Złociste plaże otoczone palmami i błękitnym morzem
Malownicze miasteczka jak Alicante i Benidorm z licznymi atrakcjami
Doskonałe warunki do uprawiania sportów wodnych, w tym windsurfingu
Dużo osób pisze o tym,że hotel lata świetności ma już za sobą i jest to prawda. Przydałby się remont. Osoby pracujące bardzo pomocne z uśmiechem na twarzy.
Przede wszystkim ogromna zaleta to umiejscowienie. Samo centrum wszędzie blisko. Ręczniki codziennie wymieniane,ludzie z personelu bardzo życzliwi. Codziennie o 22 możliwość posłuchania muzyki na żywo. W dzień organizowane atrakcje np. gra w bingo,nauka tańca,pokazy papug.
Jakość oraz monotonnia w posiłkach. Ogólny stan techniczny hotelu średni.
Hotel jest bardzo dobry dla osób które nie mają wysokich oczekiwań do stanu budynku. Jeżeli chodzi o jedzenie to każdy coś dla siebie znajdzie. Położony jest w miejscu gdzie wszędzie blisko,do centrum, do transportu publicznego...trafiliśmy kiedy było dużo starszych ludzi co mi pasowało bo było cicho chociaz bawili się na parkiecie. Obsługa spełniła wszystko co powinna ,czysto,miło...Polecam
Położenie blisko centrum i komunikacji.
Wymaga remontu.
Pobyt super w pokojach czysto jedzenie ok super baza wypadowa do alicante i calpe.jedynacuwaga ze w tym terminie było 3/4 starszych osób ale nam to nie przeszkadzało.
Polozenie
Hotel ja na 3* bardzo dobry. Trafiliśmy akurat na zjazd emerytów ale przynajmniej basen był pusty 😁 Widoki z dachu cudowne. Jedzenie smaczne, automat do robienia lodów dla dzieci idealny. My polecamy🙂
Widoki Jedzenie Ogromne łóżka
Animacje nastawione na emerytów 🙂
Pobyt w hotelu uważam za udany, choć było parę rzeczy obok których nie można przejść obojętnie. Hotel w dobrej lokalizacji.
Dobra lokalizacja, zawsze coś do jedzenia można wybrać, pokoje codziennie sprzątane, miła obsługa hotelowa.
Mało osłonięty basen (choć woda podgrzewana- miała ok 24 stopnie), hotel dni swojej świetności ma już za sobą nadaje się do remontu.
Pobyt w hotelu Magic Crital oceniam bardzo pozytywnie, hotelu czysty, pokoj czysty i przyjemny, jedzenie pyszne, z hotelu wszystkie drogi prowadza nad morze i do centrum gdzie tętni życiem. Hotel przystosowany dla dzieci, basen na 7 piętrze robi wrażenie
Hotel przystosowany dla dzieci basen, klubik, salon gier. Basen podgrzewany z wielkim tarasem na dachu i leżakami, przepyszne jedzenie, drinki w szkle, wieczorami można uczestniczyć w imprezach hiszpańskich i europejskich. Duża zaletą jest położenie hotelu wszędzie blisko plaża na wyciągnięcie ręki i sklepiki.
Hotel położony w doskonałej lokalizacji do codziennych wędrówek. Budynek dość stary ale utrzymany w dobrej czystości. Dużo dość dobrego jedzenia. Windy są w budynku ale bardzo długo trzeba czekać. Obsługa słabo znająca j. angielski. W lutym to raczej przypominało "klub seniora"
Brudne naczynia (już nie chodzi tylko o podrapane) i sztućce, wyszczerbione szklanki do napojów. Bardzo długie oczekiwania na windę.
Oceniam pobyt w hotelu na 2 gwiazdki + Więc to jest hotel dla seniorów . Łazienka obrzydliwa , i zapach ((( Zimny basen ( Jedzenie dla osób nie wahających
Lokalizacja jest ok .
Stary hotel , jedzenie nie bardzo nam smakowało, nie polecam
Zaskoczony pozytywnie jak na hotel 3 *, w tym okresie dużo emerytów przez co windy oblegane, ale za to basen pusty :)
Pub na dole (bez porównania z hotelowymi barami), jedzenie na plus, czystość, pokoje ok
Brak miejsc do zaparkowania wynajętego auta, blisko hotelu bardzo mało miejsc nawet płatnych, które dodatkowo ograniczone są do 2 godz.
Typowy miejski hotel, wyzywienie dobre ale bez fajeewrkow basen na górze dość ciepły jak na te porę roku,piwo i drinki na dobrym poziomie
dobre położenie
windy
Pokój przestronny, łazienka również, lodówka i klimatyzacja na wyposażeniu, duże i wygodne łóżka. Świetny taras z leżakami, basenem z podgrzewaną wodą i barem na dachu! Minusem były posiłki. Gorszych śniadań nie jadłam w żadnym hotelu. Kolacje były odrobinę lepsze. Lokalizacja OK.
Taras i basen z podgrzewaną wodą na dachu hotelu.
Posiłki 🙈!
Pobyt w hotelu oceniam dobrze. Duże pokoje z ciekawą tapetą, czysto, miło. Dużo jedzenia chociaż mogłobyć więcej warzyw na śniadanie. Jedzenie pyszne, wszechstronne. Basen czysty z niepodgrzewaną wodą. Jedzenia dużo bardzo dobre propozycje od kucharzy.
Blisko plaży i komunikacji miejskiej.Fajna baza do zobaczenia rożnych atrakcji. Przyjemne miejsce na codzienne spacery i biegi. Hotel to fajna obcia dla rodzin z dziećmi.
Hotel jest starszy.Nie jest to miejsce dla celebrytow.
Hotel dość stary. Goście w okresie zimowym to głównie 70+, windy ciągle zajęte. Z jedzenia nie byliśmy zadowoleni. Przyznaję , że szału nie było. Jednak żeby przetrwać tydzień to zawsze coś się znalazło. Basen nie był podgrzewany jednak znajdował się na dachu i był ogrzewany przez słońce więc głównie miał temperaturę około 22 stopni. Pokoje czyste, codziennie sprzątane i tu nie mam żadnych zastrzeżeń. Hotel też czysty. Kiedy potrzebowaliśmy pizzy czy chleba bezglutenowego to był on dla nas przygotowywany.
Czysto, basen oraz fajny taras na dachu gdzie można było zaczerpnąć trochę słońca nawet w styczniu z drinkiem czy kawą. Przygotowywali bezglutenowe posiłki. Chipsy, orzeszki i oliwki i dobre drinki w barze :) Bardzo pomocna obsługa.
Stary hotel, w niektórych pokojach było czuć kanalizację. Windy ciągle zajęte.
Sensowny hotel, w samym centrum, w atrakcyjnej cenie.
Wszędzie blisko, miła i pomocna obsługa
Lata świetności ma już za sobą...
Co do hotelu, wczesne lata 90 i też tak wysłużony, pokoje sprzątane każdego dnia. Jeżeli nie oczekujecie luksusu to polecam. Jedzenie ok, basen na dachu jak na styczeń temperatura wody 26 stopni. jak na ekonomiczny wyjazd z rodziną mogę polecić.
Blisko plaża, basen na dachu, jedzenie ok
Wczesne lata 90 te
Hotel może nienajnowszy ale czysty .Pokoje sprzątane codziennie.Jedzenie urozmaicone , każdy znajdzie coś dla siebie . Okolica piękna, jest gdzie spacerować i zwiedzać. Blisko stacji świetne połączenie z Alicante
Przestronne, czyste pokoje sprzątane codziennie, urozmaicone jedzenie , doskonała lokalizacja .
Zbyt długo oczekuje się na przyjazd windy.
Hotel w świetnej lokalizacji, blisko pięknej plaży. W hotelu super taras widokowy. Pokoje przestronne, sprzątane codziennie, jednak dość "zużyte", meble zniszczone, łazienka kwalifikuje się do remontu, popękane płytki, wanna pożółkła, fugi wypełnione innym kolorem - jakby ktoś na szybko chciał "zasmarkać" biedę. Jedzenie dobre, dużo, choć śniadania codziennie te same, z ciepłych potraw jedynie jajko gotowane było zjadliwe. Natomiast wędliny nic z lekkich chudych, samo salami, mielonki itp. Na plus duży wybór owoców, słodyczy, dobra kawa, dystrybutory z napojami gazowanymi i sokami, piwem i winem, dostępne przy każdym posiłku. Dodatkowo na plus lody w zamrażarce i w do samodzielnego zrobienia z automatu. Salon gier, ogródek piwny przy ulicy, w pobliżu szkoła, dużo sklepów, budynek otoczony z jednej strony parkiem, z drugiej betonowe blokowisko. Byliśmy w składzie dwie osoby dorosłe o nastolatka, pierwszy dzień ręczniki były jakby tylko dla 2 osób, były dwa łóżka w pokoju i sofa, tyle że do sofy była sama kołdra bez obleczenia, na szczęście szerokość łóżek była duża, więc sofy nie używaliśmy. Wifi słabo działało w pokoju.
Dużo i dobre jedzenie na kolację i obiad, sprzątanie codziennie, z wymianą ręczników, piękny widok z tarasu, basen na dachu, blisko piękne plaże, sklepy. Obsługa restauracji bardzo miła, przechowywania bagażu, przestronny pokoj.
Zużyte meble, słaba łazienka, wanna trochę kiepskie rozwiązanie i to jeszcze z zasłonką, z której wszystko leciało na podłogę. Słabe śniadania, nadrabiamy jedynie owocami i słodyczami. W pokojach brak wody, depozyt na kubeczków z których chciało się skorzystać na basenie czy tarasie. Winda działa jak chce, wybieraliśmy schody bo inaczej cierpliwości dużo trzeba. Dużo seniorów.
Bardzo dobry hotel, czysty, sprzątany codziennie, bardzo dobre wyżywienie, dobra obsługa
wyżywienie, lokalizacja, ogrzewany basen na dachu,
Hotel bardzo, bardzo, bardzo stary. Śmierdzi kanalizacją, w ścianach pękają rury, smród ze stołówki. Tłumy ludzi, w większości w bardzo poczciwym wieku. Tłum w recepcji przez cały dzień. Tłum w stołówce. Nie polecam tego hotelu!
Personal jest życzliwy. Jeśli ktoś tam pojedzie i będzie potrzebował pomocy, szukajcie panią Kasię ( Katya), to polka, która pracuję w tym hotelu już 20 lat. Nam bardzo pomogła, ze zmianą pokoju. Hotel znajduje się w centrum miasta. Jedzenie nie najgorsze. w opcji all inclusive do picia są soki, pepsi, piwo, wino
Wad jest mnóstwo. Do morza jest daleko. W niektórych pokojach nie ma suszarki dla włosów. Okna niektórych pokoi wychodzą na podwórko, widok okropny, na inne okna.
Pobyt w hotelu magic cristal minął nam bardzo dobrze. Obsługa bardzo miła, mówiąca po angielsku. Pokoje ładne, codzienny serwis sprzątający, bardzo wygodne materace oraz poduszki. Jedzenie urozmaicone i smaczne. W hotelu znajdują się 3 bary, gdzie jeden z nich jest trochę ukryty dzięki czemu znajduje się tam mniej ludzi. Są tam również codziennie występy na żywo lokalnych artystów. Polecam wybór tego hotelu również w okresach zimowych, można tutaj bardzo dobrze spędzić czas
Ładny widok na park w pokojach z opcją widoku. Duża jadalnia, mimo dużego obłożenia hotelu zawsze był wolny stolik i świeże jedzenie. Wielkim plusem hotelu jest również jego położenie - 5min od morza.
Brak suszarek w pokojach. Ciężko było o windę, która jeździła w różnych sobie znanych kierunkach, ale przy mniejszym obłożeniu hotelu nie powinno być z tym problemu.