Antyczne ruiny i zabytki w Palermo i Syrakuzach
Piękne plaże i wybrzeża z widokiem na wulkan Etnę
Malownicze miasteczka i tradycyjna kuchnia sycylijska
Hotel wspaniale położony na klifie, widać że ma już swoje lata. Plaża ładna, piękna roślinność. Pokoje odnowione, niestety we wszystkich mrówki. Urozmaicone i smaczne jedzenie. Hotel nastawiony typowo na emerytów, animacje robione typowo pod nich. Różne poziomy zakwaterowania my mieliśmy najwyższą opcję all inclusive plus. Problemy pojawiały się podczas korzystania z baru. mimo posiadania opaski odpowiedniego koloru do każdego zamówienia musieliśmy okazywać plastikowe karty. Pojemność serwowanych drinków była bardzo mała a przy takiej ilości gości i czynnym tylko jednym barze była to pomyłka. Właściwie tylko do śniadania serwowano napoje zgodnie z ofertą do pozostałych posiłków było serwowane wyłącznie wino, piwo (jakość taka że lepiej go unikać ) i woda. W dość oddalonym punkcie resortu znajdowała się dyskoteka z barem który był otwierany dopiero po godzinie 24 kiedy za wszystkie napoje musieliśmy dodatkowo płacić (dodam jeszcze że obsługa potrafiła dopisać do rachunku coś co nie było zamawiane).
Polecam, naprawdę udane wakacje. Droga wypożyczalnia samochodów: fiat panda na 2 dni z ubezpieczeniem 230 euro i blokada na karcie 200 euro. Na autostradzie paliwo 2.2 euro.
Położenie, winda na plażę- 7 pięter w dół ???? przepiękne wyjście na plażę z tunelu, hotel bardzo czysty, doskonała obsługa kelnerska, pyszne jedzenie, piękne widoki, ciekawy design hotelu
Słabo działająca indywidualnie sterowana klimatyzacja w pokoju, opcja all inclusive light- kompletnie się nie opłaca ponieważ w barze dostaniesz kawę i kilka napojów typu cola czy sok. Przy opcji full board napoje łącznie z winem i tak są dostępne dla wszystkich podczas posiłków.Kawę można sobie kupić czy sok.