Udogodnienia dla dzieci: brodzik, animacje, zajęcia w miniklubie (4-12 lat).
Tylko 350 m do prywatnej, piaszczysto-żwirkowej plaży.
Program rozetkowy: raz w tygodniu muzyka na żywo.
Pokoje spoko jak na taki standard, wiadomo trochę mało miejsca w standardowych. Balkon ok, łazienka ok.
Hotel na uboczu, trochę drogi na miasto. Do plaży można było skrótem.
Płatne wi fi
Hotel nie jest ****gwiazdki tylko * Mieliśmy grzyba i robaki w łazience i strasznie śmierdziało aż dziecko nie chciało korzystać z toalety.Jedzenie nie smaczne i nie było co wybrać i do tego limity na mięso oraz na drinki. ...brudne leżaki basen ogrzybiony brud i syf na klatce. Brak siłowni i brak animacji dla dzieci jedna animacja aerobik w basenie żadnej dyskoteki. Większość z Polaków z którą mieliśmy kontakt dostała jelitowke ...przewagę Ruskich ...Nie polecam nigdy więcej to tego hotelu .
Nie jestem wymagającym klientem, bo jeżdżę również do hoteli 3*. Ale ten hotel zdecydowanie odradzam. Hotel zapomniany przez wszystkich, łącznie z rezydentem. Nawet kierowca autobusu nie mógł znaleźć tego hotelu. Jest nieciekawy, znajduje się tuż przy ścieku. Na pierwszy rzut oka, niby Ok, ale w łazience rdza, grzyb. Wszędzie taki syfek. Jedzenie to jakaś porażka. Makarony bez sosów…Do czego? Suchy ryż i raz na jakiś czas potrawka np. z serc kurczaka. I to niby all inclusive. A te śmieszne przekąski, to nic innego jak pokrojone śniadaniowe buły. Jedynie ciasta Ok. Brak opieki rezydenta. Turysta zdany na siebie. Dopiero interwencje z Polski wymusiły spotkanie z rezydentką, która jak twierdziła zrobiła to z dobrej woli. Na koniec równie stresująco. Brak informacji o której wyjazd na lotnisko. Rezydentka nic nie wie, recepcja też. Nie rozumiem czemu sprzedajecie ten hotel, który jest rosyjskim hotelem i to Rosjanie są tam traktowani normalnie. Nawet obsługa mówi tylko po rosyjsku, ewentualnie po turecku. Jedna osoba z recepcji zna angielski. Podsumowując szkoda kasy i stresu, bo po wyjeździe zamiast dobrych wspomnień jest wielki niesmak. P.S. Hotel sprzedany jako 5*, na drugi dzień zmienił kategorie na 4*. Wg mnie nie zasługuje nawet na 2*. ODRADZAM.
Wszystko
Beznadziejny hotel!!!! Na dzień dobry recepcjonista nie miły. Wchodzac na taras czuć nie przyjemny zapach z brudnego ogrzybionego basenu (leżaki brudne nie czyszczone smród z popielniczek które rzadko były myte). Na klatce syf .Pokoj na 4 piętrze bez windy .Mielismy grzyba w łazience i okropny smród aż dziecko nie chciało wejść żeby skorzystać z toalety.Do tego były gratis wieczorne robaki Klimatatyzacja w pokoju słaba a w toalecie brak wentylacji tynk odpadający .Nie smaczne posiłki nie świeze i ciągle to samo mały wybór dań.Do tego limit na mięso 2 kawałki na osobę i limit na drinki.Duzo osób z Polski dostało jelitowke . Bardzo dużo Rosjan i dla nich wszystko się należy bez limitów .Brak animacji dla dzieci i dla dorosłych tylko aerobik był dla dorosłych a dla dzieci brak zabaw słaby plac zabaw.Okropny hotel byłam w 3 *** i był o wiele lepsze warunki niż tu, a ten mam 4 **** ....a prawda jest taka że zasługuje na zero gwiazdek i okłamują ludzi że jest na poziomie 4...nie polecam pierwszy i ostatni raz tam ...współczuję wszystkim którzy tam trafia .Pozdrawiam .
Wszystko
Całkowicie odradzam wybór tego hotelu. Daliśmy się z mężem przekonać pracownikowi biura podróży, który tak naprawdę nie miał bladego pojęcia o jakim standardzie mówi. Cztero gwiazdkowy hotel i wczasy all inclusive okazały się jedną wielką pomyłką a cena nie była okazyjna. Wysiadając z autokaru powitał nas smród z kanalizacji. Przydzielono nam pokój , który również śmierdział grzybem i pleśnią. Czystość pokroju i łazienki pozostawiała wiele do życzenia. Udało się go jednak wymienić. Pożywienie monotonne z zasadą no waste - czyli nic nie może się zmarnować. Normalnymi zjawiskiem był fakt, że skoro na kolację były frytki, będą one również na śniadanie. Sałatki serwowane na 7 sposobów: sałata, sałata z pomidorem, sałata z pomidorem i ogórkiem, sałata z pomidorem,ogórkiem oraz natką pietruszki itd. Nie wpadli na to, aby połączyć wszystkie składniki. Brak owoców: jedynie jabłka i arbuz, czasami melon. Jeden raz przyrządzono smaczną rybę z grilla. Wiecznie się coś psuło: ekspres do kawy z mlekiem w proszku, dozowniki wody. Obsługa nie dbała o czystość w pokojach i na terenie hotelu. Byli jednak bardzo uprzejmi. Brak animacji i ogólnie jeden wielki bałagan. Całe szczęście poznaliśmy innych Polaków, z którymi miło było ponarzekać i spędzić wieczorem czas popijając wodę, bo tylko to dało się pić. Ps. Nie polecam wybierać się gdzieś samej kobiecie, trzeba uważać na mężczyzn.
Nie polecam . Jesteśmy rozczarowani warunkami które mieliśmy niby w 4 * hotelu. Nigdy więcej ten Hotel grzyb, smród, żadnych plusów same minusy .
Smród ....... brud.....grzyb .....brak jedzenia świeżego......brak animacji dla dzieci i dorosłych.....sami Rosjanie.....hotel nie posiada 4 gwiazdek masakra nie polecam .
Żadnych
Wszystko
Potwierdzam wypowiedz przedmówcy wszystko tak jak zostało opisane przez Panią Marzene totalna PORAŻKA- zastanawiam się czy jest możliwość od tej psełdo firmy CORAL TRAVEL zwrotu jakiejś części gotówki bo to oszustwo hotel nie ma żadnej gwiazdki, a oni sprzedają go jako 4 .
BRAK!!!!
Hotel idealny dla osób ceniących spokój i chcących odpocząć w pięknym otoczeniu gór. Położony w spokojnej okolicy, w odległości ok 10 min od centrum Do morza trzeba przejść się kawałek spacerkiem ok 10 min. Animację dla najmłodszych
- lokalizacja - krajobrazy - obsługa
- odległość od morza
Hotel nie pozostał mi w pamięci. Pokoje były czyste aczkolwiek nie wyróżniały się niczym szczególnym. Do użytku gości mały basen oraz 1 zjeżdżalnia. Z pewnością nada się dla starszej pary poszukującej spokoju.
Zaletą hotelu jest wszechobecny spokój oraz cisza. Na uwagę zasługuje to, że jako jeden z nielicznych hoteli jest bardzo kameralny.
Wadą hotelu jest brak infrastruktury basenowej, dodatkowo brak atrakcji dla dzieci.
Pobyt w hotelu przeżyliśmy ale drugi raz na pewno byśmy go nie wybrali. Po kój Wygladal na pierwszy rzut oka bardzo przyzwoicie. Później było gorzej, brudny kran, brudny prysznic, odpływy zrobione w odwrotna strone, czuć było kanalizacje. Sprzątanie ograniczało się jedynie do wymiany ręczników (całe szczęście były one śnieżnobiałe, pościel również była czysta). Klimatyzacja ok. Jedzenia było w miare, każdy mógł znaleźć coś dla siebie, nie bylo zbyt urozmaicone, szczególne śniadania, na których ja osobiście nie miałam co jeść). Najlepsze były kolacje, często grillowana ryba czy kurczak i turecki kebab. Podczas naszej obecności w Turcji trafiliśmy na Święto Ofiarowania,wtedy w hotelu codziennie odbywały się uroczyste kolacja oraz show z występami tanecznymi. Basen hotelowy bardzo przyzwoity, z wyjątkiem leżaków, które nie były zbyt czyste i wiecznie zajęte przez Rosjan, nawet podczas ich nieobecności cały dzień w hotelu, wiec jeśli nie wstanie się o świcie by zająć leżaki, to marne są szanse na wypoczynek przy basenie. Obsługa praktycznie nie mówi po angielsku, rosyjski natomiast mają w jednym palcu. W pierwszy dzień naszego pobytu mieliśmy nawet problem z zamówieniem drinka bo nikt nie rozumiał naszych próśb w języku angielskim. Największym minusem są Rosjanie.Po tygodniu głowa od nich pęka, 0 kultury, pchają się w stołówce, ustawiają się w kolejkę po jedzenie pół godziny przed kolacją, dramat. Hotelowa plaża brudna, lepiej wybrać się na inne plaże. Reasumując: hotel zasługuje na 3 gwiazdki i nic poza tym, da się w nim przeżyć tydzień. Wybierając ten hotel nie należy spodziewać się czegoś niesamowitego. Nie było źle ale drugi raz byśmy się tam nie wybrali. Te super opinie piszą chyba sami Rosjanie bo to hotel dla nich, im wszystko się podoba, nawet pleśń na leżakach. Kemer to piękne miasto ale zbyt rosyjskie.
-blisko do miasta -kelnerzy i obsługa hotelowa starająca się utrzymywać porządek
-czystość w pokojach, -śniadania, -Rosjanie, -brudne leżaki i brak miejsca przy basenie
Hotel spokojny raczej dla starszych ludzi bez wielkich wymagań.
Położenie, 10min spacerem do centrum jak i do morza, basen czyściutki, przyjemnie i spokojnie aa wieczorami z 2godziny potańcówki lub występów taki klimat jak w Ciechocinku troszkę:D Widoki przepiękne!! Całe Kemer super.
Pokój ekonomiczny: załatane dziury albo grzyb na ścianie :D (zatynkowane), w trzecim dniu pobytu dopiero pomalowali jak nas nie było w pokoju, widok z pokoju na baaardzo zaniedbany chyba można powiedzieć ogródek. Zapach chwilami fatalny przed hotelem i w pokojach (problemy z kanalizą), jedzenie takie sobie, chociaż było kilka przebłysków, Rosjanie którzy pchają się do jedzenia masakrycznie, stali już 5min przed otwarciem stołówki w kolejce.
Mila obsluga,pelen profesjonalizm,pokoje na parterze-raczej unikac, spokojna okolica, 10 minut do morza,duzo roznorodnego jedzenia, pierwszy pokoj jaki dostalismy byl na parterze, blisko basenu, wiec czuc bylo przykry zapach stechlizny, ale po rozmowie z kobieta w recepcji bez problemu dostalismy ladny pokoj z widokiem na gore i duzym tarasem.Kemer to mili ludzie , cudne centrum, szczegolnie oswietlenie noca. Plaza hotelu(Moonlight Beach) najlepsza w Kemer.Za te pieniadze zdecydowanie polecam.T.S.
polozenie,obsluga,
parterowe pokoje
Przebywałam w hotelu w październiku 2018, wraz ze znajomymi. Hotel, a raczej pensjonat est położony w pięknej okolicy, blisko gór. Jedzenie przeciętne, codziennie to samo. Grzyb w pokoju, na basenowych materacach oraz parasolach. Spożywanie posiłków umilają chmary much oraz stada kotów. Obsługa raczej nie mówi po angielsku. Miejsce niestety całkowicie podporządkowane gościom z Rosji, zresztą jak i całe Kemer. Pokoje na parterze to jakieś nieporozumienie, słychać w nich wszytsko, a dodam że obsługa ma w zwyczaju rozkładać leżaki ok.1-2 w nocy. Plaża hotelowa jakieś 10 minut piechotą (więc zdecydowanie nie jest to 350m), jeździ również bus. Niestety brudna, zaniedbana, w sumie to chyba dla wszystkich tak naprawdę, więc nie dziwi mnie to że średnio o nią dbają. W podobnej odległości od hotelu znajduje się park Moonlight, wejście na plażę 15 tl, nie wolno na nią wnosić swojego jedzenia ani napojów. Rezydent z firmy Coral-śmiechu warty, nie zostaliśmy poinformowani o tym, że Pani wybiera się do Tajlandii i ktoś zupełnie inny będzie naszym opiekunem. Melisa Garden jest obiektem 3-gwiazdkowym, ale uważam że trochę mu brakuje żeby tym gwiazdkom sprostać. Nie polecam,
Okolica
Obsługa, jedzenie, czystość
Hotel położony jest na uboczu, w bardzo ładnej okolicy. Jedzenie przeciętne, mało urozmaicone,codziennie to samo. Z obsługą bardzo trudno się dogadać. Grzyb w pokoju, na leżakach przy basenie, oraz na samych parasolach. Hotelowa plaża ok. 1 km od hotelu, niechlujna, kamienista. Niedaleko również znajduje się płatna plaża Moonilght Park-15 lirów za osobę. Dodatkiem do pobytu są stada much oraz kotów. Zdaję sobie sprawę z tego, że jest to obiekt 3-gwiazdkowy, jednak uważam że stosunek jakości do ceny nie jest adekwatny.
Położenie w ładnej okolicy, bardzo blisko gór oraz morza
Obsługa, posiłki, brud,trudności z komunikacją
Nasz pokój bardzo się różnił od tych, które są na zdjęciach na stronie hotelu. Dla 4 dorosłych osób dostaliśmy pokój dla rodziny z małymi dziećmi - z łózkami, które wyglądały jak duże łóżeczka - miały szczebelki. Pokoju nie mogliśmy wymienić. Nie działała klimatyzacja - był tylko nadmuch powietrza, co było bardzo dyskomfortowe, bo pokój był na ostatnim piętrze pod dachem i bardzo się nagrzewał. Mimo naszych interwencji, nikt nie przyszedł jej naprawić. Sprzątanie ograniczało się do wymiany ręczników i ułożenia w fantazyjny wachlarz prześcieradeł. W łazience zapychał się zlew, pozostawiając brudny osad, który ani razu nie był umyty przez panie sprzątające.Było brudno w całym hotelu, na korytarzach, stołówce. W hotelu przebywaliśmy na przełomie VIII / IX i widać było zmęczenie obsługi. Mimo wszystko hotel starał się urozmaicić pobyt organizując co tydzień wieczór turecki, z muzyka na żywo i tańcami. Były wieczory z pieczonymi na grillu rybami, które są w Turcji bardzo drogie, były kebaby pieczone na ogniu i inne tureckie specjały. Jedzenie trochę monotonne, ale każdy mógł wybrać coś dla siebie. Na kamienisto - żwirowej plaży wielki ścisk i bardzo głośno od rosyjskich przebojów. Woleliśmy siedzieć przy basenie, gdzie było bardziej kameralnie i spokojnie.
Do centrum 15 min piechotą. Czysty basen sprzątany co tydzień.
Brak windy, brudno. Do morza 1 km, a nie 300m - jak podano w ofercie.
Byliśmy w hotelu 12 dni i ten pobyt uznajemy za udany. Hotel godny polecenia jak na 3 gwiazdki:) jedzenie dobre,miła i sympatyczna obsługa. Pokoje dziennie sprzątane. Do centrum miasta spacerkiem 10-15min. Jedyną wadą hotelu jest wi-fi które ma słaby sygnał.
miła obsługa, dziennie sprzątane pokoje
Polecam na spokojny wypoczynek,do morza 10min. Spacerem lub busem.Plaża fajna morze ciepłe.leżaki na plaży bezpłatne.
Miła obsługa,dobre jedzenie,dużo owoców,fajny czysty basen,blisko do centrum Kemer,ładne widoki.
Super hotel, bardzo blisko do centrum i plaży, pokoje takie jak na zdjęciach albo i ładniejsze, czysto, obsługa bardzo miła! A do tego tanio :) Polecam w 100%
Nie za duży, nie za mały, bardzo czysto, sprzątanie i zmiana ręczników codziennie, leżaki na plaży bezpłatne, wifi działało również w pokoju
Ogólne wrażenia? Hmm... za tą cenę to można jechać nad Nasze morze. Zimne, brudne i wstawać o 5 żeby mieć miejsce na plaży. Tam jedzie się odpocząć. Na plaży o każdej godzinie było miejsce. Przydała by się jakaś sala z bilardem, ping pongiem, czy piłkarzykami... i kawałek jakiegoś boiska do piłki plażowej. Jednak nie ma co oczekiwać cudów. Teraz kilka porad dla wybierających się tam. 1. Nie dajcie się naciągnąć na wycieczki oferowane przez rezydentów, przy plaży macie biura, które oferują to samo za kilkukrotnie mniejszą cenę. Nam rezydentka oferowała rejs pirackim statkiem tylko dziś promocja dziecko 9 euro my po 43. Przy wejściu na plaże zapłaciłem 20$ za wszystkich. Hamam nie 30 ale 10$ od osoby, spływ pontonem nie pamiętam za ile był proponowany ale 15$ od łebka. 2. Perfumy na mieście nie są więcej warte jak 5euro i po tyle płaciłem choć sam nie wiem czy jeszcze nie przepłaciłem :D 3. Targować się mają kobiety, nie mężczyźni.
Położone około 350m od plaży (10 minut z dzieckiem na piechotę) - bus 4 razy dziennie na plażę. Obsługa tak miła, że czasem to aż nienormalne, że po tylu godzinach mają uśmiechy na twarzy. Córeczkę o 00:45 do autokaru na rękach wynosili zamiast iść do domu. Jedzenie dobre choć nie wszystko Nam smakowało. Czysty basen. Pokoje dokładnie jakie jak na zdjęciach - bałem się, że do zdjęć wybrane zostały 3-4 najładniejsze pokoje, ale wygląd ich i wyposażenie takie to zwykły standard. Miłe zaskoczenie kabina szklana prysznicowa, nie cerata jak w 99,9% psełdo 5* hoteli. Codziennie czyste świeże ręczniki, szampon do głowy rewelacyjny (w domu tylko przeciwłupieżowy po tamtejszym zero problemów i boski zapach, mydełka też są oraz suszarka). Płaskie TV co znacznie podnosiło estetykę wnętrza, klimatyzacja, bez której nie da się żyć w każdym pokoju.
Rura do zjeżdżania jedna i nie działa cały czas tylko o wybranych porach. Niedaleko jest oczyszczalnia ścieków, więc ze 3 razy zdarzyło się, że zajechało dość nieprzyjemnie (do się wytrzymać, nie capi cały czas). Hotel nie za duży ale otoczony dookoła więc nie ma przewiewu strasznie duszno. W dzień nie ma co robić w hotelu. Poza basenem i raz w tygodniu imprezą (piątek), czekaliśmy do 21 żeby iść na miasto.