Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Hotel warty polecenia , nowy wszystko urządzone ładnie.Do plaży blisko, okolica ładna, czuje się klimat Grecji.
Zaletą jest, że można korzystać z 3 hoteli, basen, bary we wszystkich
Według mnie brak
Zdecydowaliśmy się z mężem na ten hotel, mimo dwóch opinii. Zachęcił nas fakt, że jest nowo wybudowany, więc stwierdziliśmy, że będzie pachniało nowością… nie do końca. Uważam, że hotel został na szybko wykończony i oddany do użytku, jednak zapomniano o kilku szczegółach. W futrynie drzwi od łazienki pozostawione dystanse, taras z odciśniętymi butami robotników, sam pokój na ścianach posiadał widoczne niedociągnięcia. Ale przecież nie polecieliśmy tam spędzać czasu w pokoju. W pokojach zainstalowane są przyciski, które informują obsługę czy życzymy sobie sprzątania czy jednak prosimy o nie przeszkadzanie. Nie ma znaczenia co jest zaznaczone, obsługa codziennie wchodzi i sprząta, niekoniecznie kiedy się prosi o sprzątnięcie zajmie się ręcznikami lub brakującym papierem w toalecie. Stołówka, to miejsce w którym spotykało się kilka hoteli, codziennie do jedzenia to samo. Aż do porzygu… na śniadania te same wędliny, ser, jajka ugotowane i sadzone, parówki, płatki… na obiad kurczak na szaszłyku, ryba, spaghetti, frytki i na kolację to samo co na obiad. To już lekkie przegięcie… do dyspozycji gości 4 bary, z czego w jednym - tym przy plaży można korzystać jedynie z drinków, w czasie wydawania przekąsek, niestety nie przysługują gościom z hotelu Mare Garden. Sama plaża nie jest najpiękniejszą, trzeba przejść kilka metrów żeby wejść do wody przyjemnym zejściem a nie po wielkich głazach, jeśli się nie przyjdzie rano (koło 8-9) zająć leżaka to nie ma opcji by koło 11 swobodnie się poopalać. Jest ich po prostu mało, a te przy linii brzegowej są dodatkowo płatne. Generalnie nie jestem zadowolona. Od nowo wyremontowanego hotelu oczekiwałoby się znacznie więcej, szczególny nacisk na jedzenie, które w naszej ocenie jest na bardzo niskim poziomie.
Smaczne drinki w barze, choć mały wybór.
Niedokończony hotel, okropne jedzenie, nie do końca kompetentna obsługa hotelu, mało leżakówprzy plaży
Hotel bardzo pozytywnie nas zaskoczył, przed wyborem nie było ocen, zatem wybierałam w ciemno. Hotel jest oddalony ok 1,40 minut od lotniska. Jest częścią kompleksu hotelowego wraz z Mare Blue, Mare Vilage i w związku z tym posiadają wspólny: basen (w Mare Garden), dostęp do plaży przy Mare Blue oraz recepcję w Mare Village. Odległości są niewielkie i zupełnie nie sprawiają problemu - w większości są to odległości mniejsze niż w większości molochów hotelowych w Turcji, Tunezji i Egipcie. Pokoje czyste, sprzątane codzienne, urządzone w miarę nowocześnie. Jadłodajnia (raczej nie restauracja) z miłą obsługą, widokiem na morze i jedzeniem "jako - tako". Każdy znajdzie coś dla siebie. Jedzenia nie brakowało. Basen bardzo w porządku, fajne, niestandardowe leżaki i leżanki, poduchy. Niewiele małych dzieci :-), hotel bardziej dla par, rodziców ze straszymi dziećmi (gniazda do ładowania sprzętu elektronicznego na basenie :-). Plaża kamienisto - piaszczysta, bez butów ciężko, jednak zaraz obok plaża piaszczysta, więc można kilka metrów w bok odbić i cieszyc się piaskiem pod stopami. Przystanek autobusowy bardzo blisko hotelu, a z niego można klimatyzowanymi autokarami przemieszczać się, gdzie dusza zapragnie. Oferta All Inclusiv zawiera: posiłki: śniadanie, lunch i kolację oraz przekąski na basenie (owoce, słodkie i słone przekąski na zimno, chipsy); lokalne alkohole dostępne od 10:30 w barze przy basenie i na plaży.
Miła obsługa, czystość, wszędzie blisko. Bar na plaży przy Mare Blue również objęty All Inclusive. Fajne leżanki na basenie. Możliwość korzystania z basenu do późnych godzin nocnych (wyjątek). Gniazda elektryczne na basenie przy leżakach. Sprawna klimatyzacja.
Raczej nie ma wad, spodziewałam się więcej greckiej kuchni, prawdziwej oliwy z oliwek i pachnących pomidorów - tego mi zabrakło, reszta OK.
Jestem zadowolona z pobytu w tym hotelu. Pokoje nowe, ładne i czyste, panie sprzątały codziennie. Super basen, wygodne leżaki i miła obsługa. W barze przy basenie przekąski i drinki. Restauracja w osobnym budynku, tak samo jak recepcja, jednak wszystko bardzo blisko, wystarczy przejść przez ulicę. Posiłki podawane w formie bufetu były smaczne. Morze blisko, 150 m od hotelu, wydzielona część plaży z leżakami i parasolami. Wszędzie blisko, sklepy i knajpy w pobliżu. Hotel jest nowy, obok widać jeszcze plac budowy i panów budowlańców. Miejsce kameralne, bardziej dla dorosłych niż dzieci. Polecam.