Lumbarda

Hotel ogólnie fajny,pamiętam takie z czasów jak jeździłem na kolonie w Polsce????.Obsługa ok praktycznie wszystko można załatwić.Dla mnie praktycznie jedynym mankamentem byly obiady i kolacje,dość nie wystarczające dla mnie musiałem dożywiać się na mieście.Reasumujac cena za wyjazd była bardzo atrakcyjna i uważam,że warto było

Przepiękna okolica,przepiękne widoki, hotel w centrum miejscowości. Miejscowość spokojna więc jeśli ktoś szuka rozrywek to się rozczaruje.

Hotel jest dla bardzo nie wymagajacych, po przyjezdzie musielismy sie prosic o reczniki i posciel, sniadania i kolacje ciagle te same czyli na sniadanie jajecznica parowka miod marmolada ser ta sama wedlina a na kolacje smazone szprotki lub podeszwa do wyboru. Nie polecam tego hotelu. Daje maksymalnie 2 gwiazki

Lumbarda na wyspie Korcula jest miejscem pięknym,uroczym,wspaniałe widoki, z ciełą i przeżroczystą wodą w morzu, to jest to !Pobyt był udany,Chorwacja zdecydowanie TAK ! , ale ,zawsze jest jakieś ale? Pokój z widokiem na skarpę zarośniętą krzakami,o co powoduje ,że w pokoju jest cały dzień ciemno,wyczuwalny zapoch wilgoci ,komary,niemiły zapach w szafie,brak lodówki . Byliśmy 2 tygodnie - serwowano przez ten cały czas to samo śniadanie jak i desery,pozostałe posiłki tez nie rewelacja ,ale dało się wytrzymać. Na duży plus zasługuje obsługa hotelowa,kelnerska - zawsze miła i uśmiechnięta.

Ogólnie wrażenie bardzo pozytywne, Chorwacja to naprawdę wspaniały kraj stworzony do letniego wypoczynku. Piękne plenery, dobra infrastruktura turystyczna, bogactwo ofert spędzania czasu, ciekawe wycieczki fakultatywne proponowane przez biuro podróży - to wszystko sprawia, że naprawdę warto wybrać ten kierunek. Za rozsądną cenę można spędzić wspaniały urlop. Lumbarda na wyspie Korczuli jest naprawdę pięknym miejscem, gdzie morze i góry tworzą plener, jakiego nie można zobaczyć w Polsce.

Nazwa  Lumbarda
Miejsce  Chorwacja / Korcula / Lumbarda
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, rowery, parking

Wyświetlono 19 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
dawid1978

Pobyt - Październik 2014

Zalety

Ładne widoki z balkonu na zatoke

Wady

Pokoje wymagałyby odrobiny remontu i odświerzenia,aczkolwiek rekompensuje to klimatyzacja

domar

Pobyt - Wrzesień 2014

Zalety

Hotel ok. miła obsługa. Nie mam zastrzeżeń, ponieważ nie oczekiwałam standardów "Sheratona"- jak wielu innych gości..

Wady

Monotonne śniadania, grzyb w łazience, Ciężko strawne kolacje.

4.8
megi

Pobyt - Wrzesień 2014

Zalety

Ciekawe miejsce, wszedzie blisko

Wady

Rozwalajace sie meble, sprzet sprzed epoki Gierka, mrowki w lazience

Grażyna 50 + z partnerem

Pobyt - Sierpień 2014

Zalety

Położenie,miła obsługa,

Wady

pokoje z widokiem na skarpę porośniętą krzakami i drzewami,wilgoć w pokoju,niemiły zapach w szafie,brak lodówki,posiłki.

Sławomir

Pobyt - Sierpień 2014

Zalety

Dogodne położenie w centrum Lumbardy nad samym morzem (od strony cieśniny), blisko plaże, ładny widok z okna, pokoje dobrze wyposażone, jest lodówka do napojów, klimatyzacja i telewizor. Łazienka nie budzi zastrzeżeń. Wygodny balkon z widokiem na port ze stolikiem, krzesłami i suszarką. Jedzenie smaczne.

Wady

Monotonne śniadania, codziennie to samo menu, aczkolwiek smaczne. W pokojach są mrówki, dlatego nie wskazane jest przynoszenie i przechowywanie jedzenia w pokoju. Hotel znajduje się tuż przy samej scenie, na której do późnych godzin nocnych odbywają się imprezy (jednak nie codziennie). Dla osób, które przyjechały po spokój, może to być męczące.

Pobyt - Lipiec 2014

Bardzo mile wspominamy te wakacje, dobra organizacja, opieka rezydenta, świetne położenie hotelu, cisza, spokój, idealne dla rodzin lubiących wypoczywać z dala od zgiełku, dyskotek i rynku. Blisko do Korczuli - pięknego miasteczka na wyspie - tam fantastyczne widoki, architektura, klimat , restauracje, kafejki etc. Autobus niedrogi i można samemu wybrać się na wycieczkę. Bardzo sympatyczne i pomocne animatorki.

Zalety

Piękne położenie, czysto bez nadmiernej elegancji ale i też bez dyskomfortu, miła obsługa, urozmaicone posiłki - lunch i kolacja

Wady

niektóre pokoje wychodzą na ciemną stronę, są mroczne i wilgotne, monotonne śniadania , doskwierał mi brak zieleniny - pomidorów, papryki, owoców....

Basia i Kasia

Pobyt - Czerwiec 2014

Najlepsza plaża w Lumbardzie i warto pozwiedzać okoliczne wysepki za 20 euro łajbą prywatną.

Zalety

blisko piaszczystej plazy,gdyż wokoło są tylko kamieniste plaże;dobra komunikacja do miasta KORCZULI i tam jest co zwiedzać są knajpki i fajne miejsca oraz dobre lody.

Wady

Wstrętna szefowa kuchni,gdyż poprosiłam na śniadanie majonez to dała na dnie słoika no i śniadania były bardzo kiepskie.All inclusiw to wino do obiadu i do kolacji wydzielone.MUZYKĘ SAMI SOBIE ORGANIZOWALIŚMY aby potańczyć po kolacji ale to nie podobało się szefowej kuchni ciągle nas podglądywała.Mam 60 lat i też lubię się bawić na wakacjach, a jeśli ktoś lubi spokój po kolacji to niech jedzie na odludzie.

3.8
Kris

Pobyt - Wrzesień 2013

Dlaczego zmieniono moją opinię ja wystawiałem niższe oceny. Nie polecam tego hotelu bo jest beznadziejny. To moja opinia.

4.2
kris

Pobyt - Wrzesień 2013

Itaka jako biuro beznadziejne. Liczy się u nich tylko ilość i kasa. Hotel opisywany jako kategoria 3+ gwizdki nie zasługuje nawet na 2. Ściany niemalowane od lat, brudne sufity, rozpadające się drzwi balkonowe. Z rzekomych 8 dni pobytu zrobiło się 6 noclegów. Większość turystów pisało skargi ja osobiście wspólnie z żoną organizowaliśmy sobie czas dlatego nie psułem sobie pobytu.Tego hotelu w wersji 3) gwiazdki nikomu nie polecam. Nigdy więcej nie skorzystam z usług bp "Itaka".

Jakub

Pobyt - Wrzesień 2013

Na wakacje z Itaką jeżdżą sami emeryci, stare nauczycielki i marudy. Chcieliby ciszę nocną po 20:00 !!! Kręcą nosem na wszystko i dziwią się że Chorwaci nie mówią płynnie po polsku. Co chwilę dzwonili do rezydentki że słyszą rozmowy przy basenie o 21:00 i nie słyszą OJCA MATEUSZA w TV !!! Ogólnie polecam wyspę Korczula, piękne miejsce !

Zalety

Hotel jak to hotel, Sheraton to nie jest, TV 14 cali z 2 programami, jest mini lodówka, szerokie łóżko dobre do bzykania, łazienka OK. Brak animacji ( hurrra ) czyli cisza i spokój. Śniadanie szwedzki stół, monotonnie przez cały tydzień, obiady i kolacje do wyboru z 2 menu. Było b.dobre ale mało. Ładny widok na zatokę z balkonu. Wspaniała obsługa i szef hotelu. Za rok pijemy dalej ;-) Tufu Tufu Bunga bunga

Wady

Brak windy - emeryci niezadowoleni, Mały basen - dobry tylko dla dzieci ale co z tego jak 100m od hotelu piękna kamienista plaża z pięknym widokiem

stokrotkapolna

Pobyt - Sierpień 2013

Hotel dla niewymagających, plusy to: różnorodne (oprócz śniadań) i smaczne posiłki, często regionalne; wspaniała obsługa w restauracji; bliskość do plaży; animacje - szczególnie zaangażowanie p. Oli, rodzinna i kameralna atmosfera w hotelu. Wyspa i miejscowość piękne, widoki najładniejsze z dotychczas oglądanych w Chorwacji. Jeśli nie jedziesz szukać plam na ścianach, tylko wypoczywać to polecam gorąco.

Marek

Pobyt - Sierpień 2013

Jestem zadowolony z pobytu. W hotelu było wielu narzekających, a to że basen mały, a to że widok z balkonu na krzaki. Do Chorwacji nie jedzie się, aby siedzieć nad basenem albo w pokoju. Ja miałem widok na morze, ale tak mocno świeciło przez dzień Słońce, że zapłaciłem chyba za lepsze suszenie gaci. Jedzenie jak dla mnie smaczne, porcje wystarczające, wina mi starczyło, choć niektórzy jak zwykle musieli się winem upier... Wielkie pretensje naokoło, a niektórzy zachowują się prostacko. Słyszałem teksty "o, Chorwaci już nie lubią Polaków". Jak tak się zachowujemy to nie dziwmy się. Polak pojedzie, zapłaci, wszystko chce mieć za darmo. Najlepiej, jakby wino podawali kilkunastoletnie, ale i tak byliby niezadowoleni. Plus dla animatorek - nie mają tego w obowiązkach a chętnie pomagają turystom. W hotelu sami Polacy. Bardzo dobre położenie, blisko do "centrum" gdzie co wieczór coś się dzieje. Urlop miałem udany, miło wspominam pobyt w Lumbardzie.

Tamy

Pobyt - Sierpień 2013

Jak ktoś szuka góry żarcia, baru pełnego alkoholu, tabunów ludzi i głośnej muzyki - to niech tam nie jedzie i zostawi to miejsce dla takich jak ja :).

kakadu

Pobyt - Sierpień 2013

Hotel dla mało wymagających. Jeżeli ktoś szuka przepychu i luksusu rodem z Egiptu czy Turcji, to może się rozczarować. Ja byłam mile rozczarowana, gdyż w Lumbardzie spotkała mnie miła, rodzinna atmosfera, uśmiechnięci, chętni do pomocy ludzie i pyszne, urozmaicone jedzonko. Poza tym urok Lumbardy i Korculi rekompensuje wszelkie niedociągnięcia hotelu. Lumbarda to romantyczna, malownicza MALUTKA i CICHUTKA rybacka osada i daleko jej od gwarnych i zatłoczonych chorwackich kurortów. Nie brakuje tu małych, urokliwych restauracyjek, jednak jeżeli ktoś szuka dyskotek i balang do białego rana, to zdecydowanie nie powinien wybierać Lumbardy. Dla mnie wielkim atutem było urozmaicenie plaż. Do najbliższej kamienistej 2min., do piaszczystej 5min., następnej kamienistej 10min., pięknej i dla najlepszej dla dzieci 30min(piaseczek i długo płytko), a na końcu wyspy jest malutki cypelek z plażą dla naturystów. Sam hotel jest z widokiem na malowniczą zatokę, jednak nie na plażę. Animacje dla dzieci w języku polskim, moja córeczka była zachwycona. Bardzo fajna animatorka Ola. Ogólnie bardzo polecam.

Pobyt - Czerwiec 2013

Pozytywy: Położenie hotelu, bliskość plaży kamienistej, piękne plaże w zatokach w odległości do 1 km. Ogólnie wspaniałe położenie i widoki. Negatywy: Opcja All inclusive soft to ściema i wielka porażka. To jest zwykłe HB ( tylko zamiast obiadokolacji oddzielnie obiad i kolacja). Żadnego wyboru ( szwedzki stół) jedynie zamówienie na początku pobytu dań z menu ( 2 dania- ale wybór). Napoje tylko do posiłków w tym 2 rodzaje najtańszego wina ( nalewane do lampek z baniaków 5 litrowych białe i czerwone). Pokoje i hotel z końca lat 60-tych po remontach. Pokoje wyposażone w Klimę, sejf mini lodówkę, niestety w łazience dookoła brodzika grzyb ( usunęli w 2 dniu poprzez zerwanie silikonu i nałożenie kolejnego)oraz mrówki w łazience w 1 i 2 dniu pobytu. Widok z balkonu na morze i port częściowo rekompensują niedogodności. Wycieczki fakultatywne drogie 55-60 euro/osoba. Dubrownik przepiękny, widoki z magistrali adriatyckiej ( droga nr 8 )wspaniałe. Ogólnie polecam Chorwację, Korculę i Lumbardę ale nie hotel o tej samej nazwie co miasteczko.

tess

Pobyt - Wrzesień 2012

Fajne widoki.Hotel zdecydowanie dla osób mało wymagających.Pokoje duze,czyste.Opcja all inclusive soft-bardzo słaba i może wprowadzac potencjalnych Klientów w błąd/alkohol- tylko wina-poczatkowo czerwone i białe-wytrawne,po 3 dniach jedynie białe wytrawne-do obiadu,kolacji i podwieczorku-niestety nie uzupełniane na bieżąco/.Sniadania -przez 7 dni -stały repertuar-płatki,jajka na twardo,jajecznica,parówki,żółty ser i mielonka,pomidory,ogórki i sałata,do tego zielona herbata,kawa zbożowa,ewentualnie rumianek. Obiad i kolacja - 2 dania główne-ciepłe,w tym jedno przetworzone z poprzedniego dnia.Duzy mankament to brak podgrzewaczy,posiłek juz po pół godzinie-zimny.Z surówek -warzywa ze sniadania+gotowana kapusta lub brokuły wymieszane z kalafiorem.Owoce jedynie do obiadu-jabłko,czasem kilka sliwek,jeden raz -melon.Na podwieczorek-ciasta,lody-ale ciasto jedynie przez ok. 1 h.Obsługa jednak miła,usmiechnięta.Plaża piaszczysta,ok 1,5 km od hotelu,spacerkiem od 15 -25 min,mozliwośc dowozu 2x dziennie taxi.Z hotelu korzystaja jedynie Polacy-Klienci ITAKI.Rezydentka miła,ale mało pomocna.

Sylwia

Pobyt - Czerwiec 2012

Gorąco Polecamy Apartamenty Lina.Byłam z mężem i 2-letnią córeczką tam przez 2tyg.i było rewelacyjnie,aż nie chciało nam się wyjeżdżać tak tam pięknie.Domek w pełni wyposażony(sztućce,talerze,szklanki,kieliszki,garnki,ekspres do kawy,mikrofala,lodówka,kuchenka elektryczna,suszarka do włosów)nawet odkurzacz itp.Ręczniki mieliśmy wymieniane 3 razy w tyg.papier toaletowy dawany na bieżąco.Z okien domku widok był prosto na morze.Basen mieszczący się na tym ośrodku rewelacyjny,córeczka miała super frajdę,chodziliśmy tam codziennie ponieważ woda w morzu była jeszcze nie za ciepła to Ja z córką kąpałam się w basenie a mąż w morzu.Miejscowość bardzo spokojna więc bardzo nam to odpowiadało.Baliśmy się o pogodę bo byliśmy tam od 1 czerwca ale pogoda była super.Niedaleko Liny jest Lodziarnia są tam przepyszne lody i bardo miła obsługa.Żywiliśmy się sami ze względu na ceny,bo w restauracjach jest stosunkowo drogo,jedynie co to jedliśmy tam 2-razy pizze i jest przepyszna,cienkie ciasto,chrupiąca i pierwszy raz jedliśmy ją z jajkiem sadzonym na wierzchu.Polecamy:)

Pobyt - Czerwiec 2012

Pokoje dobrze wyposażone:klimatyzacja,lodówka, TV, codziennie sprzątane, pościel raz na tydzień.Mieszkaliśmy w pokoju z widokiem na morze. Jedzenie dobre, zróżnicowane. Ok. 150m do żwirowej, malowniczej plaży, 2km do piaszczystej(dowoził BUS hotelowy-Itaka) Super animacje (pozdrawiam p.Klaudię i p.Darię, które przez całe dnie zapewniały dzieciom i dorosłym atrakcje) Obsługa hotelu bardzo miła i uprzejma. Jedyne zastrzeżenie do restauracji; brak podgrzewaczy do jedzenia, obrusy często brudne. All inclusive soft wystarczający. Wróciliśmy wypoczęci i zadowoleni.

Iwona

Pobyt - Czerwiec 2012

Hotel nieduży, kameralny, świetny dla rodzin z dziećmi. Pokoje czyste, klimatyzowane, z balkonem.Basen utrzymywany w należytej czystości. Plaża piaszczysta odległa o 20 minut spacerem, kamienisto-żwirkowa o 5 minut spacerkiem. Dobra, życzliwa obsługa a posiłki smaczne chociaż niezbyt zróżnicowane. Prawdziwym wakacyjnym skarbem tego hotelu są animatorki, które świetnie wykonują swoją pracę ( serdeczne pozdrowienia dla Pani Klaudii i Pani Darii), moja córeczka (4 l.) uwielbiała spędzać z Nimi czas. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu i z hotelu ( szkoda, że Itaka nie zamieściła na swojej stronie opinii,którą wystawiłam :(( ) Iwona, Maciej i Alicja

Lumbarda