Maravel Land

Hotel świetnie położony, przy plaży. Plaża z kamienistym wejściem do morza, ale buty do wody, które można kupić za 10 euro całkowicie rozwiązują problem. Plaża ładna, komplet parasola i leżaków niedrogo - 5 euro, przy czym w przypadku wykupienia takiego kompletu można otrzymać w barze hotelowym dwa soft drinki za darmo. Pokoje wysłużone, hotel raczej skromny, ale bliskość plaży, ładny basen, dobra komunikacja z Rethymnonem rekompensują te mankamenty. Warto dopłacić za widok na morze, bo jest piękny. Niestety jedzenie jest monotonne, niezbyt smaczne i mało urozmaicone. Raczej nie polecam all inclusive. Klimatyzacja jest dodatkowo płatna i słaba, w bardzo gorące dni na pewno mocno nie schłodzi pokoju. My byliśmy pod koniec sierpnia i na początku września, więc dla nas klimatyzacja była wystarczająca.

Marnie oceniam pobyt w hotelu. Jedzenie greckie, ktoś lubi inny nie ale kompletny brak wyboru. Nikt głodny nie chodził ale przyjemności z posiłków nie było. Tawerna po drugiej stronie ulicy to zupełnie coś innego, polecam. Hotel w okolicy najsłabszy.

Bardzo zadbany, kameralny hotel. Otoczenie piękne, hotel usytuowany przy samej plaży, tuz obok hotelu przystanek autobusowy, którym można udać się na zwiedzanie uroczego Rethymno. Załoga hotelu przemiła - począwszy od Pana na recepcji po kelnerów/kelnerki, barmanów, po Panią sprzątającą. Jedzenie bardzo dobre, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie + zawsze do spróbowania coś z lokalnych dań.

Hotel jest kameralny, znajdujacy sie przy plazy i centrum spokojnej miejscowosci Lokalizacja zacheca do spacerów po plazy oraz sportów wodnych i opalania sie. Goście mogą korzystać z odkrytego basenu lub wypoczywać na leżaku przy basenie. Pokoje w miarę ale nad łazienka można by trochę popracować. Infrastruktura hotelowa obejmuje bar i restauracje, w której zjecie posiłki w formie bufetu. Jedzenie dobre zawsze świeże ale wyboru dużego nie ma.

Hotel kameralny, pokój czysty sprzątany codziennie. Wszystko na miejscu, basen, bar i plaża. Obsługa miła i pomocna.

Nazwa  Maravel Land
Miejsce  Grecja / Kreta / Adelianos Kampos
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, sporty wodne, bez paszportu

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami

Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii

4.9

Wyświetlono 54 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
5.9
Izabela

Zalety

Wady

Posiłki monotonne, z najtańszych produktów

Kamil

Zalety

Położenie obiektu jest jedyną zaletą hotelu. Pierwsza linia brzegowa. Wyjście z basenu i wejście do morza to zaledwie 3min. Przystanek autobusowy przed hotelem, zarówno miejskie jak i wszystkie wycieczkowe zatrzymują się dwa kroki od hotelu.

Wady

Nie wiem czy to konsekwencja końcówki sezonu (przełom sierpnia i września)ale kuchnia bardzo słaba, brak wyboru. Łazienka w pokoju rodzinnym to PRL, ale pokój duży. Mniejsze pokoje 2os. odnowione w łazience prysznic. Klimatyzacja płatna 5euro/dobę. Goście raczej starsi Czesi, Węgrzy, Ukraińcy. Przerwy w dostawie prądu ale to już standard w tej klasie hoteli.

Iwona

Zalety

- hotel przy samym morzu - pyszne jedzenie - przemiłą obsługa - zadbany hotel, typowo w Greckim stylu

Wady

- klimatyzacja dodatkowo płatna - leżaki na plaży dodatkowo płatne

Robert

Zalety

Zaleta hotelu jest lokalizacja. Morze, plaża, basen, restauracje , Wypozyczalnia samochodów na miejscu.

Wady

Łazienka z PRL i godziny all inc.

Marzena

Zalety

Otoczenie hotelu zielone i ukwiecone, bardzo ładnie. Wszystko na miejscu. Jedzenie dobre.

Wady

Brak.

Bartek

Zalety: Super lokalizacja, dobre jedzenie, miła obsługa, ładny ośrodek, basen. Generalnie brak wad (w wersji all inclusive). Wady drobne: za dostęp klimatyzacji (kluczyk+pilot) należy płacić 5 euro/dzień

Sławek

Kameralny hotel wart swojej ceny, pokoje codziennie sprzątane, bar przy plaży super, w ramach AI wszystko co potrzebne 😉

Zalety

Bar przy plaży, pokój z widokiem na morze i bar przy plaży.

Wady

Wokół basenu i na basenie mogłoby być trochę czyściej

Tomek

Pobyt - Maj 2023

Hotel przy samym morzu, ale plaża trochę rozczarowuje (piaszczysto-żwirowa ze śliskim wejściem do morza). Dobry jako baza wypadowa - busy co 30 minut spod samego hotelu. Ładny ogród. Pokoje są sprzątane codziennie. Jedzenie smaczne i niemonotonne. Mini plac zabaw dla dzieci w bardzo złym stanie. Łazienka i meble bardzo stare. Dużo zależy od tego jaki się ma pokój, my mieliśmy ładny widok na basen z balkonu i na morze od strony korytarza, ale są też pokoje w suterenie. Byliśmy w maju więc nie było tłumów, ale pod koniec pobytu trzeba było czekać w kolejce do restauracji jak przyjechało dużo gości.

Zalety

położenie przy samym morzu przyjemna okolica smaczne i różnorodne wyżywienie

Wady

bardzo stara łazienka bardzo stary (i podniszczony) placyk zabaw dla dzieci

Bożena

Pobyt - Maj 2023

Hotel położny nad morzem, jednak w niektórych pokojach kłopoty z kanalizacją w toalecie, szczególnie w tych na parterze bliżej plaży. W Polsce sanepid wyłączyłby właścicielowi takie pokoje z możliwości eksploatacji. Ludzie średnio po dwóch dniach po awanturach dostawali nowe pokoje, biorąc pod uwagę 7 dni pobytu, średnia atrakcja, rezydent zupełnie niepomocny. W otoczeniu basen leżaki, bar przy plaży, obsługa baru bardzo miła pomocna i kompetentna, natomiast pracownicy recepcji i tzw. restauracji w naszym odczuciu średnio zaangażowani w swoją pracę. To samo dotyczy pań pokojówek, po ich sprzątaniu poszłam do sklepu kupiłam detergent i sama sobie posprzątałam łazienkę. Mimo to urlop uważamy za udany, bo pogoda dopisała i nie musieliśmy spędzać czasu w pokoju hotelowym.

Zalety

Blisko plaży, basen, bar przy plaży gdzie można było nie tylko zaspokoić pragnienie ale też zjeść. Za opłatą można było zamówić pyszne dania, które nie były w ofercie All Inclusive.

Wady

Fakt, że bezczelnie oddają do eksploatacji pokoje, o których dobrze wiedzą, że jest w nich niesprawna kanalizacja. Stan techniczny pozostawia wiele do życzenia. Ponadto w sąsiedztwie tarasików biegnie główna ścieżka, przez którą przechodzą wszyscy. W tej sytuacji albo masz prywatność i mrok w pokoju przez cały dzień bo zasłaniasz drzwi tarasowe grubą bordową zasłoną, albo ludzie zaglądają ci do pokoju, dobrym rozwiązaniem mogłyby być np. rolety dzień noc

Paulina

Pobyt - Maj 2023

Pokój czysty, wygodny, dużo miejsca na rzeczy. Łazienka dobrze wyposażona. Duży balkon na ulice, chociaż bywało głośno oceniam to na plus, widok się nie znudził ;) ciekawe miejsce na wypady na dalsze wycieczki.

Zalety

Czystość, bliska odległość do morza, chociaż dno morza kamieniste. Fajne położenie, blisko sklepy i spożywcze i z pamiątkami, ciuchami itd. Obsługa miła i chętna do pomocy.

Wady

Pożywienie mogłoby być bardziej urozmaicone.

5.3
Leon

Pobyt - Październik 2022

Szału nie robi, jako baza noclegowa jest ok, Jedzenia wystarczająco, położenie nam się bardzo podobało, pokoje klasa nazwijmy to średnia, ogólnie pobyt udany

Zalety

Położenie, obłsuga miła

Wady

Okres świetności ma za sobą

Ela

Pobyt - Wrzesień 2022

Hotel czysty, pokoje duże, miła obsługa. Na wyposażeniu pokoju: TV, lodówka. Można bezpłatnie wypożyczyć czajnik do pokoju na czas pobytu.

Zalety

Przy plaży

BERNADETA

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel pięknie skonstruowany ,wejścia do pokoi oddzielnie od podwórka na którym rosną przepiękne kwiaty drzewa często cykają cykady.Pokoje czyste, przestronne, często sprzątane.Obsluga bardzo miła i chętna do pomocy. Hotel usytuowany przy plaży.W pobliżu znajduje się cudowne stare miasto gdzie można urządzać sobie wypady. Byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu.

Zalety

Blisko plaży, w pobliżu piękne duże stare miasto.

Wady

Wszystko było ok. 😀

Pobyt - Sierpień 2022

Byliśmy na przełomie sierpnia i września 12 dni w tym hotelu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Czysto, dobre jedzenie, prywatna plaża w pierwszej linii brzegowej. Miła i uczynna obsługa i praktycznie nie mamy żadnych uwag.

Zalety

Czystość, dobre jedzenie, bliskość plaży .

Jerzy

Pobyt - Lipiec 2022

Urlop rodzinny z żoną i synem. Świetna lokalizacja i miejsce dla tych, co szukają spokoju. Niewielki hotel, wszystko pod ręką. W bliskiej okolicy liczne oferty wycieczek lub podróż indywidualna wynajętym samochodem. Kto co lubi .

Zalety

Przestronny pokój nr 212, w sam raz dla trzech osób i jeszcze lepsza łazienka z prysznicem oraz duży taras. Czysty i zadbany basen oraz naprawdę świetne posiłki w opcji all inclusive. Codziennie coś nowego nie było monotonii. Szczerze polecam Maravel Land .

Wady

Brak .

Janina

Pobyt - Lipiec 2022

Pokój w przyziemiu koło którego kręcili się ludzie do późnych godzin i hałasowali. Ogólnie czysto i wygodnie. Materace super. Jedzenie świetne. Duży wybór. Obsługa miła. Trochę za mało leżaków nad basenem. Szkoda, że w pokoju nawet czajnika nie było.

Zalety

Basen. Czystość. Jedzenie.

Wady

Hałas. Mało leżaków.

Michal

Pobyt - Lipiec 2022

Basen czysty, paskudne wejście do morza przy wyższej fali można nogi połamać .

Zalety

Wyżywienie ok .

Wady

Głośne pokoje klima płatna .

Pobyt - Lipiec 2022

Kameralny hotel, blisko kamienistej plaży z barem i basenem, piękną roślinnością . Dobra baza wypadowa.

Zalety

Przestronny pokój z dodatkową sypialnią, taras. Blisko plaża. Brak tłoku, zawsze można było znaleźć miejsce przy basenie. Bardzo miła i pomocna obsługa, pokoje codziennie sprzątane.

Wady

Bardzo stara łazienka

Dominika

Pobyt - Lipiec 2022

Wspaniały hotel, w pierwszej linii brzegowej. Cudowny zachód słońca gwarantowany. Właściciel i cala ekipahotelu bardzo pomocni i życzliwi. Pokoje sprzątane codziennie, jedzenie bardzo smaczne. Wieczory tematyczne organizowane.

Zalety

Bliskość plaży, sklepów i tawern. OBSŁUGA NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE 😊

2.7
Grzesiek

Pobyt - Lipiec 2022

NIeudany. To może być opcja dla ludzi chcących zwiedzić Kretę. Dla rodzin 2+2, lub 2+1 będą miały all inclusive, ale część pokoi fatalnie zlokalizowane, w jakimś rodzaju czegoś poniżej parteru. Nie będzie animacji, będzie głośny bar i niewielki basen, który może być niewystarczający, kiedy będą większe fale na morzu.

Zalety

1. Ciężka praca sprzątaczek godna szacunku. 2. Położony w połowie drogi między Chanią a Heraklionem, niedaleko Rethymno.

Wady

1. Zbyt głośny bar, niedopasowany do klientów. W czasie mojego pobytu było sporo rodzin z małymi dziećmi, dudnienie . W najbliższej okolicy żaden z dwóch sąsiednich hoteli nie prowadzi takiego baru, tak głośnego, w dodatku ogólnodostępnego. 2. Menu mało urozmaicone, monotonne, uwagi są głośno komentowane z odesłaniem składających zastrzeżenia do pewnej znanej restauracji szybkiej obsługi, Ani to miłe, ani grzeczne, nawet jak goście nie mają racji. 3. Wyposażenie pokoi jak i hotelu to lata 80.

Maravel Land