Marmaris Bay Resort by MP Hotels (ex. TUI BLUE Marmaris)

Spędziliśmy tydzień w sierpniu ośmioosobową grupą. Wszyscy byliśmy zgodni, było super :). Hotel położony kaskadowo na zboczu góry. Wokoło mnóstwo zieleni . Wzgórze porośnięte palmami i sosnami piniowymi wśród których, przewijały się kwitnące krzewy. Cisza, spokój i niesamowite widoki. Wille posiadały po cztery pokoje, dwa na parterze z tarasem i dwa na piętrze z balkonem. Plaże są dwie. Do naszej ulubionej plaży mieliśmy z naszego pokoju do pokonania 157 schodów w dół a później w górę ;) ( policzone). Było warto. Maski do snorkelingu okazały się bezcenne! Pierwsze wejście do wody i od razu naszym oczom ukazał się żółw, który systematycznie odwiedzał zatokę. Do tego mnóstwo ryb , kałamarnice i kraby. Wieczorem przy blasku księżyca można było spacerować alejkami. Dwa baseny . Jeden przy głównym budynku , drugi wśród zieleni. Na plażach jak i przy basenach bary. Drinki i piwo bardzo dobre. Wszędzie dostępna była schłodzona woda w butelkach. Codziennie pyszne i urozmaicone posiłki. Na kolację zawsze była pyszna rybka. WiFi super , nawet na plaży. Dobra komunikacja z Marmaris. Taxi z pod hotelu 15 euro, bus 1,5 euro. Gorąco polecam ten hotel. My na pewno tam wrócimy :).

Najpiękniejsze miejsce w Turcji w jakim byliśmy. Hotel położony w pięknym lesie i ogrodzie, w zatoce, daleko od miejskiego zgiełku. Do Marmaris można dojechać busikiem za 1,5 euro, taksówką za 10 euro lub taksówką wodną za 15 euro. Hotel mimo tego, że jest duży, to ludzie mijają się na ogromnym terenie, który jest wokół. Piękne bungalowy położone są na różnych wysokościach - są pokoje nisko, ale i są wysoko położone gdzie trzeba wchodzić schodami. Nam to nie przeszkadzało, bo chodzimy po górach. Hotel ma 3 plaże: jedną malutką gdzie można wypoczywać z psami, drugą główną i trzecią średniej wielkości. Posiada dwa baseny - główny gdzie odbywają się animacje - naszym faworytem był Aqua aerobik, prowadzony przez cudowną animatorkę. Drugi basen - relaksacyjny, położony w obłędnej zieleni, gdzie naprawdę można wypocząć. Do tego dochodzi pyszna kuchnia, która serwuje dużo tureckich specjałów - można pokosztować lokalnych dań i wypieków. Dużo Anglików i Polaków. Polecamy to miejsce każdemu kto chce wypocząć, jednocześnie poznać turecką kuchnie i utrzymać formę - chodząc po terenie robiliśmy jakieś 12 tysięcy kroków dziennie :) Polecamy białe wino, piwo i mrożoną kawę :)

Dużo schodów, mało informacji, dopieszczają Anglików, bungalowy poroxrzucane, numeracja haotyczna, niby Haman w pakiecie ale tylko do obejrzenia, ceny masarzy olbrzymie, rowerów górskich nie widziałam, animacji brak, wypoczynek w zatoce ,nie nad morzem, hotel czysty, pokoje też, choć klimą zamontowana na worost lozka. Brak żelu do kapieli, ręczniki plażowe mam.wrazenie że tylko wysuszone.

Hotel pięknie położony na wzgórzu, cudowne widoki.

Hotel położony wśród zieleni i kolorowych drzew, piękne widoki na morze i góry. Plaża bezpośrednio przy hotelu, dwa baseny, nie ma problemu z leżakami. Pokoje sprzątane codziennie, bogata formuła all inclusive. Piękne zachody słońca.

Nazwa  Marmaris Bay Resort by MP Hotels (ex. TUI BLUE Marmaris)
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Marmaris
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, tenis

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

Wyświetlono 9 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Irena

Zalety

Widoki zapierające dech w piersiach. Spokój . Cisza . Hotel dla dorosłych. Możliwość podwózki meleksem po hotelu. Bardzo dobre WiFi . Pyszne jedzenie.

Wady

Naszym zdaniem brak, ale dla niektórych mogą to być schody.

Zalety

Wszystko

4.1
Viki

Zalety

Czysto schludnie, obsługa mila

Wady

Ilość schodów do pokonania, mało informacji ułatwiających zycie

Małgorzata i Daniel

Hotel pięknie położony na wzgórzu, cudowne widoki.

Zalety

Ogromną zaletą hotelu jest wysoki poziom obsługi gości oraz pyszne jedzonko!:)

Wady

Wszystko było w najlepszym porządku.

Pobyt - Czerwiec 2023

Zalety

Położenie, kameralna atmosfera, Pomocny, życzliwy i zawsze uśmiechnięty personel.

Wady

Bez wad.

Sylwia

Pobyt - Maj 2023

Hotel przepięknie położony, dwie plaże które mają zjawiskowy widok. Zachody słońca w tym miejscu to coś pięknego. Dużym plusem, że to hotel tylko dla dorosłych. Kilka razy była muzyka na żywo, karaoke. Codziennie coś się działo. Dla fanów sportów Wodnych dużo możliwości - kajaki, skutery wodne, supy itp. Każdy z pracowników był uśmiechnięty i bardzo pomocny. Musieliśmy skorzystać z usługi lekarza i bez najmniejszego problemu pomogli nam nawet z zakupem leków (nie ma apteki w ośrodku). Jeżeli chodzi o jedzenie to bardzo smaczne, mógł być jedynie delikatnie większy wybór czy zróżnicowanie w ciągu tygodnia. Jeżeli chodzi o minusy to na pewno ilość schodów które trzeba pokonywać. Codziennie robiliśmy około 20 pięter. Brakowało mi dodatkowo bankomatu żeby wypłacić pieniądze.

Zalety

Zdecydowanie widok

Wady

Brak bankomatu

Larysa

Pobyt - Maj 2023

Rewelacja , jestem mega zadowolona Przepiękne widoki, bardzo miła obsługa Polecam z całego serca

Zalety

Wszystko na 10/10

Wady

Brak wad

Jakub

Pobyt - Maj 2023

Jeżeli chodzi o Hotel Marmaris Bay to oceniłbym go na 7 w 10 stopniowej skali. Hotel ma wiele zalet jak np. przepyszne jedzenie czy położenie, jednakże na moją ocenę wpłynęła awaria ciepłej wody w pokoju, której personel nie był w stanie naprawić przez pierwsze 4 dni pobytu. Mimo wszystko dobrze wspominam tegoroczny wyjazd, a stosunek ceny do jakości uważam za bardzo korzystny. W każdym razie Hotel Marmaris Bay jest moim zdaniem hotelem reprezentującym poziom cztero, a nie pięciogwiazdkowy.

Zalety

- Przepyszne jedzenie - pyszne gözleme, różnorodność serwowanych dań - Położenie, widoki - BARDZO dobry Internet (WiFi) - Możliwość podwózki meleksem przez personel do/z pokoju z/do np. restauracji - Siłownia

Wady

- Brak podgrzewanej wody w basenach - Mało owoców morza - Hotel rozlegle położony, a pokoje chaotycznie ponumerowane (łatwo się zagubić po drodze) - Brak jakiejkolwiek windy (meleksy trochę rekompensują)

Pobyt - Sierpień 2018

Wymaga gruntownego remontu. Zaliczyliśmy zatrucie pokaarmowe na koniec pobytu , z którym musieliśmy radzić sobie sami.

Zalety

Fantastyczne położenie, super widoki, sympatyczna obsługa .

Wady

Wyżywienie codziennie takie samo. Obsługa kelnerska żadna. Ręczniki na plażę często ze śladami intensywnego użytkowania. Bungalowy wymagają generalnego remontu.

Marmaris Bay Resort by MP Hotels (ex. TUI BLUE Marmaris)