Marathon

Byliśmy w hotelu Marathon pod koniec września jako para. Mimo późnego terminu, sezon wciąż trwał - były wycieczki fakultatywne oraz animacje. Na recepcji często jest Pani Agnieszka, która pochodzi z Polski, więc dla osób które mają problemy z angielskim jest to dodatkowe ułatwienie. Pokój: Pokój mieliśmy przy głównym basenie. Pokój sam w sobie był po prostu okay - mały, czysty, telewizja, suszarka, sejf, klimatyzacja i balkonik. W łazience nie ma wentylacji i trzeba otwierać okno, żeby nie było wilgoci - wieczorami dużo komarów wlatuje, więc trzeba uważać. Z racji bliskości pokoju do głównego basenu, wszystkie animacje odbywały się również przy głównym basenie do około godziny 22-23, więc czasami bywało głośniej. W ramach kołdry - prześcieradło, jak to bywa w Grecji, więc dla osób, którym robi się czasem chłodniej (w tym mnie), polecam zabrać kocyk - aczkolwiek partnerowi odpowiadała bardzo taka forma przykrycia. Sprzątanie: Panie codziennie sprzątały pokój i wymieniały ręczniki. Niestety w pokoju nie było karteczki do powieszenia na klamce, że np. nie potrzebujemy sprzątania. Animacje: Codziennie coś ciekawego się działo. Od rana do południa gry i zabawy (water polo, ping-pong, kule, dart, aerobik wodny), co wieczór inna atrakcja (karaoke, koncert, greckie tańce, zawody dla panów). Animator sam w sobie bardzo pozytywny :) Jedzenie: Jedzenie w restauracji (śniadanie, lunch, kolacja) prawie codziennie to samo, kilka potraw się zmieniało. Z deserków również mały wybór. Owoce codziennie były dostępne (arbuz, melon, śliwki). Ku naszemu zdziwieniu pierwszy raz w restauracji nie można było samemu podejść nalać sobie picia. Trzeba było ustawić się w kolejkę do kelnera, który nalewał napoje (kawę, herbatę, zimne napoje). W ciągu dnia, chwilę przed lunchem była dostępna pizza prosto z pieca (naprawdę dobra), a bliżej wieczora do około 22/23 był dostępny grecki kebab (również dobry). Drinki, bar: Tutaj ponownie się zdziwiliśmy, dopiero od 18:30 do 23:00 były podawane drinki z karty, o wcześniejszej porze obsługa mogła nalać tylko czysty alkohol i to też tylko wybrane pozycje. Także od rana tylko woda, zimne napoje, wybrane czyste alkohole oraz lody były dostępne w barze przy głównym basenie. Położenie hotelu: Zaraz naprzeciwko hotelu już były sklepiki, dosłownie obok większy market z dobrymi cenami i wyposażeniem. Dookoła hotelu sporo restauracji, barów, sklepików - bardzo dobrze położony naszym zdaniem. Przystanek autobusowy również zaraz obok hotelu - o dziwo w miarę często autobusy jeździły. Plaże: Na najbliższą (kamienistą) plażę około 10-15 minut spacerkiem przy ulicy. Na "najładniejszą" plażę Tsambika szliśmy pieszo około 1 h 45 min. - wybraliśmy trasę bardziej dziką z ładnymi widoczkami. Ale spokojnie można też w 10-15 minut dojechać autobusem, albo wypożyczonym autem. Dodatkowo: W hotelu jest mała siłownia ze sprzętem do ćwiczeń. Wi-Fi na terenie całego hotelu (Pani w recepcji daje hasło). Dwa baseny - jeden główny zaraz przy recepcji i barze, drugi - mniejszy, oddalony i w cichszym miejscu, zaraz przy wyjściu z pokoi (zapewne premium lub inna opcja). Podatek klimatyczny 49 Euro - można płacić kartą. Ogólnie w hotelu tak z 50% to Niemcy, 40% Polacy i 10% inne narodowości.

Hotel czysty zadbany położony niedaleko morza, , obsługa bardzo miła, wyżywienie zróżnicowana, zaspokajająca kazdego

Pobyt w hotelu Marathon oceniam bardzo pozytywnie. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, ręczniki i pościel wymieniane co dwa dni. Jedzenie smaczne i moim zdaniem wystarczający wybór dań, owoców i deserów. W szczycie sezonu może być problem z dostępnością leżaków nad basenem, ale my akurat wolimy plażę. Plaża zdecydowanie dalej niż podane w opisie 400 m, ale po obfitych posiłkach odrobina ruchu jak najbardziej wskazana. W okolicy sklepy, tawerny i wypożyczalnie. My braliśmy auto od Auto Fashion przy recepcji w hotelu (polecamy). Na recepcji Pani Agnieszka, która zawsze z uśmiechem odpowiada na każde pytanie. Mały minus za wieczorne kolejki do baru oraz za zbyt głośną muzykę czasem aż do 24. Codziennie wieczorem przy basenie jakaś rozrywka. Nie mogę się wypowiedzieć na temat animacji nad basenem w ciągu dnia, gdyż chodziliśmy na plażę. Obsługa miła, uśmiechnięta i pomocna.

Razem z mężem jesteśmy zadowoleni z pobytu w hotelu Maraton. Bardzo miła i serdeczna obsługa. Na recepcji Polka Pani Agnieszka, którą serdecznie pozdrawiamy. Pokoje małe, skromne, ale czyste. Codziennie sprzątane. W restauracji każdy znajdzie coś dla siebie. Nam jedzenie bardzo smakowało. Nie ma problemów z wolnymi miejscami w restauracji. W ciągu dnia animator organizował różne zajęcia na basenie. Wieczorami organizowano zabawę dla dzieci, a dla dorosłych różne zabawy np. karaoke, quizy, bingo, wieczorki greckie, na których grały miejscowe zespoły. Na basenie leżaki zajmowane juz o 7 rono :( W hotelu przez większą część dnia serwują przepyszną pizzę, a wieczorami pitę. Do plaży około 10 min spacerem. Plaża piaszczysto-kamienista. Przydają się buty do wody. Cena kompletu leżaków i parasola 15 €. Blisko hotelu przystanek autobusowy. Możemy polecić ten hotel z czystym sumieniem :)

Hotel bardzo fajny. Położony w niedalekiej odległości od plaży. Pokoje czyste,codziennie sprzątne. Jedzenie bardzo dobre, różnorodne, każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie. Na duży plus jest Polka pracująca na recepcji, która chętnie pomagała. Wieczorami różnego rodzaju rozrywki, gry, koncerty. Polecam!

Nazwa  Marathon
Miejsce  Grecja / Rodos / Kolymbia
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, żeglarstwo, golf, parking

Hotel znajduje się jedynie 400 m od pięknej plaży.

Dla aktywnych: sporty wodne na plaży.

Dla dzieci: brodzik ze słodką wodą oraz plac zabaw.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

Wyświetlono 173 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Marcelina

Zalety

- Czysto w pokojach, codzienne sprzątanie i wymiana ręczników, pościeli - Bardzo dobra pizza włoska z pieca kamiennego w formie przekąsek - Dobry kebab grecki w wieczornych porach w formie przekąski - Bardzo fajny animator, dużo ciekawych animacji w ciągu dnia - Blisko sklepików, restauracji, barów - Blisko plaża - Blisko przystanek autobusowy - Wi-Fi na terenie całego hotelu za darmo (czasami słaby zasięg, ale dało się przeżyć)

Wady

- Głośno w pokoju przez animacje do późna (słabo jak z rana jest wycieczka) - Monotonne jedzenie, bez dużego wyboru - Bar przy basenie full all-inclusive jedynie w godzinach 18:30-23:00 - Brak możliwości nalewania sobie samemu picia w restauracji - Brak wentylacji w łazience - Brak picia po godzinie 23 (nawet wody)

Urszula

Zalety

Bardzo miła obsługa

Wady

Wszystko mi się podoba

Zalety

Smaczne jedzenie, czysto, miła obsługa, dobra lokalizacja, w pobliżu sklepy i tawerny.

Wady

Kolejki wieczorami do baru, zbyt głośna muzyka do późnych godzin, rezerwacja leżaków nad basenem od samego rana.

Zalety

Kameralny, czysty. Hotel organizuje czas turystom. Bardzo dobre jedzenie.

Wady

Nie mamy uwag

Zalety

Jedzenie super! Lokalizacja hotelu też dobra. Niedaleko odległość od lotniska. Do plaży też blisko.

Wady

Tylko jeden bar z drinkami, gdzie wieczorami tworzyły się kolejki.

Bardzo dobry hotel,miła obsługa, zwłaszcza personel restauracji i baru przy basenie.

Zalety

Atrakcyjne położenie,blisko do plaży. Fajna baza wypadowa do zwiedzania wyspy.

Żaneta

Hotel bardzo czysty, pokoje oraz łazienka sprzątane codziennie, włącznie z wymianą ręczników i zmianą pościeli. Jedzenie urozmaicone i bardzo smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie, nawet dzieci mają w czym wybierać. Roślinność piękna, w której króluje Bugenwilla. Blisko plaża i sklepy z pamiątkami. Przemiły personel. Świetne animacje w basenie, MasterChef junior w pieczeniu pizzy z sympatycznym Grekiem o imieniu Janis to strzał w dziesiątkę, a każdego wieczoru ciekawe atrakcje dla dorosłych.

Zalety

Czystość i usytuowanie, ponieważ wszędzie jest blisko.

Wady

W niektórych pokojach są starsze meble.

Paulina

Bardzo dobry hotel z all -inclusive, jak za tę cenę. Czyściutko, jedzonko smaczne, zawsze na obiady i kolację spory wybór 3-4 dań, dużo owoców, zawsze sałata grecka, feta, oliwki i zazziki. Life cooking z grillowanym mięsem i makaronami z owocami morza. Śniadanka pyszne, klasyczny wybór na słono, na słodko, jajeczka w dowolnej postaci, tosty, owoce, płatki, nigdy niczego nie brakowało. Dodatkowo smaczna pizza z pieca opalanego drewnwm za dnia i wieczorem do 23:30 gyros :) od 18:30 do 23:00 ciekawe kompozycje kolorowych drinków. Sprzątanie i wymiana ręczników codziennie, dużo leżaków nad basenami (są dwa baseny, większy z muzyką przy barze, mniejszy spokojniejszy na uboczu). Animacje fajne - aqua gym, wieczorami zabawy dla dzieci. Do plaż (są 3 różne plaże w odległości spacerowej) każda od 8 do 15min spacerem. Sklepy tuż przy hotelu, wraz ze dużym marketem, przystanek autobusowy 200m od hotelu ułatwia podróżowanie po wyspie na własną rękę. W hotelu połowa gości to niemieccy emeryci, więc jest to raczej spokojny obiekt. Brak wielu atrakcji dla dzieci = mało dzieci w hotelu :) Obsługa miła i uśmiechnięta - uwija się, ale tak w greckim stylu - tak bez pośpiechu :D Poleciłabym ten hotel znajomym :)

Zalety

Lokalizacja - w centrum spokojnego miasteczka, blisko wszystkiego Jedzenie - jakość i wybór Baseny Obsługa Dobry internet w pokoju - można było obejrzeć transmisję meczu ;) Sejf i klimatyzacja w cenie

Wady

Jakość napojów - w barze są greckie wersje popularnych napojów, cola nie smakuje jak coca-cola, woda też była nieprzyjemna w smaku Zapach w łazience bywał nieprzyjemny, czuć problemy z klimatyzacją. Standard łazienek w częściach wspólnych bardzo zły... zdecydowanie cześciej powinny być sprzątane i powinny być lepiej zorganizowane. Brakowało prysznica przy basenie.

Asia

Pobyt - Sierpień 2022

Fajny hotel, niema się czego przyczepić. Pokoje czyste, sprzątane codziennie wraz z wymianą ręczników i pościeli. Obawialiśmy się jedzenia, ale niepotrzebnie bo jest spory wybór i naprawdę smaczne. Obsługa miła, bardzo fajna polka Agnieszka w recepcji oraz świetny menager, bardzo pomocny. Mieliśmy mały problem, poza hotelem, a on zaangażował się w pomoc za co dziękujemy. Jak będzie taka możliwość to napewno wrócimy. Polecamy

Angelika

Pobyt - Czerwiec 2022

Wspaniały hotel. Przemiła obsługa, pyszne jedzenie. Polecam z całego serca

Zalety

Jedzenie pyszne, różnorodne. Obsługa miła. Hotel czysty, codziennie wymieniane ręczniki, pościel

Daria Goliasz

Pobyt - Październik 2021

Hotel ok, warto przyjechać, bardzo miły personel, na recepcji Polka, jedzenie smaczne i różnorodne (choć często twarde mieso) niczego nie brakowało, dużo deserów i owoców. Pokoje sprzątane codziennie, czystość ok. Jak ktoś znajdzie dobrą cenę to warto skorzystać;). W barze koniak, uoso i souma, piwo słabe, drinki dobre choć raczej bezalkoholowe. Pogoda w październiku super - codziennie po 27 stopni przez niemal dwa tygodnie (wyjazd od 1 do 15.10)

Zalety

Bardzo miły personel, przyjemna atmosfera przy basenie (muzyka, cisi goście), jedzenie również na plus, alkohol w barze ok, miły personel, czystość

Wady

Starsze meble w pokoju (ale wystrój i czystość ok), w drinkach praktycznie zero alkoholu, trzeba było osobno prosić o wódkę, niebo lepsze drinki po napiwku;), kawałek na plażę (ok.10-15 min), jedzenie ok, ale mięso często bardzo twarde, powinno być dłużej przyrządzane, owoce morza niezbyt smaczne.

Aga

Ogólne wrażenie hotelu dobre. Hotel położony w spokojnej miejscowości, w której jest kilka restauracji i knajp. Śniadania bardzo monotonne, po 3 dniach nie mogliśmy już patrzeć na jajka, więc kupowaliśmy sobie wędlinkę w pobliskim markecie. Obiady i kolacje dobre, zawsze podawany jakiś makaron z sosem (np. bolognese-pycha, sos śmietanowy z grzybami), jeden rodzaj mięsa (czasami naprawdę niezłe) i ryba (ciągle ta sama tylko inaczej przyprawiona) i czasami pycha sos tzatziki. Ogólnie można było się najeść, choć polecam wybrać się do knajpy (świetna knajpa około 200 m od hotelu w lewo, obsługuje taki miły Grek, pyszny gyros i grillowana pierś z kurczaka). Basen w hotelu całkiem duży, sprzątany chyba raz na 2 tygodnie (w 2 tygodniu sporo piasku na dnie. W sumie są 3 plaże niedaleko oddalone od hotelu. Pierwsza, ta najbliższa od hotelu tragiczna, piaszczysta z kamieniami, a wejście do morza to same kamienie, bez butów nie da się wejść. Druga plaża jakieś 500-600 m. W małej zatoczce ogólnie piaszczysta z pojedynczymi kamieniami. Trzecia-zaraz obok drugiej-spora plaża z przyjemnym piaskiem i pojedynczymi kamieniami. Aby dojść do drugiej plaż trzeba z hotelu wyjść w lewo, następnie 2 w prawo i pierwsza w lewo. Niedaleko znajduje się plaża Tsambika (podobno najpiękniejsza plaża na Rodos)-naprawdę warto się tam wybrać. Plaża typowo piaszczysta z łagodnym wejściem do morza. Z pod hotelu odchodzi autobus o 9.10 a powrotny jest o 16. Obok hotelu znajduje się niedrogi market (ceny chyba najlepsze w całej Kolimbyi), w którym można kupić prawie wszystkie i niedrogo (woda niegazowana 1,5L-0,6Euro, Coco Cola 2L-1,6 E, Absolut 1L-11E) można nawet kupić paczkowaną szynkę (2,6 E) oraz serek topiony made in Poland :)

Kuba

Witam!
To co pisze mój przedmówca (kolega GG) o tych robakach to zupełna nie prawda (jeśli jest taka możliwość to proszę Moda o usunięcie tej nie szczerej oponi). Byłem w tym hotelu we wrześniu 2009 z żoną i na prawdę nie jest źle. Oczywiście nie jest to Sheraton ale jak za 2000zł na tydzień to moim zdaniem nie ma co więcej wymagać. Jedzenie w miarę ok, pokoje bardzo czyste, łazienki czyste ale dawno nie remontowane. Moim zdaniem 3 gwiazdki są adekwatne do jakości hotelu. Posiadam kilka zdjęć zrobionych w pokoju, na terenie hotelu i miejscowości i mogę podesłać na maila i zdementować bzdury o jakichkolwiek robakach. Ogólnie wyspa przepiękna, cieplutka woda (polecamy plażę Tsambika) polecam zwiedzanie autem - wyjazd bardzo udany!

Rafał

Dobra jakość za rozsądną cenę.

Grzegorz

Hotel zasługuje co najwyżej na dwie gwiazdki. Pokoje niezbyt duże, skromnie ale wystarczająco wyposażone, czasami zdarzały się kłopoty z klimatyzacją. Łazienki dawno nieodnawiane przydałby się remont. Dużo zależy od miejsca zakwaterowania, pokoi w samodzielnym budynku przy barze basenowym zdecydowanie nie polecam ze wzgledu na hałas. Posiłki w miarę dobre ale za mało urozmaicone. Generalnie wszystko jest kwestią stosunku ceny do jakości i odpowiedniego realistycznego nastawienia. Tak naprawdę jednak w hotelu tylko się śpi natomiast sama wyspa jest zdecydowanie warta zobaczenia. Ja wróciłem bardzo zadowolony.

dziunia

Hotel bardzo fajny, jedzenie nie jest złe jak na tygodniowy wyjazd z nastolatkami raczej się nie nudzi. Basen super i raczej wokół basenu toczy się życie. Polecam wyjazd do Lindos-przepiękne widoki i świetna plaża, można wypożyczyć auto. Okolica bardzo spokojna i na wyjazd z dziecmi jest akurat. Ja ten hotel szczerze polecam. Uwaga na pana z czarnymi zębami[shrek], który kręci się po ośrodku jako cieć chyba.

Elwira

Byliśmy na przełomie lipca i sierpnia z Ecco Holliday\'em. To co zostało Nam "obiecane" przez to biuro zostało nieprzyjemnie zweryfikowane na miejscu. Hotel w Polsce nie mógłby się nawet nazywać zajazdem (nasze przydrożne motele to jakość Hilton'a). O ile do samego pokoju można się czepiać to do łazienki brzydziłam się wchodzić-czas konieczny ograniczałam do minimum ze względu na wszechobecny syf i brak możliwości uniknięcia go ze względu na gabaryty tego pomieszczenia. Do jedzenia codziennie dokładnie to samo-przez cały tydzień menu nie zmieniło sie. Nie można nic wynosić "ze stołówki" nad czym pilne sprawuje piecze czarnowłosa hetera-dla mnie jest to bzdura, ponieważ mam małe dziecko, które jada mniejsze ilości, ale częściej, tak wiec narażając się na gniew greckiej bogini wynosiłam kanapeczki z margaryną. Na barze początkowo dwóch fajnych gości (chyba ze Słowacji), ale chyba byli zbyt uprzejmi, ponieważ w połowie wyjazdu nastał Wasyl (jakoś tak się zwał)-kawał gbura, któremu trzeba było przypomnieć, że to on jest tu dla gości, a nie odwrotnie. Pomimo AL walka w każdego drinka :( Po prostu żenada. Brak jakichkolwiek animacji-te, które się odbyły tym mianem nazwać nie można, a hotel oszczędza na alkoholu, ponieważ wieczorami nic się nie dzieje i znudzeni turyści wydaja kasę w okolicznych knajpkach. Generalnie odradzam!

Barbara Skora

Hotel jak na Grecję całkiem niezły. Bardzo dużo zależy od pokoju, w którym zostaje się zakwaterowanym. Obsługa w wiekszości słowacka (praktyki). Zero usmiechu i uprzejmości." Not client friendly"

Jo

Wrażenie ogólne dobre. Rozczararowuje standard pokoju i łazienki, jednak nie należy psuć sobie tym wakacji - rekomensuje to obsługa, która dba o czystość, codziennie sprząta i wymienia ręczniki
Hotel ogólnie fajny; dobrze położony; w centralnej części miejscowości.

Marcin Makowski

Posiłki .... czasami zaskoczony byłem frytkami na sniadanie a brakiem tych frytek podczas obiadu .... to malo istotne, ale dla zdrowia gosci nie powinno sie podawac tak ciezkich produktow na sniadanie za to zapewne wiekszosci brakowalo tych wlasnie frytek podczas obiadu .......... TO MALO ISTOTNE, ale skoro jest pole na uwagi wiec wpisalem ...... bylo super i szkoda ze tylko na tydzien pojechalismy

Marathon