Maritim Resort & SPA

Hotel przeogromny w pozytywnym znaczeniu. Budynki hotelowe na 3 piętra, ale bardzo rozległy - mówili że ma 25 hektarów. Jest tam generalnie wszystko - pole golfowe, centrum nurkowe, minizoo, stadnina koni, plantacja, ruiny zamku i posiadłość co wygląda jak z Django! Byłem 8 dni i nie zdążyłem pierwszy raz w życiu wyjść poza hotel bo było tyle atrakcji. 6 restauracji a la carte do wyboru.

Hotel przekroczył wszystkie moje oczekiwania podczas naszego z przyjaciółką pobytu na Mauritiusie! Obsługa była wyjątkowa - personel był zawsze pomocny i uśmiechnięty. Pokoje były przestronne, elegancko urządzone, z zachwycającym widokiem na turkusowe wody Oceanu Indyjskiego. Restauracje oferowały szeroki wybór dań kuchni lokalnej i międzynarodowej, a jedzenie było zawsze świeże i delikatnie przygotowane. To idealne miejsce na luksusowy i spokojny wypoczynek. Zdecydowanie polecam ten hotel każdemu, kto szuka wyjątkowe miejsce

Hotel przepiękny powiedziałbym zjawiskowy .wspaniałe spa , pokoje duże często sprzątane obsługa przemiła .Na szczególną pochwalę zasługuje Assist F&B manager Deven . Był osoba która we wszystkim była pomocna i chętna do pomocy w rozwiązywaniu wszelkich problemów . Cały czas uśmiechnięty

Hotel bardzo piękny, rozległe tereny, mnóstwo atrakcji na terenie samego obiektu (różne sporty, mini zoo, park, wodospady, ruiny). Bardzo przyjazna, elegancka i kompetentna obsługa. Doskonałe jedzenie, bardzo urozmaicone, posiłki można jeść w różnych lokalizacjach, kilku restauracjach do wyboru, łącznie ze śniadaniem na plaży. Czysto, pięknie, cicho. Byliśmy w lutym - nie było cyklonów, przez cały pobyt przepiękna pogoda, upał i zero deszczu. Polecam ten właśnie region na porę cyklonów (na południu wyspy w tym czasie bardzo często pochmurnie) - choć na Mauritiusie z pogodą bywa różnie, generalnie najlepszy listopad.

Hotel spełnia oczekiwania nawet bardzo wymagających gości. Pokoje przestronne, codziennie sprzątane. My mieliśmy pokój na parterze, z bezpośrednim wyjściem na plażę, była możliwość wychodzenia i wchodzenia przez drzwi balkonowe, na tarasie był czytnik, który otwierał drzwi balkonowe, tak samo jak wejściowe - super sprawa. Jedzenie rewelacyjne, polecam wersję all inclusive. Na docenienie zasługuje obsługa, zarówno na plaży jak i w hotelu. Tak życzliwych i bezinteresownych ludzi dawno nie spotkałam na żadnym wyjeździe. Człowiek czuł się jakby był tam od zawsze.

Nazwa  Maritim Resort & SPA
Miejsce  Mauritius / Wybrzeże Północne / Balaclava
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, darmowe wifi, windsurfing, żeglarstwo, tenis, rowery, nurkowanie, parking

Udogodnienia dla dzieci: animacje, plac zabaw, minifarma ze zwierzętami, opiekunka (odpłatnie).

Tuż przy hotelu piaszczysta plaża z jasnym piaskiem, otoczona drzewami kokosowymi.

Dla aktywnych: klub fitness z siłownią, 3 korty tenisowe, pole golfowe, łucznictwo, narty wodne, windsurfing, kajaki.

Bogata oferta SPA (odpłatnie): 13 pokoi zabiegowych (masaże, ayurveda, zabieg gorącymi kamieniami), 3 sauny, łaźnia fińska.

Wyświetlono 15 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Duże pokoje, ogromne łóżko, rozsuwana łazienka z wielką wanną. Dwa połączone baseny. Dużo leżaków. Hotel leży przy samej plaży.

Wady

Zrezygnowałbym z opcji All inclusive premium - albo ALL albo HB, bo można się czasem pogubić.

Ula Tkachiv

Zalety

Każdy wieczór moglismy podziwiać bajeczną panoramę zachodu słońca

tomasz

Pobyt - Kwiecień 2024

Zalety

Obsługa szczególnie Assist F&B Manager. Deven -nietuzinkowa postać w całym hotelu

Magdalena

Pobyt - Luty 2024

Zalety

Pokój deluxe - duży, elegancko wyposażony, możliwość wejścia od strony balkonu (czytnik kart) np. wracając z plaży; wystarczająca ilość leżaków na plaży; hotel dla leniwych - już dużo do zwiedzania w samym obiekcie!

Wady

BRAK

Bernadeta

Pobyt - Lipiec 2023

Zalety

Piękne widoki, fajne pokoje duże i estetycznie urządzone, bardzo dobre jedzenie, przemiła i życzliwa obsługa.

Wady

Jedyną wadą był brak podgrzewania wody w basenach, ponieważ lipiec to okres zimy na Mauritiusie, dlatego woda w basenie była chłodna. Wszystkie sąsiednie hotele miały podgrzewaną wodę.

Paulina

Pobyt - Czerwiec 2023

Byliśmy już w wielu 5* hotelach, ale ten jest zdecydowanie jednym z najlepszych. Obsługa przemiła, wszyscy bardzo pomocni i mili. Każdy troszczy się o to, aby pobyt był jak najlepszy. Miejsce przepiękne, roślinność i infrastruktura iście rajska. Będziemy bardzo dobrze wspominać to miejsce.

Zalety

Hotel jest bardzo duży, nie jest przeludniony przez co można wypaczać. Obsługa przemiła i bardzo liczna. Duży plus za atrakcje, żółwie, konie, tenis, pole golfowe, spa i wiele innych.

Wady

Największy minut za plaże, niby jest piaszczysta, ale wszędzie dużo kamieni przez co można zapomnieć o rajskiej plaży. Woda również nie ma wymarzonego turkusowego koloru. Ale to malutki minus, ponieważ i tak cała otoczka jest piękna.

Melania

Pobyt - Maj 2023

Pobyt w hotelu był bardzo udany. Wygodny apartament, miła obsługa, piękna plaża. Mały minusik stawiam za brak tortu urodzinowego, który miałam potwierdzony w dniu przyjazdu. Na szczęście miła obsługa recepcji dostarczyła tort w w dniu następnym.

Zalety

Piękny apartament, miła obsługa, piękna plaża

Pobyt - Maj 2023

Pokój świetny, hotel dobry, jedzenie było niezłe. Do powrotu

Zalety

Klimatyzacja, czystość, jedzenie

Wady

Daleko od miasta i od prawdziwego życia

Tomasz

Pobyt - Maj 2023

Hotel rozległy, wybudowany ok 30 lat temu ale na bieżąco remontowany. Obsługa bardzo miła. Nie było żadnych problemów. Jedzenie smaczne z dużym wyborem. Czysto i komfortowo. Dodatkowa atrakcja to obiekty zabytkowe na terenie hotelu. polecam. Pani rezydentki nie widzieliśmy na oczy, więc brak komentarza. Ale wycieczki przez WhatsApp to chętnie wysyłała.

Zalety

Duży teren, różnorodność usług. Cisza.

Wady

Brak animacji. Występy zespołów muzycznych tylko w weekendy.

Radek

Pobyt - Marzec 2023

Klimatyczny hotel z miła obsługa dobrym jedzeniem i minimalna ilością rodaków 😊

Zalety

Lokalizacja, obsługa, jedzenie 😊

Rolandas

Pobyt - Marzec 2023

Hotel jest super, bardzo pomocny personel. Pokoje są sprzątane na czas. Duży teren do spacerów, piękna okolica, panorama. Było wystarczająco dużo i zróżnicowane jedzenie. Spokojna atmosfera.

Zalety

Wady

Transport publiczny nie przejeżdża obok hotelu. Dalej od miejskich rozrywek, jeśli czegoś potrzebujesz. Ale nie musieliśmy, zamówiliśmy prywatne wycieczki z kierowcą.

Marian

Pobyt - Styczeń 2022

Pokoje ok, piękny ogród. Śniadania, obiady i kolacje bardzo duży wybór i miła obsługa

Pobyt - Grudzień 2022

Przepiękne miejsce przemiły pomocny personel super spa przepyszne jedzenie dużo świeżych owoców różnorodne menu .Pokoje czyste cudne ogrody i mnóstwo dodatkowych atrakcji dziękujemy pięknie za ten cudny swiateczny czas ❤️🎅🏻

Zalety

Przepiękne położenie pomocny personel pyszne zróżnicowane jedzenie

Pobyt - Październik 2022

Hotel klimatyczny, piękne zachody słońca. Pokoje jak ze zdjęcia w ofercie, czyste, codziennie sprzątane, warto wybrać się do restauracji tematycznych .

Zalety

Piękna plaża, zatoka, piasek , atrakcje w hotelu tj. Kajaki, rowery wodne, nurkowanie, Łódź ze szklanym dnem, bilard , ping- pong, szachy, taneczne wieczory w weekendy. Bardzo czysto, miła obsluga.

Wady

Minusem jest odległość od atrakcji i mnóstwo much, monotonne jedzenie.

Radek

Pobyt - Sierpień 2022

Witam Obiekt położony w pięknym i dużym ogrodzie. Obsługa bardzo miła i przyjazna, nie czekajaca na napiwki. Pokoje czyste, przestronne, wyposażone w mini bar wliczony w cenę wersji Al, sejf, TV, wannę, prysznic i co najważniejsze mega wygodne olbrzymie łóżko z odpowiednio dużą kołdrą. Polecam poprosić w recepcji jeżeli to możliwe pokój na dole. Wtedy można wychodzić, jak i wchodzić bezpośrednio nad ocean przez taras. Na widoku nic nie tracimy gdyż palmy nisko nie zasłaniają zbyt wiele. Jeżeli chodzi o posiłki to myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. Super śniadania na których są serwowanne ciepłe posiłki jak i pyszne sery, wędliny, owoce, warzywa, wędzony łosoś i marlin, trzy rodzaje wina mulsującego, soki, ciastka itp. W daniach serwowanych na obiad i kolację trafiają się spore ilości carry, ale nie we wszystkich więc spokojnie można znaleźć coś pysznego. Na gości hotelowych czeka mnóstwo atrakcji takich jak: nurkowanie, (rafa bezpośrednio przy hotelu, wystarczy maska i rurka )kajaki, rowery wodne, łodzie, konie, pole golfowe, mini zoo z ogromnymi żółwiami, kolorowe drinki i pogoda która w sierpniu mogłaby być...odrobinę lepsza 🙈 Miejscwi mówili że teraz jest zima i rzeczywiście poranki rześkie a wieczory chłodne, może faktycznie warto wybrać inny termin. Ogromną zaletą jest to że można spacerować wzdłuż całej plaży, a nie tylko tej przy resorcie. Pozdrawiam Marysię i Szymona:)

Zalety

Wszystko super

Maritim Resort & SPA