Myślę,że w niedalekiej przyszłości jeszcze raz spędzę tam krótki urlop.
Planuję jeszcze kiedyś spędzić tu krótki urlop
Bardzo kiepski all. Zaledwie kilka drinków z miejscowymi alkoholami. Barmani nie wiedzą co z czym można pić i trzeba samemu się upominać.
Recepcjonisci to naciagacze. W hotelu sami rosjanie. Jedzenie to samo codziennie, po tygodniu nie moge patrzec na ryz i kurczaka. Łazienki proszą się o remont , wszędzie popękane kafelki, brud, psująca się spłuczka. W pokoju razem z nami zamieszkały mrówki wielkości przewyższającej moje wyobrażenia. Baseny bez szału. Największa głębokość to 1,6 m. Leżaki obskubane z każdej strony. Juz na samym wejściu w hotelu odraża hol w którym odpada tynk. Jedyne co ratuje to fakt że hotel ma 700 m do najpiekniejszej plazy w sharm ( el fanara) wycieczki rejsowe na Ras Mohamed tam przypływają. Rafy przepiękne. Ale hotelu nie polecam.
Hotel jak na 4 gwazdki w Egipcie ok. pokoje sprzątane codziennie,ręczniki w pokojach wymieniene codziennie, przy basenie wymiana ręczników dowolna przez cały dzień, jedzenie urozmaicone, każdy wybierze coś dla siebie szczególnie na kolacje, napoje w hotelu w butelkach , a napoje alkoholowe lokalne czyli smakowo odbiegające od polskich
Omijajcie ten hotel i wycieczki z Viva Club z daleka. Był to już mój 5 raz w Egipcie. Takiego tragicznego hotelu jeszcze nie widziałem. Zasługuje na max 2 gwiazdki. Brudne i stare łazienki, robale i mrówki na porządku dziennym. Woda z prysznica, na początku cuchnąca, a chwilę później kapała ok. 1 litra na minutę i trudno było się normalnie umyć. Jedzenie beznadziejne. Wybór żaden. Dobrze, że nieopodal były restauracje, które pozwoliły nam przeżyć. Napoje lane z butelek, które "wygrzewały się na słońcu". Nawet kilka kostek lodu w szklance nie ratowało sytuacji. Zaznaczyć należy, że lód nie zawsze był dostępny. Baseny brudne i zaniedbane, naprawdę strach było się w nich kąpać. Obsługa koszmarna. W większości kelnerzy sprawiali wrażenie, jakby odbywali karę długoletniego więzienia w tym hotelu a my klienci przeszkadzamy im w rozmyślaniach o lepszej przyszłości. Rezydent z Viva Club był bardzo niezadowolony, że nie zakupiliśmy u niego żadnej wycieczki i w związku z powyższym nie pomógł nam w niczym. Już przy wylocie z Katowic przedstawiciel Viva Club przybył jako ostatni przedstawiciel biur podróży i bilety zaczął rozdawać po ok. 10 min jak rozpoczęła się odprawa bagażowa. Niepotrzebne nerwy. Typowe lekceważenie klientów przez Viva Club. Nigdy już nie pojadę z tego biura podróży i każdemu odradzam. Także ten hotel omijajcie z daleka. Jest tyle pięknych hoteli w Egipcie.
bardzo dobrze polozony hotel, blisko bazar mercato na ktorym mozna zrobic zakupy, hotel ma dwie plaze na ktore dowozi hotelowy busik i nie ma problemu bo jezdzi czesto, wieczorem wozi do Naama Bay i ostatni powrot ma bodajze o godzinie 1 w nocy, obsluga wysmienita bez zarzutu pelna kultura.bardzo milo wspominam pobyt w Marmara.
bardzo urokliwy-duza ilosc zieleni,pokoje odmalowane,codzinnie sprzatane(wystarczy symboliczny napiwek i wraca sie do pachnacego pokoju),lazienki nie przechodzily remontu-nie sa zle.Obsluga super!bardzo duzo pracownikow anglojezycznych,przyjaznych-od managerow po osoby sprzatajace.codziennie dyskoteka,jeden dzien karaoke,taniec brzucha. jedzenie bardzo dobre dla pan i panow.dosc blisko old market( zakupy).Niestety nie jest 500m!do najblizszej plazy a2km(z rafa),druga piaszczysta bardzo fajna dalej(bus srednio co 2h),jest darmowy bus do naama bay4 razy wieczorem i z powrotem3.wiekszosc rosjan,anglicy,niemcy-polakow 7.mozna isc do hotelowej restauracji ale carte za darmo co wieczor:)minus-ciepla woda w basenie, slona i troche metna;P
Spędziłam w tym hotelu wspaniałe7dni!Obsługa hotelowa rewelacyjna pod każdym względem!Każdy problem był natychmiast rozwiązywany! Pokoje ładne,przestronne i codziennie dokładnie sprzątane. W hotelu jest bardzo mało Polaków, przeważają Rosjanie i Anglicy. Restauracja główna bardzo ładna; jedzenie przepyszne; napoje typu cola,sprite fanta nalewane prosto z oryginalnych butelek!!! Jak tylko będę miała okazję to tam wrócę:)
Jak dla mnie to hotel jest dla bardzo malo wymagajacych osob, albo dla nowozncow, ktorzy nie wychodza przez caly pobyt z pokoju i nic poza nimi samymi ich nie obchodzi, reszta moze sie zawiesc. Obsluga byla wobec nas bardzo mila i uprzejma. Plaza dosyc daleko bo trzeba isc pieszo jakies 10-15 minut. Musze przyznac, ze hotel zrobil na mnie w miare dobre wrazenie, byly to niezapomniane wakacje, do dzisiaj wspominam je z lezka w oku :)
Mimo tego, że hotel nie jest najwyższej klasy, to urlop w nim spędzony wspominam bardzo dobrze. Wybraliśmy sie do niego wraz z żoną w kwietniu tego roku, mimo, że nie zapłaciliśmy dużo, to poziom i serdeczność obsługi bardzo miło nas zaskoczył. Pokój w którym mieszkaliśmy nie był duży, ale przyjemnie urządzony, słoneczny i z fajną łazienką. Dużym plusem hotelu jest dbałość o czystość, byłem już kilka razy w Egipcie i ten hotel prezentuje się w tej kwestii na prawdę dobrze. Pokój codziennie był posprzątany a ręczniki wymienione, pościel również kilka razy została nam zmeniona.. Jedzenie także było na wysokim poziomie, codzienie mieliśmy duży wybór i jak jakaś potrawa się kończyła, to kelner natychmiast donosił kolejną porcję. Hotel niestety jest sporo oddalony od plaży, droga zajmowała nam jakieś 20 minut. Plaża czysta i ładna, leżaków i parasoli nigdy nie brakowało, nawet jak przychodziliśmy długo po śniadaniu, tylko pływanie utrudniała trochę rafa koralowa która była blisko brzegu, ale nam i tak się podobało. Gorąco wszystkim polecam ten hotel, a zwłaszcza tym, którzy realnie patrzą na to ile płacą i co w zamian dostają.
Bardzo fajny skromny hotel, zadbany i ładnie urządzony. Pokój był skromny ale czysty, pościel wymieniali nam parę razy, za to była w nim klimatyzacja. Obsługa miła aczkolwiek tipowana staje się bardzo uprzejma i życzliwa. Hotel leży w bardzo ciekawej okolicy. Posiłki bardzo nam smakowały były obfite i różnorodne. Hotel leży 600m od plaży, zadbanej i takiej akurat na opalanie i spacerki, aczkolwiek przy brzegu jest rafa. Ogólnie pobyt nam się bardzo udał.
Hotel raczej 3 gwiazdkowy, jedzenie na jedno kopyto dzień w dzień to samo, z bardzo małego szwedzkiego stołu, w pokoju pusta lodówka mimo ultra all inclusive, plaża 800m i tu też bez all inclusive, internet bezpłatny (wifi w hotelowym barze). Plaża bardzo ciasna i mała, byłem na niej ok 2g przez ten tydzień, położenie hotelu kiepskie, blisko sklepy to jedyna zaleta, woda w basenie strasznie zachlorowana, pływanie po 18 odradzam, wyszczypie wszystkie wrażliwe miejsca... a i telewizor też nie działał niestety, a i jeszcze klimatyzacja to tragedia, albo na maxa albo wcale często tez niewiadomo czemu wyłączała się i uwaga na drzwi pomiędzy sąsiadującymi pokojami... Wszystko widać, bezpośrednio do łazienki.... Nowo wybudowany to raczej przesada, nie wiem, ale w porównaniu do 5* w Hurghadzie hotel Prima Life Makadi to przepaść, tamten hotel to przepiękny kompleks z pięknymi basenami i świetną obsługą, gdzie można się napić i zjeść na plaży.
Hotel przyjemny miły i czysty, obsługa hotelowa bez zarzutów cały czas uśmiechnięta miła i kulturalna, nie narzucają się tak jak to się dzieje w innych hotelach. jedzenie generalnie było bardzo smaczne i było go dosyć dużo. Pokoje przyjemne i utrzymywane w czystości. Hotel leży bardzo daleko plaży bo aż 600m. Przy basenie bar serwuje wyśmienite drinki. Hotel leży w dosyć ustronnym i przyjemnym miejscu, a obsługa hotelowa jest rewelacyjna i nie mam do niej zarzutów.
Hotel jest w sumie ok. Najmilej wspominam posiłki. Po prostu rewelacja. Wszystkiego było bardzo dużo, tak, że każdy się najadł. Codziennie posiłki były urozmaicone. Żadnych problemów żołądkowych:) Tylko z napojami były ciągłe problemy,(częste braki) do tego bardzo słaby wybór alkoholi. Pokoje w porządku. Dużo miejsca na rzeczy, wygodne łóżko. Fajny basen, z czystą wodą. Trochę tłoczno, ale można było kogoś zapoznać:) Plaża też super, polecam zwłaszcza osobom lubiącym nurkować ponieważ jest tam ładna rafa koralowa. W hotelu niby był animator, ale jego praca polegała tylko na zachęcaniu do kupowania i korzystania z płatnych atrakcji. Wycieczki fakultatywne, dla tych co lubią zwiedzać, ja wolałem zakupy w sklepach i restauracje zwiedzać;) Fajne klimaty.
Hotel to oaza spokoju !! Wyżywienie dobre , Obsługa bardzo miła i sympatyczna !
Niedawno wróciliśmy z 2 tygodniowego pobytu w Marmara. Myślę, że hotel ma odrobinę zawyżoną ocenę albo zaczął oszczędzać na gościach. Pokoje bardzo ładne z klimatyzacją i przyjemnym widokiem. Codziennie sprzątane, ale najlepiej jest zostawić jakiś drobny napiwek, widać różnicę w sprzątaniu. Jeżeli chodzi o jedzenie, to posiłki były bardzo smaczne i syte, niestety napoje obsługa nam ograniczała po prostu mówić, że coś się skończyło. Tak było przez cały nasz pobyt a pod koniec to już praktycznie nie było żadnego wyboru. Blisko hotelu jest piękna plaża i rafa koralowa, raj dla osób lubiących nurkować. Brak animacji uznaję za plus, nigdy nie lubiłem tego typu zabaw, za to polecam jacuzzi, odpłatne, ale bardzo fajne, szczególnie wieczorem można się przyjemnie odprężyć. Miejsce godne polecenia dla osób lubiących się opalać i wypoczywać.
Hotel ma kilka minusów, ale bardzo nadrabia panującą w nim atmosferą. Obsługa stara się jak może, żeby pobyt u nich był tak przyjemny jak się tylko da. Zawsze spotykaliśmy się tam z serdecznością i uśmiechem. W hotelu jest dosyć spokojnie, można dobrze w nim wypocząć. Do plaży jest jakieś 600m troche jest. Jedzenie mało urozmaicone, ale smaczne i świeże i przez 2 tygodnie nam się nie znudziło :) Tak jak mówiłem hotel ma pare minusów, standard nie jest jak w hotelu 5*, ale jest przyjemny i ciepły, dobry dla ludzi którzy cenią sobie dobrą zabawę i życzliwość:))
Nie jest to wielki moloch, atmosfera bardziej przyjazna. Obsługa hotelu przemiła, zarówno kelnerzy, jak i barmani, zawsze uśmiechnięci, obsługa sprawna. Pokój dosyć mały, z ładnymi meblami, łazienka też bardzo fajna. W pokoju klimatyzacja. Do plaży z hotelu jest około 600m. Sama plaża ładna, piaszczysta, ale z rafą. Trochę brakowało nam dobrych animacji, które odbyły się tylko kilka razy w tygodniu, ale hotel zapewnia inne rozrywki, także nigdy się nie nudziliśmy. Wieczorem warto pojechać do centrum, można sie pobawić tylko ceny dosyć wysokie. Hotel wart jest swoich gwiazdek, warto go wybrać.
Hotel zdecydowanie dla osób, którym zależy na spokojnej atmosferze i wypoczynku, rozrywkowe osoby mogą być nie do końca zadowolone. Pokoje bardzo przyjemne, fajnie urządzone i czyste, również łazienka. Teren hotelu ładny i zadbany. Jedzenie bardzo smaczne, tylko jedna rzecz nas oburzyła, nawet mając wykupiony all inclusive spotykaliśmy się z tym ,że brakowało napoi bezalkoholowych często do wyboru był tylko sprite. Potem się dowidzieliśmy, że takie podejście było tylko do Polaków, dla Angielskich gości było zawsze wszystko. Animacji nie było, mimo, że był animator. Z hotelu na plaże zabierał nas bezpłatny bus. Hotel nie do końca spełnił moje oczekiwania, ale wakacje i tak były super:)