Pobyt oceniam pozytywnie. Jeśli chodzi o pokój to był dosyć ciemny i brakowało mi w nim jakiegoś krzesła. Woda uzupełniana codziennie w lodówce. Łazienka ok, codziennie zmieniane ręczniki i uzupełniane miniaturki kosmetyków jeśli ktoś czegoś zapomni. Co do infrastruktury całego hotelu: bar tylko w jednym miejscu, oferta all zawierała tylko 2 napoje niegazowane, za cole i itp naliczano opłatę. Godziny od 17:00 do 19:00 są wyłączone z oferty all, w tej porze za zamówiony alkohol trzeba zapłacić. Dla gości były do dyspozycji 2 klimatyzowane sale ale mało było w nich miejsca do siedzenia, wspominam o tym bo większość siedzeń jest na zewnątrz przy basenach ( pierwszego dnia pobytu 11.09 było 37C o godzinie 22:00. Baseny zadbane o różnej głębokości, dużo leżaków. Jedzenie w restauracji bardzo dobre, nie da się chodzić głodnym, choć z czasem monotonne. Kawa tylko do śniadania. Obsługa bardzo miła, zwłaszcza room service. Rezydentka Pani Justyna sympatyczna, w trakcie wycieczek przekazała bardzo dużo ciekawych informacji. Z hotelu blisko do mariny i ładnej plaży ( kamienista, boso odradzam). Codziennie jest busik o 15:30 do Aqaby na który można się zapisać rano. Mieszkańcy bardzo mili i przyzwyczajenie do turystów. Jordania jest zdecydowanie warta odwiedzenia. Polecam wycieczkę na pustynie Wadi Rum- niezapomniane widoki :-)
Hotel wizualnie ładny woda w basenie czysta i nie słona na plus / pokoje tragedia / Klima huczy jak by miał się rozlecieć dotyczy to większości pokoi (zmieniłem za dopłata ale szału nie było), zaznaczę ze grupa która przyjechała z polski na wypoczynek to wszyscy dostali pokoje w takim stanie . Hotel zasługuje max na 2 gwiazdy . Obsluga wszystkie czynności robi z łaską tak jakby za karę robili . okolica super dużo terenu do około
Ciepła, słodka woda w basenie
Pokoje jedzenie tragedia - co dziennie to samo mało dań które można zjeść napoje tylko na śniadanie- tak to tylko woda kawa koło kawy nie leżała Duża przerwa między barem zewnętrznym a kolacja nic nie napijesz się przez 2h
Pobyt udany, hotel położony przy marinie, poza miastem. Urokliwe miejsce i spokojne.
Położenie, ładna zadbana roślinność, dwa baseny.
Hotel oceniłabym na max 3 gwiazdki. Korytarze zaniedbane, pokoje w miarę, meble dość stare. Jedzenie dobre, ale na śniadanie codziennie to samo. Brak dobrej kawy z ekspresu.
Hotel bardzo fajny, pokoje sprzątane codziennie, nikt na siłę nie żąda napiwków i dlatego ja dawałam więcej niż normalnie. Wyposażenie pokoi ok, był czajnik, codziennie dokładana woda butelkowana dla każdej osoby, herbata, kawa, cukier, papier toaletowy, chusteczki higieniczne, szampony, odżywki do włosów, żel pod prysznic, balsam do ciała, mydełka. Codziennie świeże ręczniki. Jest pięknie zadbany ogród hotelowy, z dużą ilością roślinności, dwa baseny, sporo leżaków przy basenie, ręczniki plażowe na specjalne karty. Dzieci miały co robić, bo grały w lotki z animatorami, gry planszowe itp. Ładna restauracja, gdzie jedliśmy posiłki, bar przy basenie. Uderzyła mnie niesamowita czystość w hotelu, ogrodzie, basenach, w restauracji, w całym resorcie. Ponadto był trzeci basen, podgrzewany. Trzeba było do niego kawałek podejść. Marina wspaniała, piękne widoki i nieziemsko fantastyczni ludzie. Jordańczycy są szczerzy aż do bólu. byłam zachwycona ich życzliwością, poczuciem humoru i gotowością pomocy w każdej sytuacji. Polecam w 100%.
Najbardziej podobała mi się ta czystość dosłownie wszędzie, w całym resorcie Tala Bay. Byłam mega zaskoczona. Jedzenie bardzo dobre, codziennie było coś nowego, nie było monotonności. Ciasto pychotka :) No i wspaniali Jordańczycy. Wszystko można było z nimi załatwić, gotowi byli oddać ostatnią rzecz jaką mieli.
Jedyną wadą hotelu, to tylko już troszkę zużyte meble, warto by je po prostu wymienić. Nie były zepsute, wszystko ok, ale nowe już by się przydały :)
Sympatyczna, uprzejma obsługa, smaczne jedzenie, hotel trochę przestarzały, prosi się o odnowienie.
Ładnie położny obiekt w prestiżowej lokalizacji, smaczne jedzenie , pomocna, uprzejma obsługa hotelu
hotel położony 15 km od Akaby, bezpłatny autobus do miasta tylko raz dziennie, obiekt wymagający odnowienia
Marina Plaza do idealny hotel dla chcących wypocząć w spokoju ale również dla tych którzy chcą zwiedzać lokalne atrakcję. Niedaleko stąd do Petry i na pustynię Wadi Rum. Z miasteczka Tala Bay można tez wypłynąć w rejs charakterystyczną żółtą łodzią ze szklanym dnem i podziwiać piękną rafę koralową i inne podwodne atrakcję. Rzadko to można powiedzieć ale to hotel dla każdego.
Hotel Marina Plaza położony jest na terenie zamkniętego miasteczka turystycznego Tala Bay. Na terenie miasteczka kilka restauracji, dwa sklepy spożywcze z alkoholem, sklepiki z pamiątkami itp. Na terenie hotelu jak i całego kompleksu darmowe wifi. Działa nawet na plaży. Z hotelu na plażę 5 minut spacerem przez marinę. Na plaży darmowe leżaki. W Marina Plaza są dwa baseny i brodzik, jeden z basenów i brodzik podgrzewane zimą. Nad basenami leżaki za darmo, ręczniki wypożyczane na bilet który dostajemy przy zameldowaniu. W pokojach szafa, sejf, lodówka, płaski telewizor z kanałami kablowymi w łazience suszarka do włosów. Codziennie dla każdego lokatora pokoju mała butelka wody mineralnej. Jedzenie bez rewelacji ale na pewno nikt nie będzie chodził głodny. Z hotelu kilka razy dziennie kursuje bezpłatny hotelowy bus do Akaby i oczywiście z powrotem. W hotelu kantor. Na koniec trzeba wspomnieć o miłym i uczynnym personelu.
W hotelu głównie gniazdka typu angielskiego więc konieczny jest odpowiedni adapter.