Atrakcje dla dzieci (park rozrywki Xcaret - Meksyk w pigułce lub park Xel-ha)
Blisko do Uxmal (Pałac Gubernatora i Świątynia Wróżbity)
Blisko do Tulum (El Castillo i Świątynia Fresków)
Blisko do Chichen Itza (najbardziej znana piramida Kukulcán)
Przyjechalismy z rodziną do hotelu o 2 w nocy. portier od razu kazał nam płacic dodatkowe taxy, bo inaczej nie możemy zostac w hotelu. Po sprowadzeniu go do pionu, wydał nam klucze. Jednak przez kolejne 4 dni nieustannie bylismy wzywani do recepcji celem wyjasnienia sytuacji/płatnosci. Dodatkowa opłaty to jakieś wymuszone przez ten tylko hotel service tax and resort tax 600$/ 7dni. Nasze biuro podróży także nie miało informacji o tych opłatach. W połowie pobytu, po codziennym nękaniu, zostaliśmy zmuszeni do zapłaty bo inaczej wyrzucaja nas z hotelu. Obsługa recepcji bardzo niemiła, nawet butelki wody nie podaja klientom. W dniu wymeldowania od razu zabieraja opaski, aby nie móc korzystac juz z all inclusive. Wymuszanie dodatkowych zarobków dla hotelu na każdym kroku. Pokoje brudne, w łazienkach grzyb na ścianch i robaki, cieknący kran w pokoju, klimatyzacja zamontowana nad głowami nad łóżkami z brakiem mozliwości ustawień- bardzo biedna wersja. Generalnie bardzo biedny hotel, jedynie jedzenie w restauracji Fuego na dobrym poziomie i kilku kelnerów, którzy naprawdę się starają. Niestety na basenie za tą restauracją ciągły smród z pieca i dym, więc nikt z niego nie korzysta. Niewygodne leżaki na plaży. Bardzo krótka plaża publiczna, pełno lokalsów którzy bardzo głośno sie zachowują. Nie jest to miejsce do odpoczynku.
restauracja Fuego
brudno, dodatkowe opłaty, krótka plaża, hałas