Marina View Port Ghalib

Pierwszy raz w Egipcie i wszystko było super. Hotel bardzo kameralny i o dobrym standardzie. Obsługa przemiła, jedzenie różnorodne i smaczne oraz pod dostatkiem. Bary hotelowe i na plaży dobrze zaopatrzone. Wybór wycieczek i animacje na dobrym poziomie. Sama miejscowość piękna a rafa oszałamiająca.

Miła obsługa. Niska cena za pobyt. Do mariny można spokojnie dojść na piechotę szeroką szutrową drogą. Zdarzyło mi się wracać stamtąd w nocy; jest bezpiecznie.

Solidne trzy gwiazdki biorąc pod uwagę że to bodaj najtańszy hotel z All inclusive w Port Ghalib. Ma i swoje wady ale zalety przeważają.

Świetne jedzenie oraz personel to niewątpliwe atuty hotelu. Wycieczki, które można zakupić w hotelu są bardzo dobrze zorganizowane a włascicielka Agnieszka która jeździ z gośćmi na wycieczki to kopalnia informacji oraz wiedzy o Egipcie których nie wyczytamy w przewodnikach turystycznych czy w internecie.

hotel budżetowy dla mało wymagających, obsługa przyjazna, posiłki średnie, łazienki wymagają remontu, blisko do Portu Ghalib gdzie znajduje się dużo straganów i restauracji

Nazwa  Marina View Port Ghalib
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Port Ghalib
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu, sporty wodne

Oferta sportowo-rekreacyjna: siatkówka plażowa, mini boisko do piłki nożnej, standardowe boisko do piłki nożnej.

Wi-Fi w lobby bezpłatne.

Brodzik dla dzieci.

Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami

Wyświetlono 164 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Marek

Zalety

Bardzo miła i profesjonalna obsługa.

Wady

Standard pokoi mógłby być lepszy. Wykonanie wnętrza

Przemek

Zalety

Miła obsługa. Niska cena za pobyt.

Dariusz

Zalety

Bodaj najładniejsza rafa na plaży hotelowej która obejmuje też plaże należącą do hotelu Marina Lodge. Jako że plaża na uboczu brak natrętnych naganiaczy (Masaż, fryzjer, wycieczki itd) Niezłe obiady i kolacje a w piątki kolacja nad basenem na wypasie. Hotel leży w mieszkalnej części portu więc ceny w sklepach opodal są w miarę znośne (Choć turysta i tak zawsze przepłaca to tu mniej polecam sklep w głębi uliczki schodkami w dół właściciel nie oszukał mnie ani razu) Blisko fajna wieża widokowa.

Wady

Monotonne śniadania, Internet wifi tylko w lobby. plaża oddalona 40 min piechotą (Choć co godzinę jeżdzą bezpłatne busiki to ostatni o 17 a my siedzieliśmy do 19 i wracaliśmy z buta. Brak komunikacji z innymi miastami (ale to wada miasteczka nie hotelu)

Łukasz

Zalety

Jedzenie Atmosfera Stosunek jakość/cena

Marek

Zalety

cisza i spokój - brak zjeżdżalni, placu zabaw - nie ma zbyt dużo turystów z dziećmi, napoje i piwo lane z butelek

Wady

słaba klimatyzacja w pomieszczeniach ogólnie dostępnych, kiepska plaża

Krystyna

Pobyt - Maj 2024

Hotel dość skromny chociaż obsługa bardzo miła i pomocna, jedzenie i napoje (w tym alkohol) niezłej jakości. Stosunek jakości do ceny bardzo dobry.

Zalety

Uprzejmość pracowników.

Wady

Brak imprez wieczorem.

Marcin

Pobyt - Maj 2024

Hotel dokładnie taki jakiego się spodziewałem za te pieniądze. Mały ,cichy ale sympatyczny. Basen mały , dla kilkunastu osób wystarczający. Czystość ok. obsługa ok. Jedzenia mały wybór lecz zjadliwe. Piwo lane z butelki -dobre reszta jako tako. Plaża daleko ,wozi stary bus ,ma to swój urok. Na plaży mikro barek z piwem i wodą. Rafa bardzo ładna .Trudny dostęp ale widoki wynagradzają .

Zalety

Bliskość lotniska . Obsługa , fajne chłopaki.

Wady

Zabieranie opasek o 12 .Mieliśmy samolot o 21 , trochę do kitu bez obiadu. Poszliśmy zjeść poza hotel. Lecz dla osób starszych może to być kłopot.

Pobyt - Maj 2024

Hotel sympatyczny, miła obsługa, jedzenie w standardzie egipskim Do plaży dowożą busem w ciągu kilku minut. Przyjeżdżając w nocy otrzymałem posiłek do hotelu.

Zalety

Ludzie

2.3
Leszek

Pobyt - Kwiecień 2024

z pobytu w hotelu (pobyt 7 dniowy) wrócilem cztery dni temu. Powodem wyboru tego ośrodka byly przede wszystkim dobre opinie i ogólna ocena standardu. W Egipcie bylem dziesięć razy ale nigdzie nie spotkałem się z taką biedą kulinarną jak i zlym stanem wszystkiego... Istny skansen. Cena nie rekompensuje pobytu z prostego powodu, tam mieszkaja ludzie... Nigdy tam wiecej nie pojade. Czuje się w jakimś stopniu oszukany i nikomu nie polecam

Dariusz

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel kameralny,czysto,jedzenie ok brak animacji-PLUS,dobra lokalizacja

Zalety

Hotel dobrze położony-do miasta ok 10 min spacerem,w pobliżu-2 min kompleks sportowy-tenis stołowy, bilard,siłownia,boisko do koszykówki

Wady

bez uwag

3.7
Grzegorz

Pobyt - Kwiecień 2024

Bardzo skromny hotel. Brak przekąsek. Drinki bardzo kiepskie. Piwo średnie bardzo słabe. Jedzenie dobre, obsługa także. W barach bałagan. Mały basen ale dużo leżaków. Plaża kiepska z brudnym barem i sympatycznym barmanem. Ogólnie brak menagera w tym hotelu.

Zalety

Brak Rosjan. Niezła atmosfera.

Pobyt - Kwiecień 2024

Moim zdaniem ocenianie hoteli powinno być ustrukturyzowane wg rankingu, tzn. – osobny dla hoteli 3, 4, i 5cio gwiazdkowych. Bo jak, bez tego, poprawnie ocenić ten hotel? Miałam z tym problem. W kategorii hoteli 3-gwiazdkowych otrzymałby ode mnie ocenę 8, może 9 a tak, posługując się skalą ogólną, nie mogę ocenić go na więcej niż 5. Napiszę swoją opinię jednak tak, jakbym oceniała ten hotel w kategorii hoteli 3 gwiazdkowych. Generalnie – jest dobrze. Pokoje w porządku, czystość na wysokim poziomie. Dużo ludzi przede mną narzekało na łazienki. Albo od czasu ich komentarzy zostały wyremontowane, albo trafiłam na lepszy pokój, bo nie mam w tej kwestii nic do zarzucenia. Jedzenie smaczne, ale mały wybór. Baseny niewielkie, ale czyściutko, nigdy nie brakowało miejsc. Busik na plażę kursował regularnie i wcale aż tak bardzo się nie rozpadał 😊 (nawiązuję do wcześniejszych komentarzy). Niektórzy pisali, że możliwe jest dojście pieszo – no nie bardzo, chyba że chce się maszerować w upale parę kilometrów. Oczywiście, niewątpliwym atutem jest Pani Agnieszka – właścicielka, która dokłada wszelkich starań, żeby żyło się nam – Polakom tu jak najprzyjemniej (bo to typowo polski hotel). Zero animacji, zero życia nocnego. Mi to akurat nie przeszkadzało, ale jeżeli ktoś szuka takich atrakcji, to nie miejsce dla niego. Piwo lane z butelek, podobnie jak napoje – to na plus. Tylko że, praktycznie nigdy nie było gościa obsługującego stanowisko przy basenie, trzeba było iść po napój do „głównego” baru. Podsumowując – skromny, czysty, całkiem poprawny hotelik dla niewymagających. Oferujący wszystko to, co mają wyżej skategoryzowane hotele, w odpowiednio mniejszej skali. Acha, jeszcze– rafa – jest całkiem ładna jedna, ściana, na której można nacieszyć oczy kolorowymi rybkami. Koniecznie należy zabrać buty do wody, można je, co prawda kupić w sklepie w hotelu ale ten otwiera się jak chce, a najczęściej – wcale. Mi otwarli po paru prośbach.

4.7
Zbyszko

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel bardzo skromny , od łan nie remontowany . Obiekt nadrabiają super pracownicy a głównie animator Mohamed.

Zalety

Uśmiechnięci kelnerzy i inni pracownicy. Cena adekwatna do hotelu

Wady

Brak remontu od lat

4.7

Pobyt - Marzec 2024

W hotelu powiew biedy... lepsze dania wydzielane po kawałeczku. Kucharze starali się, jedzenie było smaczne, ale skromne. Pokój czysty, za to bar w hotelu bardzo ubogi, wygląd fatalny, kawa rozpuszczalna. Ale to nic, bo bar na plaży to totalne nieporozumienie, żeby się czegoś napić, było trzeba mieć swój kubek. Patrząc z Port Ghalib na naszą plażę, milem wrażenie, że ludzie na niej są za karę. Plaża nad kanałem, parę leżaków, jeszcze mnie parasolek. Płytko, ludzie obdzierali się rafę. Ogólnie hotel trzy gwiazdkowy. Ja nie narzekam na wszystko bo dałem mało pieniążków za dwutygodniowy pobyt. I o to tu chodzi. Jak kos da do dwóch tysięcy złotych za dwa tygodnie, to jest ok. Jak da więcej to przepłacił i będzie całe wakacje wściekły chodził.

Zalety

Pani Agnieszka, Animatorzy, którzy ratowali całą sytuację. Napoje z butelek, oryginalne.

Wady

Plaża, bary. Za mojego pobytu były kradzieże w pokojach. Ale mam nadzieję, że to już historia. Pani Agnieszka podejrzanego sprzątacza zwolniła, a kasę ludziom oddala.

5.3
Aleksander

Pobyt - Marzec 2024

Skromny hotel 3 gwiazdkowy lecz niestety pracownicy jak by pracowali za karę oraz pierwszego dnia pracownik sprzątający zabrał pieniądze z pokoju lecz właścicielka odrazu oddała + bardzo miła właścicielka i pomocna. w hotelu niestety brak internetu co jest dla mnie bardzo dużym minusem.

Zalety

Fajni animatorzy

Wady

Brak internetu, bardzo zimna woda w basenie

Gośka

Pobyt - Marzec 2024

Hotel kameralny dla nie wymagających ponieważ już dość stary

Zalety

Podobało mi się położenie blisko portu ghalib i spokój dookoła . Miła obsługa która była pomocna , czystość

Wady

Nie widzę wad bo ich nie szukałam . Korzystałam ze słońca i miłej atmosfery

5.5

Pobyt - Marzec 2024

Atmosfera sympatyczna, kameralna, obsługa jak trzeba, pokój ładny, dość komfortowy choć bez lodôwki. Przydałoby się kilka robót budowlanych no. wymiana kilku żarówek w korytarzu, usunięcie uszkodzeń po zalaniu na korytarzu

Zalety

Smaczna kuchnia, plaża nad morzem z rafą Koralową mimo że trzeba dojeżdżać hotelowym busem

Łukasz

Pobyt - Marzec 2024

wszyscy są dobrzy, pokaz ognia jest idealny, ludzie są mili animatorów, os ładny hotel jest dobry, bardzo dobre jedzenie, muhammad animatorów jest doskonały, nigdy nie widziałem takich animatorów jak on w całym moim życiu

Adam

Pobyt - Marzec 2024

Hotel jak na 3 gwiazdki oraz cenę spełnił nasze oczekiwania.

Zalety

Spokojny, dobrze zorganizowane wycieczki dodatkowe przez panią Agnieszkę, która służy pomocą i rozwiązuje wszystkie organizacyjne sprawy od ręki. Miła obsługa, wszyscy życzliwi i uśmiechnięci. Dla chętnych codzienne wieczorne wyjazdy transportem hotelowym do Mariny

Wady

Duża odległość do plaży,aczkolwiek dowóz w określonych godzinach jest zorganizowany. Bar plażowy trochę słaby.

CEZARY

Pobyt - Marzec 2024

Hotel suuper. P.Agnieszka właścicielka hotelu ...to anioł. Animation team very best... Mohammed...fakir show uśmiech...zabawa. Gamal suuper dba o czystość pokoi. Super jedzenie . Staff w restauracji ,bardzo na plaży the best. Mostafa na plaży the best.

Zalety

Niezwykła ,przyjazna atmosfera...chce się wracać jak do domu...z dalekiej podróży

Wady

Nic

Marina View Port Ghalib