Sentido Lycus Beach (ex. Lti)

Jeden z lepszych hoteli w jakim bylismy. Mila obsluga, super jedzenie. Bardzo roznorodne. Hotel nie byl przepelniony ale w pazdzierniku to chyba norma. Przez wiele lat hotel wspolpracowal z biurami niemieckimi, wiec wszyscy w hotelu mowia po niemiecku ale tez angielsku. Od kilku lat sa goscie z Polski, Rosji, Czech i Anglii.

Hotel położony w pięknej okolicy wśród zieleni blisko plaży. Spokojne i fajne miejsce na spędzenie rodzinnych wakacji

Opis będzie troszkę dłuższy. Wybraliśmy się z żoną na naszą podróż poślubną do hotelu Lycus. Chciałem, żeby ten wyjazd był jedyny w swoim rodzaju, wyjątkowy i niezapomniany. Bardzo ale to bardzo zależało nam nad widokiem na morze. Niewiele hoteli w tym terminie, w tym regionie i w tej cenie miało taką opcję więc po sprawdzeniu opinii, przejrzeniu oferty wybraliśmy właśnie ten hotel. Dopłata za widok na morze wynosiła około 300zł. Niestety, po przyjeździe do hotelu obsługa hotelowa zaprowadziła nas do pokoju. Wchodzimy na balkon a tam typowy, klasyczny BOCZNY WIDOK NA MORZE. Mówię, do Pana z recepcji, że to nie jest ten widok na morze, który chciałem. Gdybym chciał widok boczny to bym zapłacił 100zł a nie 300zł z frontowym. Pan wszedł na balkon po czym rzucił tekstem: "See you sea? See you sea" i wyszedł :) Na spotkaniu, w tym samym dniu z naszą rezydentką powiedziałem jaka jest sytuacja. Że oferta jest niezgodna z opisem. Pani westchnęła, że nic nie może na to poradzić bo hotel jak ma widok na morze to nie ma rozgraniczenia czy frontowy czy boczny mimo, że w ofercie można wybrać ten lub ten. Może ktoś powie "Czepia się niepotrzebnie burak jeden" ale podróż poślubną ma się raz w życiu, chciałem mieć dopięte wszystko na ostatni guzik a widok frontowy na morze to było moje marzenie ponieważ jestem dopiero drugi raz na wakacjach za granicą, pierwszy był X lat temu z rodzicami i po opowieściach ludzi, jaki to nie jest cudownie jak ma się pełny widok na morze stwierdziłem, że skoro ma to być nasza TOP podróż to taki widok chce mieć. Może bym tego tak nie opisał gdyby nie bezczelność Pana z recepcji, pozwolenie na wystawienie niezgodnych ofert przez Panią rezydentkę oraz ogólnie wprowadzenie ludzi w błąd. 300zł na ziemi nie leży, szczególnie gdy ostatnie miesiące bardzo dużo nas kosztowały. Pod tym względem bardzo się zawiodłem na ofercie i podejściem do nas...Na zdjęciu nasz pełny widok na morze za 300zł :)

Hotel, pokoj ,otoczenie ,plaza ,ifrastruktura ,spelnila w pelni moje oczekiwania . POLECAM!

Bardzo mile wspominam pobyt w tym hotelu, bardzo miła obsługa i wygodne pokoje

Nazwa  Sentido Lycus Beach (ex. Lti)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Okurcalar
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, tenis

Wyświetlono 92 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Jo Anna

Zalety

Wygodne bylo oddawanie plazowych recznikow zaraz przy wejsciu z plazy do hotelu. W innych hotelach musielismy chodzic kawalek do SPA zeby oddac, reczniki a jak sie jest z dziecmi to troche jest klopotliwe. Zalet jest kilka. Bardzo duze lobby z sofami gdzie mozna sobie siedziec wieczorkiem przy drinku w dosc duzej odleglosci od *sasiadow" WIFI w pokoju w cenie, sejf tez.

Wady

Nie bylo.

Andrzej

Zalety

Położenie, super jedzenie , własną piękna plaża

Adrian

Zalety

- czysty i schludny - codziennie sprzątane - rewelacyjna obsługa hotelowa (oprócz jednego Pana z recepcji) - czysta zadbana prywatna plaża - super jedzenie

Wady

- totalnie 0 atrakcji dla dorosłych, co wieczór jedne i te same animacje dla dzieci. Głowa parowała słysząc co wieczór to samo na dodatek po niemiecku - hotel totalnie nie dla młodych osób chcących fajnie spędzić wieczory w hotelu (może to przez termin wyjazdu) - po 23 hotel jest totalnie "martwy" - czuliśmy się jak w niemieckim sanatorium (to chyba nie wina hotelu ale wolę napisać jaka jest klientela w tym okresie w tym miejscu) - 10 euro za wstęp do hotelowej dyskoteki - no ludzie :)

jerzy

Zalety

Lokalizacja, czystosc ,jedzenie,dbalosc obslugi o zadowlenie z uslug, brak nachalnosci.

Wady

Brakowalo mi piwa Tuborg , ale Efez jest tez ok!

Alina

Bardzo mile wspominam pobyt w tym hotelu, bardzo miła obsługa i wygodne pokoje

Zalety

blisko morza, dobre jedzenie

Wady

nie mam uwag

Hotel bardzo fajny, piękny ogród, wokół dużo zieleni, ok.100 m morze z piękną plażą. Dostaliśmy pokój dla osób niepełnosprawnych ale mogliśmy go po 2 dniach bez problemu wymienić. Nie zdecydowaliśmy się jednak z uwagi na to że proponowany pokój był owszem z balkonem i większą kabiną prysznicową ale dużo mniejszy. Nie warto moim zdaniem też dopłacać do pokoju z widokiem na morze, ponieważ (przynajmniej nam) pokój służył tylko do spania, przebrania się , umycia. Pokoje codziennie sprzątane, codziennie wymieniane ręczniki i dostawa wody bezpłatnej do pokoju. Nie mieliśmy czasu w nim siedzieć. Bardzo miła obsługa, ale zdecydowanie nastawiona na niemieckich gości. Myślę, że większość hoteli i w każdym zakątku Europy nastawiona jest na Niemców, nie czarujmy się - pozostawiają sporo napiwków. Jedzenie może i monotonne, ale bardzo urozmaicone i smaczne, pyszne mięska, sporo warzyw na ciepło i ogrom na surowo. Ryż, makarony, frytki, ziemniaczki pieczone, dania wegańskie. Dla każdego coś się znajdzie. Przy hotelu plaża piaszczysto żwirkowa, nie wymaga obuwia do wody. Na plaży punkt z wykupem atrakcji wodnych, banan, sofa, i inne za dodatkową opłatą. Rezydentka pani Monika służy non stop pomocą, uczynna i pomocna. Polecam z czystym sumieniem ten hotel. Super wakacje, byliśmy tam 14 dni

Zalety

Bliskość pięknej plaży, zjeżdżalnie wodne, piękny ogród w którym rosną banany, oliwki, cytryny, figi.

Paulina

Pobyt w hotelu super. Jedzenie pyszne baseny fajne plaża rewelacyjna. Obsługa bardzo pomocna. 🙂 Polecam ten hotel

Zalety

Ciężko powiedzieć co mi się najbardziej podobało. Hotel super,w pokoju czysto. Spa rewelacyjne, ludzie którzy tam pracują są bardzo pomocni, jest Pani co mówi po polsku, masaże profesjonalne. ☺️

Wady

Uważam że wszystko było super, obsługa bardzo pomocna.

Kornel

Zadbany hotel. Za dopłatą zamiana na większy pokój z widokiem na morze.

Zalety

Dwa małe ale wystarczające baseny, miła obsługa hotelu. Duży wybór jedzenia.

Wady

-Nastawiony głównie na gości z Niemiec -malo leżaków przy basenach (żeby w ogóle pomyśleć o leżaku trzeba wstać o 5 nad rano żeby go zająć). -soki i napoje sokopodobne nie akceptowalne żeby dać je dziecku (jakis syrop z mnóstwem cukru a nie sok)

Bardzo udany pobyt:) Hotel właściwie nie ma minusów;) Polecam!

Zalety

Blizko do plaży

Wady

Suszarka do włosów polecam zabrać swoją;)

Renata

Ogólnie polecam hotel. Ładny, czysty, super duża przestrzeń wokół, blisko sklepy, bazary,

Zalety

Hotel ma świetne położenie nad samym morzem- dojście do plaży przez park z hamakami. Jedzenie b dobre. Pokoje czyste, ładne, ja miałam super duży. To plusy.

Wady

Minusy są 2; wyłączana klimatyzacja w lobby o godz. 22 (mimo siedzących , grających w karty ludzi) -po chwili robił się zaduch i ludzie rozchodzili się do pokoi. Drugi minus to słaba kadra animatorów (jeśli ktoś lubi i chciałby być aktywny to słabo)

Ksi

Hotel 5*,jak dla mnie idealny ,na terenie hotelu znajdowało się wszystko czego nam było potrzeba ,miejsce zabaw dla dzieci plus super animatorka ,wieczorem organizowała również mini disco ,dodatkowo idealnie rozstawione bary aby z każdego miejsca było blisko po napoje i alkohol :) plaża cudowna ,leżaki i parasole bezpłatne i dostępne przez cały dzień . Dodatkowo hotel zapewnił darmowy dostęp do ręczników . Bardzo podobały nam się baseny przed hotelem ,jeden brodzik ze zjeżdżalniami dla maluszków ,kolejny ze zjeżdżalniami dla większych osób no i duży basen dla dorosłych. Obsługa na wysokim poziomie ,zero większych kolejek do barów czy po jedzenie . Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu i otoczenia hotelu pięknym ogrodem . Myślę że śmiało mogę napisać że jest to nasze miejsce na ziemi :)

Zalety

Super obsługa ,przemili i uczynni kelnerzy ,pyszne ,urozmaicone jedzenie ,każdy znajdzie też dla siebie rozrywkę.

Sandra

Hotel spełnił nasze oczekiwania , jedzenie urozmaicone każdy znajdzie coś dla siebie ,obsługa bardzo pomocna

Zalety

Bliskość morza , bardzo ładny ogród ,dobre miejsc wypadowe do zwiedzania , sporty wodne

Aleksandra

Hotel bardzo elegancki, przemiła obsługa. Sprzątanie pokoi bez zastrzeżeń. Basen przy hotelu znakomity!!! Wydzielone strefy różnych głębokości oraz osobny basen dla dzieci z własną zjeżdżalnią. Mnóstwo stref wypoczynku i rewelacyjne dojście do plaży, bezpośrednio przez niewielki park, wszystko na terenie obiektu. Wyżywienie ULTRA MEGA PRZEPYSZNE!!!! Ogrom i różnorodność serwowanych dań, przekąsek oraz deserów zaspokoi różne gust kulinarne. W pobliżu bazar, sklepy. Naprawdę gorąco polecam!!!!

Zalety

Rozległe tereny zielone przynależące do hotelu oraz bezpośredni dostęp do morza

Wady

Sprzątanie pokoi w późnych godzinach popołudniowych, przeważnie podczas poobiedniego odpoczynku wynajmujących

Mariusz

Hotel niewielki, czysty, z fajnymi animacjami dla dzieci. Przyjazna obsługa hotelowa, cudowny widok na morze z pokoju. Jedzenie urozmaicone i smaczne, wiele udogodnień. Serdecznie polecam!

Zalety

Animacje dla dzieci Plac zabaw Ładna roślinność Smaczne jedzenie Pokój z widokiem na morze

Wady

Daleko od lotniska

Barbara

To były moje pierwsze wakacje w Turcji więc mogę się tylko odnieść do innych krajów. Jeżeli chodzi o pokój to mógłby być trochę większy, ale przecież nie jedziemy po to żeby siedzieć w pokoju. panie sprzątające super. Codziennie sprzątały i wymieniały ręczniki. Jak dla mnie jedzenie było mało urozmaicone i bardzo dużo potraw ociekających tłuszczem, ale wszelkiego rodzaju sałatek pod dostatkiem. Hotel nastawiony przede wszystkim na turystę z Niemiec więc czasami był problem z rozmową w j.angielskim. Jeżeli ktoś szuka spokojnego wypoczynku to może mu się tutaj podobać, bo otoczenie hotelu bardzo ładne, a plaża przy hotelu. Nam brakowało zajęć w ciągu dnia, bo oprócz 10 minutowego powitania dnia przez animatorów, jogi oraz czasem wooter polo to tak naprawdę niewiele się działo. Najbardziej nam się podobały zawody w rzutki, które odbywały sie 2 razy dziennie, ale umówmy się, że to nie są zajęcia dla młodych.

Zalety

Bliskość plaży i całe otoczenie hotelu.

Wady

Nastawienie na turystę z Niemiec i żeby było jasne nie mam nic przeciwko obywatelom Niemiec, ale jest to zdecydowanie za bardzo rzucające się w oczy i my w niektórych sytuacjach czyliśmy się trochę pomijani.

Patrycja

Pobyt - Kwiecień 2024

Pobyt w hotelu uważam za bardzo udany, a nawet śmiem twierdzić, że dawno tak fajnie nie spędziłam urlopu z dziećmi. Obiekt jest godny polecenia - wszystko czyściutkie i pachnące, ogród wypielęgnowany, plaża też ładna i zadbana. Leżaki zawsze dostępne na basenie, jak i na plaży. Przepyszne i urozmaicone jedzonko, każdego dnia były serwowane inne dania. Obsługa bardzo miła i pomocna. Strefa SPA też na wysokim poziomie - naprawdę można było się zrelaksować i odprężyć podczas masaży. Na pewno jeszcze tam wrócimy :)

Zalety

Hotel zlokalizowany przy samej plaży z pięknym ogrodem. Dla dzieci dodatkową atrakcją na pewno są zwierzątka (króliki, jeże, jaszczurki), które mozna spotkać na obiekcie. Jedzenie przepyszne, drinki też niczego sobie, serwowane napoje dobtych marek - nie jakieś lokalne podróbki ;) Dla miłośników zakupów w bliskiej odległości znajduje się duży bazar :)

Artur

Pobyt - Kwiecień 2024

Przybyliśmy do hotelu o godzinie 1 w nocy .Pokój już na nas czekał .Pokoj usytuowany na 4 pietrze z widokiem na morze za który inni dopłacali a my otrzymaliśmy gratis .

Zalety

Hotel po remoncie czysto .Wysoki standard obsługi . Alkohole whisky to Grants .Napoje typu fanta ,coca cola orginaly z butelek . Blisko plaża . Jedzenie super

Wady

Basen nie podgrzewany

Pobyt - Kwiecień 2024

Spędziłam z koleżanką tydzień w hotelu. Obsługa hotelu super Widoki z balkonu na morze i zieleń super Jedzenie wszyscy coś dla siebie znajdą Wycieczki na których byłam super przeżycie polecam Plaża bardzo blisko dla osób starszych wyśmienicie Napewno skorzystam jeszcze raz z gościnności hotelu bo zapewnia moje wymagania ! Pozdrawiam Ewa

Zalety

Hotel dostosowany jest dla osób starszych Blisko plaża!

Wady

Nie ma wad ten hotel wszystko co jest potrzebne aby wypocząć ten hotel posiada. Miła obsługa, czysto ,oraz smaczne jedzenie.

Robert

Pobyt - Kwiecień 2024

Spędziłem tam tydzień. W okresie 4-11 kwietnia. Jestem zachwycony. Miałem pokój z widokiem na morze. Pokój obszerny. Łożko małżeńskie plus pojedyncze. Balkon z suszarką, stolikem, siedziskami. Sejf, leżaki w cenie

Zalety

Blisko morza. Wi- fi bez zakłóceń łapie sygnał na lezakach na plaży. Jedzenie ogromny wybór pysznych ciepłych dań jak i slodkości od 7.30 do 24.00. Są też torty, pizza. Napoje w cenie do woli. Dbalość o czystość. Jeśli ktoś lubi masaż to w tym okresie kosztował 25 euro za godzinę. W innym bliskim hotelu ponoć 65 euro. Niczego nie brakuje.

Wady

Nic nie wymyślę

Danuta

Pobyt - Kwiecień 2024

Jestem zachwycony pobytem w hotelu Sentido Lycus Beach w Turcji! To absolutnie fantastyczne miejsce, które spełniło wszystkie moje oczekiwania i jeszcze je przerosło. Pierwsze, co rzuca się w oczy, to niesamowita lokalizacja nad brzegiem morza Śródziemnego. Widok na lazurowe wody i piaszczystą plażę jest po prostu oszałamiający. Wspaniała atmosfera sprawia, że od razu czujesz się jak w raju. Obsługa w hotelu Sentido Lycus Beach jest absolutnie doskonała. Personel jest niezwykle przyjazny, pomocny i zawsze gotowy spełnić wszystkie potrzeby gości. Ich profesjonalizm i dbałość o detale naprawdę wyróżniają ten hotel spośród innych. Pokoje są przestronne, elegancko urządzone i świetnie wyposażone. Czystość jest tutaj na najwyższym poziomie, co sprawia, że można się tu czuć jak w domu. Warto również wspomnieć o doskonałej kuchni w hotelu. Śniadania, obiady i kolacje to prawdziwa uczta dla podniebienia. Bogaty wybór potraw z różnych kuchni świata zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Dodatkowo, hotel oferuje wiele atrakcji i rozrywek dla gości w każdym wieku. Baseny, spa, klub dla dzieci - każdy znajdzie coś dla siebie. Podsumowując, hotel Sentido Lycus Beach to miejsce, które mogę śmiało polecić każdemu, kto szuka luksusowego i relaksującego wypoczynku w Turcji. Jestem pewien, że wrócę tutaj jeszcze niejednokrotnie!

Zalety

jak wyżej

Wady

Sentido Lycus Beach (ex. Lti)