Marmaris Park

Obiektywnie - świetny hotel. Obsługa nie jest na wysokim poziomie, szczególnie w recepcji, ale są względnie mili i uwijają się. Smaczne jedzenie, Super lokalizacja - z naszej perspektywy o wiele lepsza niż w samym Marmaris. Mało dzieci w hotelu ;-) ale jest dla nich dostępna 1 zjeżdżalnia prosto do morza. 90% gości to Rosjanie więc wieczory przy basenie głownie z (...)muzyką, ale nawet mimo tego Polecamy - cała szóstka była zadowolona.

Bardzo fajny hotel z pięknymi widokami,, bardzo, życzliwa obsługa hotelu, piękny sosnowo-palmowy park otaczający hotel, w ogóle mnóstwo zieleni, smaczna urozmaicona kuchnia każdy znajdzie coś dla swojego podniebienia. Właściwie same plusy.

Marmaris Park Otel to miejsce ,które może nie jest najnowszym obiektem ale z wieloma zaletami .Przede wszystkim położenie .Przepiękny zielony las sosnowy otaczający hotel sprawia ,że to miejsce jest tajemniczo schowane .Widok z hotelowego tarasu nieziemski ( góry ,morze ) .Obiekt położony w pierwszej linii brzegowej. Zamiast plaży podest z zejściem do morza po drabinko-schodkach z bardzo dużą ilością leżaków i parasoli .Bar na plaży jest dużym plusem . Możliwości uprawiania sportów wodnych .Tym ,którzy wolą plaże polecamy plaże publiczne w Içmeler i Marmaris.Korzystaliśmy z nich ze względu na 7 letnia córkę .Morze cieplutkie o tej porze roku .W basenie hotelowym woda chłodniejsza a mimo to dziecko tam szalało.Jedzonko przepyszne z bardzo dużym wyborem potraw,pieczywa ,nabiału ,mięs ,ryb,warzyw ,owoców ,ciast ,napoi itd..Zapewne każdy znajdzie coś dla siebie.Pokoje czyste codziennie sprzątane. Tak samo codziennie wymieniane ręczniki.Dla dzieci klubik i plac zabaw .Po za tym w obiekcie są sklepiki,fryzjer ,masaże lecznicze i relaksacyjne, fitness, wypożyczalnia rowerów.Wieczorami imprezy muzyczne ,karaoke itp. przy barze .Obsługa na wysokim poziomie.Wszyscy mili, uśmiechnięci i pomocni.Hotel jest dobrze skomunikowany z bliskimi miejscowościami do których można dostać się dolmuszem za 30 lirów tureckich bądź 1 dolara lub taksówką za ok.10 euro.Polecamy również spacerki promenadą do Marmaris i Içmeler.Hotel naprawdę godny uwagi jeśli wybieracie się do Turcji egejskiej .

Hotel i pokój rewelacja. Zejście do morza po drabince ale to żaden problem. Jedzenie bardzo urozmaicone. Super promenada, generalnie nie chciało się wracać.

Hotel i otoczenie bardzo przyjemne i klimatyczne i piękne widoki na góry

Nazwa  Marmaris Park
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Icmeler
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, tenis, nurkowanie

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

Wyświetlono 22 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Super miejscówka - pomiędzy drzewami. Jest dużo cienia lub słońce - do wyboru. Polecam pokoje od strony morza. Te z drugiej strony mogą być głośne ze względu na ruch drogowy. Bardzo smaczne jedzenie którego jest ogromny wybór - owoce morza, sery, warzywa w każdej postaci i owoce do każdego posiłku. Nawet desery miały dobry smak! Wszędzie jest super czysto . Bar nad morzem z przekąskami i napojami. Całkiem spoko drinki w ramach All. Dostępna kawa po turecku i herbata, przez większość dnia.

Wady

Niektóre napoje dostępne do posiłków są okropne ultrasłodkie ulepy. Kawa w ekspresie rozpuszczalna, ale w barze na tarasie dostępna jest prawdziwa, turecka. Obsługa nie jest na wysokim poziomie, ale uwija się i jest pomocna. Niektórzy z pracowników niestety dzielą się z gośćmi swoim złym nastrojem. Dość akustyczne pokoje - drzwi ze szparami pozwalają słuchać rozmów w pokojach. Woda w morzu cieplejsza niż w basenie. W ofercie była "plaża i bar na plaży". "Plażą" niestety jest betonowy pomost.

Jacek

Zalety

Wspaniale polozenie i widoki.

Wady

Właściwie żadnych.

Zalety

Obsługa personalna na wysokim poziomie zawsze pomocna . Czystość,jedzonko,krajobraz .

Wady

Brak .

Jola

Zalety

Ogrom zieleni której się aż w takiej ilości nie spodziewałam, cisza słychać tylko cykady

Wady

Wszystko bylo ok nie mam się do czego przyczepić

Hotel i otoczenie bardzo przyjemne i klimatyczne i piękne widoki na góry

Zalety

Miła i pomocna obsługa, dobre jedzenie oraz położenie hotelu

Wady

Hotel mimo, iż lata świetności ma już dawno za sobą spełniał nasze oczekiwania, trzeba jednak przymknąć oko na przestarzałe pokoje oraz bardzo podstawowe niezbyt smaczne drinki w opcji all inclusive. Jedzenie przepyszne różnorodne, codziennie pyszne ryby, baranina z grilla, kebab, spaghetti naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie ☺️ duży wybór deserów! Widoki zapierające dech w piersiach, naprawdę można odpocząć, ponieważ hotel położony jest w zacisznym miejscu, jednak łatwo dostać się do centrum Marmaris (busik 1 euro) Rura po której zjeżdżamy prosto do morza - mega frajda! Bardzo miła obsługa i ogólnie klimat hotelu sprawia, że dobrze się w nim poczujesz. Polecam dodatkowo skorzystać z masażu hammam!

Zalety

-Jedzenie -Widoki

Wady

-Przestarzałe pokoje -niedobre drinki

Remigiusz

Pobyt uważam za udany, bardzo wypoczęliśmy. Hotel ma wszystkie udogodnienia, jakie są potrzebne. Hotel jest położony z dala od miast, przez co wokoło jest cisza i spokój, a co więcej, ma się wrażenie, że hotel został zbudowany w lesie iglastym. Hotel ma bar przy teatrze, basenie oraz na plaży, jest bogaty asortyment alkoholi. Restauracja jest dobrze zaopatrzona i oferuje bogatą ofertę, na obiad i kolację jest też serwowany grill. Wi-fi działa dobrze na terenie całego hotelu.

Zalety

Położenie hotelu, spokój, bardzo dobre jedzenie, dobre wi-fi na terenie całego obiektu

Wady

strome schody

4.3
Ryszard

W ofercie wakacje pl wprowadzają klientów w błąd przedstawiając hotel Marmaris park 5 gwiazdkowym a to nie prawda najwyżej 3 gwiazdki .Byłem w kilku hotelach 5-cio gwiazdkowych w Turcji więc mam porównanie.Nie polecam ,wyżywienie bardzo słabe pokoje słabo sprzątane w lodówkach w pokoju tylko woda niegazowana brak innych napoi Za sejf w pokoju trzeba było dodatkowo zapłacić pomimo że w ofercie jest w cenie pobytu

Wady

Obsługa hotelu ograniczała sprzątanie pokoju do poskładania pościeli.Przez cały okres pobytu pościel nie została ani razu wymieniona a ręczniki tylko raz w pokoju były karaluchy co widać na załączonym zdjęciu .Po zgłoszeniu w recepcji po godzinie do pokoju wtargnął bez pukania człowiek z opryskiwaczem i chciał dokonać dezynfekcji pokoju nie zważając na naszą obecność .Koszmar !!

Jolanta

Świetny hotel bardzo dobre jedzenie czystość na wysokim poziomie i obsługa nienaganna jedynym minusem bardzo dużo ilość Rosjan hotel

Zalety

Najbardziej podobała mi się sama formuła hotelu w postaci domków zlokalizowanych w lesie oraz zamiast plaż piaszczystych pomosty dzięki czemu piasek nie przylepia się do stop a zaraz po zejściu z pomostu woda sięga do pasa dorosłego człowieka

Wady

Szczerze powiedziawszy nie dostrzegłam wad

ANDRZEJ

Właściwie wszystko zostało już opisane w ostatnich wpisach. Mogę się tylko z tym całkowicie zgodzić. Brak animacji (to dla mnie zaleta), ale dla dzieci zawsze coś tam grało i tańczyło. Mały wybór drinków, ale nie żałowali alkoholu. Piwo efes wspaniałe. Pyszne ciasta, bardzo duży wybór i nie przesłodzone. Zejście do wody po drabinkach, bardzo wygodne. W zależności od miejsca głęboko robi się od 1.5m do 3m od brzegu.

Zalety

Czystość. Okolica. Urozmaicone jedzenie. Wspaniała, ale betonowa plaża.

Wady

Nie jest to (dla mnie) wada, ale w przypadku osób otyłych lub chorych, może stanowić problem dojście do pokoju, gdyż bungalowy są ułożone kaskadowo w 4 rzędach i dojście do wyższych partii po schodach, może być trochę problematyczne.

To był jeden z najlepszych hoteli w jakim byłem w Turcji . Hotel od lotniska położny jest 95 km , ale nie stanowiło to najmniejszego problemu, ponieważ transport jakim zostaliśmy zabrani z 3 letnim dzieckiem z lotniska do hotelu był bardzo dobry . Mam tu na myśli porządny , klimatyzowany autobus z dużą ilością miejsca na nogi. Nie będę tu owijać w bawełnę , tylko napiszę co zastałem na miejscu już w hotelu . Hotel położony w bardzo dobrej lokalizacji nie daleko centrum Marmaris . Wokół niego panowała cisza , spokój i piękno natury . W hotelu jak i wokół niego panowała czystość już od samego wejścia na parking . W recepcji miła i przyjazna atmosfera oraz bez problemowy kontakt z obsługą hotelu. Chociaż doba hotelowa zaczynała nam się o 14:00 tamtego czasu , pokój dostaliśmy już o godzinie 11:30 zaraz po przyjeździe ze względu na dziecko z czego jestem bardzo zadowolony . Pokój nasz ( jak i od innych wczasowiczów , bo byliśmy też zobaczyć ) był bardzo czysty , posiadał lodówkę , telewizor , bardzo wygodny materac do spania na każdym łóżku oraz co najważniejsze nową klimatyzację . Pokoje były codziennie sprzątane w trakcie śniadania, co nie sprawiało zakłopotania wczasowiczom jak i zarówno obsłudze hotelu . W pokoju było też wyjście na balkon , gdzie było czysto i gdzie można było rozwiesić swoje mokre ręczniki czy ubrania . Hole na każdym piętrze hotelu były czyste i dobrze oświetlone . W każdej części hotelu były windy , co nie sprawiało żadnego problemu z przemieszczaniem się z wózkiem dziecięcym . Na jadalni wewnętrznej ( klimatyzowanej ) oraz zewnętrznej również panowała czystość , a obsługa hotelu nie pozwalała nawet na minutę by jakieś resztki jedzenia leżały na ziemi , obok ludzi którzy przychodzili jeść . Na bieżąco były wymieniane sztućce i naczynia , nawet jeśli zjadło się swój posiłek i poszło po kolejny , to już na ciebie czekał świeży serwet i sztućce . Coś pięknego . Basen i brodzik dla dzieci miały czystą wodę każdego dnia , bez żadnych nieprzyjemnych incydentów. Mimo dużej ilości wczasowiczów , każdy mógł znaleźć dla siebie bez problemu leżak wraz z parasolem każdego dnia bez jakiejkolwiek rezerwacji ręcznikami z rana, jak to w niektórych historiach ludzi się słyszy . Zaraz obok był barek, gdzie można było iść po drinki dla dorosłych jak i dla dzieci ( co było fajne z ich nazwami ), a także normalne napoje jak woda czy tam sok . Przy barku były rozłożone stoliki pod gołym niebem, jeśli ktoś uwielbia słońce jak i część stolików była pod zadaszeniem, gdzie można było odetchnąć od słońca . Tam również każdego dnia panowała czystość , a kelnerzy zabierali na bieżąco puste szklanki po napojach. Codziennie rano były różnego rodzaju zajęcia przy basenach takie jak : aerobik wodny , gra w piłkę wodną do bramek czy dart. Wieczorem dzieci też się nie nudziły, ponieważ były występy w teatrze , który znajduje się obok jadalni i basenu , było też malowanie twarzy czy postacie z bajek . Zaraz obok było bezpośrednie zejście na plażę , gdzie wypełniona była leżakami wraz z parasolem, gdzie również nie było problemu się położyć każdego dnia oraz osobnym barkiem z napojami oraz pieczonymi na miejscu pizzami . Plaża nie była piaszczysta jak w opisie oferty , tylko była wykafelkowana . Z jednej strony jak dla dorosłych super bo człowiek nie musiał się martwić piaskiem w ubraniach czy ręcznikach , ale z drugiej strony dzieci nie mogły się bawić w piasku czy budować zamku. Na plażę piaszczystą trzeba było iść 10 minut pieszo. Wejście do morza było co parę metrów , wchodziło się po drabince co było fajne . Bezpośrednio do morza była też wprowadzona duża zjeżdżalnia z której korzystaliśmy każdego dnia . Woda była czysta jak łza. Zaraz obok plaży był plac zabaw do dzieci , w lekkim cieniu wśród palm , co było super , bo dzieci się nie spaliły na słońcu . Obejście wokół hotelu było cudowne . Piękne palmy, kwiaty, trawa oraz widoki na morze i góry . Hotel z zewnątrz prezentował się ładnie , czy to z bliska czy z daleka, kiedy wypłynęliśmy statkiem na wycieczkę . Ogólnie to nie mam się do czego przyczepić , bo jak na standardy tureckie byłem mega zaskoczony .

Zalety

Czystość , położenie , plaża przy hotelu , nie daleko centrum , plac zabaw dla dzieci plus zjeżdżalnie , zajęcia do dzieci , obsługa , jedzenie , windy , bezproblemowy kontakt z obsługą .

Wady

Brak piaszczystej plaży przy samym hotelu .

Zalety

Wady

Brak piaszczystej plaży przy samym hotelu .

Iwona

Pobyt w hotelu oceniam bardzo pozytywnie. Cisza i spokój na tym Nam zależało razem z mężem. Pełny relaks. Mało Polaków. Jedzenie dla Nas bardzo dobre każdy znajdzie coś dla Pokoje czyste i codziennie sprzątane.

Zalety

Jedzenie Spokój Bliskość do morza

Pavel

Bardzo podobał mi się hotel. Szykowna lokalizacja, z jednej strony Marmaris, z drugiej Icmeler, do pierwszego kursuje autobus (30 lirów), do drugiego przez 15 minut można dojść pieszo. Ogromny obszar nad morzem z leżakami, piękne i czyste wejście do morza, wiele pryszniców do zmywania wody morskiej. Sam hotel znajduje się na górze w sosnach, z tego niesamowicie czystego powietrza, mieszanki morza i sosny.

Zalety

Ciepły basen, świetny dla dzieci, umiarkowane animacje. Jedzenie bardzo smaczne, lepsze niż w wielu restauracjach, bardzo urozmaicone.Bar w hotelu działa całą dobę, w każdej chwili można się czegoś napić. Hotel czysty, przestronny, obsługa miła. Pokój był wspaniały, przestronny, z widokiem na morze, pokój zawsze czysty, sprzątany codziennie, co ważne bezszelestnie, nowa klimatyzacja w pokoju i lodówka.

Wady

Nie stwierdzono żadnych wad

Hotel bardzo czysty, obsługa dba o czystość i aby było brak insektów. Jedzenie jak na Turcję bardzo dobre.

Zalety

Dbałość o czystość.

Wady

Brak plaży.

Sofi

Hotel oferuje wiele zalet, które sprawiają, że pobyt jest przyjemny i relaksujący. Zdecydowanie polecam ten hotel wszystkim szukającym komfortowego i spokojnego miejsca na wypoczynek.

Zalety

Pokoje były czyste, wyremontowane i bez dywanów, nie tak jak na zdjęciach. Było to bardzo miłe zaskoczenie. Choć wybór jedzenia nie był ogromny, ogólnie było smaczne. Nie było animacji dla dzieci, co zapewniło spokój przez cały pobyt. Animatorzy nie narzucali się, a wieczorne showtime’y były przyjemnym urozmaiceniem. Obsługa była bardzo miła i pomocna. Otoczenie hotelu jest przepiękne, z górami, zielenią oraz przezroczystą i ciepłą wodą. Plaża bez piasku.

Kamila

Spędziliśmy tutaj naprawdę wspaniały czas. Nie wiadomo od czego zacząć. Hotel znajduje się tak naprawdę w lesie, jest zbudowany wokół sosen, co daje niesamowity klimat. Można się poczuć jakby się nocowało w ogrodzie botanicznym :) Dostaliśmy pokój z przepięknym widokiem na morze (907), blisko do zejścia do morza i do jadalni. Pokój był bardzo czysty i nowoczesny w porównaniu do zdjęć z internetu. Ręczniki wymieniane codziennie, jeśli się je zostawiło na podłodze zgodnie z prośbą. Prysznice duże i przestronne, dostaliśmy 3 małe mydełka, 2 waciki, 2 patyczki do uszu i mały zestaw do szycia. 2 duże butelki wody czekaly w lodówce, jak wypiliśmy to dorzucano następne. Jedzenia jest sporo, śniadania zawsze to samo (omlet, jajko sadzone, jajko na twardo - ale zrobione naprawdę idealnie, pancakes) + inne rzeczy, naprawdę spory wybór. Na obiad różne rodzaje mięsa i ryby, pita, plus pizza w barze przy morzu. Łącznie są tutaj 3 bary i jeden w jadalni, kelnerzy też chętnie przynosili sami napoje do stolika. Wszyscy pracownicy byli bardzo mili i uśmiechnięci, mimo że widać, że pracują wiele godzin i zawsze mają co robić. Bardzo doceniam jak dbają o to miejsce i o atmosferę w hotelu. Animatorzy też byli bardzo mili, gry i zabawy co kto lubi - zumba, aerobik, mini disco, potańcówki wieczorem pod barem przy basenie. Z samego hotelu w 15 minut można dojść do Icmeler, 30 minut do Marmaris. Nam bardziej podobało się w Marmaris, ale ze względu na temperatury udaliśmy się tam tylko raz. Polecam wynająć boat trip z miasta, przyjeżdżają pod hotel po gości. Jest taniej niż pod hotelem. My byliśmy na łódce Medusa za 700 LT od osoby, z jedzeniem i napojami all in, była naprawdę świetna zabawa i super impreza z piana party. Polecam 100%. Widoki z leżaków przy plaży zapierające dech w piersiach. Skorzystaliśmy z wersji rybnej restauracji a la Carte i polecamy te opcje, bo ma ładniejszy widok niż turecka. W menu było 5 małych przystawek, zupa rybna, krewetki zapiekane z serem i warzywami, cała ryba i naprawdę wspaniały deser - lava came czekoladowy i panna cotta. Na terenie jest też sporo kotów, co nas bardzo uszczęśliwiło bo kochamy koty całym sercem. Wszystkie zadbane, wykastrowane, regularnie karmione i z wystawionymi miskami z wodą. Gdy zepsuła się nam klimatyzacja zgłosiliśmy na recepcji i zostało to naprawione tego samego dnia. Naprawdę złego słowa nie mogę powiedzieć i ten obiekt skradł moje serce, mojego partnera też :) chętnie wrócimy w te okolice, myślę że nie ma piękniejszego rejonu w Turcji. Polecam serdecznie!

Zalety

Widoki Obsługa

Karol

Pobyt - Wrzesień 2015

Sam hotel szału nie robi,jednak pokój służył nam głównie do nocowania.Internet ok 4 euro za dobę,nie jak zapewniano darmowy.Fajna obsługa,dobre jedzenie/nie jestem przesadnie wybredny,zimne piwo,możliwość aranżacji dowolnych drinków,smaczna pizza między posiłkami.Jeśli chodzi o wycieczki,polecam Polskiego Turka(łatwo go znaleźć na FB lub internecie)chłopak dojeżdża pod hotel,przedstawia oferte i finalizuje akcję oraz mówi co i jak,po polsku oczywiscie.Atrakcyjne ceny,okoły połowy kwoty u rezydentki Wezyra.Na wycieczce bardzo miła polska przewodniczka Ewa,w razie potrzeby również korzystnie wymienia walute.Warto wybrac sie na Rodos,na spływ rzeką Dalayan,albo do Efesu,czy Pamukkale.Generalnie pobyt udany,lecz tak jak pisał Paweł wcześniej cyrki z międzylądowaniami w Krakowie,oraz zabrany jeden dzień pobytu przez Wezyra,dodały przysłowiową łyżkę dziegciu,choć to nie wina samego hotelu,który jednak polecam dla ludzi bez przesadnych wymagań.

Zalety

Kameralne połozenie,dużo zieleni,sympatyczna obsługa

Wady

brak piaszczystej plaży,kiepska zjeżdżalnia

Pobyt - Sierpień 2015

Pierwszego dnia po przyjeździe byłem przerażony - stare dywany, sufit w boazerii rodem z PRL, pokój w standardxie 2* z widokiem na mur, brak zjeżdżalni (byliśmy z dziećmi, więc to ważne, po 2 dniach okazało sie że jest jedna ale bezpośrednio do morza i mega obskurna). Potem było już tylko lepiej (za wyjatkiem powrotu). Mega miła obsługa, bardzo dobre żarcie uzupełniane na okrągło (choć na śniadanie nie było zbytnio co zjeść, to obiad i kolację często jadło się podwójnie), wystarczajacy basen hotelowy, spoko animacje, boisko do siatki, etc. Pobyt bardzo udany, ale 4* nac?ągane. PS. Wezyr zafundował powrót do Krakowa przez Gdańsk z godzinnym postojem w autokarze na lotnisku w Gdańsku, masakra.

Zalety

Obsługa - wszyscy mega mili i profesjonalni Jedzenie (szczególnie grill) Mimo wieku w pokojach czysto Animacje na okrągło

Wady

Widać wiek i potrzebę remontu na każdym kroku - pokoje trącą myszką obskurna zjeżdżalnia - tylko do morza, zamykana po 16 siłownia - odrzuciła mnie i nie skorzystalem Plaży brak - jest podest z wejściem bezpośrednio do morza Średnie śniadania

magda

Pobyt - Sierpień 2015

Bardzo słaba opieka rezydenta !!!Uwaga wezyr obiecuje początkowo 7 dni a potem zmienia termin w moim przypadku staciłam cały dzien miałam lecieć o 5 rano a zmieniono na 18,20!!!!!!!!!!!!cały dzień zabrany razem tylko 6 dni !!!ponadto wyjezdzalismy o 5 rano i kazdy sam musiał rezerwować sobie śniadanie ....to juz kpina !!!

Zalety

Bardzo ładnie położony ,zadbany ,czysty

Wady

zasadniczo brak

Marmaris Park