Marina Sharm (ex. Helnan Marina)

Hotel dla mało wymagających. Po przyjeździe (o 6 rano) otrzymałyśmy pokój od razu. Pan w recepcji powiedzial że po śniadaniu jeśli nam nie będzie pasował- możemy zamienić. Pokój z wyjściem na płytę basenowa. Sam pokój czysty, bez zastrzeżeń. Hotel ładny, w centrum miasta. Obsluga symatyczna, pomocna. Rafa koralowa - 1x1m. Zejscie do wody płytkie, a za boje nie mozna wyplynać. Na największy minus All inclusive - mało barów, mały wybór. W recepcji bar płatny. Jedynie wybrnął barman z baru w basenie(spokojny basen na uboczu), za kilka dolarów robil super drinki. Przy wymelowaniu mimo późniejszego wylotu, musialysmy oddać pokój o 12 i odcięto nam opaski(więc nie mogłyśmy już skorzystać z obiadu i picia). Większość osób to tamtejsza lokalna społecznosc -bezproblemowi. Tłumów na basenach nie było. Czy wybrałabym ten hotel ponownie? Pewnie nie, chyba że jakaś super tania oferta.

Przepiękny hotel, przemiła obsługa, dobre jedzenie. Dbałość o higienę. Nikogo z gości nie dopadła "zemsta faraona". Bardzo bezpiecznie, blisko pięknej promenady pełnej sklepików i spacerujących turystów. Spokój i cisza. Serdecznie polecam.

Hotel bardzo dobry, czysto, ogromny wybór jedzenia ( dla wegetarian i wegan również), obsługa bardzo sympatyczna , na stołówce jeszcze lepsza. Kilka basenów jeden z podgrzewaną wodą i barem w basenie, mała ale wystarczająca siłownia, plaża należąca do hotelu, zawsze było miejsce na leżakach jednak trzeba uwzględnić ze był to luty. Pomiędzy pomostem należącym do hotelu a plażą mała rafa i pełno ryb oraz ośmiornice. W hotelu 90 % chyba lokalnych, 10 % rosyjskojęzycznych oraz my :) jednak atmosfera wszędzie wspaniała, wspólne gry w siatkówkę i piłkę oraz bule.W Sharm jednak Polaków nie wielu widzieliśmy/słyszeliśmy. Ci co z nami lecieli, byli porozwożenie do dalszych hoteli. Wieczorem po kolacji około dwie godziny muzyki na tarasie lub animacje. Hotel na dużym terenie, bardzo blisko do sklepów, barów, praktycznie w samym centrum Sharm. Do starego miasta około 7 km. Wszystkie okna w hotelu sa w stronę morza jednak niektóre maja trochę gorszą widoczność. W hotelu pracuje bardzo dużo ludzi i na prawdę dbają o wszystko. Nie mieliśmy polskojęzycznego rezydenta. Dostaliśmy informację że jest chory, nie wiem jak w innych hotelach.

Hotel położony w samym centrum,do morza bliziutko.Czysto,miło i przyjemnie.

Byłem 8 raz w Egipcie i po raz pierwszy raz spotykam się z zabraniem opaski, fakt nie raz za pokój dopłacałem jak wylot był później .....itp ale opaski zostawiali.... Ps. Nie wiem czemu wasze biuro ma ten hotel dla Polaków w ofercie, poniewaz 99% obłożenia to lokalni turyści, 0,98% z Rosji i my Polacy 0,02 %..?jak byłem w 2009 roku w sharm w 3 gwiazdkowym hotelu to były lepsze warunki itp.....masakraaa, na plus tylko położenie i obsługa niektórych osób recepcja nie pamiętam ale co nas kwaterował i Mohamed od sprzątania pokoi wielki szacun, tutaj czas się zatrzymał bardzo dawno dawno temu....I nie rozumiem tych pozytywnych opinii, a te plastiki i super eko hotel porażka, nawet żebym kawy się nie mógł napić w szkle bo lobby bar ekstra płatny tylko i wyłącznie platny,i jak chcesz szkło to drinki i kawy z karty,ale lokalne alkohole a nie importowane??? I tylko bar czynny na plaży , a od 18 w ogrodzie i to wszystko. W pokoju klimatyzacja jak diesel a drzwi z szafy zostały mi rece 😂😎 a jedzenie też bardzo ubogie jak za te pieniądze, długo mógłbym pisać.....

Nazwa  Marina Sharm (ex. Helnan Marina)
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Naama Bay
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, rozrywka i życie nocne, nurkowanie

Plaża przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 250 m długości

Blisko od lotniska (ok. 11 km)

Wyświetlono 61 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Blisko centrum Kilka basenów Bar w basenie Otrzymałyśmy pokój o 6 rano

Wady

Mały wybór jedzenia Słabe bary Płytkie morze Brak rafy Zabranie opasek przy wymeldowaniu

Marzanna

Pobyt - Maj 2024

Zalety

Bezpieczeństwo, lokalizacja, piękne animacje. Idealny na odpoczynek. Serdeczna obsługa.

Wady

Mała różnorodność napojów.

sylwia

Pobyt - Luty 2024

Zalety

sympatyczny personel bardzo dobre zróżnicowane jedzenie blisko plaży w samym centrum

Wady

blisko dyskoteki i w pierwszą noc do okolo 3 nad ranem bylo slychac muzykę, poźniej już nie, nie wiadomo jak w okresie wakacyjnym

Dorota

Pobyt - Grudzień 2023

Hotel położony w samym centrum,do morza bliziutko.Czysto,miło i przyjemnie.

Zalety

Połozenie.

Damian

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Położenie, blisko centrum.

Wady

Opisałem wyżej, plus praktycznie brak rafy...

Voyager

Hotel prawie w centrum Sharm, więc jak ktoś lubi takie klimaty to ma do przejścia 200m. Tylko kilka osób z Polski. Miasteczko zbudowane i zorganizowane w jednym celu - golenie turystów z całego świata. Nie ma tam nic arabskiego-egipskiego , a ceny x2 lub 3 w porównaniu np do Hurghady. Hotel był w remoncie co nie ułatwiało życia. Poważnym mankamentem był fakt , że w wersji All Inclusive nie można było dostać WODY W BUTELCE (!!!), nie można było jej również kupić. Wodę nalewali z butelek po innych napojach i trzymali w skrzynce z lodem , bo od czasu do czasu wysiadał im dystrybutor. Nie było również wina do posiłków. Bardzo dużo Arabów , co nie powodowało żadnych niemiłych sytuacji. Ku mojemu zaskoczeniu , przybysze z Rosji byli na całkiem dobrym poziomie i nie powodowali , jak to często bywa , uciążliwości. Plaża oddzielona uliczką , bez rafy co bardzo zubaża atrakcyjność hotelu. Rejs z nurkowaniem intro (dla mojej partnerki) raczej wielkie rozczarowanie. Stanęli łodzią prawie przy brzegu i odwalili robotę po arabsku. Poza tym tłum jak na demonstracjach. Polecam wycieczkę do Ziemi Świętej bo koszt umiarkowany a rzadka okazja.

andrzej wójtowicz

duży minus brak rafy w okolicach hotelu.plaża z łagodnym zejściem np.bdb dla dzieci.

AM

Łazienki wymagają remontu, a pokoje odświeżenia

Mirosława

Pobyt - Październik 2019

Był to mój najgorszy pobyt w Egipcie, a byłam wielokrotnie. Hotel, który zaproponowało nam biuro podróży nie miał nic wspólnego ze z prezentowanymi zdjęciami .Zarządaliśmy od rezydenta zorganizowanie powrotu do Polski. Hotel brudny, stołówka brudna, jedzenie marne. Nikomu nie polecam tego hotelu !!! W tej cenie można kupić miejsca w inny hotelach.

Zalety

Wady

Małe pokoje, napoje w plastikowych kubkach, jedzenie koszmarne, niemiła obsługa, animacje codziennie do godz. ok 23,00 przed hotelem,

bożena

Pobyt - Czerwiec 2018

ogólnie super fajne animacje super obsługa dobre jedzenie,

Zalety

blisko centrum wyżywienie super

Wady

małe popkoje

Radoslaw

Pobyt - Styczeń 2018

Hotel w samym centrum,cudowni,sympatyczni ludzie z obsługi,prywatna plaza z ogromna oferta sportow wodnych.Fajne wycieczki fakultatywne organizowane przez Egiptian United maja na plazy swoje biuro ,pytac o Pana \'\'Egipskiego Georga Clooneya :-)\'\' bardzo rzetelny i pomocny człowiek,wycieczki organizują na TIPTOP.Naprawde za ta cene nie znam lepszego miejsca na zime

Zalety

Hotel w samym centrum,czysty,dobre jedzenie,duzo atrakcji

Wady

za dużo obywateli z rosji i ukrainy...

Eliza

Pobyt - Czerwiec 2015

Wspaniałe jedzenie, miła obsługa, piękny hotel blisko plaży!!! :) Same plusy! Jedzenie rozmaite, przepyszne!!! Wszystko świeże i zawsze coś nowego :) Cadziennie były organizowane animacje po kolacji np. Taniec Derwisza, animacje dla dzieci, tańce regionalne, pokaz fakira i wiele innych :) nudy nie było ! HOTEL położony 2 min od dużego centrum miasta- dużo sklepów, barów, kawiarni. POLECAM!

Zalety

Wspaniałe jedzenie, miła obsługa, piękny hotel blisko plaży!!! :) Same plusy!

Wady

Nie znalazłam :)

Ewelina

Pobyt - Sierpień 2012

Spędziłam cudowne wakacje w Egipcie. Hotel odnowiony. Pokoje duże i ładnie urządzone. W pokojach znajdował się dodatkowo sejf oraz lodówka. Codziennie prowadzone są animacje, zarówno za dnia jak i wieczorami. Obsługa hotelu przesympatyczna. Zarówno plaża jak i basen SUPER! bardzo dużo leżaków. Zawsze znajdzie się wolne miejsce. Wyżywienie bardzo różnorodne, NIE monotonne! Zażywając lacidofil osłonowo na żołądek przeżyliśmy ten wyjazd bez żadnych problemów żołądkowych. Hotel znajduję się w samym centrum Sharm, świetne miejsce wypadowe wieczorami. Blisko hotelu znajduję się również Carrefour, gdzie można najtaniej kupić napoje czy cokolwiek. POLECAM ten hotel w 100%. Na pewno jeszcze tam wrócimy!

Jacek

Pobyt - Maj 2012

hotel w super położeniu, blisko plaży i centrum. Jedzenia dużo i urozmaicone. Jestem bardzo zadowolony z pobytu w tym hotelu ;)

marta

Pobyt - Maj 2012

polecam ten hotel,,szczegolnie pokoje na 5 pietrze,,piekny widok ,mozna opoczac psychicznie od wszstkich mrokow zycia,,,jedzenie fantastyczne w pieknej restauracji z widokiem na morze,,wszelkiego rodzaju specjaly poprostu pyszne,,dla tych co nazekaja to nie sie zastanowia co jedza w domu.basen fajny przy barze,plaza piekna,lezaki i parasole w cenie,blisko do baru ,toalety wiec nic wiecej nie trzeba do szczescia,zazdroszcze wszystkim co sie tam wybieraja....polecam lot na spadochronie ,wycieczeke do ziemi swietej/meczaca ale warto..

Zalety

blisko lotnisak,w samym centru,,wszedzie blisko,pieknie,,,,

Wady

nie ma

kasia

Pobyt - Kwiecień 2012

Hotel i cały pobyt oceniam na zadowalające, jednak mam zastrzeżenia co do biura podróży Alfa Star, z którego mieliśmy okazję jechać. Pobyt nam skrócono o praktycznie jeden dzień, zamiast 7 dni, za które mieliśmy zapłacone byliśmy 6. To był nasz pierwszy i ostatni raz.

Stanisław

Pobyt - Luty 2012

Pobyt na przełomie lutego i marca 2012. Hotel bardzo ładny, duży, położony w centrum Sharm ( przy nieprzejezdnej ulicy). Jedna z najładniejszych plaż hotelowych wraz z kompleksem basenów i barów. Jedzenie dobre, duże urozmaicenie, wszędzie czysto i kulturalnie. Pełna opieka biura Alfa Star i rezydenta.

Tomek

Pobyt - Czerwiec 2011

Świetny hotel położony w centrum Sharmu, obsługa niezwykle profesjonalna, na pewno tam jeszcze wrócę. Jedzenie bardzo urozmaicone i było go niezmiernie dużo. Wszystkim polecam.

tomibomi

Pobyt - Czerwiec 2011

Polecam wszystkim , byłem tam w 2011 roku z eximtours. Kameralny spokojny hotel a 200m od centrum:):) POLECAM ja na pewno tam wrócę.

Bartk

Pobyt - Maj 2011

Gorąco polecam ten hotel byłem w lipcu 2011r i było naprawdę super . Dostałem pokój na 5 pietrze z balkonem -piekny widok na centum .Obsługa hotelowa bardzo miła ,wszyscy uśmiechnięci.Blisko centrum ,morza ,basen -wszystko na wyciagnięcie ręki .Jedyne co można zarzucić hotelowi to mało urozmaicane posiłki. POLECAM !! Polecam: wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę

Marina Sharm (ex. Helnan Marina)