Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
Było całkiem dobrze. Hotel ma swój klimat. Pokój był sprzątany codzienne, zawsze czyste ręczniki. Smaczne i różnorodne śniadania. Miła obsługa. Kaucja za klimatyzację(20eu) była zwrócona
Czysto, klimatycznie, miła obsługa. Wszystko jest blisko: piaszczysta szeroka plaża oraz mniejsza do snurkowania, małe sklepiki oraz większe (Eroski i Mercadona), przystanki autobusowe, punkty do wynajęcia rowerów, samochodów
Nie ma czajnika, talerzyków, sztućców, była tylko 1 szklanka. Na balkonach hałasują wentylatory klimatyzacji.
Pobyt w hotelu uważam za udany, choć są pewne mankamenty.
Miła obsługa, sprawna klimatyzacja, codziennie sprzątany pokój, pyszna owoce :)
Czasem jedzenie było niesmaczne, mam wrażenie, jak y gotowało dwóch kucharzy, jeden gorszy, drugi lepszy, zależy który miał zmianę. Hałas na korytarzu.
Hotel niby ma 3 gwiazdki a powinien mieć co najwyżej 2. Jedzenie monotonne, śniadania od 7-10h a o 9h już wszystko było letnie z naciskiem na zimne. Pani kucharka zabierała szklanki jeżeli człowiek nie kupił u nich wody do obiadokolacji. Na obiadokolacjach za bardzo nie było co zjeść. Oczywiście nie można było przyjść ze swoim napojem. Pani na recepcji (blondynka w okularach) bardzo nie mila. Pokoje jak za prl. Drzwi balkonowe się nie zamykały. Łóżka średnio wygodne. Cienkie ściany i dużo głośnych Niemców....W hotelu nie było animacji. Nie było tez bilarda i siłowni a było to zawarte w ofercie. Jacuzzi brudne, basen to bardziej brodzik 3x5m2. Ogólnie nie polecam tego hotelu nikomu!!!!!
Pani sprzątające.
- Słabe jedzenie - Słabe pokoje - brak bilarda i siłowni - niemiła obsługa - slaby basen
Nie wiem skąd tak dużo negatywnych opinii na tej stronie od ludzi apropo's wystroju la PRL, jedzenia i wszystkiego co najgorsze. OPISUJĘ DOSYĆ KRYTYCZNIE, ALE ZDECYDOWANIE WIĘCEJ PLUSÓW WIĘC POLECAM!. Gdybym miał jechać jeszcze raz, bez problemu wybrałbym ten hotel. Byliśmy we 2 facetów typowo pobawić się w El Arenal. - Miejsce hotelu idealne w nocy cicho i spokojnie, nad ranem również. W godzinach wieczornych 20-23 słychać imprezy z sąsiadujących hoteli. - Do najlepszej Playa'S Arenal zaledwie 10 minut spokojnie piechotą. - Pokoje były sprzątane codziennie (lub wyrażali taką chęć). Panie sprzątające miłe i uczynne, bez problemu dostaliśmy np. dodatkowy ręcznik. Jest klimatyzacjai lodówka. Wszystko działało sprawnie, czysto i schludnie, czego chcieć więcej? - Jedzenie (mieliśmy śniadania i obiadokolacje) całkiem dobre, (dla nas niektóre np. ryby zbyt tłuste) ale każdy znajdzie coś dla siebie. Typowo na śniadanie parówki, kiełbaski, czy jajka w różnej odsłonie, warzywa, sery. Na kolacje również dużo ciepłego i zimnego jedzenia, np. kurczak, zapiekanki, lasagnie. Wszystko jest cały czas w bemarach więc nie ma mowy o tym, żeby było zimne! - Bardzo brakowało nam napojów do kolacji, bo te soki to najtańsze napoje ze sklepu więc mogli by sobie darować dopłatę. Tak samo z kawką czy herbatą. Moim zdaniem niektóre osoby niezbyt miłe z obsługi restauracji. My przyjechaliśmy się pobawić i było IDEALNIE. ALE jak ktoś oczekuje super atrakcji i wypocząć w hotelu razem z dziećmi to ODRADZAM zupełnie. Jak dla osób młodych chcących poznać imprezowe życie w El Arenal to GORĄCO POLECAM! Tanio i mega BUDŻETOWO * Ps. chcąc kupić piwko nocą (po 21:30 prohibicja) trzeba trafić do odpowiedniego sklepu i szeptem zagadać potajemnie do ekspedienta! Pozdrawiam! :D
- Dobre położenie, cicho w nocy i spokojnie, ale też blisko do najlepszej plaży! OGROMNY PLUS! - Schludne, czyste pokoje i łazienki, wszystko działa -jest KLIMATYZACJA (pilot depozyt - 20E ale oddają), LODÓWKA. - Ciepłe posiłki, dobre, zróżnicowane. - Miła obsługa hotelu - Jak za tak niską cenę wakacji 1090 zł na 5 dni, lepszej budżetowej wersji hotelu raczej nie znajdziecie.
- Na pewno brak napojów do kolacji (dodatkowo płatne), nie jest ich najlepsza jakość to już mogli by sobie odpuścić, - Płatne WI-Fi, bez sensu, bo nawet w autobusach jest za darmo lol, MNIEJ znaczące: - Niektóre osoby z restauracji niemiłe, - Przydałaby się druga winda, bo w godzinach szczytu długo się czeka. Jak mieszka wysoko, może to być upierdliwe, - Brak animacji, czasem fajnie na before przed imprezą w El Arenal napić się i jakoś zająć czas. - NA PEWNO DUŻY MINUS DLA RODZIN Z DZIEĆMI.
Pobyt oceniam bardzo dobrze, pod każdym względem.
Uprzejma obsługa, czystość w pokojach, wspaniałe, urozmaicone jedzenie, estetyka pomieszczeń.
Widok z okna na zaplecze mało ciekawy.
Hotel o dobrym, średnim standardzie, przyjemny, w spokojniejszej części Arenalu. Jedzenie OK, co 2 dni sprzątanie i wymiana ręczników. Niedaleko piaszczysta plaża, wzdłuż promenady bary, dyskoteki. Minus - bardzo słona woda, brak pryszniców przy plaży. Do stolicy niedaleko, autobusy jeżdżą co 20 min. Polecam wypożyczenie samochodu i zwiedzanie tej pięknej wyspy na własną rękę. Warto!!!
Jedzenie dobre, pokoje zadbane. Miejscowośc bardzo ładna .Polecam
Mila obsługa, hote zadbany. Dla rodzin z dzieckiem pokoje na 1 piętrze z dużym balkonem????
Kawalek trzeba iść do plaży ok 15min
Polecam każdemu z małym budżetem. Znam bardzo dobrze Arenal takich hotelu jest wiele ale w tym byliśmy zaskoczeni jedzeniem .BardZo miła obsługa pomocnaa. Jeśli traficie na mniejsze pokoje to i widok z okien jeden z lepszych w mieście . Ps najważniejsza jest Majorka potraktujcie ten hotel jak bazę wypadową.... Warto
Bardzo dobre jedzenie nie oszczędzaja na składnikach . Stary hotel ale czysty obsługa rewelacja . Pamiętajcie że jest to tylko 3 gwiazdkowy hotel
Trochę daleko do plaży .
Pokoje adekwatne do ceny. Posiłki bardzo urozmaicone, jeżeli zaczyna brakować jakiegoś produktu obsługa dokłada. Piękny widok z restauracji na las. Plaża kilka minut w drogą w dół. Blisko do marketu (przez mały park), blisko wypożyczalnie rowerów i samochodów.
blisko przystanków, bardzo dobre wyżywienie, uprzejma obsługa, klimatyzacja w pokoju, wiatrak pod sufitem, codziennie wymieniane ręczniki i sprzątane pokoje.
pokoje adekwatne do ceny
Hotel położony jest jako jeden z ostatnich w tej części miasta, dalej mamy już zaniedbane chaszcze i linie energetyczne które szumią 24h. Hotel z maleńkim basenem ze słoną wodą 5m x 5m. Przestawienie leżaka w cień skutkuję interwencją obsługi. Teren basenu w czerwcu jest zamykany o 19:00 więc zapomnijcie o tym, że usiądziecie sobie po kolacji z drinkiem przy basenie. Hotel w ogóle okazał się kampusem dla licealistów, dla nas było to ok, młodzi ludzie, ciągłe życie w hotelu, ale niestety obsługa hotelu nabrała przez lata maniery, że każdy ich klient to dzieciak który nie wymaga normalnego traktowania i tak samo traktowali nas. Trzy dni chodziłem i komunikowałem niedziałającą klimatyzacje, 35-37C, ciągle mi wmawiali że nie umiem jej włączyć, czwartego dnia dostaliśmy stacjonarną klime co skutkowało tym że nie można było zamknąć balkonu. Szóstego dnia nieoczekiwanie o godzinie 9:00 weszła do naszego pokoju ekipa, która postanowiła wymienić całą klimatyzacje, z jednostką wewnętrzną i zewnętrzną. Wiercenie udarem, noszenie rur, napełnianie zbiorników chłodziwem itp. Wyłączyli nam prąd. Po śniadaniu nie mogliśmy się przespać, ani umyć, a o 15:00 mieliśmy być na jachcie. Komunikowaliśmy to w recepcji, odzew był zaskakujący: \"wy myślicie, że my nie mamy innych problemów niż wasz?\" Dobrze, ale nie możemy nawet się umyć lub skorzystać z toalety bo nie ma prądu. Odpowiedź - \"toaleta jest przy recepcji, możecie tam załatwić swoje potrzeby, nie mam czasu\" Cały tydzień były problemy z obsługą. Pogubili dokumenty, nie drukowali biletów na wycieczki, nie wywiesili info o wylotach. Ostatniego dnia tuż przed wylotem na naszych oczach zorganizowane zostało poszukiwanie naszych dokumentów. Ogólnie wykonałem więcej telefonów do rezydenta niż łącznie przez 10 ostatnich lat. Ciekawym faktem było jeszcze to, że brud, tynk i pył na łóżkach po instalacji nowej klimy pozostał do samego końca naszego pobytu. Gdyby nie fakt, że byliśmy na wspaniałej Majorce, to rozniósłbym ten hotel w drzazgi.
tylko tyle, że jest położony na Majorce
Obsługa hotelu !!!! Na śniadanie mielonka, pomidor i jajko, przez 7 dni. Traktowanie klienta jak 5 latka Brak napojów do kolacji, za to można kupić butelkę wody za 2,20 euro do kolacji
Hotel rodzinny, klimatyczny . Bardzo miła obsługa. I w recepcji i panie sprzątające. Troszke wiecej mogliby zadbać o basen ale może to jeszcze nie sezon u nich ??? Ale ogólnie OK :-)
cichy, spokojny , rodzinny
Już na samym początku urzekł nas miły starszy pan z recepcji, bardzo pomocny. Hotel niewielki, ale czysty, pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane codziennie. Jedzenie, przepyszne, codziennie coś innego, każdy znalazłby coś dla siebie, chociaż korzystałam z HB, to uważam, że wybór był większy niż w all inc. w innych hotelach, w których byłlam. W czasie naszego pobytu w hotelu przebywali sami starsi turyści, co było ogromną zaletą- cisza i spokój :) Spokój gwarantowało też położenie hotelu, parę minut do plaży, ale na tyle daleko aby nie słyszeć zgiełku miasta. Przystanki autobusowe praktycznie pod hotelem, skleby bary, restauracje, w tym restauracja polska:))Polecam!
przemiła obsługa, od recepcji, przez kuchnie, po Panie sprzątające, bliska odległość do plaży i centrum, spokojna okolica, pyszne bardzo różnorodne posiłki
malutki basen, brak tv
czysty nieduży hotel z wystarczającą infrastrukturą jak na 3*smaczne urozmaicone posiłki +lody codziennie w 3 zmieniających się smakach na obiadokolacji(Hb)super cena 11 dniowy pobyt HB z przelotem za 2 dorosłych+7 letnie dziecko 4150 zł(maj 2016)
Siema Nie zgodze sie z inna opinia. Jestem w dn. 14-20.IX.2010r. Akurat moj pokoj jest sprzatany w tym tyg. juz 4 raz. Za kazda raza sa wymieniane wszystkie reczniki, oprozniany kosz. W pokoju mam klimatyzacje, ktora dz. bez zarzutu oraz wentylator, a lazienka: bidet, ubikacja, wanna, natrysk, suszarka do wlosow. Wyzywienie na jkas 4 - 4 . Ja jednak za niskosc ceny (118 d/h) bede polecal go.
Hotel z czasów PRLu.Pokoje malutkie,pościel nie wymieniona przez 2 tyg.Klima raz działała raz nie.Spłuczka zepsuta,z kranu przez 1 dzien leciala tylko goraca woda,wanna zapchana.TV bez pilota,stary i mały,lodówka brudna.Basen 5 na 3 m.Wlasciciel hotelu zabronil wpuszczac znajomych do pokoju,pomimo ze mieszkali w tym hotelu.Widok z pokoju na drzewa.Jedyny plus tego hotelu to jedzenie,było dosyc dobre.Za to naczynia kompletnie niedomyte.Nie należe do francuskich piesków,zwiedziłem troche hoteli w życiu(również 3 gwiazdkowych) i wiem co piszę.Ogólnie nie polecam.
Hotel położony w spokojnym miejscu El Arenal. Pokoje raczej małe, słabo sprzątane, pościel nie wymieniana przez 7 dni ani razu. Jedzenie mało urozmaicone, niewielki wybór (szczególnie śniadania),kolacja wydawana między 19-20, po tym czasie gaszono światło i wypraszano z sali, w związku z tym o 19tej na sali panował tłok i wszyscy stali w kolejce do bufetu obawiając się że nie zdążą zjeść posiłku do 20 tej. Byłam 2 lata temu w stojącym nieopodal hotelu Ipanema Park, i warunki były dużo lepsze.
Hotel położony w spokojniejszej cześci El Arenal , do plaży ok 15-20 min spacerem.Polecam plażę bradziej oddaloną od portu ale jeszcze przed strefą niemiecką(MegaRena).Hotel czysty , pokoje sprzątane prawie codziennie,od godz.24.00 już cisza(DJ przestaje grać w sąsiednim hotelu).W Manaus niestety brak jakichkolwiek animacji,nie zauważylismy też żadnego mini-klubu dla dzieci.W pokojach wentylator i klimatyzacja , lodówka zamknięta na kłódkę(pewnie dostępna za opłatą).Jedzenie ogólnie dobre , jedyny mankament to krótki okres wydawania obiadokolacji 19-20.Ci co przychodzili o 20 albo parę minut po byli już wypraszani z jadalni.
Z zewnątrz wygląda koszmarnie, usytuowany na szczycie wzgórza. Jedzenie dobre, personel pomocny, a wnętrza hotelu są przeciwieństwem wyglądu zewnętrznego. Odświeżone, ładnie urządzone, nieźle wyposażone. Pokój miał klimatyzację, telewizję satelitarną i mini bar za dopłatą. Hotel ma genialne położenie, tuż przy promenadzie, wielu restauracjach, nocnych klubach. Komunikacja miejska dociera w każdy zakątek. Cena adekwatna do tego co hotel oferuję. Problem może być tylko natury językowej na linii personel goście.
Ja wybrałam się tu z przyjaciółką. Zależało nam tylko na słońcu i plaży. Koniec końców dobrze trafiliśmy. Hotel okazał się być tym czego szukałyśmy. Pokój przystępnie wyposażony, mały czysty. Restauracja jak pokój dość skromna, czysta. Na śniadaniach pojawiało się trochę owoców. Bufet kolacyjny znośny na tygodniowy pobyt. Okolice basenu były istnym polem walki o leżaki. Z racji tego że dojechanie na którąkolwiek z plaż nie było problemem to nie korzystaliśmy z leżaków. Szczególnie plaża Arenal należy do najlepszych jakie miałyśmy okazję podziwaić.
Kupiłam z mężem w super ofercie końcowej. Najpierw kupiliśmy potem się zastanowiliśmy. Małe pieniądze, hotel 3*, opcja HB. Jeszcze w dodatku na innych portalach podzielone opinie. Okazało się że obawy w większości były niesłuszne. Pokój choć małe, i bez blasku miały A/C, satelitę, ładną łazienkę. Spodziewaliśmy się czegoś gorszego. Posiłki okazały się być smaczne, w słusznych ilościach. Przez tydzień nie zdążyły się znudzić. Krótkim wieczornym spacerem udawaliśmy się na piwo w okolice portu a rano na wspaniałą plażę.