Tylko 250 m do pięknej, piaszczystej plaży otoczonej drzewami piniowymi i palmami, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.
Udogodnienia dla dzieci: brodzik ze słodką wodą, plac zabaw, miniklub (2-10 lat), animacje.
Atrakcyjne położenie: na klifie z zachwycającym widokiem na wybrzeże, ok. 300 m od sklepów i barów, ok. 5 km od Albufeiry.
Dla amatorów aktywnego wypoczynku: aqua aerobik, tenis stołowy, piłka wodna, kort tenisowy (odpłatnie), w pobliżu pola golfowe.
Spędziliśmy wakacje z naszą dwójką dzieci w hotelu Luna Falesia Mar, większość czasu byliśmy jednak poza hotelem. Portugalia jest pięknym krajem i szkoda byłoby aby spędzać cały czas w hotelu. Jeżeli ktoś oczekuje luksusu i spokoju to nie ten hotel. Hotel jest nastawiony typowo na dzieciaki i to one tam rządzą . To prawda że obiekt a w zasadzie kilka budynków tego hotelu jest na klifie tuż przy oceanie ale trzeba się trochę nadreptać aby tam zejść. W pobliżu znacznie ładniejsze hotele ale wyższy standard= wyższa cena.
Zaletą hotelu jest położenie blisko oceanu, sąsiedztwo Albufeiry. Rodzinna atmosfera.
Nieurozmaicona kuchnia, choć raz w tygodniu mogliby podać coś innego. Hotel wymaga odnowienia choć pokoje są ok .
Pobyt rodzinny. Początkowo złe wrażenie po wejściu do pokoi, które mimo dużej powierzchni (2 pokoje, co m.in. było podstawą wyboru hotelu) odstawały od naszych oczekiwań - standard lata 80/90, warunki w łazience, braki w wyposażeniu kuchni, brak pilotów do klimatyzacji i tV(otrzymaliśmy pózniej w recepcji), choć pokoje odmalowane. Kolejnym problemem okazały się łóżka w salonie, które są materacami położonymi na betonowych podestach(nie byliśmy na to przygotowani), stąd dzieci zasiedliły sypialnię a my spaliśmy w salonie. Wszystko wynagrodziła nam piękna plaża do której dostać trzeba się schodami ale to nie było aż tak trudne jak się tego początkowo spodziewaliśmy. Dużo osób z sąsiednich hoteli uczęszcza tą samą drogą. Hotel położony jest blisko centrum miejscowości. Doskonała obsługa kelnerska, z bardzo dobrym nadzorem menadżerskim. Mimo natłoku gości hotelowych każdemu w godzinach szczytu był wskazywany wolny, przygotowany stolik. Stąd nie było sytuacji aby jedni goście stali nad drugimi. Wyżywienie-śniadania monotonne, ale zawsze były owoce i coś na ciepło. Lunch i kolacja- można było się dobrze najeść, jedzenie urozmaicono, napoje w nieograniczonej ilości. Pobyt wspominamy doskonale, choć też pewnie dzięki temu ze trochę zwiedziliśmy sami wypożyczając samochód.
-lokalizacja blisko pięknej plaży - animacje -obsługa - bardzo szybka obsługa kelnerska
-standard pokoi -
Pobyt 20.06.-4.07. 2016 Ogromny apartament, ponad 50 m2: sypialnia, salon, łazienka, kuchnia (podstawowo wyposażona, brak czajnika). Opcja All incl, w związku z tym wszelkie potrzeby gastronomiczne załatwiane w restauracji i w barach. Czystość pokoi na przyzwoitym poziomie, ale wyposażenie nie najnowsze, więc trudno nie zauważyć brudnych fug, czy zużytych mebli. Jeśli jednak traktuje się pokój jako miejsce do spania - ujdzie. Wypożyczyliśmy samochód (z transponderem) i dzięki temu udało się dotrzeć do Lizbony, Sintry, Sewilli oraz przejechać całe Algarve. Autostrada południowa wymaga transpondera, droga do Lizbony płatna na bramkach 22 Euro. Wypożyczalnia w Olhos de Aqua. Rezerwacja z Polski. Wycieczki nie pozwalały na zjedzenie śniadania, więc dostawaliśmy trochę pieczywa tostowego z serem i z wędliną, podczas gdy śniadania były naprawdę dobre, zakończone owocami z prosecco. Dla miłośników ryb ogromna frajda: codziennie na obiad i kolację 1-3 potrawy rybne. Sałatki do każdego posiłku w liczbie 4, a oprócz tego warzywa i przyprawy do samodzielnych kompozycji.Genialne sardynki grillowane w Portimaio (miasto Festiwalu Sardynek)! Polecam restaurację/kawiarnię Vila Adentro w Faro: z tarasu cudny widok, przesympatyczna obsługa, piękne wnętrze z azulejos i te bociany! W Tavirze bardzo interesujące fasady domów. Ocean zimny, ale przypływy i odpływy - urzekające. Spacer wzdłuż klifów wart zmęczenia (kilkanaście kilometrów po piasku w obie strony). Dojście do plaży po 134 schodach, można się przyzwyczaić,szczególnie wskazane po obfitych obiadach w restauracji :-) Jak zwykle w hotelach denerwujące rezerwowanie leżaków przed śniadaniem i korzystanie z nich np. od 15. Czy to kiedyś się zmieni? Koniec czerwca obfitował we wspaniałe lazurowe niebo, ale także wiatr, więc klimatyzacja moim zdaniem nie była potrzebna. Dla miłośników gorąca-niestety mała frajda, bo wieczorem przydawał się jakiś cienki sweterek. Za to w ciągu dnia bardzo ciepło, powyżej 30 st C, ciśnienie 1025 hPa!
Wspaniała plaża z pięknymi klifami, WIDOKI!
w budynku O zamiast widoku na morze - ogromna sosna pod balkonem; mydło, szampon, poza startowymi, za dodatkową opłatą
Ogólnie ok, nie oczekiwać luksusów. Duże pokoje aneks kuchenny, łazienka ( z wanną) , salon z tv i kanapą stołem i krzesłami, sypialnia z szafą i przedpokoik, balkon( 2 krzesła i stoliczek plastikowy) widok na drogę oraz na ogródek. Jedzenie różnorodne i świeże, bez rewelacji.
Bliskość plaży przepiękne widoki wycieczki miła obsługa
hotel w szeregowej zabudowie osobna recepcja z dostępem do bezpłatnego wi fi słabe wyposażenie
ogolnie ok na 3 gwiazdki super polozenie na skalach
piękne polozenie super widoki ogolnie ok
troszkę zajechane pokoje ale to 3 gwizdki
Właśnie wróciliśmy z fantastycznych wakacji w Portugalii. Hotel wybraliśmy z polecenia znajomych i nie zawiedliśmy się. Położony jest przy pięknej , rozległej plaży na którą zejść można prosto z hotelu. Do malowniczego centrum miasta można dojść spacerkiem, a na miejscu swoimi specjałami kuszą restauracje i bary, gdzie można miło spędzić wieczór. Jeżeli chodzi o sam hotel, jest bardzo przytulny i czysty. Pokoje przestronne i dobrze wyposażone, nasz dodatkowo z pięknym widokiem na ocean. Drinki rewelacja, jedzenie też bardzo smaczne, jednym słowem all inclusive na bardzo dobrym poziomie. Hotel gorąco polecamy!
Całkiem spory hotel, spodziewalismy sie czegos bardziej kameralnego. Niby tylko 3*, a zaskoczył nas standard, dużo lepszy niż np. w Grecji. Usytuowany w przyjaznej okolicy, miejscowości turystycznej. Ogólnie cały czas coś się działo. Blisko, żeby wyskoczyć gdzieś wieczorkiem, na jakiś poczęstunek, drinka. Obsługa w hotelu bardzo miła, ale co ważne nie nachalna! Jedzenie smaczne, urozmaicone, opcja all inclusive również bez zastrzeżeń. Jesteśmy zadowoleni z wyboru.
1. Plaża wspaniała. Schody ( 130) nie są utrudnieniem. 2. Widoki z hotelu imponujące. 3. Wielkość apartamentów = powyżej oczekiwań. Niestety część z nich położona w dalszej części hotelu - ma bardzo kiepski widok z okien. My mieliśmy widok na płot sąsiadów. Pokój przez cały dzień był mocno zaciemniony. 4. Wyżywienie poprawne i nic więcej ni da się o nim powiedzieć. 5. Miejscowość mało atrakcyjna, natomiast plaża rekompensuje te niedostatki. Plażą można dojść do kolejnych miejscowości, wspaniały spacer.
Hotel sieciowy, spokojnie dałabym mu 3,5 gwiazdki. Idealne położenie dla amatorów kąpieli w Oceanie oraz świetna baza wypadowa do zwiedzania regionu Algarve.Oprócz tego przepiękna zielona okolica. Generalnie przytulny, trzy gwiazdkowy hotel, z bardzo smacznym, codziennie przygotowywanym, świeżym jedzeniem. All inclusive adekwatne do ceny. Bogaty wybór wycieczek fakultatywnych, polecam przejażdżkę jeepem=niezapomniane wrażenia;)
Hotel w sierpniu 2011 wyglądał zupełnie inaczej niż na zdjęciach. Pokoje dość duże, słabo wyposażone. Klimatyzacja jest, ale nie w sypialni. Dostawka to położone na kafelkowym podwyższeniu gąbczaste materace rozjeżdżające się bezustannie. Łazienka z wanną i zawieszoną nad nią brudną ceratą. Fugi pokryte grzybem, kapiące krany i mocno nieciekawy zapach. Basen był czyszczony raz w ciągu naszego dwutygodniowego pobytu. Jedzenie w porządku, mili kelnerzy. Plaża absolutnie piękna, piaszczysta. Goście to głównie Portugalczycy i Hiszpanie. Animacje słabe, w kilku językach. Wróciłam rozczarowana. Stosunek jakości do ceny wyjątkowo słaby...
Fantastyczne wakacje w Portugalii. Hotel wybraliśmy z polecenia znajomych i nie zawiedliśmy się. Położony jest przy pięknej , rozległej plaży na którą zejść można prosto z hotelu. Do malowniczego centrum miasta można dojść spacerkiem, a na miejscu swoimi specjałami kuszą restauracje i bary, gdzie można miło spędzić wieczór. Jeżeli chodzi o sam hotel, jest bardzo przytulny i czysty. Pokoje przestronne i dobrze wyposażone, nasz dodatkowo z pięknym widokiem na ocean. Drinki rewelacja, jedzenie też bardzo smaczne, jednym słowem all inclusive na bardzo dobrym poziomie. Hotel gorąco polecamy!
Hotel w pełni zasługujący na 3 gwiazdki. Pokój duży składający się z sypialni, kuchni i pokoju dziennego. Pokoje czyste i odmalowane, mają wyposażenie dość stare, ale czyste i nie rozpadające się. Położony na uboczu miejscowości Olhos de Aqua, tuż obok przepięknej plaży Falesia. Zejście do plaży strome po schodach. Jedzenie bardzo dobre, choć podczas obiado-kolacji liczba ciepłych potraw ograniczona do 2. Baseny 2 małe w tym jeden dla dzieci. Liczba leżaków przy basenie w pełni wystarczająca, nigdy nie brakowało. Ze względu na strome zejście na plażę nie polecam dla osób z małymi dziećmi i dla osób z problemami ruchowymi. Hotel dla osób nie wymagających, nie szukających zabrudzeń na fugach.
Koszmarne jedzenie, nie wiem jak komukolwiek mogło smakować.Niewielki wybór, owoce z puszki.Wino do posiłków -kwaśne siki z kartonu.Ten hotel wybrałam zupełnie przez przypadek w ostatniej chwili, więc nie mam pretensji. Nie byłam nigdy wcześniej w 3 gwiazdkach, nigdy nie taszczyłam sama walizek z recepcji do pokoju i nigdy, mając niby all inclusive przez tydzień nie jadłam obiadów i kolacji na mieście( na szczęście restauracje były doskonałe).Wyjazdu nie żałuję bo drugi tydzień spędziłam z córką na objeżdżaniu wybrzeża na własną rękę i to było wspaniałe.
hotel wart polecenia osobom: chcacym zwiedzac - doskonala baza wypadowa do poznania zarowno urokow Portugalii jak i Hiszpanii (polecam wykupic 2 tyg i wypozyczyc auto chociaz na tydzien - o wiele wiecej sie zobaczy samemu niz z wycieczkami), oraz okolicy hotelu- jest przystanek autobusowy (tania komunikacja). do centrum i na plaze blisko - kolejny plus . obsluga dba o gosci, pokoje duze, ladne. wyzywienie i napoje w all takze na plus. mankamentem moze byc zejscie na plaze - totez nie polecam osobom niepelnosprawnym.
swietne 3 gwiazdkowy standard, az prosi sie, aby podwyzszyc standard jakimis dodatkami (powiekszyc basen , he he). po 1 piekne widoki, po 2 sliczna, zadbana plaza (oczywiscie trzeba sie nachodzic, schodki prowadza albo do sasiedniego hotelu, albo bezposrednio na plaze),po... obsluga mila, przyjazna i kompetentna, pokoje codziennie sprzatane. przestronne, duze apartamenty. mozna sie wybrac do Albufeiry, Villamoura (sklepy, disco, wysmienite tawerny - nawet przy opcji all nalezy sie skusic). mozna wynajac samochod, lub poruszac sie autobusami miejskimi (przystanek nieopodal hotelu). polecam
uwaga na zdjęcia, tylko pierwsze dotyczy tego hotelu. Pozostałe dotyczą hitelu obok 4 gwiazdkowego. Ogólnie miejsce super, ale nie oczekiwać luksusów.
Bardzo dobrze wyposazona kuchnia. Przy rezerwacji na wlasna reke apartament 4-osobowy wynajelismy za 45 euro za noc - uwazam ze za ta cene naprawde bylo warto. Polecam.
bajeczne wakacje w Portugalii, widoki niesamowite, zalecam wypozyczenie auta. bylismy z 2 dzieci, auto z klima i w droge!!! wieczorem wypady do pobliskich pieknych miasteczek Albufeiry, Vilamoura, a w dzien smakowanie urokow Portugalii, dzieci zachwycone \'odkrywczymi wakacjami\':) hotel spelnil nasze oczekiwania co do pobytu rodzinnego - swietne apartamenty, piekna plaza (schody schody schody, ale dawalismy rade), czysto, swieze jedzenie, z wyborem (takze dla dzieci). obsluga sympatyczna, jak i wszystcy przyjazni Portugalczycy:) polecam
super