Jedna wielka tragedią, pokoje brudne, obdarte, szafy zepsute, naczynia nie myte, brak dostępu do wody pitnej oprócz jednej butelki na osobę na dzień, na plaży stare brudne leżaki i naganiacze od których nie da się uwolnić (jak nawet nie zareagujesz to Cię dotykają). Bar hotelowy który jako jedyny miał działać do 24.00 nieczynny, jedzenie nawet okej chodź bardzo monotonne do tego stopnia że na śniadanie obiad kolację był ten sam makaron tylko w innych miejscach postawionych. Szklanki do drinków z plastiku pamiętają lepsze czasy, a obsługa natrętnie zaczepiała mnie przez cały wyjazd gdy tylko narzeczony odchodził ode mnie. Kolacja a'la carte włoska żart - zamówiliśmy risotto i dostaliśmy 3 kawałki dziwnego makaronu a caprese było polane musztardą....
6 km od lotniska
Brudne pokoje, naczynia Zniszczone leżaki, szafy, szklanki Natrętna obsługa Naganiacze na hotelowej plaży Monotonne jedzenie
Pobyt ok wypoczynek super i obsługa miła . Szkoda że wokół somi Rosjanie
Bliskość moża
Wymaga trochę remontu
Hotel w dobrym położeniu, gdzie w pobliżu można wyjść na spacer z pobliskimi sklepami. Pokoje w hotelu wymagają remontu, zwłaszcza łazienka, ale było wszystko co potrzebne. Jedzenie trochę monotonne codziennie się powtarzało i nie było jakiegoś wielkiego wyboru w przypadku opcji all-inclusive. Plaża hotelowa na plus, ładna piaszczysta z leżakami choć często o godzinie 10 już zajęte. Codziennie animacje wieczorne i dzienne jak siatkówka, fitness, muzyka na żywo. Pokoje sprzątane, wymieniane ręczniki w łazience oraz na plaży. Obsługa miła i pomocna, dobrze wykonują swoją pracę zwłaszcza kelnerzy na jadalni. Obłożenie hotelu to większość Rosjanie, Białorusini.
położenie hotelu, plaża, obsługa
pokoje i łazienki wymagają remontu, ogólna czystość hotelu
Bardzo dobrze oceniam pobyt w hotelu. Niesamowicie grzeczna i przyjazna obsługa
bardzo dobry serwis
Hotel przeciętny. Sprzątany codziennie, jedzenie ok, blisko do plaży, obsługa ok. Ogólnie trochę przeciętnie. Zdecydowanie na minus towarzystwo Rosjan
Położenie Okolica spokojna,bezpieczna. Bez strachu można wyjść na spacer
Ogólnie hotel przeciętny, wszystko robione "trochę" tylko tyle ile jest wymagane. Brak zaangażowania obsługi ,
Bardzo fajny hotel. Może warunki w pokojach nie są jakieś wyszukane ale za to bardzo dobrze się czułam w hotelu. Miła obsługa, zawsze wszystko zorganizowane z myślą o gościach. Codziennie wieczorem muzyka na żywo do której można potańczyć. W dodatku wiele miejsc dla gości gdzie można odpocząć, zrelaksować się. Bardzo dobrze oceniam hotel
zawsze z myslą o gościach
nie zauważyłam
Hotel nie porywa, lokalizacja była dobra, chociaż dla ludzi którzy chcą spędzać całe dnie na basenie/plaży to zdecydowanie nie to miejsce.
Dostęp do morza, lokalizacja
Jedzenie, mała powierzchnia hotelu, jeden mały basen, mała plaża
Witam transport lotnisko hotel trwal 10 min wiec super .Zamaledowanie w hotelu trwalo max 7 min i padlo ze strony hotelu mile zapytanie , gdzie Pan chce zamieszkac wybor pietra -wiec na plus .Caly hotel jest jak dobrze dopasaowana marynarka jest w sam raz nie potrzeba nic wiecej z pokoju do plazy mialem 80 m /usytuowanie hotelu jest super okolo 4 km od hurgady cisza spokuj nawet wieczorem jak wyjdziesz z hotelu na glowny deptak -cisza -sami turysci /jedzenie jest tego tyle ze zawsze cos dla siebie znajiodzesz i jest dobre smaczne ryz frytki kurczak swinka ryby warzywa (jesli chcesz sie bawic w Pania Gesler to nie miejsce dla Ciebie ale jesli chcesz odpoczac i smacznie zjesc to jestes w dobrym miejscu /zawsze dziala grill (kurczaki ryba ) alkochol , wodka wiadmomo jak smakuje /whysky maja swoje miejscowe w smaku z cola to nie jack daniels ale moc jest ,drinki itp smaczne /obsluga w hotelu jest super animatorzy mlode chlopaki zawsze usmiechnieci kazdy barman czy to sprzataczka kazdy sie usmiecha /oczywiscie prosze zabrac ze soba dolary (jednodolarowki )nie badz chytry /a w zamian dostaniesz tyle zyczliwosci ze wracasz lepszym czlowiekiem polecam bardzo /jeszcze jedno ten chotel jest miedzynarodowy ciut Niemiec ciut Holender ciut Polacy ciut Ukraina i 85 procent Rosjanie /mozna sie komunikowac w jez, Rosyjsk,i Angielkim tym pierwszym nawaet bardziej atmosfera pomiedzy wypoczywajacymi super kazdy mily uczynny zyczliwy zero awawntur zero pijanych zataczajacych sie ludzi szarpania sie o lezaki czy inne nie mile widziane sytuacje -naprawde polecam /jedyne co moge zasugerowac to htoel moze zainwestowac w maly plac zabaw na plazy dla dzieci jedna zjzdzalnia to troche za malo /reszta na plus choc plaza bardzo czysta i zadbana / ratownik non stop na strazy / polecam serdecznie .pomimo roznego pukntu widzenia , wypoczynek w towarystwie osob zza wschodniej granicy oplynal w super atmosferze serdecznie polecam zwlaszcza luddziom rosyjskojezycznym /
xxxx
Ogólnie pobyt bardzo fajny. Problem z ciepłą wodą, jednak bez problemu wymienili pokój. Jedzenie średnie, ale da się znaleźć coś dla każdego Przydałoby się odnowienie/ pomalowanie w niektórych miejscach, ale bardzo czysto mimo to obsługa super Nie wiem czy tak trafiliśmy, ale w hotelu większość turystów to Rosjanie Animacji mało, rano super tańce, ćwiczenia ale wieczorem jeśli chodzi o dyskoteki to animatorzy wyciągają wszystkich do pobliskiej dyskoteki, zamiast zorganizować coś w hotelu.
Czysto, blisko plaży
Hotel najgorszy w jakim byłam, wszystko stare zniszczone, jedzenie obrzydliwie nie polecam nikomu. Omijajcie ten hotel.
Miła obsluga
Wszystko, malutki basen z zimna woda
Porażka, dziwię się że Itaka posiada taka ofertę to wstyd. Jedzenie okropne, tylko obsługa jest uczynna i miła. Hotel stary i zaniedbany. Cały hotel to ruszy. Nie polecam nikomu.
Blisko centrum
Wszystko jedzenie, pokoje brak cieplej wody aż do zmiany pokoju.
jakość hotel odpowiada cenie
Ogolnie ocena dobra , temp wody w morzu trochę zbyt niska do dłuższego pływania a w basenie brak podgrzewania wody co byłoby małą rekompensatą. Wycieczki organizowane przez operatora bardzo ciekawe i z miłymi przewodnikami. Nie warto brać wycieczki dwudniowej do Kairu bo drugi dzień to lekka strata czasu : rejs po nilu w Kairze - nic ciekawego a zamiast zwiedzania perfumerii pierwszego dnia lepszy byłby bazar w centrum , nawet żeby tylko zobaczyć.
Dodatkowa atrakcja : dużo samotnych rosjanek od 18+ .
wróciłem z tego hotelu 2 dni temu...i nie narzekam..wszystko w miarę ok...brakuję tylko obsługi potrafiącej dobrze po angielsku...jeśli ktoś nastawia się na ten hotel polecam...a także proszę również podszkolić Rosyjski ponieważ tylko ten język jest tam bardzo dobrze znany...Rosjanie to chyba 90% gości hotelowych ( bardzo drażniących gości, którzy czują się tam królami).
Musiałem coś napisać o naszym pobycie w tym hotelu po wpisie Pani Marii. Musiała Pani ten hotel pomylić jakimś innym? Moje wrażenia (pierwszy raz w Egipcie), więc doświadczenia o tym kraju za dużego nie mam, to dbanie o klientów, miła, uśmiechnięta obsługa. Pewno, że jak dostaną jakiś napiwek, to nawet z daleka ci się kłaniają i dodatkowo znają toje imię. Czystość... zacytuję słowa mojej żony \\\"jest jak jest, ale jak może być inaczej, kiedy sprzątają tu sami mężczyźni\\\" Do morza 100m, temp. 28-29 *C, woda ciepluteńka, czysta. Po przejściu na drugą stronę hotelu główna promenada Hurghady, co kawałek bankomaty rozmieniające pieniądze na ichniejsze funty. Po wyjściu z hotelu jakieś 100m po lewej naprzeciwko punkt sprzedaży Vodafone. My kupiliśmy kartę na internet 6Gb za 16$. Nawet nie wiem ile z tego wykorzystaliśmy. Wiadomo, że idąc ulicą zaczepiają cię różni sklepikarze, ale wcale nie jest to jakieś uciążliwe, naprawdę nie są nachalni. Trochę rozczarowała mnie wycieczka do Kairu (myślę, że całe te piramidy są trochę przereklamowane...zwłaszcza jak się jedzie autobusem 6h w jedną stronę). To jest moje subiektywne odczucie, żonie się podobało. Jeszcze jedno; dobrze jest znać angielski, bo po niemiecku nie da się dogadać. Dałem mało punktów za animację, po prostu jak dla mnie za głośna muzyka (ale ja już jestem dobrze po 50-ce i długi czas mieszkam na wsi, młodzież za to bawiła się świetnie). Pozdrawiam i polecam.
Położenie: zjednej strony morze 100m, z drugiej największa promenada w Hurghadzie z mnóstwem atrakcji: sklepów, barów,itp..
Raczej pomijalne.
Ogólnie fajny hotel, obsługa mega miła, uprzejma i pomocna. Położenie jest napewno atutem tego hotelu, Można pospacerować szeroką promenadą w mieście, w pobliżu sklepy, restauracje w tym Mc Donald i Pizza Hut Plaża codziennie sprzątana, Bar plażowy z posiłkami typu frytki, hamburgery, sałatki, pizza plus soki i napoje. Tak naprawdę cóż więcej potrzeba. Myśmy 2 razy nie szli nawet do restauracji na obiad tylko przekąsiliśmy coś w/w na plaży ;) Płaciliśmy 1870 zł/os więc cena była jak najbardziej ok.
Położenie jest napewno atutem tego hotelu, Plaża codziennie sprzątana, Bar plażowy z posiłkami typu frytki, hamburgery, sałatki, pizza plus soki i napoje. Tak naprawdę cóż więcej potrzeba. Myśmy 2 razy nie szli nawet do restauracji na obiad tylko przekąsiliśmy coś w/w na plaży ;)
Jak to wszędzie tak i w Egipcie,, na zdjęciach najładniejsze pokoje. Czystość pokoi mogła by być lepsza, Meble przypominają troszkę PRL.
Zarezerwowałam hotel w Wakacje.Pl,w terminie 24.10.2019 -31.10.2019.wylot z Katowic.Spotkał mnie tam tylko bród i smród oraz obrzydliwe jedzenie na brudnych naczyniach.W dodatku jedzenie w takich ilościach że kto pierwszy ten coś złapał.Pokoje stare,brzydkie i bardzo brudne.Jadalnia również bardzo brudna ,naczynia i sztućce niedomyte.Plaża mała i ohydna,parasole dziurawe ,łóżka połamane.Bar na plaży w którym nic nie zjesz a napoje podawane w plastykowych kubkach pojemności 100 ml.Po 2 dniach zrezygnowałam z tego hotelu i z pomocą rezydenta przeniosłam się do innego hotelu,oczywiście za dopłatą.Nie wiem kto wystawia pozytywne opinie hotelu Marlin in resort ale na pewno nie są to turyści.Mam również duży żal do WAKACJI.PL .Nie można oferować takiego hotelu jako 4-gwiazdki i jeszcze żądać nie małych pieniążków.Wspomnę jeszcze o basenie który był tuż przy wyjściu z recepcji oraz jadalni i trzeba dużej uwagi żeby do owego basenu nie wpaść.Oczywiście nikt z niego nie korzystał gdyż znajdował się w zacienionym miejscu.Mój opis mogę udokumentować zdjęciami oraz filmikami.W Egipcie byłam już kilkanaście razy i jeszcze takie rozczarowanie mnie nie spotkało.
Hotel Marlin in resort nie posiada zalet,jedynie wady.
Zarezerwowałam hotel w Wakacje.Pl,w terminie 24.10.2019 -31.10.2019.wylot z Katowic.Spotkał mnie tam tylko bród i smród oraz obrzydliwe jedzenie na brudnych naczyniach.W dodatku jedzenie w takich ilościach że kto pierwszy ten coś złapał.Pokoje stare,brzydkie i bardzo brudne.Jadalnia również bardzo brudna ,naczynia i sztućce niedomyte.Plaża mała i ohydna,parasole dziurawe ,łóżka połamane.Bar na plaży w którym nic nie zjesz a napoje podawane w plastykowych kubkach pojemności 100 ml.Po 2 dniach zrezygnowałam z tego hotelu i z pomocą rezydenta przeniosłam się do innego hotelu,oczywiście za dopłatą.Nie wiem kto wystawia pozytywne opinie hotelu Marlin in resort ale na pewno nie są to turyści.Mam również duży żal do WAKACJI.PL .Nie można oferować takiego hotelu jako 4-gwiazdki i jeszcze żądać nie małych pieniążków. TO nie jest hotel ale jakaś przechowalnia.
NIE POLECAM hotelu nikomu. Jedzenie obrzydliwe, wszystko smakowało tak samo, bardzo mało owoców (głównie były tylko stare, przygniłe banany), desery bardzo słodkie, bez smaku. Ratowały nas jajka sadzone na śniadanie i przekąski na plaży (pizza i frytki) oraz jedzenie na mieście (KFC w pobliżu i restauracja z owocami morza niedaleko portu Marina). Z alkoholi jakie należą się w opcji all inclusive nadawało się tylko piwo (jeśli nie dasz napiwku to musisz chodzić po nie co 5 minut bo leją na dwa łyczki). W pokojach PRL, łazienka bardzo brudna, pozapychane umywalki i wanna, na płytkach pełno przeróżnych włosów (tak jakby jedną ścierą sprzątali cały hotel). W \"restauracji\" hotelowej też bardzo brudno (łącznie z talerzami, sztućcami i szklankami). Plaża bardzo mała. Nie dało się spokojnie poleżeć bo co chwila ktoś podchodził i namawiał na wycieczki, masaże itp. Animacje żenujące. Obsługa jakby była obrażona, oczywiście dopóki nie dało się napiwku. Rozumiem, że Egipt słynie z napiwków ale płacić po kilka razy za to co mi się należy nie jest w porządku (po trzy razy dziennie trzeba było dawać napiwek barmanom na plaży, żeby zamiast 100ml dostawać 200ml piwa. Jak za długo nie dawaliśmy to znów lał w malutkie kubeczki). Jadąc na wycieczkę dostaliśmy bardzo mały prowiant. Nie spodziewałam się luksusów w Egipcie ale to było JEDNO, WIELKIE DNO.
-blisko lotniska -długi deptak ze sklepami i jedzeniem
-jedzenie -pokoje -plaża -czystość
Spokojnie mogę napisać, że to był najlepiej spędzony tydzień na wakacjach :) z minusów: - niestety czystość łazienek nie była na najwyższym poziomie. Te w pokojach całkiem nieźle, w lobby tragedia. A ja jestem bardzo wyczulona na tym punkcie - brak łazienki na plaży. Co prawda do pokoju mieliśmy minutę drogi, jednak wygodniej do takiej, znajdującej się obok - monotonne śniadania. Na śniadania codziennie było to samo. Fakt, można było naprawdę wybrać spośród wielu rzeczy, ale 4 czy 5 dnia już mieliśmy dość patrzec na to samo - rezewracja restauracji. W ofercie jest jeden darmowy wypad do włoskiej restauracji, która znajduje się na terenie hotelu. Wystarczy tylko dzień wcześniej dokonać rezerwacji. Szkoda tylko, że w dniu, w którym zarezerwowaliśmy stolik restauracja była nieczynna. W recepcji uznali, że zamknięte i już i mamy sobie wybrać inny termin. Szkoda tylko, że dzień wcześniej sami zapisywali nas na ten termin... - animatorzy strasznie słabi, codziennie robili to samo i widać, że robili wszystko od niechcenia. No nie zachęcali... - na posiłkach trzeba uważać na \"tamejszych\" ludzi - chyba arabów, ogólnie mieli w nosie, że na stoliku zostawiłeś talerz ze swoim jedzeniem i wstałeś po coś. Jak widzieli wolny stolik to po prostu siadali. Dwa razy przytrafiła nam się taka sytuacja i mocno mnie zirytowali... z plusów: - piękny teren, dużo kwiatów, wygląd jak z bajki, ogromne lobby, widać, że dbają o czystość plazy, basenu, lobby, śliczne miejsce - obsługa nawija w kilku językach, sympatyczni, pomocni. Największy plus dla panów sprzątających pokoje. Pokoje starannie posprzątane, łabądź z ręczników na poprawienie humoru :) (no tylko te łazienki to jakas inna historia niestety...), woda mineralna zawsze w pokoju zostawiona, no chłopaki cud! - plaża piękna, czysta, dla każdego o każdej porze znajdzie się leżak, parasoli bardzo dużo, przekąski, lody, bar... super! - codziennie inna \"kultura\" kolacji. To był najbardziej różnorodny posiłek. Na dniu azjatyckim sushi, na dniu arabskim pokazali świetnie swoją kulturę przenosząc zabawę do lobby. W życiu nie widziałam czegoś takiego :) - posiłki ogólnie na plus, na obiedzie i kolacji zawsze można było znaleźć coś dla siebie, spróbować czegoś nowego - nie musieliśmy się nawet martwic o noszenie bagażu. Obsluga robiła to za nas, nawet mieliśmy budzenie w dniu wyjazdu :D - internet, co prawda trochę nawalał, ale oprócz lobby łapał na stołówce, w barze, na basenie i my mieliśmy szczęście, bo łapał nam nawet w pokoju Polecam wyjazd do tego hotelu :) Trzeba się tylko nastawić na bardzo intensywne zaczepianie na ulicach ludzi ze sklepików czy straganów. Nas nawet wciągali, żebyśmy tylko coś kupili. Nie da się w Hurghadzie przejść spokojnie ulicą. Mnie to niestety bardzo męczyło i wyszłam z hotelu dosłownie dwa razy.
wygląd hotelu, obsługa, piękna prywatna plaża, obiady i kolacje, piękny teren
średni standard łazienek, słabe animacje, monotonne śniadania
Hotel położony jest w centrum Hurghady przy głównej promenadzie , w bliskiej odległości od lotniska. W pobliżu hotelu mnóstwo kafejek, restauracji i sklepów z pamiątkami. Polecam pokoje przy alejce prowadzonej do morza. Pokoje duże, przestronne, codziennie sprzątane. Wybór jedzenia ogromny. Podczas posiłków zawsze mogliśmy liczyć na uczynną obsługę kelnerską. Także praca recepcji bez zarzutu. W lobby wszelkie napoje dostępne z dystrybutorów i z baru Joker. Plaża bardzo blisko hotelu, z darmowymi leżakami i ręcznikami plażowymi. Przy plaży dostępny bar oraz przekąski ( burgery, pizza, frytki). Polecam wziąć ze sobą zestaw do snurkowania ponieważ przy brzegu można pooglądać kolorowe rybki. Na uwagę zasługują świetni animatorzy, którzy od rana prowadzą zajęcia sportowe, a wieczorami fajne animacje na scenie przy plaży. Jednym słowem: Polecam !
Położenie w centrum Hurghady Odległość od lotniska 10 minut Świetne animacje dobre posiłki, alkohole bilard w lobby wi-fi
basen, ale bliska odległość do morza to rekompensuje