Słynna plaża Navagio z wrakiem statku otoczona klifami
Błękitne groty z krystalicznie czystą wodą do nurkowania
Lokalne tawerny z wyśmienitą grecką kuchnią
Hotel kameralny ale bardzo urokliwy. Czyste pokoje, pościel i ręczniki. Obejście hotelu zadbane, codziennie sprzątane. Obsługa bardzo miła i kompetentna. Menager hotelu służy pomocą w każdej sytuacji, jest przy każdym posiłku i dba aby wszystko było jak należy. Posiłki smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie. Basen w sam raz, woda czyściutka i ciepła. Miejsce idealne dla osób, które nie lubią tłumów i gwaru. W okolicy znajduje się kilka sklepów oraz biura obsługujące turystów w języku Polskim, (co jest ułatwieniem dla osób nie mówiących płynnie w j.angielskim), które oferują wycieczki po wyspie i wypożyczają samochody. Zaraz przy hotelu znajduje się przystanek autobusowy. Plaża ok. 1km od hotelu, łagodne wejście do morza, małe fale, dość spory kawałek jest płytko więc plaża idealna do spędzania czasu z dziećmi. Zdecydowanie z czystym sumieniem mogę polecić to miejsce ☺️
Położenie Kameralność Czystość Jedzenie Mila obsługa
Brak ☺️
Idealny hotel dla osób szukających spokoju i ciszy. Z łatwością można przetransportować się z niego w różne części wyspy autobusem czy samochodem. W pobliżu znajdują się sklepy, restauracje i puby. Hotel jest bardzo czysty, a jedzenie pyszne, każdy znajdzie coś dla siebie. Plaża jest oddalona od hotelu, lecz nie stanowi to problemu. Polecam hotel Maistrali wszystkim, którzy chcą zwiedzić wyspę i odpocząć z dala od wielkich miast.
*Czystość *Kameralność i cisza *Bliska odległość do wszystkich części wsypy
Ogólnie dalibyśmy 4/5. Sam hotel przyjemny, pokoje codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki. Z gorszej łazienki nie korzystaliśmy, mała, nie dało się umyć bez jej zalewania. Zasłona przeszkadzającą w każdej czynności. Milszej obsługi nie spotkaliśmy, szczególnie barmani byli wspaniali. Nam bardzo nie podpasowało jedzenie - desery często się powtarzały, była mała różnorodność. Dania zazwyczaj były bardzo suche i zimne (najlepiej przychodzić od razu). Często były jakieś różne mięsa, klopsy, które widać, że były przemielone z poprzednich dań. Kompletnie nie nasze smaki. Natomiast na plus dużo świeżych warzyw. Napoje z automatu, bardzo słodkie. Najgorsze w wyżywieniu były ,,przekąski” między posiłkami. Były to suche kanapki owinięte folią spożywczą z dziwną wędliną i kawałeczkiem żółtego sera, raczej niezjadliwe. Jeśli chodzi o basen i leżaki to nie było nigdy problemu z miejscem. Plaża wcale nie znajduje się 150 m w pobliżu, tego nawet nie można nazwać plażą. Trzeba iść w prawo około 1 km i tam jest sensowna plaża Amboula. Rezydentka miła i pomocna, biuro podróży na plus. Transfer z i na lotnisko również w porządku.
kameralność, spokój, miła obsługa
jedzenie, plaża, łazienka
Pobyt w hotelu Maistrali oceniam bardzo dobrze. Na pewno nie jest to typowy imprezowy obiekt, a bardziej miejsce, w którym można spokojnie poczytać książkę, poopalać się na leżaku oraz odprężyć się w basenie. Swoją opinię podzielę też na kilka segmentów. POŁOŻENIE: Hotel znajduje się w bardzo spokojnej miejscowości Tragaki. Znajduje się tu parę marketów w tym jeden zaraz naprzeciwko hotelu, kilka greckich tawern, apteka i niewielka, aczkolwiek wystarczająca plaża. Plaża jest kamienisto-piaszczysta - warto więc mieć buty do wody. Do plaży z hotelu jest ok. 500 metrów. Zaraz obok hotelu znajduje się przystanek autobusowy, z którego można dojechać np. do miasta Zakynthos. Niedaleko obiektu są również wypożyczalnie samochodów, quadów oraz lokalni organizatorzy wycieczek po wyspie. JEDZENIE: Zna-ko-mi-te! Śniadania typowo europejskie, na słodko i na słono. Jest bardzo różnorodnie: od jajek na różne sposoby, przez tosty, croissanty, owsianki, sery itd. Bez problemu, w dniu wyjazdu lub wycieczki fakultatywnej można dzień wcześniej zamówić lunchboxa, na który składają się: kanapki, owoc, ciasto oraz butelka wody. Obiad i kolacja to mistrzostwo świata. Króluje kuchnia grecka, co jest super, bo można poznać lokalne smaki. Pojawiają się owoce morza, ryby, przepyszna jagnięcina w różnych odsłonach, ale też bardziej „uniwersalne” potrawy: makarony, zapiekanki, szaszłyki, kotlety mielone itp. Wszystko bardzo świeże i smaczne - myślę że to pierwszy obiekt w którym byłam, gdzie każde danie mi smakowało. Do każdego posiłku dostępne są sery (najlepsza na świecie feta, sery żółte, pleśniowe), surówki, warzywa oraz soczyste, pełne smaku owoce: arbuzy, melony, pomarańcze, cytryny, grejpfrut, kiwi, jabłka i gruszki. Można również spróbować pysznych bałkańskich słodyczy takich jak np. baklawa oraz lodów. W godzinach 11-12 oraz 16-17 można skorzystać również z przekąsek, którymi są kanapki. POKOJE: Pokoje przestronne, przy rozłożeniu dwóch walizek nadal było sporo miejsca. Pokój zawierał wszystko co jest potrzebne: bardzo wygodne łóżko, lodówkę, darmowy sejf, suszarkę. Jest też mini aneks kuchenny. Pokoje codziennie sprzątane, bardzo starannie, nie było problemu też z wymienianiem ręczników. Jedynym minusem była mikroskopijna łazienka, która nie posiada kabiny prysznicowej a tylko zasłonkę. Jednak ten minus nie przysłonił pozostałych plusów i do tego się przyzwyczaiłam 😉 OBSŁUGA: Od Recepcjonistów, po kelnera, barmana i barmanki oraz Pań pokojowych obsługa świetna. Zawsze uśmiechnięci, sami z siebie rozpoczynają rozmowę, pełni energii. Sprawili że pobyt upłynął w super atmosferze. Pan Manager tylko za często rzucał się w oczy i sprawiał wrażenie, że wprowadza „nerwówkę” wśród obsługi. CZĘŚĆ REKREACYJNA: Na terenie hotelu znajduje się spory basen, ilość leżaków jest odpowiednia, nie powinna mieć miejsca walka o nie 😉 jest również brodzik dla dzieci oraz mały plac zabaw. Przy recepcji jest również stół bilardowy - jednak niesprawdzony przeze mnie ;) BAR: Z baru można korzystać od rana do 23. Na all in do wyboru były drinki na bazie greckiego ouzo, rumu, tequili itp. Dostępne również napoje niealkoholowe oraz woda. Minusem jest podawanie drinków i innych napojów w plastikowych, jednorazowych kubkach. Napoje w butelkach płatne. Podsumowując, Hotel Maistrali spełnił moje oczekiwania. Jeśli kiedyś będzie mi dane polecieć na Zakynthos chciałabym zatrzymać się ponownie w tym obiekcie. Na długo, oprócz pięknych widoków, które oferuje wyspa, zapamiętam pyszne jedzenie oraz obsługę.
• jedzenie • obsługa • czystość • położenie
• mała łazienka • słabe WiFi w pokoju
Hotel położony jest w małej wiosce Tragaki oddalonej od stolicy wyspy i miasta Zakintos o ok 8km, gdzie co jakiś czas kursuje autobus komunikacji miejskiej. Częstotliwość kursowania czy też punktualność pozostawia wiele do życzenia. Brak piaszczystej plaży w najbliższej okolicy. Na pieszo ok 1h spacerem tj ok 5 km do Tsiwili. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, obsługa przyjazna i zawsze pomocna. Jednak są też kwestie do poprawy takie jak łazienka. Mikroskopijna. Brak kabin prysznicowych, a w zamian za nie jest zasłona z brodzikiem, która cały czas klei się do ciała w trakcie mycia. Jest to okropne. Do zmiany. Woda leje się na całą łazienkę. Tak samo wyciszenie pokoi, ściany są cienkie jakby z dykty i wszystko słychać, najgorzej jak się trafi pokój z oknem na ulicę. Hałas przez całą dobę. Tragedia, nie da się otworzyć okna przez to. Wyżywienie dobre, zróżnicowane, każdy znajdzie coś dla siebie. Nikt głodny nie będzie. Na terenie obiektu jest basen i brodzik dla dzieci oraz drink bar. Leżaki. Można odpocząć, złapać opaleniznę. Ogólnie polecam. Jak zawsze są plusy i minusy.
Wyżywienie, czystość, basen, bezpłatne leżaki, drink bar.
Zbyt małe łazienki, brak kabin prysznicowych, cienkie ściany przez które wszystko słychać i dość słabe położenie względem odległości do najbliższej piaszczystej plaży.
W sierpniu miło spędziliśmy nasz urlop w hotelu Maistrali. Pobyt oceniamy bardzo pozytywnie a sama wyspa jest przepiękna. Jedzenie bardzo smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie, drinki mocne. Obsługa hotelu i restauracji dokłada starań, by wszystko było na najwyższym poziomie. Serdeczne pozdrowienia dla pana menedźera Vasilisa i obsługi pool bar Cristiano i Janisha. Miły i przyjazny personel . Pokoje czyste i regularnie sprzątane. Leżaki przy basenie zawsze dostępne, bez wcześniejszej rezerwacji. Wszędzie blisko, do restauracji, do basenu, do baru. Pokoje przestronne, jednak łazienki małe. Plac zabaw dla dzieci wymaga remontu, dobrze byłoby też zwiększyć ilość personelu, szczególnie w sezonie wysokim. Hotel kameralny, cichy. Dodatkowym atutem byłyby regularnie organizowane animacje rano i wieczorem bo tych nie było dużo. Ogólnie polecamy pobyt w hotelu.
Fajna lokalizacja
Menager THE BEST IN THE WORLD. pracowity, zaangażowany w swoją pracę od świtu do samej północy. Dbający o porządek czy to na barze, czy w restauracji. Świetnie wszystko zawsze ma zorganizowane i przemyślane Odpowiedni człowiek na właściwym miejscu. Dbający o gości - zawsze o poranku się z nimi witający... Bardzo otwarty i kontaktowy w relacji z gośćmi - rozmowa z menagerem to sama przyjemność. W barze przemiła obsługa i atmosfera...nie chciało się aż wracać do pokoju na sen. Brawo dla barmana na barze!!! Byliśmy z 2 dzieci polecamy to miejsce. Do dzisiaj dzieci wspominają przepyszne i kolorowe drinki bezalkoholowe. Menager na długo pozostanie w naszej pamięci ze względu na swoje wzorowe podejście do pracy a także sympatię do klubu Barcelona nice team jak i nasz syn.
Zaletą tego hotelu jest czystość na bardzo wysokim poziomie czy to w pokojach, w łazienkach a także na całym obiekcie hotelu. Przemiłe miejsce. Jedzenie bardzo dobre, świeże, każdy dla siebie coś znajdzie, przepyszne desery, bardzo smaczne lody, bogaty wybór sałatek. Uśmiechnięta obsługa w restauracji mimo natłoku gości, zawsze stoliki czysto nakryte czekały na gości. Bardzo wygodne łóżka i bardzo bliski dostęp do wielu pobliskich plaż i niepowtarzalny klimat przy barze dzięki świetnym barmanom
Hotel zadbany, bardzo czysty. Personel bardzo pomocny i pr,esympatyczny. Manager fantastyczny. Jedzenie bardzo dobre i zróżnicowane. Przyjechaliśmy do hotelu Ok 23.00 w lodówce czekała na nad kolacja. Było to bardzo miłe, podróżowaliśmy z 2 dzieci
Basen, otoczenie, rodzinna atmosfera hotelu.
Wszystko było petfekc6jne.
Hotel super. Posiłki super. Obsługa super. Czysty spokojny i zadbany. Polecam wszystkim
Cisza I spokój. Doskonałe położenie
Może troszkę mała łazienka
Cichy i kameralny hotel odpowiedni dla osób chcących wypocząć. Czysto, smacznie i przyjemnie.
Czystość , kameralność
Kameralny hotel z dala od zgiełku.Trzy gwiazdki to maxs.
Barman który swoją pozytywną energia potrafi obdarować wszystkich dookoła.Brawo dla barmana. Manager który na brak personelu daje rade.
Hotel kameralny.Trzy gwiazdki to max. Ale za to pan barman który pracuje od 16-tej do 24-tej oceniam na 5 gwiazdek.Ma tyle pozytywnej energi ze mógłby obdarować wszystkich.Brawo dla pana barmana. Manager mimo braku personelu daje rade.Fajna ekipa.
Pokój o pow. ok ,12 m2, łazienka poniżej 2 m2, prysznic 70x70cm-zasłonka. Pokój nad kuchnią za ścianą dwa. duże wentylatory wyciągowe z kuchni. Pokój był codziennie sprzątany .Ładny duży balkon. Jedzenie średnie.
Ładny wygląd z zewnątrz-ładne otoczenie. Mały, cisza, spokój.Leżaki w dobrym stanie, wykorzystywane w jednej piątej.
Wybór drinków bardzo skromny.Woda butelkowana płatna.Ręczniki kąpielowe odpłatne-5Eu,wymiana 1Eu.Mini siłownia /4-5 urządź./ płatna 5 Eu. Plaża -ta bliższa to trudno nawet nazwać plażą-ok0,5m szeroka, duże kamienie, długa ok 5m. Plaża dalsza-ok 800m od hotelu/ulicami/ szeroka do 3m,kamienisto-żwirowa,w ponad połowie zajęta przez płatne leżaki.
Hotel totalna porażka Posiłki obiady kolacje zimne mimo zgłaszania rezydentki. Owoce znikoma ilość arbur pokrojony na małe kosteczki kto pierwszy ten lepszy po objedzie brak przekąsek przy barze mimo że w opisie powinny być. Alkohole w barze all inclusive mały wybór większość za opłatą. Popołudniami i wieczorem na ośrodku śmierdzi z kanalizacji.
Czystość pokojów
Brak własnej plaży
Zachęcam do pobytu wakacyjnego w tym malowniczym miejscu. Świetne wakacje za niewielka cenę.
Bardzo czysty hotel. Doskonałe i zróżnicowane jedzenie. Miła obsługa.
BRAK!
Bardzo fajny, malutki hotel. Na stołówce, w pokojach i na basenie czyściutko. Ręczniki i pościel wymieniane co dwa dni. Świetne, zróżnicowane posiłki, bardzo dużo warzyw w różnych formach (sałatki, pieczone, zapiekanki warzywne). Mocno przestrzegana cisza nocna, więc jeśli ktoś chce siedzieć w barze do późna to nie hotel dla niego. Mieliśmy pokój na parterze i był super bo można było przez taras wychodzić na basen czy stołówkę, klimatyzacja w pokoju działała bez zarzutu, okno mocno wyciszało dźwięki z zewnątrz. W otoczeniu hotelu jakieś 2 sklepy, wypożyczalnia, lokalne biuro z wycieczkami, do centrum i plaży w Tsilivi jakieś 30 minut spacerkiem (taksówka 8 euro). Ogólnie bardzo polecamy.
Bardzo dobre i zróżnicowane posiłki, czystość, spokój.
Jedyną wadą w pokoju był prysznic z zasłonką, która zalewała całą łazienkę jeśli nie była w brodziku.
2 gwiazdki nie 4!!!Proszę nie dać się oszukać. Klamią że ma 4 gwiazdki, jednak na każdej innej stronie znajdziecie państwo, że ma dwie. Jedyny plus to jedzenie. Pokoje to komuna, grzyb i smród. Od Klimatyzatora śmierdzi zgnilizną. Plaża obok jest fakt, ale ma metr szerokości i znajdują się tam płatne leżaki (7euro jeden leżak na cały dzień).Wiec nie ma co nawet liczyć żeby gdzieś się obok rozłoży. Żeby w ogóle cieszyć się morzem musieliśmy jechać do najbliższej miejscowości Tsilivi. Rozmawiając z innymi wczasowiczami dowiedziałem się, że również ich okłamano.Na temat animacji których nie ma, że plaża jest ogólnodostępna. Jednak przy probie nawet rozłożenia się zostaniecie państwo wyproszeni. Tłumaczenie rezydentki było takie, że wszystkie plaże w Grecji nie są prywatne. Fakt, nie są, ale czy ludzie przyjechali na wczasy, żeby kłócić się tylko po to, żeby położyć się na tej metrowej skarpie, co niby ma być plażą? No chyba nie. Obok znajduje się hotel który odkryliśmy przez przypadek idąc na spacer od tej komuny. Jest tam wszystko co każdy wczasowicz by pragnął, takie jak park wodny, park rozrywki, baseny i codzienna zabawa i tańce. Do tego cena podobna. W Maistrali jedyna zabawa to ucieczka z rana od tego miejsca. Odradzam!! PS. W okolicy Hotelu nie ma żadnych atrakcji, trzeba samemu dojechać do najbliższej miejscowości albo przejść się 3 km. Odradzam!!Odradzam!!Odradzam!!
wyżywienie
smród położenie pokoje brak plaży brak atrakcji w okolicy ciężki dojazd gdziekolwiek
Bardzo dobry hotel z super jedzeniem. Duży wybór posiłków. Położony 2km od miasta więc jest cisza i spokój. Dla jednych to zaleta dla innych wada. Dotarcie do małej żwirowej plaży zajmuje ok 10min. Obok basenu jest brodzik, głębokość ok 40cm. Duży basen ma głębokość 1-2,8m przez co dno basenu jest bardzo strome i śliskie. Sprzątanie chodników powinno odbywać się w inny sposób, jedna pani lała wodę ze szlaucha a druga szorowała szczotką. Powodowało to, że płytki były śliskie i nie było żadnych ostrzeżeń. Powodowało to również mokre i brudne ślady w restauracji. Powinni używać takich małych samochodzików jak w galeriach handlowych. Bar i restauracja są blisko. Wszystkie pokoje są dookoła basenu. Do wszystkich posiłków były ciasta i owoce. Pokoje codziennie sprzątane. Ręczniki wymienione po 3 dniach.
Bardzo dobre jedzenie z wyjątkiem zup. Duży wybór dań. Obiad i kolacja praktycznie nie różnią się formą, na kolację jest drugi raz obiad. Bardzo duży wybór na śniadanie (kiełbaski, jajka, gofry, naleśniki, płatki, dżemy, ciasta, owoce, bułeczki francuskie, tosty, sałatka, różne warzywa, wędlina, sery żółte i pleśniowe). Cisza nocna o 23.30, dzieci mogą się wyspać. Animacje rano i po południu: bilard, water polo, rzutki, ćwiczenie w wodzie i na trawniku. Codziennie sprzątane. Mały hotel, nie ma tłumów przy basenie. Wszędzie blisko. Czas dojścia na obiad czy do baru to kilka sekund. Lody w All inclusive, kanapki, kawa ciasta.
Przesolone zupy Animacje wieczorem 2 razy w tygodniu - karaoke lub zorba. Daleko od plaży. All inclusive ograniczony czasowo, np lody tylko 12-17. Plac zabaw to praktycznie tylko zjeżdżalnia.
Idealne miejsce na \"wyzerowanie się\", polecamy dla par pragnących odrobiny spokoju, wytchnienia,
pyszne jedzenie, wspaniała obsługa, prawie kameralna atmosfera, możliwość spotkania super ludzi o podobnych zainteresowaniach, pozdrowienia dla Ewy, Dominiki, Pawła i Marcina
do plaży nie było 150m, tylko 0,5km, ale dla nas to nie był żaden problem. Po smacznym i obfitym posiłku spacer był wręcz wskazany.
Fajne baseny, dobre jedzenie ale brak placu zabaw i animacji. Hotel dla szukających spokoju nie dla dzieci
Fajny basen, dobre jedzenie