Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Hotel spełnił moje oczekiwania w 80%m ale i tak z tego pobytu jestem bardzo zadowolona. Hotel ma pięknie zadbany ogród, przestronne, ładne i czyste pokoje z czajnikiem, ekspresem i lodówką. I do tego bardzo miła obsługa. Polecam serdecznie!
Zadbany ogród, przestronne, ładne i czyste pokoje z czajnikiem, ekspresem i lodówką. I do tego bardzo miła obsługa. Polecam serdecznie! Jedzenie bardzo dobre, ale ciut monotonne.
Ta wioska Maleme, to "dziura" wiec jesli ktoś liczy na urozmaione zycie, to sie zawiedzie. Jako słabe oceniam "all inlusive" - pomiedzy sniadaniem a obiadem i obiadem a kolacją - oferta słaba... suchy tostowy chleb, jakieś dodatki.
Hotel bardzo ładny i czysty. Wygodne,nowe leżaki przy basenie. Pokoje nowoczesne i dobrze wyposażone z ładnymi łazienkami. Obsługa kompetentna i życzliwa. Menadzer.,Starvos super.
Praktycznie na plazy. Bardzo dobra atmosfera.
Bez zastrzeżeń.
Bardzo przyjemne miejsce. Atmosfera w hotelu jest spokojna i miła, można się poczuć jak u siebie. Personel super! Pokoje czyste i ładne. Jedzonko również dobre choć czasem zdarzy się też jakiś niewypał na obiad. Nie zmienia to faktu, że wybór posiłków całkiem przyzwoity i raczej każdy znajdzie coś dla siebie. Kawka też okej, polecam brać z automatu na dole przy barze bo jest nowszy. Goście hotelu to głównie ludzie starsi z Polski i Finlandii. Miejscowość w której znajduje się hotel jest raczej mała i za dużo się w niej nie dzieje, ale dla mnie to nie problem. Polecam!
Przyjacielska obsługa Czyste pokoje Dobre jedzenie
Hotel fajny kameralny i bardzo dobre jedzenie. Piękny i zadbany ogród. Jedynym minusem było czasami brak ciepłej wody. Dobra komunikacja publiczna z Chanią. Dobra miejscówka do wynajęcia samochodu i zwiedzania zachodniej Krety.
Przywitał nas bardzo miły menadżer hotelu, wszystko zrozumiale wytłumaczył. Cała nasza grupa z Polski dostała pokoje prosto po remoncie, więc warunki były super. Hotel jest nie zbyt duży co uważam za zaletę, brak animacji - więc cisza i spokój. Dyskoteki i inne atrakcje były wieczorami w barze przy basenach. Wielu gości hotelu to byli staruszkowie (chyba ze Skandynawii), więc niekiedy czuliśmy się jak w sanatorium;) ale ok. Blisko do supermarketu i przystanku autobusowego z którego odjeżdżają podmiejskie autobusy do Chani. Ogóle miło i sympatynie. Polecam dla osób które chcą wypocząć.
cicho, kameralnie, blisko plaży
trochę monotonne posiłki, drinki rozrabiane z \"chemicznym\" sokiem (smak pozostawia do życzenia)
Pokój był względnie czysty, wymiana pościeli odbywała się dwa razy w tygodniu. 10 minut drogi do lokalnych sklepów. Plaża po drugiej stronie ulicy. Personel kiedy tylko potrzebowaliśmy był na nasz zawołanie. Hotel robi wrażenie gustownego i eleganckiego. Jeśli miałbym za coś skrytykować, to za głośne imprezy. Jeśli traficie pokój nad basenem to możecie być bardziej jak pewni że tak będzie. Ogólnie hotel wart polecenia.
Ostrzegam przed posilkami! Sniadania fatalne obiadokolacje pod bacznym nadzorem niechetnego personelu i niesmaczne, duze roczarowanie biorac pod uwage wspaniala kretenska kuchnie.Hotel cichy , kameralny dla lubiacych cisze i szum morza idealny,przy kamienistej,ale czystej plazy.Mozna wypoczac, bo miejscowosc tez spokojna choc dla lubiacych poszalec nieciekawa.
trochę boję się tej opinii wysyłąć bo jestem bardzo zadowolony i chcę tam wrócić, a może to spowodować nadmierne zainteresowanie tym miejscem a wolałbym , żeby takie zostało :) Dziwię się tym niezadowolonym z bufetu, naliczyłem co najmniej 40 rodzajów dobrego jedzonka na kolację i co najmniej 30 na śniadanko, czy czegoś tam brakowało ? nie wiem - dla mnie to nadmiar wyboru Byłem w końcu lipca 2006
Dla rodzin z dziećmi - bardzo dobry. Cisza, spokój. Obsługa bardzo miła. Co do poprzedniego opisu odnośnie frytek - fakt - raz zabrakło, ale kelnerzy natychmiast doniesli następną porcję w odpowiedzi na naszą uwagę. Warto wynająć auto, choć komunikacja autobusami nie jest zła. Uwaga - plaża kamienista! Trzeba podejść w stronę Platanias by w miarę nadawała się do wylegiwania.
Polecam ten hotel tylko bez wyżywienia. Hotel sam w sobie jest niezły, ale całość psuje fatalna obsługa przy posiłkach. Jedzenia jest mało i jeśli nie przyjdzie się punktualnie o 19.30 to zabraknie. Byłam świadkiem jak dla młodych ludzi zabrakło kurczaków i na prędce zrobili im szaszłyki, bo było to jedyne mięsne danie w tym dniu. Zupełnie inaczej byli obsługiwani ludzie, którzy zamawiali z karty. Gdybym to wiedziała to wykupiłabym wczasy bez wyżywienia, a pieniądze przeznaczyłabym na samodzielne posiłki w pobliskich tawernach.
Fatalne warunki wyzywienia i obsluga. Przeczytalem pierwsza opinie jeszcze przed wyjazdem ale nie uwierzylem. Mam teraz za swoje! Grecja Tak, Open Trevel - odradzam!
Pozdrawiam,
Hotel mogę polecić, ale w wersji bez wyżywienia. Śniadania do przyjęcia, ale obiadokolacje zupełnie nie! Jedzenia tak mało, że jeśli się spóźniłeś 20 min. to prawie nie było co jeść. Żenująca walka o frytki. Zastanawianie się czy nałożyć sobie tyle ile chcę czy zostwić coś następnym w kolejce. Na pytanie Szwedki zamawiającej dania z karty: co to za jedzenie na tym stole? kelner odpowiedział, że to jedzenie dla Polaków. Sam hotel bez wyżywienia mnie się podobał. Ale nie jest to hotel dla ludzi młodych spragnionych nocnych rozrywek, gdyż Maleme jest małą mieściną, do Platanias komunikacja jest średnia a nocnej (poza taxi ) nie ma żadnej