokoje, widok z balkonu swietny, dobre jedzenie, lokalizacja blisko morza i blisko centrum miasta. Bardzo fajny basen hotelowy. Nie szliśmy w zwiazku z tym ani razu do aquaparku który znajduje się w sąsiednim hotelu i jest za darmo. Co niesamowite to kilka polskich kanałów w TV. Również dla Dzieci.

Wady

Brudno przy basenie. Plaza hotelowa przy morzu też do najczystszych nie należy. Ten brud i te śmieci trochę psują urok hotelu jak i całej Tunezji. Zbyt głośna muzyka puszczana do bardzo późna.

5.1

Zalety

Duże pokoje Obsługa hotelu - bardzo miła i pomocna

Wady

Jedzenie Plaża

Alina

Zalety

Świetna lokalizacja, niedaleko ładny port, ładna plaża, miła obsługa, “all in” działa po wymeldowaniu do końca dnia

Wady

Do remontu, czasem ciężko było sie porozumieć po angielsku, bardzo słaba klimatyzacja w pomieszczeniach ogólnodostępnych, po wymeldowaniu nie ma pokoju aby się przebrać/ odświeżyć przed transferem jeśli lot jest wieczorem

Darek

Bardzo ladny w świetnej lokalizcji.Obsługa oraz kelnerzy wraz z animatorami sympatyczna ,miła i usmiechnieta.........gorąco polecam

Zalety

Kształt przypominający kolloseum,restauracja oraz pokoje,które są sprzątane codziennie przez przemiły personel.

Wady

Podczas gorszej pogody organizacja showtime w podziemiu gdzie była b.słaba wentylacja.

Iwona

Pobyt - Maj 2024

Pobyt cudo , wspaniały hotel, przemiła obsługa, cudo animatorzy, przewspaniałe jedzenie różnorodne krewetki pod różną postacią niesamowite ilości jedzenia pysznego , ciasta wymiatają cudownie pyszne.Pokoje czyste bez robali, plaża nie zła jak na Tunezję,bez zanieczyszczeń na brzegu Pan na plaży ogarnia wszystko. Polecam gorąco , chętnie tam wrócę.

Zalety

Czystość , mega obsługa zarówno w recepcji jak i przy barze czy na stołówce , Kelnerzy super

Wady

disco tylko do 23.00.

Paweł

Pobyt - Maj 2024

Fantastyczny hotel, polecam z całego serca. Spędziliśmy razem z narzeczoną cudowny tydzień!

Zalety

Genialna lokalizacja i bardzo dobre jedzenie!

Klaudia

Pobyt - Październik 2023

Jestem bardzo zadowolona, hotel spełnił wszystkie moje oczekiwania. Pokój bardzo czysty, zadbany na bardzo dobrym poziomie z widokiem na morze, przemila obsluga szczególnie animatorzy, ktorzy dbaja by nikomu sie nie nudzilo:)

Zalety

Baseny odkryte, morze w zasięgu kilku kroków, animacje w ciagu dnia i wieczorami, pomocna i miła obsluga, zadbane i czyste pokoje.

Wady

Jedzenie nie jest wybitne, sredni poziom

4.9
Iwona

Ogólnie oceniam hotel za bardzo fajny poza małymi mankamentami,mianowicie.pokoj był nie przygotowany brak ręczników i czystość taka sobie.pzyjwchalysmy w nocy zaproszono nas do restauracji nie wiem w jakim celu ,nie było nic do jedzenia oraz picia. W restauracji podczas posiłków biegały prusaki.

Zalety

Fajnie spędzony czas w hotelu .super obsługa, animatorzy ,kelnerzy.bardzo mili .zabawy na basenie.

Wady

Bardzo ubogi bar przy basenie.prusaki w restauracji. Niedokładnie sprzątane.

Kate

No cóż...za te pieniądze spodziewaliśmy się czegoś lepszego.Niech nie skusi Was Aquapark obok- 2 zjeżdżalnie. Jedzenie ok choć brakowało mi sałatek. Duży plus- obsługa Wielki minus- hotelowa plaża..syf.Chodziłam i zbierałam śmieci.

Zalety

Wady

Brudba plaża

Bardzo udane wakacje. Hotel bardzo czysty, jedzenie smaczne urozmaicone ( frytki, pizza, makarony, kurczaki i lokalne produkty). Plaża w czasie naszego pobytu kiepska.

Zalety

Pokoje sprzątane codziennie, obsługa bardzo miła, animatorzy wspaniali nie można było się nudzić przy basenie i wieczorami w hotelu. Polecam bardzo ten hotel.

Wady

Plaża troszkę brudna. Minus za to że w dzień wyjazdu o godzinie 5 rano nie dostaliśmy prowiantu na drogę mimo wcześniejszych zapewnień na recepcji.

Obecnie przebywam jeszcze na wakacjach czysciutki,codziennie posprzątane.Pokoje duże, ładne.Posilki nie zachwycające,pierwszy raz spotkałam się z wydzielaniem wędlin i żółtych serów,braki na półmiskach salaterkach z jedzeniem nie uzupełniane. Animacje tylko dla dorosłych(gimnastyka w basenie,ćwiczenia jogi,rzutki,itp) Brak zorganizowania czasu małym dzieciom.Klubik dla dzieci czynny od 15.00(nie ma osoby która poprowadziłaby zabawy z dziećmi,animatorka nie zainteresowana zabawą czy grą z dziećmi. Klubik bardzo ubogi,telewizor nie działa,żadnej muzyki,gier. mini disco dopiero o godzinie 20.45 gdzie większość dzieci jest już zmęczona lub śpi .W trakcie dnia dzieci pozostawione same sobie) Hotel jest polecany dla rodzin z dziećmi z atrakcjami dla nich. Nie polecam tego hotelu mam porównanie z innymi hotelami gdzie animatorzy bawili się z dziećmi w basenie,na trawie w ciągu dnia były bajki na ekranie,zajecia rytmiczne,przeciąganie liny,przebieranie się animatorów itd. Snak bar który powinien być otwarty od godz .10.00 bardzo słabo zaopatrzony zmieniane godziny otwarcia. Bar przy basenie zamykany wcześniej,obsługa bywa nie miła. Nie polecam tej wycieczki,hotel 5 gwiazdkowy w opisie i cenowo również nie najtańszy . Ja daję 3 plus.

Zalety

Czysto,sprzątane codziennie,ładny basen.

Wady

Animatorka do dzieci powina przejść szkolenie i bardziej się przyłożyć do małych gosci

3.9
Lol

Pobyt z bardzo mieszanymi odczuciami. Hotel ładny, czysty ale serwis hotelowy bardzo nierówny.

Zalety

Położenie hotelu, ładne duże pokoje, byłem tuż przed sezonem więc nie brakowało miejsca w restauracjach i barach oraz nad basenem. Dobra obsługa w barze obok recepcji, dobry serwis sprzątający.

Wady

Hotel ogłaszający się jako rodzinny, a animacji dla dzieci brak - dwie dziewczyny które miały się zajmować dziećmi, wolały udział w animacjach dla dorosłych nad basenem. Snack bar - czynny okazjonalnie. Posiłki serwowane w restauracji głównej - raczej smaczne, często ryby, krewetki. Z drugiej zaś strony pierwszy raz spotkałem się z wydzielaniem wędlin i żółtych serów, krojonych jak popadnie w słupki, trójkąciki - jak się obsłudze ukroiło.

Leszek

Hotel ładny, czysty, polecam pokoje od morza. I to koniec plusów. W hotelu małe obciążenie. Bardzo mało animacji dla dorosłych, i jedna atrakcją dla dzieci - mini disco od 20:45, chyba po to żeby dzieci nie przyszły. Bardzo słabe wyżywienie, na poziomie hotelu trzygwiazdkowego, trzeba pojawić się na początku posiłku, bo później tace świecą pustką. Nie zjesz także w snack bar, bo albo nieczynny, albo oferuje jedynie resztki arbuza i melona (smaczny ale to nie posiłek). Hotel raczej dla dorosłych, można się "zrelaksować" w barach. Dla rodzin z dziećmi nie polecam. Obsługa raczej miła i uczynna, choć znacznie milsza po bakszyszu.

Zalety

Położenie, widoki z pokojów od morza, ilość wind, czystość.

Wady

Brak atrakcji dla dzieci, mini klub nie funkcjonuje. Cisza w hotelu, bez muzyki, nic się nie dzieje. Animacje, a co to takiego? Najgorszy serwis hotelowy z jakim się spotkałem. Odwiedziłem kilkanaście hoteli w kilku krajach, zawsze wybieram 4-5 gwiazdek. Wydaje mi się że poziom obsługi w Medina Solaria, może być na poziomie hotelu 3 gwiazdkowego.

Elżbieta

Super hotel, Piękny basen, świetna obsługa bardzo dobre jedzenie

Zalety

Wyżywienie, kultura i poziom obsługi

Wady

Nic

Gosia

Hotel znajduje się bardzo blisko plaży. Hotel czysty i zadbany, pokoje w widokiem na morze dają przepiękne widoki już od wschodu słońca. Jedzenie różnorodne, codziennie coś innego na obiady/kolacje. Duży wybór napoi na All Inclusive. Obsługa na najwyższym poziomie. Ciekawe gry i zabawy w ciągu dnia oraz animacje wieczorem. Pobyt w hotelu uważam jako bardzo bardzo udany.

Zalety

Duży, trzypoziomowy basen, dostępność napoi, czystość.

Rafał

Pobyt - Maj 2023

Pokoje bardzo duże, czyste (codziennie sprzątane), widok na sąsiedni hotel, morze i miasto lub patio. Obsługa przemiła i bardzo pomocna. W okolicy dużo sklepów i port, z którego polecam wykupienie rejsu statkiem pirackim (mega zabawa). Jedzenie bardzo smaczne i ciągle pełne stoły. Plaża przy hotele z parasolami i leżakami (jak zabraknie zaraz donoszą z hotelu), czysto i bezpiecznie (ochrona). Basen hotelowy (odkryty i zakryty) czysto i bezpiecznie. Animatorzy mega pozytywni ludzie, nie dało się nudzić w basenie i wieczorami. Dla dzieci osobna sala zabaw i animacje.

Zalety

Czystość, obsługa, jedzenie, animacje, otoczenie.

Wady

Raczej nie ma do czego się przyczepić.

Zbigniew

Takiego bagna nie spotkałem od 30 lat moich wyjazdów. Takiej plaży nie widziałem nigdy w życiu Brak możliwości umieszczenia zdjęć w opinii a szkoda

Zalety

Wady

Brak plaży, bardzo średnie wyżywienie, tragiczny menager ,brak klimatyzacji, brak restauracji aka carte, klient to nasz wróg, brak baru na plaży, brak przzekąsek w opcji all inclusiwe

Pobyt - Październik 2018

To były pierwsze wakacje z biura podróży, a tym bardziej tak daleko. Ale wybór tego hotelu to był strzał w dziesiątkę. Hotel sam w sobie jest piękny. Otoczenie bardzo przyjazne. Byliśmy tam już po sezonie, ale atrakcji i tak było sporo. Hotel zapewniał bilety do parku rozrywki w cenie, jak również można było udać się do innych hoteli na kolacje tematyczne. Poza tym położenie go jest w samym centrum. Blisko do Mediny. Pokoje codziennie sprzątane, obsługa bardzo przyjazna i miła. Jedzenie wyśmienite, każdy znajdzie coś dla siebie. Blisko do plaży. Jeśli miałbym pojechać ponownie w ten region i wybrać hotel to na pewno tylko ten :)

Medina Solaria & Thalasso