Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami
Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku
Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach
Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze . Kameralny , posiadający swój unikalny klimat. Obsługa przemiła , jedzenie smaczne , napewno każdy znajdzie coś dla siebie.
Obsługa Plaża Rafa koralowa
Słaby dojazd do Portu Ghalib Zimna woda w basenach
Hotel w porządku, sprzątanie codziennie, miła obsługa, jedzenie bez szału ale głodni nie chodziliśmy. Przekąski były bardzo spoko.
Fajna lokalizacja, ładna rafa i plaża blisko, dla leniwych nawet busik, do samego Portu Ghalib taxi wodna co chwilę.
Z pobytu i całych wakacji jesteśmy mega zadowolone . Hotel bardzo kameralny, obsługa przemiła , jedzenie pyszne i co najważniejsze kawa też była do wyboru . Pokoje wyposażone w zestaw do parzenia kawy i herbaty , suszarki do włosów i lodówkę .
Hotel kameralny to już jest dużą zaletą , bo nie było tak głośno . Prywatna plaża w niedalekiej odległości z przepiękną rafą koralową I cudnymi rybkami a nawet żółwiami . Na plaży obsługa leżaki parasole mini bar wszystko co nam było potrzebne .
Jeśli już miałabym się do czegoś przyczepić to odrobinę do czystości w pokojach , no ale też trudno wymagać czystości na pustyni . No i może wcześniej trzeba by ustalić standard pokoju jeżeli chodzi o trzy dorosłe osoby , ponieważ zazwyczaj mają pokoje dwuosobowe z dostawką . Jednak nie ma problemu , wszystko jest do załatwienia .
Bardzo dobre warunki jak na cenę wyjazdu. Czysto i obsługa bardzp sprawna i kulturalna.
Hotel blisko plaży i rafy, wszędzie blisko.
Pokoje mogłyby być staranniej wykończone.
Największy minus tego hotelu to jest JEDZENIE kuchnia typowo Arabska jak jakieś problem z pokojem nie ma problemu wymienią na inny ogólnie miejsce dla starszych osób nuda, w porcie się dzieje ale szybko się mierznie 😆 Bardzo fajna rafa tylko bardzo utrudnione jest wejście i wyjście
Animatorzy i kelnerzy bardzo mili ludzie szkoda że się marnują w takim hotelu
*JEDZENIE cały czas to samo brak europejskiego stołu bardzo mały wybór *REMONT CAŁEGO HOTELU *ZEJSCIE NA RAFĘ
Kameralny hotel na uboczu, z dala od dyskotek w Porcie Ghalib. Fantastyczna, prywatna plaża, z łagodnyn wejściem do morza i możliwością podziwiania pięknej rafy.
Hotel na uboczu, z własnym klimatem, smaczną lokalną kuchnią, uprzejmym i pomocnym personelem.
Pobyt w hotelu bardzo udany , hotel usytuowany w sąsiedztwie portu idealne miejsce dla osób szukających odpoczynku w spokoju , poza hotelem nie ma żadnej zabudowy .
Bardzo miła i pomocna obsługa obsługa plaża hotelowa usytuowana w urokliwym miejscu oddalona od hotelu ok. 200 metrów
Świetny, niedrogi hotel z doskonałym stosunkiem ceny do jakości! Wnętrza są w miarę czyste, a jedzenie bardzo smaczne i dość urozmaicone – każdy znajdzie coś dla siebie. Przy plaży znajduje się piękna rafa, idealna do snorkelingu i odkrywania podwodnego świata. Zaledwie kilka kroków dzieli hotel od zatoki Marsa Mubarak, gdzie można spotkać majestatyczne, gigantyczne żółwie i niezwykłe krowy morskie. Z hotelowej plaży i hotelu roztacza się widok na miasto Port Ghalib. Do miasteczka można dostać się wodną taksówką w zaledwie 2 minuty (koszt to 2 dolary) lub spacerem, który zajmuje około 30–40 minut i pozwala nacieszyć się pięknymi widokami. Hotel oferuje naprawdę wspaniałe widoki, które umilą każdy dzień pobytu!
Rafa koralowa zachwyca bogactwem życia – można tu spotkać żółwie, płaszczki i mnóstwo kolorowych rybek. Hotel zadbany, z czystą pościelą i nowymi ręcznikami, w tym dużymi ręcznikami plażowymi. Wieczorami czekają występy na żywo, muzyka oraz możliwość tańca, a animatorzy dbają o dobrą zabawę. Na plaży można skorzystać z relaksującego masażu, rozciągania. Można grać w bule, piłkę nożną i siatkówkę. Na miejscu są także sklepiki z pamiątkami – idealne, by przywieźć wspomnienia z podróży!
Po przyjeździe zastaliśmy pokój bez wody, ale obsługa błyskawicznie rozwiązała problem. Śniadania mogłyby być bardziej urozmaicone. Prysznic w pokoju przypomina ten basenowy – z natryskiem z góry i bez słuchawki, co może nie każdemu odpowiadać. Spacer na plażę zajmuje około 5–7 minut; dla nas to nie był problem, ale niektórym może wydać się uciążliwy, szczególnie w upale (Jest też busik na plażę kilka razy dziennie).
Tragedia!Nie polecam!jedzenie oceniam na 2+ każdego dnia to samo!owoce wybór słaby tylko bananny i daktyle!obsługa i ludzie na plus.Nachalni sprzedawcy wycieczek koczują w hotelu
Kelnerzy i barmani sympstyczni
Wszystko!
Pobyt oceniam bardzo dobrze. Hotel czysty, sprzątany codziennie. Obsługa bardzo miła, uśmiechnięta. Codziennie animacje, każdy dzień coś innego. Jedzenie ok, każdy znajdzie coś dla siebie. Dużo słodkości, owoców. Plaża niedaleko, jeździ busik. Na plaży napoje, przekąski. Polecam ten hotel zdecydowanie.
Hotel czysty, miła obsługa, jedzenie dobre
Duży hotel, łatwo się pogubić
Hotel, jak dla nocujących OK. Brak odpowiedzialności za info w recepcji.
W miarę miła obsługa za jakieś napiwki
Hmmm. Jest OK dla podróżników śpiących w hotelu
To nie był nasz 1 wyjazd z Wakacj.pl ale niestety najsłabszy. Hotel nas rozczarował pomimo dobrych opinii sprzed VIII 2024. Nigdy do tej pory nie wystawiliśmy słabej opinii nawet jak coś było do poprawki ponieważ jak to mówią "jeszcze się taki nie urodził żeby wszystkim dogodził". Natomiast uważamy, że ludzie decydujący się na pobyt w tym hotelu powinni wiedzieć jak to wygląda. Obiekt jest bardzo niedoinwestowany niestety. Taki trochę nasz PRL :) Przy basenach w hotelu leżaki jeden na drugim mało miejsc. Na plaży leżaki w sporej części połamane i bez materacy. Mało ich na plaży. Plastikowe, przeciekające kubki do napojów. Wypadający kabel ze słuchawki w pokojowym telefonie. Głośna klimatyzacja, psujący się sejf nie przykręcony do ściany. Fotele balkonowe w opłakanym stanie z wystającymi elementami. Lampa na tarasie nie działała, a po jednej w pokoju został tylko łańcuch wiszący z sufitu. Klimaty egipski podobny do "egipskich ciemności" :) Co do czystości w pokojach to też szału nie było . Wygięta łyżka pod prysznicem mieszkała z nami przez cały pobyt i pewnie jest tam do dziś dnia. Jedzenie dla mało wymagających, napoje również. Ludzie którzy tam pracują nie nadrobią braku sprzętów, ich jakości i produktów na stołówce choćby nie wiem jak się starali. Egipt Egiptowi nierówny tak to można skomentować. Obsługa fajna, pomocna, uśmiechnięta. Hotel nastawiony bardziej na lokalną społeczność niż gości z innych krajów zarówno pod kątem obsługi jak i animacji. Lunch box fundowany przez hotel to pomyłka. Jakby tego było mało rezydent z Coral Mohamed nastawiony tylko na sprzedaż wycieczek. Kłamie, oszukuje zrobi wszystko żeby je sprzedać. Gorzej z pomocą z jego strony jak jest potrzebny w sytuacjach kryzysowych, Człowiek pomyłka. Z pozytywów ładna rafa jest co pooglądać, świetny ratownik, miła obsługa, sporo zieleni, uprzejmy i pomocny personel hotelu. Cudowne wschody i zachody słońca. Wiele rzeczy niestety do poprawy ponieważ nawet mało wymagający klienci mogą nie chcieć tam wrócić, a szkoda ponieważ miejsce ma potencjał. Duży minus dla zarządzających.
Rafa, lokalizacja, wodne taxi do portu. Wygodne łóżka. Zdecydowanie ratownik - wielkie brawa za zaangażowanie. Obsługa fajna i w hotelu i na plaży. Niezłe baseny. Można zobaczyć żółwie niedaleko plaży.
Wyposażenie ,czystość, jedzenie. Ogólnie nie najlepsza jakość do ceny nawet jak na Egipskie warunki. Szału nie ma. Dużo rzeczy do poprawy jak w opisie powyżej. Proponuję przeczytać opinie z ostatniego okresu, które nie są cudowne jak te wcześniejsze na które my daliśmy się nabrać.
Pokoje takie jak na zdjęciach czyste ładne , pan nawet za 1 $ robi cuda z ręczników ,jedzenie dobre fajnie dosmakowane każdy znajdzie coś dla siebie , mi jedynie co brakowało to mało owoców .
Rafa koralowa , obsługa na salach restauracji , wino do obiadu i kolacji ,czysto w pokojach , blisko lotniska , blisko portu i Hakuny Matata .
Nachalni animatorzy ale w sumie to nie wada .
Hotel bardzo przyzwoity, rozległy, całkiem czysto i bardzo przytulnie. Obsługa jest niesamowita, zarówno animatorzy jak i obsługa barów i restauracji. Ci ludzie robią całą robotę i dzięki nim nawet drobne niedociągnięcia można wybaczyć. Poza tym w przypadku jakichkolwiek uwag natychmiast jest reakcja obsługi hotelowej. Jedzenie moim zdaniem bardzo smaczne, pokoje przyzwoite. Napewno polecam z czystym sumieniem dla wszystkich którzy chcą spędzić czas w przemiłej atmosferze i spokoju.
Obsługa, lokalizacja, wyżywienie
Pokoje mogłyby być dokładniej sprzątane chociaż ogólnie nie jest brudno
Hotel fajny ładnymi zadbany jak na Egipt, cichy i spokojny, obsługa pomocna i przyjazna.
Położony na uboczu, nie ma tłumów ludzi, można odpocząć
Hotel jest stary i wymaga remontu Pokoje są obszerne, ale mroczne. Ogólnie przydałyby się generalne porządki. Sam Hotel jest mały i kameralny. Dużo zieleni. Ogólnie robi dobre wrażenie., ale niestety nie jest przy plaży. Do plaży trzeba dojść ok 400 metrów.Sama plaża jest mała. Za mało miejsca nad basenem. Wyżywienie pozostawia wiele do życzenia, ale nie byliśmy głodni. Najbardziej doskwierał brak masła, które podawane było tylko na śniadanie i sera żółtego.
Największą zaletą są pracujący tam ludzie
Odległość od plaży, jedzenie i wymagające remontu i sprzątania pokoje. Brak animacji. Byłem w Egipcie kilka razy i to był najgorszy Hotel. Nie polecam.
Hotel oceniam dobrze jak na Egipt , zadbany czysto i schludnie, obsługa miła i pomocna, jedzenie dobre choć może trochę powtarzające się
Hotel położony na uboczu, dla tych co chcą odpocząć od zgiełku . Plaża oddalona trochę od hotelu ale z rafą można snurkowac sporo do obejrzenia.
Plaża hotelowa mogła by być bardziej przystosowana do pływania, ale to że względu na rafę, nie wszystko da się zrobić, jak jest przypływ to jest dobrze.
Pokoje w hotelu czyste. Mało i ciasno przy basenach
Czyste pokoje. Obsługa robi co może z tym co ma do dyspozycji
Ciasno przy basenach. Kiepskie jedzenie,brak sałatek, mało owoców. Plastikowe kubki do napojów strasznie zużyte. Plaża kiepska, Rafa zniszczona i niszczona przez brak osób odpowiedzialnych bądź wyznaczonych przejść obok rafy. Rafał zniszczona w 80%. Animacje też pozostawiają wiele do życzenia
Przyjeżdżając do hotelu na dzień dobry masz zderzenie ze starym bardzo skromnym hotelem .Wybor był sugerowany czytanymi opinniami,które są raczej pozytywne .Jedzenie niestety nie dobre ,kuchnia serwowana pod tubylców,ktorych jest tam sporo .Takze taka mała skromna rada do menadżera i biurka które może miec jakiś wpływ na to ,aby kuchnia była bardziej europejska . Mimo tych negatywów czas spędzony tam będę wspominać miło ,ze względu na miłą obsługę (poza szefem barmanów ,który jest zdecydowanie do wymiany ) ,sympatyczną grupę animatorów i ciekawe wieczorne występny .
Animacje Bardzo miła obsługa Osoby sprzątające
Jedzenie Bardzo stary Szef kelnerów (nie miła persona )
Hotel w ładnym rejonie, w hotelu mało animacji -jak jesteś na 2 tygodnie może Ci się nudzić, pokoje bez szału w łazience grzyb z sufitu kapała woda i balkon się nie zamykał co było uciążliwe, jedzenie było bardzo monotonne codziennie przez 8 dni praktycznie to samo nie jestem bardzo wybredna a większość przygotowanych posiłków była niedozjedzenia przez nawet sam wygląd a o smaku nawet nic nie będę pisać gdyby nie frytki które były na zamówienie i ryż nie było by co jeść,internet w pokojach i większości miejsc w hotelu nie działa tylko w recepcji na jadalni i przy barze z numerem 50, z plusów obsługa była bardzo życzliwa i bar był okej chociaż pobyt był nieudany podsumowując hotel nie jest warty uwagi lepiej dopłacić niż tam jechać
Obsługa życzliwa
Wi-fi-nie działa w większości miejsc, łazienka z grzybem i pokój niezadbany, jedzenie bardzo monotonne, niezamykający się balkon,klimatyzacja bardzo głośno chodziła, kapająca woda z sufitu