Manolis

Dobra jakość za dobra cenę, dla osób niewymagających. My byliśmy z całą rodzinką i wróciliśmy bardzo zadowoleni. Przy wyjeździe rodzinnym cena gra duża role, wykupilismy wczasy w ostatniej chwili i mimo negatywnych opinii o hotelu zdecydowaliśmy sie przyjechac. Poprosilismy w recepcji o ło,żeczko dla dziecka i nam go doniesiono, obsługa bardzo miła i uczynna, szczególnie pan Nikos! Jednyna wada był opozniony lot, ale my nastawiliśmy sie na wypoczynek i naprawde odpoczeliśmy, plazowaliśmy codziennie, plaza jest świetna i niedaleko od hotelu, szeroka i piaszczysta, raj dla dzieci, ratownik na plazy. szkada ze tylko tydzien, za rok pewnie tu wrócimy.

Miasteczko urocze i godne polecenia. Jesli chodzi o hotel to warunki w pokojach nie zadawalały. To zależało od tego na jaki pokój sie trafiło. Bywały takie gdzie czuć było bardzo kanalizację, nie działała klimatyzacja. Pokoje można było po usilnych interwencjach na recepcji wymienić ale przeciez nie o to chodzi żeby czas urlopowy spędzać na recepcji. Co do czystości w pokojach też można mieć wiele zastrzeżeń. Hotel naprawdę dla mało wymagajacych urlopowiczów.

Hotel i okolica dla osób pragnących spokoju za niewielkie pieniądze bez wygód. Fajne ciche miasteczko. Niestety duże rozczarowanie jeśli chodzi o organizatora wycieczki biuro 7islands, które w ofercie podaje Hotel Manolis a później kwateruje do gorszego w standardzie hotelu Fereniki. Generalnie nie polecam tego biura z wielu powodów

Korzystałem z opinii zamieszczonych wcześniej, w związku z tym sam tez podzielę się opinią. Miejsce jako takie to doskonała lokalizacja. Bardzo ładne wybrzeże, ciekawie ukształtowane. Gorgiopolis jest uroczą wioską / małym miasteczkiem lub osadą jak kto woli, gdzie zbudowano domy głównie dla turystów. Domy są w większości wykończone i dlatego w odróżnieniu od średniej miejscowości greckiej, nie ma charakteru tymczasowości. Miasteczko ze wszystkich stron oprócz oczywiście morza, otoczone jest wysokimi górami. Na brzegu liczne skały, co urozmaica linię brzegową, a dla amatorów nurkowania z maska i fajką daje możliwości aktywnego wypoczynku. W miasteczku są dobrze zaopatrzone sklepy, z cenami niższymi niż w innych miejscach jak Rethymno, Hania. Pełno jest tawern w różnych standardach i z umiarkowanymi cenami. Co bardzo ważne domy, tawerny i sklepy nie stoją przy jednej ruchliwej ulicy. Przez Giorgiopolis przepływa nawet spora rzeka , po której można pływać wypożyczonymi rowerami wodnymi. Posiada niewielki port rybacki. Miasteczko jest idealnym miejscem do spacerów. W odległości 4 km , w górach jest piękne jezioro słodkowodne o przejrzystej wodzie. Można tam spokojnie dotrzeć na piechotę i spędzić doskonale cały dzień. Droga do niego jest malownicza i nie uciążliwa ok. 1 km pieszo. Co do hotelu. Warunki są przyzwoite, podłogi wyłożone marmurem, ściany pomalowane a łazienki w dobrym stosunkowo standardzie. Nie widziałem poobrywanych prysznic y i cieknących kranów. Meble pomalowane na pastelowe kolory, również nie widać na nich dużego zużycia. Jednym słowem hotel administrowany jest poprawnie. Nie mam wiedzy jeżeli chodzi o wyżywienie, korzystałem z apartamentu z kuchnią żywiąc się we własnym zakresie. Za to kuchnia była wyposażona poprawnie, bez żadnych mankamentów. Jedyna uwaga to słaby , stosunkowo mały basen. Najlepsze lokalizacje uważam na I i II piętrze, jest szansa nawet z widokiem na morze. Jest możliwość zamiany apartamentu po przyjeździe o ile nie jest to wysoki sezon. Do morza spacer 1-2 min po asfaltowej ulicy – deptaku. Gorąco polecam to miejsce

Czystość pozostawia wiele do życzenia...sam miałem praktyki w hotelu *** i dostałbym niezły och...n, gdybym tak posprzątał. Wyposażenie aneksu bardzo złe, musiałem się wykłócać o patelnię i garnek, dali taki mały nożyk do krojenia mięsa, chleba i wszystkiego. Stan pokoi fatalny podobnie jak i elewacji. Te na zdjęciach odbiegają znacznie od reszty. Obsługa w miarę miła. Ponadto w ofercie 7island ten hotel nazywa się \"Manolis\" a tak naprawdę nazywa się \"Fereniki\".

Nazwa  Manolis
Miejsce  Grecja / Kreta / Georgioupolis
Wyżywienie  Bez wyżywienia
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami

Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii

Wyświetlono 5 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
zburik

Asia