Marhaba Palace (Hammam Sousse)

Super hotel, super obsługa i jedzenie. Naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Jedynie wyjeżdżając poza hotel np. na wycieczkę, trzeba zaopatrzyć się w papier toaletowy i płyny dezynfekujące bo te ich sanitariaty to tragedia przez duże T. Niestety nasza Pani rezydent o tym nie wspomniała.

Super hotel.Wspaniala bardzo miła obsługa.Czysto.Jedzenie palce lizac

Hotel godny polecenia ,bardzo miła i pomocna obsługa blisko położony przy morzu śródziemnym

Marhaba Palace wygląda pięknie ...ale tylko na zdjęciach. Jesteśmy zawiedzeni. Ogrom niedoróbek w funkcjonowaniu hotelu. PO przyjeździe o 23.30 zaproponowano nam kolacje, a raczej resztki po niej , bułki i niejadalne wędliny . Pokój, wykupiliśmy za dopłatą z widokiem na morze...widok był ale ograniczony 2 piętro z siedmiu dostępnych. Polacy w hotelu dostają najgorsze pokoje, oczywiście bez dopłaty nie ma szans na widok na morze, a piętra, które otrzymują to pierwsze albo drugie od strony wejścia do hotelu czyli tuż nad drzwiami głównymi - w nocy przyjeżdzające transfery, hałas. Pokój, duży, czysty, sprzątany codziennie, tu nie można mieć zastrzeżeń, ale widać ząb czasu szczególnie w łazience. Drzwi na balkon otwierały się w 1/4 ...co uniemożliwiało skuteczne wyjście...po zgłoszeniu w nocy naprawiono usterkę następnego dnia. Po dwóch dniach skończyły się żel do rąk, żel do ciała , szampon umieszczany w pojemnikach w łazience. Do końca pobytu nikt nie dolał....mieliśmy swoje więcej specjalnie się nie upominaliśmy aby sprawdzić, czy ktoś się zainteresuje....niestety. Restauracja - pierwsze dwa dni rozczarowujące jedzenie jak na opinie jakie czytaliśmy, śniadania to niejadalne wyroby wędlino podobne i sero podobne, mało sałatek, naleśniki, racuchy i pizza - tłusta oblana serem niejadalnym i hit sok wyciskany na świeżo z owoców- czas oczekiwania ok 40 min - sokowirówka z czasów Gierka. Napoje cola, fanta, sprite, woda. Kawa....mleczna niepijalna - mleko w proszku. Kelnerzy nie ogarniają sali...co chwila rozbite naczynia, szklanki które uwaga....leża na ziemi bo kilkanaście minut zanim ktoś posprząta. Jeżeli nie dasz kelnerowi napiwku możesz siedzieć przy stoliku i 20 min i nikt nie podejdzie podać sztućce czy napoje. Napiwek skutkuje tym, że zawsze masz stolik, my mieliśmy nawet przystrojony różami, zimne wino, piwo i napoje. Obiady lepsze, ale makarony rozgotowane, niedoprawione, kolacje dobre. Zdarzały się owoce morza, indyk, bardzo dobre kurczaki, przepiórki, kebab, ryby z grilla ( te w bemarach niejadalne- rozgotowane) Było też sushi....ale nadziewane parówką i serem. Owoców praktycznie brak: jabłko śliwka, bananów nie było. Drink bar- nie dasz napiwku nie wypijesz dobrego drinka - niestety whisky z colą wódka z fanta to standard. Dobre piwo, wino czerwone ok, białe bardzo niedobre często podawane ciepłe. Polacy traktowani bardzo lekceważąco. Basen - duży fajny, niestety nieczyszczony, na dnie brud z palm . liście, a nawet serwetki z kolacji raz była i paczka po chipsach. Fajne leżaki w basenie, ale przed 4 dni jeden oblany bliżej niezidentyfikowaną substancją nie wyczyszczony przez nikogo stał w basenie. Serwis sprzątający na basenie nie istnieje. Leżaki ( nadszarpnięte zębem czasu) zawsze dostępne nawet w okolicach południa, ale oczywiście większość najlepszych miejsc zajęta ręcznikami od 7 rano. Bar przy basenie fajny, ale tak jak wszędzie jak nie dasz nikt nie podejdzie . Zapach z kanalizacji obecny w wielu miejscach w tym na stołówce ( w części na zewnątrz) , na balkonie, przy basenie, przy wejściu na plaże. Plaża - pierwszy dzień po burzy szok- na plaży śmieci, butelki, i wszystko co wyrzuciło morze, posprzątane dopiero następnego dnia po 14. Od tamtej pory plaża czysta, brak wielbłądów a więc i odchodów. Leżaki zawsze znajdą się wolne. Hitem jednak była koparka, która około południa przy turystach ....uwaga....zakopywała śmieci w piasku na plaży po wcześniejszym wykopaniu dołu. Bar przy plaży nie podaje alkoholu trzeba zatem wracać na basen do baru. Animacje raczej słabe aerobik, piłka wodna, dart. Atrakcji dla dzieci brak stąd może i ich znikoma ilość - naliczyliśmy szóstkę szkrabów. Na uwagę zasługują występy o 21.30 w podziemiach hotelu. W hotelu bardzo dużo Polaków poza tym Brytyjczycy Francuzi, NIemcy , bardzo mało Rosjan, prawie w ogóle. Kaucja za ręcznik 20 Dinarów, które musisz wydać w Tunezji albo wymienić w kantorze na lotnisku.Podsumowując każdy z kim rozmawialiśmy nie przyznałby hotelowi 5 gwiazdek. Obsługa miła , ale tylko jak dasz napiwek, ale naprawdę warto bo pobyt jest wtedy o wiele przyjemniejszy. Jedzenie poprawne, ale nie ma szału. Alkohole słabe, chyba, że zaprzyjaźnisz się z barmanem wtedy robi coś extra. Pokoje czyste o przyzwoitym standardzie. Obsługa kiepska. Jedzenie nie porywa. Wiele detali irytuje i sprawia, że pobyt nie jest jak powinien.

Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek, pokój był przestronny z podziałem na WC i dużym balkonem z widokiem na zaplecze hotelu . Zaletą łazienki było duże lustro na całą ścianę,do tego przerdzewiała wanną oraz wychodzącay pleśnią wokoło.

Nazwa  Marhaba Palace (Hammam Sousse)
Miejsce  Tunezja / Sousse / Sousse
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, trzy posiłki
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, golf

Wyświetlono 67 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Teresa

Zalety

Super obsługa, blisko plaży i czysto. Pokoje sprzątane codziennie

Zofia

Super hotel.Wspaniala bardzo miła obsługa.Czysto.Jedzenie palce lizac

Zalety

Przyjazna atmosfera.Wspaniala obsługa

Wady

Wszystko było ok

Renata

5.7
tomasz

Zalety

duży basen blisko plaży

Wady

kiepska obsługa czystość w miejscach ogólnodostępnych pozostawia wiele do życzenia fetor z kanalizacji

4.9

Zalety

Hotel wyróżnia się przestronnym foyer i dużym żyrandolem. Bliska odległość do portu el kontu el kantaoui oraz Alibaba Shopping Center.

Wady

Nie podobała mi się jadalnia hotelowa , brudno . Zdążały się brudne sztućce. Kelnerzy podchodzili z opóźnieniem , często trzeba było się dopraszać np o wodę . Łazienki w głównym holu z przerdzewiałymi bateriami .

ŁUKASZ

Hotel ok jednak mogłoby być trochę czyściej . Obsługa miła.i sympatyczna .

Zalety

Położenie hotelu super

Wady

Brak dużego wyboru owoców Jedzenie czasami zbyt jednorodne

Łukasz

Pokój czysty, wszystko ok. Hotel sam w sobie czysty, widać ząb czasu ale porządek był. Baseny, plaża bez zarzutów. Obsługa bardzo miła. Jedyny minus to jedzenie, było poprostu średnie i monotonne. Drinki nawet nawet.

Zalety

Obsługa bardzo miła, plaża prywatna z leżakami,

Wady

Jedzenie średnie

Jesteś bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu. 🤗

Zalety

Cała organizacja ,jedzenie, czystość,obsługa oraz grupa animatorów sprawiła ze ten pobyt był wyjątkowy. 😁

Wady

Wyjazd był w terminie kiedy mamy rocznicę ślubu. Kolacja a"la carte nie odbyła się mimo rezerwacji. Pracownik sali zapisał termin ,poinformował o godzinie. Gdy zeszliśmy w umówiony dzień o godz 19.00 zostaliśmy poinfomowani, że restauracja jest nie czynna i kolacja się nie odbędzie. Byliśmy zawiedzeni ,że nikt nas nie poinformował.

Bardzo ładny, zadbany i czysty hotel. Pokoje duże, przestronne. Woda w basenach ciepła, dużo leżaków wokół. Animatorzy wypełniają dzień swoimi aktywnościami i grami. Każdego wieczoru coś się dzieje - muzyka na żywo, pokazy tańca czy występy. Bardzo przyjazna i pomocna obsługa. A jedzenie przebija wszystko-od cielęciny, przepiórki po owoce morza czy kurczak i wołowinę. Bardzo duży wybór posiłków, słodkości i owoców. Naprawdę serdecznie polecam ten hotel.

Zalety

Czystość, Jedzenie, ciepła woda w basenie, Obsługa, Animacje, Świetnie wyposażona siłownia

Wady

Zajmowanie leżaków od świtu przez turystów!

Pobyt w hotelu uważam za bardzo udany. Piaszczysta plaża z jasnym drobnym piaskiem, morze cieplutkie i zazwyczaj czyste - bywają dni, że trzeba uważać na meduzy. W hotelu dużo Polaków jednak animacje nie są prowadzone po polsku. Doskonałe zajęcia typu zumba, trampoliny, wodny aerobik - na wysokim poziomie, można się porządnie zmęczyć :) Hotel położony w ładnej turystycznej dzielnicy, niedaleko port, sklepiki, park rozrywki, 20 min od hotelu Hard Rock Cafe. Można by się czepić kilku drobiazgów ale nie warto :) Ogólnie polecam

Zalety

Piaszczysta plaża, lokalizacja - blisko port, sklepiki, park rozrywki, miła okolica

Wady

System rezerwacji stolików w restauracji na czas kolacji - nie wszyscy to ogarniali i ogólnie nie wiem komu i co miało to usprawnić ale efekt był taki, że cała klimatyzowana sala była zarezerwowana i jak ktoś chciał coś zjeść poza godzinami swojej rezerwacji (o ile się po nią zgłosił bo dużo osób nie "zakodowało" tej informacji przy meldunku) to ciężko było znaleźć miejsce na zewnątrz

Cudownie spędzony czas hotel plaża jedzenie jak dla nas na swoje pięć gwiazdek

Zalety

Blisko plaży, jest gdzie wyjść na wieczorny spacer

Wady

To był nasz pierwszy pobyt w Tunezji. Podczas meldunku Panowie zabrali nasze bagaże, lecz na nas już nie poczekali. :/to akurat było dosyć niefajne, bo nie wiedzieliśmy, w którym kierunku mamy iść. Po chwili pomogła nam Pani z recepcji, widząc naszą dezorientację. Kolejnego dnia było już w porządku. Śniadania skromne, ale da się coś wybrać, obiady w barze na plaży bardzo smaczne i tutaj zdecydowanie większy wybór. Kolacje bardzo dobre. Mieliśmy przypisaną pierwszą turę na godz 18.30, swojego kelnera i stały stolik na cały pobyt. Rozwiązanie bardzo wygodne muszę przyznać. Kelnerzy pracowici, zasuwają jak mróweczki. Pamiętają co kto lubi wypić, traktują jak swoich przyjaciół wręcz ☺️☺️takim ludziom warto odwdzięczyć się drobnym tipem. Pokój ok, zgodny z umową, codziennie sprzątany, ręczniki wymieniane. Tutaj bez zarzutu. Animatorzy- fantastyczni młodzi ludzie, codziennie coś się działo. Duży plus dla hotelu za taką ekipę ! Plaża hotelowa piękna, mięciutki piasek, lazurowa woda, chociaż niestety przez kilka dni było bardzo dużo meduz w morzu i trzeba o tym wspomnieć. Parzą jak szalone :/aż żal było nie wchodzić do tak cieplutkiej wody. Strefa basenowa bardzo w porządku, dwa baseny. Jeden ze słoną wodą, mniejszy ze słodką. Leżaki trzeba rezerwować, czy chcesz czy nie, musisz się bawić w tą grę 😁do godz 8-9 jeszcze coś się znajdzie, potem zapomnij. Na terenie plaży hotelowej chodzą ludzie, którzy namawiają na różne atrakcje. Korzystaliśmy z quadów, tego nie polecamy. Korzystaliśmy także z parasolingu, tutaj na pewno warto dać się namówić, bo wrażenia niesamowite. Położenie hotelu super, blisko port El Kantaoui, chociaż spacerki po mieście to walka o przetrwanie 😁z każdej strony namawiają Cię na coś. W ogólnym rozrachunku polecamy ten hotel, lecz już raczej nie wrócimy do niego.

Ryszard

Hotel bardzo duży i ładny choć nie piękny., pokoje bardzo duże i funkcjonalne. Obsługa mistrzostwo i to wszędzie tak w hotelu jak i na plaży czy basenie. Obsługa bardzo się stara by wszystkim było dobrze i miło. Uśmiechnięci i chętni do pomocy.

Zalety

Obsługa, plaża baseny

Wady

Jedzenie byłlo słabe choć był wybór i to spory.

Sylwia

Hotel bardzo ładny, piękny basen, piękna plaża. Jedzenie smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie. Pokój okej, łóżka wygodne

Zalety

Piękny basen, bliskość plaży, smaczne jedzenie

Wady

Zdecydowanie zbyt rzadko jest odkurzane :)

Darek

Wszystko zgodne z opisem na stronie wakacje.pl Bardzo dobry kontakt z recepcją w jęz. angielskim. Duzy wybór rożnego rodzaju potraw - oddzielne lady z jedzeniem z kuchni międzynarodowej, tunezyjskiej, wegańskim, dla dzieci, pizza, desery, owoce itd. Dodatkowo trzy stanowiska z potrawami przygotowywanymi na bieżąco. Pokoje sprzątane codziennie, w tym wymiana ręczników i pościeli. Różnego rodzaju wieczorna rozrywka dla gości hotelowych: dyskoteka, muzyka na żywo, występy fakira, tradycyjne tańce, taniec świateł itp.

Zalety

Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza. Nielimitowany dostęp do butelkowanej wody mineralnej. Animatorzy zaangażowani w swoje zadania przez cały dzień.

Hotel przyjemny, czysty, codzienne animacje przy basenie i na plaży. Fajne wieczorne animacje ale niestety w sali bez klimatyzacji. Jedzenie urozmaicone w dużej ilości. Niestety na stołówce obowiązuje dziwna zasada rezerwacji stolików - napiwek dla kelnera. Ponadto kierownik sali decyduje przy którym stoliku można usiąść pomimo że np. stolik przy oknie jest wolny.

Halina

Ogólne wrażenie dobre. Hotel w dobrej lokalizacji . Blisko do portu ,sklepów i kafejek

Zalety

Hotel czysty. Panie sprzątające pokoje wykonuje swoją pracę bardzo dokładnie i są bardzo uczynne. Jedzenie dobre i urozmaicone . Każdy znajdzie coś smacznego dla siebie. Zawsze bardzo pogodny Pan z serwisu basenowego

Wady

Szkoda że większy basen jest ze słoną wodą. Zróżnicowane traktowanie gości przez kelnerów zależne od wysokości napiwków. Osoby nie dające są ignorowane.

Hotel bardzo przyjemny, obsługa mega miła , pomocna, uśmiechnięci:-) A jak zostawisz parę dinarów to już w ogóle :-)

Zalety

blisko morza:-) blisko urokliwego portu:-) drinki w szklankach na życzenie a nie w plastikach jak to bywa często na olu:-)

Wady

Hotel niby po remoncie, ale czystość i wykończenie łazienek, pokoi, korytarzy pozostawiają wiele do życzenia. W hotelu dużo szklanych wykończeń i wszystkie brudne i pomazane. Poza hotelem masakra wszędzie śmieci i czuć kanalizacją.

Zalety

Przepyszne jedzenie. Codziennie uczta dla miłośników owoców morza. Przemiła obsługa kelnerska. Super lokalizacja. Ładna plaża i ciepłe morze. Fajne baseny i animacje.

Wady

Czystość. Ręczniki basenowe za kaucję tylko w dt. Uwaga przy wymianie, bo oszukują. A kaucję zwracają tylko w dt, których nie można wywieźć z kraju.

Dorota

Pobyt - Październik 2023

Przepiek y hotel,pyszne jedzenie,obsługa robi wszystko żeby umilić pobyt wypoczywajacym,piękny widok na morze,fajni animatorzy,przemili kelnerzy,tutaj nikt nie będzie się nudził.

Zalety

Położenie nad samym morzem.kkelnerzy

Wady

Kelnerzy wyciągający ręce po napiwki.

Marhaba Palace (Hammam Sousse)