Marvel (Sunny Beach)

Pobyt w hotelu Marvel 12.09-19.09. 2023r. Na ten hotel zdecydowaliśmy się głównie z trzech powodów, mimo średnich opinii na temat hotelu w internecie, (większość z nich traktuję z przymrużeniem oka- niestety nie tym razem). 1 powód bliskość od centrum i plaży, 2. Jako jeden z nielicznych hoteli oferował pokój rodzinny z dwoma odzielnymi sypialniami - lecieliśmy w 3 osoby dorosłe, a oferta hotelowa z wylotami z Łodzi była mocno okrojona. 3. Cena. Na wstępie wspomnę, że nie jestem osobą wymagającą, a świadomą tego co wybieram i za jaką cenę, niemniej jednak od każdego hotelu niezależnie od ilości gwiazdek oczekuję jednego CZYSTOŚCI. Hotel robi bardzo dobre pierwsze wrażenie, nowoczesne przestonnne wnętrze, ładna recepcja, lobby, bar i stołówki są naprawdę w porządku. Zadbane i czyste ogólnodostępne toalety oraz wiecznie mopowana podłoga przez dwie panie (krążą legendy, że te panie nigdy nie śpią :D) Z tarasem na zewnątrz jest już trochę gorzej. Niedokładnie sprzątane stoliki, uklejone, wiecznie z jakimiś okruchami i podłoga do której się można przykleić- ale powiedzmy, że na to jeszcze jestem w stanie przymknąć oko. Koszmarek zaczyna się po wyjściu z windy, na piętrze na którym mieliśmy pokój (7 piętro- widok na basen i częściowy na morze). Popękane ściany, które wymagają odmalowania i brudna wykładzina- chyba nigdy nie prana. Sam pokój rodzinny faktycznie bardzo duży cześć dzienna z dwuosobową ( piekielnie niewygodną) sofą i dwoma rozkładanymi pojedynczymi fotelami, stolikiem, telewizorem i szafką. Część sypialniana posiada duże dwuosobowe łóżko z szafą i szafkami. Oba pomieszczenia mają wyjście na balkon. Wystrój pokoju nie jest zbyt nowoczesny, ale absolutnie nie był to dla nas problem, widzieliśmy zdjęcia w internecie, zależało nam jedynie na czystości i poza łazienką do której nie mogę się przyczepić, oraz łóżkiem w sypialni, reszta pokoju była w kiepskim stanie. Po zakwaterowaniu w pokoju, za fotelem znaleźliśmy starego tosta oraz pokruszone na podłodze czipsy. Wykładzina to istny dramat z plamami, nie odkurzona, nie było mowy o przejściu po niej boso. Zasłony były również brudne, poręcze i przeszklenie balkonu umazane ze śladami stóp, odpadający tynk. Na cały ogromny pokój były 3 kontakty, w tym jeden od telewizora i brak gniazda w łazience albo chociaż w przedpokoju, żeby można było wysuszyć włosy przy lustrze. Hitem było lustro w salonie zamontowane za telewizorem (Miruć płakał jak projektował :D) Jedzenie- my nie narzekaliśmy, nie trafiliśmy nigdy na nic nieświeżego, ale frytki czy mięsa mógłby być bardziej ciepłe. Generalnie nam smakowało, każdy znalazł coś co mu odpowiadało. Pierwszego dnia na stołówce nie było filiżanek, wszyscy kawę i herbatę pili w plastiku - trochę słabo, później nie było tego problemu. Alkohol- podawany również w plastiku, ewentualnie czasem wino można było dostać w kieliszku, jeśli barman miał dobry dzień. Karta drinków na all inclusive to kilka pozycji, oprócz tego piwo, wino białe i czerwone i czyste alkohole. Ja przez cały wyjazd piłam głównie aperola, bo nie lubię drinków z syropami i koncentratami, był w porządku :) strefa z krytym basenem- sam basen ok, sauna również, natomiast jacuzzi to niezły syf. Tak szybko jak do niego weszłam tak szybko wyszłam, w wodzie w której można było się schłodzić po saunie pływały plastikowe słomki. Obsługa- uważam, że to kolejny słaby punkt hotelu. Na wakacje zawsze jadę z pozytywnym nastawieniem i dobrym humorem i tego samego oczekuję od ludzi, którymi się będę otaczać przez najbliższe dni, w tym wypadku w dużej mierze od osób tam pracujących. Załoga to straszne smutasy, barmani to młodzi mężczyźni, którzy w ogóle się nie uśmiechają, pracują jakby za karę, czekają tylko na wieczór, żeby móc iść się napić przy barze z gośćmi hotelowymi (głównie głośnymi anglikami) i urządzają sobie zawody na czas kto pierwszy wypije. Drinki często robione na odwal się. Nigdy wcześniej w żadnym hotelu nie spotkałam się z takimi ponurymi ludźmi. Dziewczyny ciut lepiej, ale mam wrażenie że były mocno nieśmiałe albo kiepsko znały język i może stąd ta bariera. Sprzątanie pokoju- a w zasadzie jego brak (tost nie został sprzątnięty przez cały wyjazd) jednego dnia pani wymieniła ręczniki, drugiego dała papier toaletowy i wymieniła worek na śmieci, raz poprawiła pościelone przez nas łóżko, nigdy wszystko razem. Animator- nie robi nic poza podrywaniem samotnych kobiet i prężeniu przed nimi swojego wątłego ciała, można uznac że go nie ma xD. Przy basenie podczas mojego pobytu nie było walki o leżaki, o każdej porze dnia było wolne miejsce, ale nie wiem jak wygląda sytuacja w szczycie sezonu. Hotel posiada kawałek swojej plaży z leżakami i parasolami. Sama plaża szeroka i piaszczysta, a woda dosyć ciepła jak na wrzesień :)Wymeldowanie- do 12 trzeba oddać klucze, tutaj następuje przecięcie bransoletek i radź sobie człowieku sam, dawno nie czułam takiego zażenowania. Wszyscy urlopowicze którzy wracali z nami autobusem na lotnisko mieli bransoletki oprócz nas. To był mój pierwszy wyjazd do Bułgarii, jeżeli kiedykolwiek tutaj wrócę, to na pewno nie do tego hotelu.

Dla tych z Państwa, którzy zastanawiacie się nad wyborem tego hotelu zdecydowanie odradzam. Zostaliśmy bez jakichkolwiek zgody zakwaterowani do tego hotelu, chociaż wybraliśmy zupełnie inny, odremontowany i z bardzo dobrymi opiniami. Informacje została nam przekazana przez pracownika z (...) będąc już na miejscu w autokarze. Zapłaciliśmy nie za to co dostaliśmy. Dokonałam kilka zgłoszeń m.in. do centrum obsługi klienta i bezpośrednio do pań z Tarnowa z (...) u których zamawiałam wyjazd, niestety z marnym skutkiem. Hotel fatalny pod każdym względem. Brak zainteresowania ze strony obsługi hotelu, zachowują się na zasadzie nie widzę, nie słyszę, nie odpowiadam. Brak wody butelkowanej, brak ręczników plażowych za kaucją, wyżywienie marnej jakości i mały wybór. Nie warto wydawać wcale nie małych pieniędzy na ten hotel. Za taką sumę lub dokładając niewiele można spędzić w innym miejscu i z innym biurem (...) !!! bardzo fajny urlop. Dawała jeszcze szanse temu organizatorowi ale to już ostatni raz kiedy dałam się namówić.

Nowoczesny, przestronny i czysty hotel położony bardzo blisko plaży. Jasne i duże pokoje, Różnorodna i smaczna oferta all inclusive. Na plaży leżaki i parasole dostępne za darmo dla gości hotelowych.

Bardzo zawiedziony jestem pokojem ,mały ,nie dokładnie posprzątany. Na samym wejściu musiałem wzywać obsługę techniczna gdyż nie można było włączyć klimatyzacji ,tv. W 3 dniu za fotele wyszedł sobie jakiś czarny robak.

Fajny hotel. Mimo słabej opini w Google polecam. Jedzenie świeże, a i pierwszy hotel w którym mi smakowały śniadania. Pizza bardzo dobra. Kupiłem pokój na widok na ulicę, a tu miła niespodzianka. Pokój miałem z widokiem na basen i morze. I tu koniec bajki obsługa hotelowa to gbury psują nastrój wakacji. A i dzicz z Rosji kradną z baru wódke. Nakładają 5 talerzy z jedzeniem , a może jeden talerz opróżnią .Marnują jedzenie wpychają się bez kolejki do jedzenia. Ręczniki przy basenie przerzucają na inne leżaki. Rosyjska swołocz dzicz i złodzieje proszę na nich uważać.

Nazwa  Marvel (Sunny Beach)
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi

Świetne możliwości komunikacji (przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu).

Szeroka, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza w odległości ok. 150 m od hotelu.

Sport i rozrywka: basen zewnętrzny oraz kryty, bilard, tenis stołowy, fitness, jacuzzi, sauna, masaże, wieczorna muzyka na żywo.

5.7
5.3

Wyświetlono 29 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

- bliskość do plaży i promenady - niezłe jedzenie - wystarczająca ilość leżaków

Wady

Cała reszta

2.0

Pobyt - Lipiec 2023

Zalety

Wady

Daleko do plaży. Obsługa w barze, restauracji bardzo słaba.

Pobyt - Czerwiec 2023

2.1
Tomasz

Pobyt - Sierpień 2022

Zalety

Niczym się nie wyróżnia, bardzo słaby standard , zaniedbany. Jedzenie w miarę.

Wady

Ściany brudne, porysowane, technicznie zaniedbany, ogromny hałas od recepcji aż po piętro. Basen kryty ,jacuzzi czy sala fitness to chyba jakiś żart. Nigdy tam nikogo nie było syf i brud.

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

Bardzo blisko do morza. Świerze owoce i warzywa. Jedzenie różnorodne. Bardzo dobre lody. Alkohol dobrej jakości polecam rakije. Drinki mocne. Fajny basen.

Wady

Obsługa hotelowa niemiła. Barman na basenie udaje że nie słyszy nie widzi. Cały menadżer hotelowy burak. W dzień wylotu tylko do 12.00 pobyt w pokoju hotelowym. Tylko śniadanie, a jak masz wyjazd o 20.00 to siedzisz jak szkodnik bez picia i jedzenia. Sprzątaczka bezczelnie nachodzi już o 9.00 żeby opuścić pokój w dzień wyjazdu. Jeszcze nigdy z takimi zachowaniami nie miałem do czynienia w żadnym hotelu.

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel ładny. Czysto. Przystosowany dla dzieci I dorosłych. 50m główna droga, która prowadzi wzdłuż Słonecznego Brzegu .Mnóstwo rozrywek klubów dla dorosłych i rozrywki dla najmłodszych. Raj na ziemi.

Zalety

Blisko plaża, basen fajny. Alkohol bardzo dobry rakija oraz wódka regionalna i inne. Jedzenie super , świeże owoce. Wieczorem miło posiedzieć muza i fajny widok z tarasu na basen .

Wady

Manager oraz cała obsługa od barmanów do sprzątacze niemili , nastrój psują na wakacjach. Wszyscy patrzą jak na szkodników i poganiają. Jeszcze Rosjanie biorą po 5 pełnych talerzy jedzenia oczywiście bez kolejki i może z jednego zjedzą, a reszta do wyrzucenia. Może to plan ich zagłodzić cały świat.

2.4
Tomasz

Pobyt - Sierpień 2021

Nasz pobyt to była tragedia. Hotel niesamowicie zaniedbany. W drugi dzień wywiesiliśmy karteczkę że prosimy o roomservice to prze dwa dni nikt nie zareagował. Poszedłem więc do recepcji aby wymienić brudne ręczniki oraz po papier toaletowy bo się skończył to mi powiedziano że nie dostanę bo nie już pani od housekeepengu. Dostałem białej gorączki. Dopiero po przyjeździe rezydenta łaskawie dano nam papier toaletowy. Następnego dnia odkryliśmy, że gryzą nas w nocy pluskwy. Obsługa z Exim Tours tragedia, nie zmieniono nam hotelu i musieliśmy spać do końca wyjazdu w dresach i przy zapalonym świetle. Na korytarzu w nocy paląca się jedna żarówka, ani razu nie widziałem żeby ktoś odkurzał w tym hotelu. Na stołówce syf i jedzenie okropne że musieliśmy się codziennie żywić na mieście pomimo all inclusive. Alkohol twardy nie sądzę żeby miał więcej procent niż piwo więc ponownie Żytnia ze sklepu i własne drinki. Obsługa hotelu tragedia jakby pracowali tam za karę. Unikajcie tego miejsca!!!! I biura Exim tours!!!

Zalety

Wady

-Brud i syf -Pluskwy w pokoju -Na stołówce jedzenie nie dobre, podane jak świni i niesamowicie brudno -brak obsługi pokoi

Patrycja

Pobyt - Wrzesień 2019

Ogólnie pobyt udany ze względu na ładna pogodę i dogodne położonie blisko morza :)

Zalety

Hotel położony blisko morza. Jedzenie ok, bardzo podobne do jedzenia polskiego. Dużo Polaków, dzięki którym można było się coś dowiedzieć na temat hotelu.

Wady

O godzinie 12:00 odcinane są opaski i klient już nie ma prawa do nawet picia (ewentualnie istnieje możliwośćd dopłaty każdej przedłużonej godziny za 10 leva). Bardzo kiepskie jacuzzi i siłownia. Wiele do życzenia pozostawił nasz rezydent z Neckermanna... Ale to już nie wina hotelu tylko biura podróży.

Pobyt - Sierpień 2019

Na początku hotel nie zrobił na nas dobrego wrażenia, Pan z recepcji hotelowej był nieuprzejmy. Zapłaciliśmy dodatkowo za pokój z widokiem na morze, a otrzymaliśmy pokój na 2 piętrze, z którego było widać niewielki kawałek morza. Po zwróceniu się do obsługi, Pan z recepcji stwierdził iż jest to widok na morze.. Daliśmy sobie spokój. Sprzątane jest codziennie, wymiana ręczników też. Jedzenie jest takie sobie, bardzo często było to samo. Jeśli chodzi o dzieci to wybór dań był kiepski, na urlopie byliśmy z dzieckiem, które może raz skusiło się ze smakiem na obiad. . Woda w basenie zimna, atrakcji dla dzieci zero. Żeby poleżeć na leżaku przy basenie niestety trzeba wstać o 7 rano, bo własnie wtedy zaczyna się szał i rezerwacja wszystkich leżaków. Plusem jest bliskość do plaży, gdzie są darmowe leżaki hotelowe(które oczywiście też trzeba rezerwować wcześnie rano). Otoczenie hotelu czyste i spokojne. Ogólnie jesteśmy zadowoleni z wyjazdu, cena adekwatna do jakości.

Zalety

-Duże, wygodne pokoje -Bezpłatne leżaki na plaży -Blisko morze

Wady

-Nieprzyjemna obsługa w recepcji -Zimna woda w basenie -Jedzenie monotonne, niezbyt smaczne -Brak atrakcji dla dzieci

Robert

Pobyt - Lipiec 2019

Mimo licznych niedoskonałości pobyt w hotelu uznajemy za udany, aczkolwiek pewne rzeczy należałoby poprawić a w tej cenie chyba można liczyć na nieco więcej.

Zalety

Duże, sprzątane codziennie, pokoje, wygodne łóżko. Duży wybór drinków.

Wady

Mało ciekawe animacje, brak wieczornych rozrywek. Brak posiłków po 21. Nudno przy basenie, ledwo słyszalna muzyka z baru która na dodatek nakładała się na muzykę (chyba jeszcze cichszą) puszczaną w trakcie animacji. Płatne leżaki na hotelowej plaży i woda w tamtejszym barze. Ekspresy z kawą czynne tylko w czasie śniadań. Wszystkie napoje podawane w plastikowych i małych kubkach, których zużywa się tam ogromne ilości. Nieprzyjemny zapach w pokoju (prawdopodobnie z rozkładanej kanapy lub wykładziny) który pozostał do końca naszego pobytu, mimo intensywnego wietrzenia.

Martyna

Pobyt - Wrzesień 2018

Wspaniały hotel, jedzenie naprawdę pyszne, wszędzie blisko (do Nessebaru około 10 minut jazdy autobusem), za rogiem sklep, wspaniały animator, miła obsługa, pyszne drinki :) Zdecydowanie polecam

Zalety

pyszne jedzenie piękny widok na morze z pokoju miła obsługa ekstra drinki wszędzie blisko

Pobyt - Wrzesień 2018

Hotel czysty, pokoje duże, jedzenie dobre, blisko plaża. Transfer z lotniska bezpośrednio i bardzo szybko. Obsługa miła.

Aleksandra Ruła

Pobyt - Sierpień 2018

Bylam na wakacjach z mężem i 19 miesięczna córeczka. Cały pobyt oceniamy bardzo dobrze, pokoje czyste, sprzątane codziennie, jedzenie różnorodne , świeże i przepyszne! Poprosiliśmy o pokój , od cichej strony i mieliśmy piękny widok na morze !

Zalety

Blisko prywatnej plaży, przy promenadzie

Wady

Jeden kontakt w pokoju i malutki kubelek na śmieci, maly basen

Tomek

Pobyt - Sierpień 2018

Bardzo udany pobyt, pokoje duże, łazienka ok., wymiana pościeli w środku tygodnia pobytu, dużo urozmaiconego jedzenia, sztućce i talerze uzupełniane w razie potrzeby na bieżąco, drinki w all inclusive w barze hotelowym i koło basenu, wydawane sprawnie i prawie bez kolejek do 23. Wi-fi ogólno dostępne w lobby, w pokojach za dopłatą. Plaża piaszczysta, publiczna, ale miejscowych to tam nie ma, sami turyści, mniej niż 5 minut spacerkiem od hotelu. Drogie leżaki i parasolka na plaży, można kupić na miejscu w sklepiku przy plaży parasolkę za 12 lv i leżeć na ręczniku. Z całą pewnością hotel warty polecenia, w niczym nie ustępujący hotelom podobnej klasy w innych krajach południowej Europy.

Zalety

Prawie wszystko

Wady

Może jakieś drobiazgi bez znaczenia.

Iwona

Pobyt - Lipiec 2018

bardzo udany pobyt, miła obsługa, dobre jedzenie, klimatyczna atmosfera

Zalety

położenie

rodzina z dziećmi

Pobyt - Sierpień 2017

Jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu. Jedzenie bardzo dobre, zawsze ciepłe na bieżąco dokładane. Jedzenia dużo i w miarę urozmaicone. Hotel i otoczenie czyste, blisko wszędzie. Obsługa w miarę miła tzn. barmani, bo resztę obsługiwało się samemu. Barmani przy basenie mało komunikatywni, wręcz przeważnie niezadowoleni.. Pan pseudoratownik gbur, wieśniak i cham - siedział grał na telefonie i cały czas palił papierosy. Ok. 17 składał parasole i ustawiał leżaki, bardzo był niezadowolony jak ktoś jeszcze na leżakach się wylegiwał. No i Państwo w recepcji też mało przyjemni. Ale to nie wpływało jakoś szczególnie na nasze nastroje i samopoczucie Za mała ilość leżaków przy basenie, żeby mieć leżak trzeba było zajmować go w nocy /kto pierwszy ten lepszy/. Bardzo często brakowało lodu do napoi, drinków- po 22 było to wręcz normą. Bardzo słabe animacje. Brak dyskotek, dancingów. Generalnie nie ma się do czego przyczepić. Jak bym miała możliwość pojechałaby tam kolejny raz.

Zalety

Prawie wszystko.

Wady

za mało leżaków, częsty brak lodu do drinków

Łukasz

Pobyt - Sierpień 2017

Hotel godny polecenia.Pokoje czyste,obsługa miła,jedzenie urozmaicone(spróbuj wszystkiego zawsze coś znajdziesz co smakuje:))lokalizacja bardzo dobra polecam :)

Wojtas

Pobyt - Wrzesień 2016

Hotel czysty, jedzenie bardzo dobre ogromny wybór, obsługa miła szczególnie restauracji i recepcji...położenie nie w samym centrum ale wszędzie blisko...bardzo polecam ten hotel...mile spędzony czas fajni ludzie poznani z Podlasia pozdrawiam hehehe...

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, położenie i obsługa, czysto w hotelu

Wady

trochę mały basen

Pawel

Pobyt - Sierpień 2015

Hotel adekwatny do ceny, było wszystko jak należy

Zalety

Blisko plaży, duży basen

Wady

Trochę zużyty

Aida Gębarowska

Pobyt - Wrzesień 2014

Sierpień 2014- bardzo udany pobyt w Hotelu Marvel. Od pierwszego dnia sympatyczna, miła i bardzo uprzejma z uśmiechem obsługa w recepcji, w restauracji - Szefa restauracji i wszystkich obsługujących, a nawet pań sprzątających. Szczególnie warto podkreślić rewelwcyjne wyżywienie, z ogromną ilością potraw do wyboru na każdym posiłku zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Potrawy bardzo smaczne, urozmaicone, zawsze ciepłe, na bieżąco uzupełniane, w dużych ilościach - stół szwedzki, desery, soki, owoce. Blisko do morza z rozległą piaszczystą plażą. Czyste słoneczne pokoje. Słońce, słońce, słońce.

Zalety

Wspaniałe wyżywienie, czystość i estetyka, lokalizacja, miła atmosfera

Marvel (Sunny Beach)