Madeira Regency Palace

Hotel i obsługę oceniam bardzo wysoko. Minusem jest brak animacji. Wieczorami tak naprawdę nie był gdzie napić się drinka(mam na myśli hotel) poza hotelem owszem. Bardzo mała restauracja codziennie musieliśmy czekać na stolik raz nawet 15 minut:-(

ładnie położony, przyjaznydla turystów,winda na plażę,restauracja z klasą

Hotel nie zasługuje na5*,pokoje duże, ale nie wszystkie położone korzystnie, niektóre z widokiem na parking, co może nie jest problemem, ale głosne ze względu na klimatyzatory działające 24h, w niektorych pokojach nawiew, a nie klimatyzacja.Ręczniki wymieniane codziennie ,ale sprane do granic możliwości.Prysznic w wannie za zasłonką, która paskudnie przykleja się do ciała.Bezpłatny bus do Funchial obsługujący hotele 5*,bez klimatyzacji , co w sierpniu było dosyć uciążliwe.Zwracam uwagę na 75euro pobierane tytułem kaucji na poczet przyszłych wydatków w hotelu.Ubiór wymagany do kolacji przestrzegany tylko podczas kolacji,w czasie śniadań dowolność.Panowie w klapkach i podkoszulkach nie wpuszczani na kolacje do restauracji.W soboty i niedziele brakowało łóżek i parasoli przy basenie.Personel pomocny, ale wymagana chociaż podstawowa znajomość angielskiego lub niemieckiego.

Hotel położony na uboczu Funchal, ale komunikacja hotelowa i miejska bez zarzutu. Hotel ładny i stylowy, ale widać, ze wymaga odświeżenia (zwłaszcza ręczniki, obrusy i serwety w restauracji). Pokoje duże i wygodne, czyste, łazienka również, ale raz zastaliśmy nieproszonego gościa w wannie - karalucha, a to oznacza, że dzieje się coś niedobrego z higieną. Obsługa miła i uczynna.Generalnie nie polecam wyjazdu w marcu, bardzo wieje i jest uczucie chłodu, pomimo że słońce potrafi poparzyć, bo temp. wynosi 18-20C, a. Ponieważ drzwi w pokojach są zasuwane, a w nocy wiał silny wiatr, gwizd, a właściwie przeciągłe wycie budziło nas kilkakrotnie (zabrać korki do uszu!). Jedzenie w skali od 1 do 10 oceniam na 8, niewyszukane ale smaczne, zwłaszcza przystawki, zupa zawsze jedna, drugich dań kilka do wyboru. Przepyszne owoce ! te polecam gorąco. W hotelu kryty basen. Basen ładny, ale jaccuzi i sauny marne (o dziwo było tak chłodno że ten kryty basen i sauny jak najbardziej przydatne). Z masaży nie korzystaliśmy, ponieważ nie zachęcał nas widok pomieszczeń SPA. Zewnętrzne baseny ok, ale woda w każdym chłodna, pomimo tego że miała być w jednym podgrzewana, nikt się nie kąpał. Za to widok z tarasów przy basenach piękny. Poza tym z hotelu wszczęcie blisko, gdyby ktoś chciał jechac taxi do centrum Funchal, to ta kosztuje niecałe 7 euro. Wyspa mała, a samochód wypożyczyć można już za 23 euro (bez ubezp.). Przez trzy dni jeżdżenia po wyspie wypaliliśmy paliwo za ok. 60 euro , a warto ją zwiedzić ze względu na wspaniałe widoki i przyrodę. Wracając do samego hotelu, porównując z innymi 5*, ten hotel moim zdaniem obecnie zasługuje na 4.

Byłam z rodziną w tym hotelu i jestem bardzo zadowolona z pobytu. Hotel i pokoje bardzo ładne i duże. Baseny też dość duże z parasolami i leżakami. Plaża kamienista, więc jeśli ktoś chce mieć piasek to tutaj go nie ma. Na pochwałę zasługują rezydenci z biura Itaka, życzliwi, kompetentni i z dużą wiedzą o Maderze. Wycieczki ciekawe i bardzo dobrze zorganizowane, polecam. Uwaga dla panów - na kolację trzeba mieć długie spodnie i pełne buty. Panie z restauracji pilnują i niestety trzeba zawrócić i się przebrać. Madera jest piękna - warto tam jechać. Betty

Nazwa  Madeira Regency Palace
Miejsce  Portugalia / Madera / Funchal
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA

Plaża publiczna ok. 300 m od hotelu, kamienista, wyróżniona Błękitną Flagą; z hotelu winda do plaży

Kryty basen z podgrzewaną wodą

Dobre możliwości komunikacyjne, blisko centrum

2 duże baseny ze słodką wodą, położone na różnych poziomach i połączone kaskadą

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

jerzy

Betty

Pobyt - Lipiec 2012

Elżbieta

Pobyt - Lipiec 2012

Byłam z rodziną w tym hotelu na przełomie czerwca i lipca 2012 i jestem bardzo zadowolona z pobytu. Hotel i pokoje bardzo ładne i duże. Baseny też dość duże z parasolami i leżakami. Plaża kamienista, więc jeśli ktoś chce mieć piasek to tutaj go nie ma. Na pochwałę zasługują rezydenci z biura Itaka, życzliwi, kompetentni i z dużą wiedzą o Maderze. Wycieczki ciekawe i bardzo dobrze zorganizowane, polecam. Uwaga dla panów - na kolację trzeba mieć długie spodnie i pełne buty. Panie z restauracji pilnują i niestety trzeba zawrócić i się przebrać. Madera jest piękna - warto tam jechać. Elżbieta

beata

Pobyt - Marzec 2012

super

Marek

Pobyt - Listopad 2011

Plusy - ladnnie zaprojektowany hotel - dosc duze pokoje - na przedmiesciach Funchal (jest to jednak miasto a nie zaciszna glusza) - w samym hotelu cicho a jednoczesnie dobry dojazd do centrum - autobusami, busikiem hotelowym i taksowkami - kilka fajnych knajpek w najblizszej okolicy - bardzo ladne miasto - piekny widok z hotelu, z holu i cżesci basenowej, nawet pokoje bez widoku na moze daja mozliwosc patrżenia na ocean z balkonu Minusy - dosc slaby poziom sprzatania - nie jest brudno ale nie jest to taki wysoki polysk jakiego spodziewasz sie pk 5 gwiazkach - jedzenie jest bardzo urozmaicone ale jego smak je przecietny - za malo zieleni w cżesci basenowej (choc same baseny ladne) - slaba plaza - to wlasciwie jest kamienisko ;)

madziok

Pobyt - Luty 2010

Hotel bardzo ładny i godny polecenia.Dobre połozenie,w okolicy sklepy i centrum handlowe.Busik hotelowy w ciągu 15 min dowozi do centrum Funchal.Pokoje b.duże ,ładne,czyste,sprzatane codziennie.Nie widziałam w hotelu ani jednego robaka!!!Baseny bardzo ładnie połozone z panoramą na klif.Mało atrakcji dla dzieci.Gorąco polecam.

Majki

Pobyt - Luty 2010

Hotel ładnie położony. Ale dostaliśmy bardzo słaby pokój jeśli chodzi o światło dzienne - I piętro, tuż przed skarpą, z jednej strony kolejny budynek, z drugiej wystający balkon. Generalnie ciemna studnia. Początkowo nie miało to znaczenia, bo zamierzaliśmy w nim rzadko przebywać, ale ponieważ pogoda była kiepska (naście stopni i pochmurno) więc byliśmy w nim dłużej niż początkowo planowaliśmy. A brak naturalnego światła w pokoju pogłebiał depresję. Biorąc pod uwagę, że hotel był prawie pusty ITAKA mogła się postarać o lepsze pokoje dla swoich gości. Wyżywienie oceniam jako przeciętne. Nie trujące, ale bez polotu, mało zróżnicowane, mierny wybór. W 4* bywało lepsze. Miłą rzeczą jest muzyka live "do kotleta" (choć kotletów akurat nie było). Obsługa hotelowa miła i uczynna, ale złapałem ich na słabej orientacji w najbliższej okolicy. Z animacji nie korzystaliśmy. Położenie za centrum ma swoje zalety, a darmowy hotelowy busik do centrum często jeździł i bardzo punktualnie. Plaża kamienista, trochę brudna. W hotelu 2 baseny odkryte i jeden kryty niby podgrzewany, ale tylko niby. 200 m od hotelu duże centrum handlowe, nawet lepsze niż w mieście, otwarte do 23 codziennie. Promenenada co city nad brzegiem morza. Wizualnie niedaleko najwyższy klif europy, ale dojazd zajmuje godzinę - polecam bo to robi wrażenie - i klif i dojazd, podobnie wjazd gondolą na Monte z Funchal i zjazd saneczkami. Ostatni tydzień karnawału to liczne zabawy z paradą a`la Rio (w odpowiedniej skali). Warto też to zobaczyć.

Justy

Pobyt - Styczeń 2010

Hotel godny polecenia. Doskonała obsługa i standard tego miejsca.

4.8
comiza

Pobyt - Wrzesień 2009

Piec gwiazdek a wszędzie pe3łno robactwa.Polak nieznający angielskiego,traktowany jest jak intrus

Magdalena

Pobyt - Czerwiec 2009

Spokojny hotel z pięknym widokiem. Okolica mocno rozbudowywana hotelami i blokami mieszkalnymi to na minus.Bardzo szkoda, że nowe budownictwo przesłania przepiękne krajobrazy, ale za to promenada z drugiej strony hotelu daje masę satysfakcji i polecam wędrówkę do centrum tym szlakiem. Warto wybrać się na wyspę Porto Santo, pomimo tego że wyspa przepiękna plaża zachwycająca to rejs statkiem to bardzo dobry pomysł na spędzenie dnia. Ja zakupiłam bilety na rejs pierwszą klasą ze śniadaniem i podwieczorkiem w punkcie informacyjnym w centrum i całość kosztowała plus minus 70 euro.Polecam zwiedzenie Madery,a pobyt wypoczynkowy na Porto Santo.Lot na wyspę małym samolotem trwa ok. 15 min i jest w tej samej cenie.

raf

Pobyt - Maj 2009

Co prawda nie wiem, czym zasłużył sobiie ten hotel na 5* ale obiektywnie trzeba stwierdzić, że cena jest adekwatna do oferty. Oczywiście, od razu po przyjeździe dostaliśmy co prawda super duży pokój (dwa pomieszczenia) dla 2-ch osób ale z widokiem na śmietnik i strasznie głośną machinerią pod balkonem. Czasami zastanawioam się, dlaczego w ogóle hotele szczyczące się pięcioma gwiazdkami mają takie pokoje nie mówiąc już o tym, że na początku próbuja je wcisnąć gościom - pytanie czy z poza polski również? Niemniej jednak po stanowczej rezygnacji z otrzymanego pokoju dostaliśmmy mniejszy ale bardzo ładny, czyst i przytulny a w dodatku z widokiem na ocean. Cieszę się że wykupiliśmy opcję BB bo śniadania co prawda dobre ale dodziennie identyczne więc jeżeli tak samo jest z obiadami i kolacjami to nic ciekawego. Zwłaszcza, że są bardzo fajne miejsca ze świetną kuchnią całkiem niedaleko od hotelu (20 min. spacerem) albo w Funchal gdzie dowoził nas hotelowy autobus. Polecam zwiedzanie wyspy wynajętym samochodem. Nie spotkałem się niegdzie z tak niską ceną - za trzy dni mieliśmy Hyundaya Atosa w cenie 60 EUR. Cały urok Madery można dostrzec dopiero objeżdżając ją spokojnie i dokładnie. Zróżnicowanie terenu i przyrody na prawdę imponujące i na skalę światową. Z pewnością jedna z najpiękniejszych wysp "eurpoejskich". Warta aby tam wracać!

Zbyszek

Pobyt - Marzec 2009

Nie zgadzam sie z opiniami ktore tu zastalem. Hotel bardzo nam sie spodobal choc ma swoje plusy i minusy. Hotel ma zasluzony standard 5 gwiazdek choc widac juz w niektorych miejscach ze ma 10 lat. Wystroj pokoi, restauracji bardzo nam sie podobal. Ogromnym atutem jest piekny ogrod i polozenie na klifie z widokiem na najwyzszy klif Madery. Z oferty Itaki hotel najblizej polozony centrum Funchal - mozna tam dojechac darmowym busem hotelowym lub nawet po imprezie przejsc sie nadmorska trasa ok 50minut. W hotelu duzo bogatych emerytow i raczej nie jest nastawiony na imprezowa klientele. Sniadania bardzo smaczne choc dosc jednorodne. Obsluga bardzo mila i pomocna. Jedyne co mi sie nie podobalo to stosunkowo kiepski standard czesci SPA - wewnetrzny basen z chlorowana woda, sauny moglyby byc przyjemniejsze a silownia slabo wyposazona. Polecam dla tych ktorzy szukaja ladnego, spokojnego hotelu z dobrym dojazdem do Funchal i ktorzy cenia ladne, przestronne, eleganckie pokoje. My jezdzilismy po wyspie i hotel zapewnial nam mily standard po ciezkim dniu zwiedzania. Zdecydowanie hotel nie dla singli czy dla ludzi chcacych imprezowac w hotelu. Bardziej szukajacych spokoju, ewentualnie dla rodzin z dziecmi (choc brak animacji)

raf

Pobyt - Styczeń 2008

Polecam ten hotel szczególnie parom i osobom chcącym zwiedzić Maderę. Jest on usytuowany w bardzo dobrym miejscu pod względem ciszy, spokoju i widoków. Do najbliższych restauracji i knajpek jset ok 15-20 min. piechotą a do centrum Funchal ok. 45 min. Gości hotelowych dowozi tam bezpłatny autobus hotelowy co godzinę. Pokoje przestronni i czyste. Oczywiście najpierw dostaliśmy ładny pokój ale z widokiem na śmietnik i z głośnym agregatorem pod balkonem (nie wiem dlaczego w ogóel 5* hotel próbuje oferowac takie pokoje) ale po reklamacji pokój został zmieniony na cichy i z widokiem na ocean. Polecam serdecznie Maderę jako miejce przepiękne, urokliwe i zróżnicowane.

Madeira Regency Palace