Hotel usytuowany jest tuż przy szerokiej, piaszczystej plaży.
Idealne miejsce dla osób poszukujących odrobiny luksusu, przy najpiękniejszej plaży w Tunezji.
Położony jest ok. 6km od centrum Mahdii z mnóstwem tradycyjnych restauracji, barów oraz bazarem.
Zabytkowe mediny z labiryntem wąskich uliczek i kolorowymi targami
Hotel stary ale zadbany. W pokoju brakowało mi czajnika ktory przy małym dziecku był mi potrzebny. Sniadania bardzo dobre. Duzo osob starszych. To na czym nam zalezało niestety nas zawiodło…morze wzburzone, duze fale i bardzo wiało. Pogoda jak w Irlandii, raz słonce raz deszcz.
Bardzo dobry hotel dla osób pragnących wypocząć w spokoju. Dobre jedzenie. mało dzieci. Wieczorne animacje w formule kameralnej.
Czystość w całym ośrodku na bardzo wysokim poziomie. Obsługa miła i nienachalna. W hotelu bardzo dobre SPA - polecam
Duże kolejki podczas śniadania do kucharza, który robił omlety.
Bardzo ładny hotel, duże pokoje, mili animatorzy. Pogoda w październiku trafiła nam się super. Codziennie około 28 stopni. Porównując inne hotele w Tunezji uważam, że ten był na a prawdę wysokim poziomie
Prywatna plaża, duży wybór jedzenia i drinków (chociaż pina colada była dostępna tylko raz przez cały nasz wyjazd). Codzienne aktywności sportowe. Byliśmy grupą 13 osób i pomimo wielu przeczytanych opinii o walkach o leżaki, nam się to nie zdarzyło. Wystarczy nie jechać w szycie sezonu ;)
Plaża była zamykana o 18, a często nawet dużo szybciej. Hotel raczej dla starszych co ma plusy i minusy. Plusem jest to, że jest bardzo mało dzieci. Jednak minusem jest to, że wieczorami się za wiele nie dzieje i muzyka na żywo bardziej do spania niż tańczenia.
Hotel w porządku, jedzenie smaczne, czyste pokoje, piękna plaża
Jedzenie, czystość
Brak ciekawych animacji, większość seniorów,
Średnio tylko piękne morze wyróżnia ten hotel basen duży zimny
Żadnych zalet
Smród papierosow w całym hotelu kolejki po posiłki jedzenie okropne
Hotel jest już mocno wysłużony. Mieliśmy pokoj na -2, pokój 181. Duży pokój z sypialnią i salonel oraz 2 łazienki. Byliśmy z mężem i córką. To miło, że dostaliśmy tak duzy apartament. Ale na tym kończą się pochwały ponieważ w pokoju strasznie brzydki zapach takiej stęchlizny z wykładziny. Był to bardzo intensywny brzydki zapach. Dodatkowo słabe ciśnienie wody w toalecie, nic nie zlatywali 🙈 jednego dnia tak duza awaria, że zapach roznosił się po całym hotelu i basenie, chyba kanalizacja już jest wysłużona. Ogólnie łazienki fatalne, wyposażenie już mocno wysłużone, zardzewiałe i zapleśniałe. Snack bar porażka tylko w ladzie sklepowej kanapki, pizza i słodkie bułki, których i tak ciągle brakowało. Napoje i drinki podawane w platkikowych i wysłużonych kubkach, które wyglądały nieestetycznie. Nudne wieczorki dla osób 60+. Ogólnie hotel dla starszych osób. Jedzenie podczas kolacji było wydzielane np. 2 kawałki sushi na osobę. Jeśli ktoś był w dobrym hotelu w Turcji to tu bedzue rozczarowany. Przywitanie w hotelu przez Panią w długich ciemnych włosach, która daje kartki do wypełnienia obojętne i aroganckie. Największy plus hotelu to plaża i animacje. Troje animatorów robi największą robotę w tym hotelu. Późne animacje dla dzieci, bo dopiero o 21 dlatego przychodziło mało dzieci, bo już poprostu spały.
Piekna plaża i animatorzy na medal. Bardzo fajni i serdeczni ludzie.
Praktycznie wszystko oprócz plaży i animatorów.
Uważam pobyt za udany. Wszystko było w porządku. Jedzenie świeże, chociaż myślałam że owoców będzie więcej. Drinki dobre,napoje lane z butelek. Dobre wino i kawa. Pokój czysty,codziennie sprzątany. Dla osób bez dzieci polecam !!
Czystość,bliskość plaży,bezproblemowy dostęp do leżaków,bogata oferta napoi I alkoholi.
Brak atrakcji dla dzieci
Byliśmy drugi raz w tym hotelu, skoro tu wróciliśmy to oceniamy go wysoko, jednak tym razem musieliśmy stoczyć walkę o pokój na piętrze bo pierwotnie dostaliśmy śmierdzący w piwnicy, szok, że dysponują takimi pokojami . Poza tym wszystko ok
Blisko plaża, uprzejmy personel, dobre jedzenie
Pokoje w piwnicy
Hotel sam w sobie ładny, czysty, robi dobre pierwsze wrażenie, ma 5* ale pewnie według lokalnych standardów. Pokoje przestronne, wygodne, ale łazienki zdecydowanie wymagają odnowienia. Polaków lokują z marszu na poziomie -2, taka gorsza kategoria, dziwi mnie to, ponieważ to właśnie Polacy są najliczniejszą grupą turystów w tym kraju, płacimy za pobyt tak samo jak inni. Jedzenie dobre ale cała obsługa stołówki to dla mnie dramat, najsłabszy punkt, są bardzo niemili, doświadczyłam osobiście chamskiego zachowania z ich strony, kelnerzy będą pomocni oczywiście za odpowiednią opłatą. Jeśli chodzi o animacje to tu zdecydowanie ich nie ma, w ciągu dnia w sumie tylko aerobik, a wieczorem na zmianę pani, która całkiem ładnie śpiewa oraz pan grający światowe szlagiery i to byłoby na tyle, po kilku dniach czuliśmy się jak w Ciechocinku. Największą zaletą jest czysta, piaszczysta plaża i ciepłe morze oraz całkiem przyjemny basen. Rzeczywiście trochę mało leżaków na plaży, jeśli się nie zajmie wcześnie to później może być problem ze znalezieniem wolnego. Pewnie odwiedzę jeszcze kiedyś ten kraj ale napewo nie zatrzymam się w tym hotelu tylko i wyłącznie ze względu na zachowanie pracowników w restauracji, chamskie i bezczelne i z tego powodu odradzę każdemu.
Piękna plaża, ciepłe czyste morze, przestronne pokoje i całkiem przyzwoite alkohole, mili panowie barmani, czyli da się zachowywać jak należy
Problem tkwi w pracownikach restauracji, czułam się tam jak intruz, któremu rzucą coś na talerz, tragedia, a nie jestem osobą szczególnie wymagającą. Jednak uprzejmość i szacunek do gościa to podstawa, a tu brak i jednego i drugiego. Problemem jest też gorsze traktowanie Polaków szczególnie podczas meldowania w pokojach na poziomie -2
Hotel bardzo ładny z dużym basenem i bogatą infrastrukturą. Ładna prywatna plaża. Bardzo bardzo miła obsługa. Kompetentna ekipa w lobby. Codzienne animacje nad basenem. 10 dinarow za taksówkę do centrum Mahdii. Blisko dworca kolejowego i sklepików fixed price.
Animacje nad basenem Plaża Położenie Wygląda jak pałac Jak na Tunezję bardzo czysty Duże pokoje z balonem Brodzik dla dzieci z małą zjeżdżalnia
Zimna woda w basenie Powtarzalne jedzenie Monotonne animacje wieczorem
Hotel zasługuje na 5 gwiazdek pod każdym względem. Jedzenie,plaża,basen, obsługa hotelowa - wszystko na 5 gwiazdek. Byłam na Zanzibarze i w Kenii oraz na Goa ale woda i plaża w hotelu była najpiękniejsza. Nie brakuje też leżaków ani na plaży ani przy basenie. Polecam ten hotel. Myślę jeszcze tam wrócę
Hotel robi wrażenie
Hotel bardzo ładny. Piękny hol, duże czyste pokoje. Bardzo ładny ogród i basen.
Hol, schody w holu są przepiękne. Bardzo miła, pomocna i uśmiechnięta obsługa.
Może troszkę niewydolna jadalnia przy pełnym obłożeniu gości.
Bardzo dobry hotel, świetnie położony, ciepłe morze, ładna, choć nieco wąska plaża. Bardzo ładny ogród, fajny basen, przestronne i czyste pokoje. Dobre jedzenie, lody, ciasta, owoce, dużo miejsca na jadalni. Jeden z lepszych, w jakich spędzałem wakacje.
Sprawna obsługa na recepcji, w restauracji, dużo sklepów po drugiej stronie ulicy. Zaangażowany personel, ani raz nikt nie nagabywał o napiwek. Kilka razy wywalono facetów w podkuszulkach na ramiączkach. To bardzo dobrze!
Tylko jeden bar z bezpłatnymi napojami na plażę i basen to mało jak na 300 pokoi. Czasem kolejka na pół h. W zasadzie nie respektuje się zakazu rezerwowania leżaków, a szkoda.
Hotel wspaniały, baseny duże, plaża duża i czystą, miejsca na animacje wydzielone, każdy znajdzie miejsce dla siebie i przy basenach i na plaży. Bary zaopatrzone, obsługa szybka i miła. Pokoje duże, łazienka oddzielna z toaletą, balkon wygodny
Czystość, sprawność obsługi, ogromny teren
Wad brak
Hotel z potencjałem na obrzeżach Mahdii, sama okolica spokojna, duży basen, czysta plaża. Leżakow wystarczająca ilość, jednak wymagałyby już odświeżenia. Pokoje przestronne, łazienki można by podremontowac. W pokoju pojawiły się nam mrówki przy cukierkach ;) Skorzystaliśmy z 1 wycieczki fakultatywnej tunezyjskie 3w1. Program interesujący i trafiliśmy na świetnego przewodnika (rainbow). Animacje w hotelu w ciągu dnia ok. Animatorzy zachęcają do udziału ale nie są nachalni - co uważam za duży +. Wieczorami już nieco nudniej -brak urozmaicenia wokalistka, saksofonista i tak na zmianę co wieczór... Jedzenie: niby duży wybór ale nieco monotonne i jak to określiły nasze dzieci wszystko smażone i sosach z oliwy. To była nasze drugie wakacje w Tunezji , poprzednio w port el Kantui - też hotel 5*, ale tamten był jakby o *wyżej.
Spokojna okolica, duży basen, ładna plaża.
Jak na hotel tunezyjskie 5* rozumiem, że napoje przy basenie podawane w plastiku, ale w lobby wypadałoby by były podawane we szkle, bez dodatkowego bakszyszu.
Świetny hotel, wspaniała obsługa, czystość na wysokim poziomie
Czystość, obsługa
Brak typowego snack baru przy basenie a na plaży całkowity brak
Szału nie ma. Hotel przestarzały. Wyposażenie pokoi podstawowe: łóżka, szafa, szafka ze starą lodówką, 3 krzesła. Pokoje odmalowane, ale stare. W łazience grzybek na fugach. Z plusów osobne wc z bidetem. Dostaliśmy pokój z widokiem i na poziomie basenu, bez możliwości zmiany. Z jednej strony fajnie, bo blisko wszędzie. Z drugiej jednak muza nawala od 10 rano do 23.00, a w sobotę później. Odpoczynek w pokoju niemożliwy w ciągu dnia. Restauracja główna białe obrusy i serwetki do kolacji. Ale notoryczny brak sztućców na stole, a niedostępne przy szwedzkim stole. Łyżeczki do herbaty w ograniczonej ilości, brak widelczykow do ciasta, więc albo jesz paluchami, albo dużym widelcem po objedzie, jeśli kelner nie zabierze. Jedzenie niedobre, taka garkuchnia. Kawa i herbata tylko do śniadania. Wody stołowej miałam już dość. Cola, mirinda i takie tam kelnerzy nalewają do butelek i udają, że butelkowane. Byliśmy na tunezyjskiej kolacji a la carte. Nie wiem czy to kwestia kucharza czy kuchnia lokalna tak smakuje, ale wszyscy obecni Polacy oddawali prawie pelne talerze. W zasadzie fostalismy to samo co na stołówce, tylko ładniej podane. Snack bar to porażka. W ciągu dnia jakieś skromne kanapki, kawałeczki tłustej pizzy i z dwa rodzaje ciasta, które znikało natychmiast. Tu dostępna kawa i herbata. Z plusów. Piękna plaża i ciepła, czysta woda w morzu. Sporo płatnych atrakcji: skutery wodne, quady, paralotnie i dmuchance za łódka. Wypadu na delfiny nie polecam. Zaganiają łódkami, żeby wyskakiwały i tyle. Wylot o 6.50 masakra. Zbiórka o 3.30. Wieczorem poprosiłam kelnera o spakowanie 3 małych kanapek, żeby mieć na śniadanie. Powiedział, że trzeba zapłacić. Nie pytałam ile, bo to było żenujące. Bułka z masłem i serem. Po krótkiej dyskusji, manager powiedział, że będzie o 3 rano w restauracji i będziemy mogli zjeść. Faktyczne przyszedł włączył ekspres z kawą. Były stare bułki, masło i dżem. I tyle. Herbaty brak. Podsumowując, najsłabszy all na jakim byłam. Jedzeniaw restauracji dużo, ale niesmaczne. Pomidory i ogorki fatalne, z owocow: arbuzy, melony, sliwki , brzoskwinie i winogrono. Figi ktore uwielbiam kupilam w sklepie w Mahdii. Do Mahdii można pojechać taxi za 10 dinarów, ale pamiątki, jeśli ktoś nie lubi lub nie potrafi się targować, kupić na przeciwko hotelu. Jest wszystko oprócz alkoholu. Jednym słowem nie wrócę do tego hotelu, do Tubezji może...
Plaża.
Slabe all inclusive. Jeśli nie pijesz alkoholu, to strata pieniędzy, lepiej wziąć HB i dopłacić za napoje, albo kupić w sklepie. Jedzenie
Hotel spełnia warunki hotelu 5-gwiazdkowego, ale raczej wg standardów miejscowych. Drobne braki powodują, że nie można go jednak za takowy uznać. Tym niemniej, spędziliśmy tam całkiem udane wakacje.
Ładna architektura, sprawna klimatyzacja, bliskość morza.
Kapryśnie działający internet, tylko w bliskości recepcji, niebyt uprzejma obsługa kelnerska (ewidentnie oczekująca napiwków, choć nie wiadomo za co), monotonna kuchnia, mimo pozornej obfitości .
To mój drugi raz w Tunezji, rozumiem że standardy europejskie odbiegają od tych w Tunezji ogólnie bieda a turystyka to jedyny zarobek dla kraju więc ja oceniam pod swoim kątem pobyt hotel. W hotelu byliśmy na początku sierpnia 2024 roku dojazd z lotniska Enfidha zajmuje ok 2 godzin autokar klimatyzowany więc czas w miarę szybko upłyną na wejściu okazały budynek hotelu ze spa rok budowy około 1995 przynajmniej taką data widnieje na budynku hol ogromny klimatyzowany jeden sklepik bez cen na -1 piętrze, pokój gier dla dzieci samochody motocykle z okresu 20 lat wstecz, stołówka i bary płatne na -2. Jeden bar również na piętrze 0 wraz z recepcja miłe zaskoczenie drink owocowy na powitanie. Wypełniamy kartę meldunkowa i dajemy paszporty. Zostaje przydzielony pokój a walizki zabrane przez obsługę do pokoju. 2 windy po obu stronach budynku. Po wejściu do pokoju szok widok z okna a dwie ściany od korytarza i widok na ścianę ( ja miałem chociaż balkon ale rodzina obok już tylko ścian i bez balkonu) pokój duży dwa łóżka łączone w jedno telewizor z jednym polskim programem. Klima centralna z własnym sterowaniem dość głośna i chyba jakiś czas nie odgrzybiana, działała słabo. Meble stare zużyte lodówka mała, śmierdząca. Powitalna woda za darmo. Łazienka dość duża ale również lata świetności ma już za sobą. Rdza w wannie niedoróbki woda z prysznica ledwo leci. W całym pokoju wykładzina mocno już zużyta. Zastanawiające drzwi wewnątrz pokoju co się okazuje to połączenie dwóch pokoi po otwarciu drzwi od środka brak klamki zapukane drzwi otwiera rodzina z innego pokoju szok i niedowierzanie. Potem się okazuje że jak w paszporcie znajdzie się odpowiedni motywator to i pokój będzie lepszy. Stołówka duża stoliki podzielone na sektory obsługiwane przez kelnerów, jedzenie dobre powtarzalne ale w sumie każdy coś znajdzie dla siebie. Do obiadu i kolacji wino czerwone białe lub różowe coca cola rozlewana do oryginalnych butelek z nalewała. Duży błąd że nie ma opasek All inclusive więc ewentualna weryfikacja na zasadzie pokazania karty do pokoju. Najlepiej wybrać sobie sektor zerknąć kto go obsługuje i co jakiś czas dać parę dinarów lub euro obsługa o niebo lepsza. Basen duży sporo leżaków ale z rana już zajęte szczególnie te z parasolami. Za ręcznik trzeba zapłacić depozyt 30 dinarów zwracane na koniec pobytu po oddaniu. Plaża bardzo blisko parasole słomiane. Morze ciepłe przyjemna bryza nie odczuwa się tak gorąca trzeba uważać na meduzy jest ich sporo parzą. Przy wyborze wycieczek fakultatywnych i rannego wyjazdu bardzo ale to bardzo okrojone śniadanie praktycznie bułka masło i dżem. Nie wiem czy za każdym razem obiad przy całodziennej wycieczce jest podobny u nas była słabo usmażoną ryba w całości pół ziemniaka surówka trochę zupy krem. Dużo osób w tym dzieci nie tknęło ryby.
Plaża, morze w miarę dobre jedzenie.
Stare pokoje.
Hotel bardzo ładny. Pokój przestronny. Niestety tylko reczniki wymieniane codziennie, o sprzataniu mozna pomarzyć…
Bliskosc plazy, mila obsluga.
Brak sprzatania pokoii i monotonia jedzenia.