Świetny hotel, świeżo wyremontowany, elegancki. Pokoje duże, ładnie urządzone. Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone. Wszystko na wysokim poziomie.
Czysto, elegancko, bardzo dobre jedzenie, miła obsługa.
Hotel ekstra, czysty - po remoncie ,obsługa miła i chętna do pomocy, a jedzenie pyszne.
Blisko plaży , niedaleko do strego miasta.
Jedzenie ok, fajne miasto, ładna plaża, hotel odnowiony
Hotel bardzo ładny, odnowiony i czysty. Hotel położony jest tuż przy plaży, a na terenie dostępne są dwa duże baseny plus jeden mniejszy dla dzieci osobno. Jedzenie smaczne i świeże, minusem kuchni był brak przygotowanych zestawów śniadaniowych w dniu wyjazdu pomimo rezerwacji przez rezydenta.
Byliśmy z żoną w sierpniu , pokoje duże , często sprzątane, wygodne, , czyste jak i sam hotel, nad basenem wolne leżaki chociaż sami tam rzadko byliśmy, podobno brak możliwości rezerwacji leżaków przy basenie (,,ratownik,, gdy nie ma nikogo przy leżakach dłuższy czas ma odkładać ręczniki by nie blokowały miejsca - zasłyszane od rezydenta) bary czynne do 22 , idealne miejsce do odpoczynku i zwiedzania Sozopolu, obok hotelu promenada pełna barów , sklepików . Hotel proponowany dla rodzin z dziećmi ze względu na duże pokoje - apartamenty i basen o różnej głębokości dostosowanej dla dzieci oraz miejsce dla bezpiecznej zabawy. Jest też drobny minus , mianowicie plaża ,jest bardzo blisko ale płatna , w zależności od miejsca od 20 do 30 lewa za komplet (parasol i dwa leżaki) problem jest aby położyć się tam z własnym ręcznikiem, raz wypraszają , raz żądają 6 lewa. Bezpłatna plaża jest ok 200-300m od hotelu, i jest tak ukształtowana że w odległości ok 5m od brzegu po łagodnym zejściu jest uskok o głębokości ok1,5m i jest niebezpieczny dla dzieci. Samo miejsce jak i hotel gorąco polecamy.
położenie, ogólny porządek, miła i kulturalna obsługa, duże wygodne pokoje,
ktoś bardzo wybredny mógł by narzekać na brak urozmaicenia menu ,ale nikt głodny nie chodzi, a to co było było bardzo smaczne
generalnie polecam . hotel zadbany, blisko do morza jak i do centum miasta. Jedzenie dobre, chociaż powtarzało się
Polecam wszystkim, którzy cenią sobie spokój a zwłaszcza jest to dobry wybór dla rodzin z maymi dziećmi. Bardzo pyszne jedzenie. Dużo świeżych warzyw i owoców, duy wybór dań zarówno misnych jak i warzwnych.
Bardzo duże i wygodne pokoje, zawsze posprztane. Miła obsługa, fajni barmani :)
Nie zauważyam.
Hotel bardzo dobry dla rodzin z dziećmi. Spory wybór jedzenia, czyste, wygodne pokoje. Bardzo blisko plaży.
Hotel raczej dla osób, którym nie przeszkadzają małe dzieci.
blisko morza dobra obsługa, dobre wyżywienie ,pol\\\\koje o b.dobrym standardzie
bez większych wad, brak wieczornych animacji dla dorosłych
miła obsługa, pyszne jedzenie, blisko plaży ogólnie bardzo fajnie. Codziennie wymieniane ręczniki i co 3 dzień zmiana pościeli. Niestety pokoje na parterze są głównym minusem całkowicie bez uroku.
miła obsługa, dobre jedzenie
pokoje na parterze są główną wadą hotelu
Hotel rewelacyjny jak za cenę, która płaciliśmy. Mieliśmy apartament z 2 sypialniami, 2 łazienkami i 2 balkonami. Duży wybór jedzenia na śniadania, obiady i kolację. Śniadania jednorodne, ale zanim człowiek wszystkiego spróbował to tydzień już mijał (jajka sadzone, jajecznica, jajka na twardo, parówki/kiełbaski, fasola po bułgarsku, tosty po francusku, francuskie bułeczki z rożnymi nadzieniami, cały stół warzyw do skomponowania własnej sałatki + 3 sosy, po 3 rodzaje: wędlin, serów białych, serów żółtych, 5 rodzajów pieczywa, naleśniki, jogurty, przeróżne płatki, bakalie i dżemy, marynowane owoce i ciasta). Na obiady i kolacje dużo bułgarskiego jedzenia, zapiekane warzywa, grilowane mięsa, ryby, kalmary. Na obiad i kolację zawsze jakaś zupa. Rewelacyjne animacje dla dorosłych jak i dzieci. Ręczniki wymieniane codziennie jeśli były zostawiane na/w kabinie prysznicowe (zgodnie z informacją umieszczoną w łazience), pokoje sprzątane codziennie jeśli się wywieszało zawieszkę na klamkę z prośbą o sprzątanie, jeśli nie to i tak co 3 dni pokój był gruntownie sprzątany. Ręczniki na basen do odebrania w recepcji z możliwością wymiany za każdym razem gdy uznaliśmy, że są już nieświeże, nawet kilka razy w ciągu dnia jak dziecko je czymś zabrudziło
Blisko do starego miasta, blisko do plaży, ogród, 2 płytkie zejścia do basenu
w niektórych pokojach podobno czuć było wilgocią; meble w pokoju sprzed 10 lat ale to mały minus bo wakacji nie spędza się w pokojach hotelowych; do picia dla dzieci nektary zamiast soków; brak zjeżdżalni dla dzieci w basenie; brak myjki i płynu do zmywania w aneksie kuchennym, dokupiliśmy je i nie było problemu
Hotel godny polecenia dla osób ceniących spokój, lub rodzin z dziećmi.
Bliskość morza, miła pomocna obsługa, obok hotelu ulica pełna stoisk z pamiątkami oraz restauracji.
Zbyt duże oblężenie hotelu przez Polaków. Mało atrakcji w hotelu jak i poza nim- obiektów turystycznych.
Byliśmy 10 dni, opcja all inclusive w czerwcu tego roku. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu, polecamy.
Zalety hotelu to polozenie- tuż przy plaży, do starówki ok 15 minut. Bardzo miły i pomocny personel. Duże pokoje, mieliśmy 2 pokoje z aneksem, 2 łazienki, 2 balkony i 2 telewizory, ok 60 m2.Smaczne posilki, duży wybór, mnóstwo warzyw i owoców. Ładny basen, Czysto.
Nie zauważyłam wad, jedynie chyba brak placu zabaw, jest tylko bawialnia w pomieszczeniu hotelowym. Czasami słychać głośna muzykę dobiegająca z restauracji przy plaży.
Hotel godny polecenia dla rodzin z dziećmi. Powinien mieć jednak 3 zamiast 4 gwiazdek. Turyści z Polski, Rosji, Bułgarii, Niemiec i Skandynawii. Uwaga, doba hotelowa kończy się o 12tej, pokoje w szczycie sezonu gotowe ok 14tej, także jeśli przyjazd na miejsce rano to trzeba poczekać... Do plaży bardzo blisko, to największy atut hotelu. Basen na terenie hotelu wraz z brodzikiem wystarczający ? uwaga ? goście rzucają ręczniki i rezerwują miejsca przy basenie od samego rana także po śniadaniu nie ma szans na leżak/miejsce. Oczywiście regulamin tego zabrania, ale nikt go nie respektuje i nie wyciąga konsekwencji. Dodatkowo po nocnych nasiadówkach przy basenie zostają kubki, szklanki , kieliszki - jak się nie przypomni o sprzątaniu to rano leżą i straszą :-) Po interwencji były sprzątane już regularnie i do 8:00 rano było w miarę czysto. Niestety przy basenie/brodziku turyści palą papierosy (nie ma zakazu) także czasem lepiej wybrać się na plażę :-) Kuchnia dość urozmaicona, każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo sprawni kelnerzy. Kilka osób w trakcie naszego pobytu lekko się zatruło ? trzeba po prostu unikać potraw ?przerobionych? z poprzedniego dnia oraz uważać na lokalne potrawy serwowane we czwartki na kolację. Pokoje przestronne aczkolwiek standard dość niski jak na 4 gwiazdki europejskie , najgorsze łazienki ? mieliśmy dwie z czego w jednej nie działał prysznic i śmierdziało z brodzika, a w drugiej ciekło spod miski klozetowej. Klimatyzacja działała bez zarzutu. Animacje w porządku ? nie nachalne. Bary (w restauracji i lobby) ? bardzo miła obsługa. Polecamy pokoje z widokiem na basen, te z widokiem na ogród narażone na wieczorną muzykę z animacji , te od strony ulicy z uwagi na nocne życie kurortu też nie są ciche. Ogólnie ocena pozytywna, aczkolwiek hotel powinien przejść lekki remont i respektować regulamin, zwłaszcza w kwestii rezerwacji leżaków przez ?turystów widma? oraz zakazać palenia przy basenie.
położenie blisko plaży
Najlepszy hotel w Sozopolu. Wykupiliśmy opcję tylko ze śniadaniem, aby móc korzystać z oferty knajpek nadmorskich - to był strzał w dziesiątkę: ceny niższe niż nad polskim morzem, pyszne jedzenie. Sam hotel super - duże apartamenty rodzinne z aneksem kuchennym, bardzo czysto. Brak placu zabaw dla dzieci, ale tuż obok jest tyle atrakcji. Rzecz niespotykana w innych hotelach na świecie - z basenu można było korzystać swobodnie do 24.00.