Zróżnicowane plaże od złocistych po czarne wulkaniczne
Wydmy Maspalomas przypominające miniaturową pustynię
Wulkaniczne krajobrazy i malownicze szlaki górskie
Poleciłbym mniej wymagającym rodzinom z dziećmi. Teren obiektu jest dość bezpieczny. Zapewnia naprawdę dobre animacje dla dzieci, jedzenie jest dość przystępne dla każdego żołądka. Baseny są ciekawie ułożone mają przypominać kształtem lagune. Bardziej są przeznaczone do rekreacji niż pływania. Jeśli chce się rzeczywiście popływać trzeba wsiąść w busa hotelowego i pojechać na plażę. Program animacyjny bardzo bogaty. Pokazy taneczne, akrobatyczne, mini disco, disco dla starszych, waterpolo i wiele innych. Jednym słowem wspaniałe rodzinne wakacje.
Plaża oddalona o 900 metrów, można dostać się tam gratisowym busem który kilka razy dziennie kursuje między hotelem a plażą. Na pokój składają się trzy części, sypialniana, dzienna i łazienka. Całość dość przestronna i pomimo sprzątania co drugi dzień było czysto. Personel przyjaźnie nastawiony. Jedni mówią lepiej po niemiecku, inni po angielsku. Na terenie Esplendido jest także minimarket z przystępnymi cenami. Z animacji najbardziej podobał nam się Broadway. Pogoda dopisywała temperatura oscylowało w okolicy 30 stopni.
Pierwszy raz zdarzyło mi się mieszkać w hotelu, który w całości jest złożony z pokoi bungalowych, położonych w ogrodzie. Całość w pierwszym momencie przypominało mi małą wioskę. Bardzo bogaty program animacyjny, baseny, jacuzii. Dobra rada na leżaku wystarczy zostawić ręcznik i na następny dzień mamy go już zajętego. Warto zapłacić parę złotych więcej za all inclusive, dużo napoi do wyboru, urozmaicenie posiłków takie sobie. My zostawiliśmy napiwki pokojowym i nasze pokoje były sprzątane praktycznie codziennie. Obsługa miła.
Hotel to bungalowy położone na dość rozległym terenie, połączone z innymi ośrodkami tej samej sieci. Widać że ośrodek jest zadbany, sporo zieleni dookoła, czyste alejki, czyste restauracje. Sprzątanie pokoi odbywa się co dwa dni. Po ich wizycie jest błysk. Oczywiście wojna o leżaki, i zwyczaj którego nie znoszę czyli ręcznik zostawiony na leżaku.... Animacje są bardzo ciekawe, oprócz wieczornych występów, jest także dyskoteka dla najmłodszych, różnego rodzaju konkursy. Jedzenie smakowało całej rodzinie choć wybór był raczej umiarkowany.
bardzo polecam, hotel jest uroczy, świetna obsługa, aranżacja całego komplkesu fantastyczna, baseny sa duże i różnorodne, świetny hotel dla rodzin z dziećmi - brodzik duży, pokój zabaw i atrakcyjne animacje codzienne i świetni animatorzy - Aleks i Diana - więlki dzięki dla nich za opiekę i organizowanie zabawy dla naszych dzieci!!! Bardzo fajny hotel. Jedzenie smaczne tylko monotonne, często powtarzały się te same potrawy, głównie na śniadanie, ale wszystko było na prawdę smaczne. Proszę nastawić się na towarzystwo Niemców - ich jest tam zdecydowana większość.
Gorąco polecam - na pewna tam jeszcze wrócę. No i pogoda na Gran Canarii - CUDOWNA!!!
Kameralny ośrodek, bardzo miła obsługa, domki położone wśród ogrodu.
Bazpłatny autobus na plażę...