Hotel *3 ale jednocześnie wszystko było ok. Obsługa zawsze się starała pomóc jak mogła. Mieliśmy tylko śniadania w pakiecie i niestety były strasznie monotonne. W restauracji jedzenie bez smaku lub niedobre. Wieczorem jest pełna restauracja lokalnych ludzi gdzie praktycznie wszędzie się pali papierosy. Na basenie nikt nie pilnuje by brać prysznic przed wejściem do basenu i lokalne kobiety wchodzą do basenu bez mycia się i w ciuchach. A i koło basenu jest kogut który dzień w dzień pieje...
Obsługa, Czysto
Kogut budzacy 4-6 rano, restauracja pełna lokalnych ludzi, brzydka hotelowa plaża
Hotel trzygwiazdkowy. Pokój od strony basenu gwarantuje spokój. Rano słychać pianie kogutów, urocze. Jeśli ktoś chce poznać zwyczajną Tunezję, jej kontrasty i jej mieszkańców to jest to odpowiednie miejsce. Do hotelowej restauracji przychodzą mieszkańcy i goście hotelowi.
Bardzo miły personel hotelu. Pomocny.
Basen, niezbyt duży, ale prawie pusty. Bliska odległość hotelowej plaży.
Bardzo fajny, klimatyczny i zadbany hotel. Bardzo miły i uczynny personel. Pokój dla 4 osób przestronny, duża szafa, czysta pościel, lodówka. Klimatyzacja działała bez zastrzeżeń. Wifi w pokojach również. Ciepła woda, codziennie zmieniane ręczniki i sprzątany pokój. Śniadania bardzo smaczne choć monotonne (opcja bez obiadokolacji). W hotelu fajna, klimatyczna restauracja z naprawdę dobrym i niedrogim jedzeniem. Basen czyściutki i niezbyt oblegany - zawsze były wolne leżaki pod parasolami. Naprzeciwko hotelu sklep otwarty prawie przez całą dobę, gdzie można kupić wodę, napoje i przekąski do zjedzenia.
Fajny klimat i czystość.
Zbyt blisko ruchliwej ulicy - w nocy trudno było spać nawet przy zamkniętych oknach (a ruch był przez całą noc). Plaża należąca do hotelu - co prawda z leżakami i parasolami ale niewielka i zatłoczona (chyba wykorzystywana też przez lokalnych mieszkańców), woda nie zachęca do pływania (korzystaliśmy z plaży publicznej - spacerkiem 30 minut od hotelu).
Lubię ten hotrlel. Jest dość kameralny, cichy i czysty. Basen nie jest przeludniony. Można tam wypocząć.Dobrze usytuowany.
Dobra lokalizacja. Spokój.
Brak windy
Przesympatyczna obsługa i bardzo pomocna. Pokoje przestronne, codzienne sprzątane. Sprawnie działająca klimatyzacja. Posiłki obiady różnorodne, serwowane przez miłych kelnerów.
Blisko plaża, hotel posiada kameralny klimat- przytulny. Basen wraz leżakami oraz prysznicem.
Hotel tylko i wyłącznie dla niewymagających. Położony przy bardzo ruchliwej ulicy. Hotel dla osób które potrzebują zintegrować się z tubylcami ponieważ codziennie tłumnie przychodzą do hotelowego baru na dziedzińcu. Hotel mały ale nastawiony na maksymalne zyski. Śniadania smaczne ale monotonne. Obiady zróżnicowane trzy dania do wyboru (często powtarzające sie dania to: lasagne, ryba, drób, frytki, arbuz, lody)
Położenie pod względem bazy wypadowej i lokalnych wycieczek. Całodobowa ochrona, mini market vis a vis hotelu. Hurtownia alkoholi Royal - 500m od hotelu Duży market spożywczy dobrze zaopatrzony - 400m od hotelu Codziennie room serwis.
Brak miejsca dla gości hotelowych którzy mogliby usiąść, porozmawiać a nawet napić się swojej wódki czy piwa. Gdyż po zjedzeniu kolacji która wydawana jest w godzinach (19-21) hotelowy bar jest już pełny przybyłych ludzi z miasta. Zakaz wstępu na basen hotelowy po godz. 19:00. Plaża nastawiona na gości z miasta których obsługa lokuje w pierwszych rzędach od morza! Przybywający goście jedzą pija i bardzo głośno się zachowują. Obsługa na plaży komentuje styl ubioru mężczyzn. Cytuje: slipy są passe
Hotel dla niewymagających, ale uważam że jak za tę cenę - super, wróciłem naprawdę bardzo zadowolony! Jest to jeden z najtańszych hoteli w ofercie wakacje.pl w Tunezji, za tak niską cenę uważam że bardzo fajny i zdecydowanie wart tych pieniędzy. Hotel czysty, odnowiony, codziennie sprzątanie i wymiana ręczników. Obsługa bardzo miła, szczególnie kelnerzy na stołówce. Zaraz po przybyciu (przyjechaliśmy wcześnie rano) otrzymaliśmy już pokój i mogliśmy iść na śniadanie, co było fantastyczne po nocnej podróży, bo można było od razu odpocząć, a nie czekać na pokój do 14. Hotel jest bardzo ładny, stylowy, dużo lokalnych arabskich motywów, rzeźb, ładna roślinność i bardzo ładny basen. Pokoje czyste, sprzątane codziennie, duże u przestronne- mają balkonik ze stolikiem i krzesłami. Łazienka w porządku, niestety nie ma kosmetyków hotelowych, jedynie mydło do rąk, więc zalecam przywieźć własne. Klimatyzacja działa bardzo dobrze, do tego wifi w hotelu działa świetnie i jest dostępne za darmo w pokojach, co jest bardzo dużym plusem. Jedzenie smaczne- na śniadaniu nieduży wybór (głównie rzeczy na słodko), ale za to bardzo dobre. Polecam dopłatę do obiadokolacji- w moim przypadku oferta w opcji z obiadokolacją była jedynie 100zl droższa, a codziennie miałem trzydaniową kolację (zupa/sałatka, danie główne -ryby/mięso i na koniec deser- zwykle owoce/lody/kremy), a posiłki były przepyszne i bardzo duże. Na mieście koszt takiej kolacji to ok. 10 euro lub więcej. W ramach obiadów korzystałem z lokalnych przysmaków, które są bardzo tanie (pita z warzywami i kurczakiem- ok. 9zł). Do plaży niedaleko- trzeba przejść przez ulicę, spacerem ok. 5min. Plaża ładna, dużo roślinności, są darmowe parasole i leżaki, obok bar. Plaża hotelowa jest zadbana, niestety na plażach publicznych oraz w wodzie jest trochę śmieci, Tunezja jest przepięknym krajem, ale niestety nie jest najczystsza. Lokalizacja hotelu jest dobra- spacerem do starówki Hammametu jest jakieś 20 minut, tam masa restauracji, bazar, piękna medyna i fort. Niedaleko hotelu przystanek autobusowy, z którego można za 1 dinara dojechać do Nabulu (polecam). Z miasta odjeżdżają też wygodne autobusy za kilka złotych do Tunisu- zdecydowanie warto zobaczyć stolicę, Sidi Bou Said oraz Kartaginę. Bardzo polecam także wykupienie 2-dniowej wycieczki na południe Tunezji i Saharę - niesamowite wrażenie, cudne krajobrazy i zupełnie inne oblicze Tunezji. Totalnie warto! Polecam hotel Mahmoud Residence wszystkim, którzy chcą eksplorować Tunezję, zwiedzać albo poplażować- hotel jest idealną bazą na różne wycieczki i zwiedzanie okolic oraz bardziej odległych atrakcji. Zdecydowanie polecam, sam osobiście się martwiłem o jakość hotelu za tak niską cenę, ale byłem zdecydowanie zaskoczony na plus, uważam że za tę kwotę hotel jest super! Bywałem w wielu hotelach droższych, a zdecydowanie słabszej jakości.
-świetny stosunek jakości do ceny -bardzo tania oferta -smaczne i obfite posiłki (szczególnie kolacje) -wifi w całym hotelu, również w pokojach za darmo - dobra lokalizacja -ładna plaża -miła obsługa -czysto i schludnie
- brak kosmetyków hotelowych (żel pod prysznic/szampon)- trzeba wziąć własne - w ciągu mojego pobytu 2x była awaria wody, ale myślę że to wyjątkowa sytuacja
Właśnie wczoraj wróciliśmy z wypoczynku,przebywając w tym hotelu. Sam hotel bardzo ładny,przytulny i kameralny,stosunkowo niewielki. Pokoje niewielkie ale czyste,codziennie sprzątane,łazienka spora i ogólnie poprawna w wyglądzie i czystości. Obsługa pomocna,życzliwa. Ładny choć niewielki basen,czysty. W hotelowej restauracji można zamówić smaczne,przystępne cenowo posiłki. Mieliśmy opcję ze śniadaniem..tu było już marnie..codziennie to samo,Jajka,biały twarozek,Wędlina o smaku naszej mortadeli..dopiero na wyraźną naszą sugestię któregoś dnia dołożono pomidory i Ogórki.
Największą wadą i to bardzo poważną okazało się że codziennie od godz ok 17 hotelowe patio i restauracja stawały się knajpą dla mieszkańców miasta którzy tłumnie zjawiali się każdego wieczora. Od godz 17 wszystkie stołki na patio były zarezerwowane! I to nie dla gości hotelowych. Do godz średnio 2 nad ranem gwar,muzyka,śpiewy,skutecznie zakłócały spokój i wypoczynek. Z tego względu hotelu niestety nie polecam..nie spotkałam się z takim zjawiskiem nigdy wcześniej.
Opinia powyżej ,jest prawie adekwatna .Hotel fajny, blisko plaża, mają 7 stanowisk ale nie widziałem by był problem z miejscami, przynoszą leżaczki. Sniadania to nie wiem czy zasługa Pani z poprzedniego komentarza ale ogórki i pomidory są zawsze i gdzieś czytałem, z wcześnieszych,że były. Musimy wziąć pod poprawkę, że z innych krajów,trochę inczej jedzą.Przychodzą biorą kawę i rogalika -są zawsze plus mini drożdżowki z czekoladą i babka piaskowa .Sa soki,Co do restauracji to owszem stoliki są zarezerwowane ale zawsze można usiąść,te rezerwacje są na poźne godziny i nigdy nie ma tak,że nie pozwalają usiaść.Też dostalem pokój nad patio i to jest mega słabe.