Lou Lou'a Beach Resort

hotel czysty, przyjemny! plaża BAJKA!!!! morze w sierpniu tak gorące,że trudno uwierzyć.latem jest tyle wilgoci w powietrzu,że słońce na szczęście tak nie praży.bus dowozi do Dubaju, ceny super niskie-ja się załapałam jeszcze na niski kurs dolara więc eldorado! gorąco polecam, emiraty są piękne, szczególnie Dubaj! Sharjah naprawdę nie można spożywać alkoholu, więc nie ma co liczyć że komuś się uda.nie wiem jak można tam jechać z tą świadomością a później się wściekać na to.pozdrawiam

Hotel czysty, z bardzo miłą obsługą, zróżnicowane jedzenie, ładne pokoje i wystrój całego hotelu. Uważam, że całkowicie zasługuje na te 3 gwiazdki. Naprawdę polecam!

Własna prywatna plaża. W hotelu było czysto przez co przyjemnie. Uważam, że trzy gwiazdki w pełni zasłużenie. Jedzenie bardzo nam smakowało. Podczas ramandanu w całym Sharjahu nie wolno było kupić alkoholu nie wspominając o jego piciu. Myślę że przynajmniej w hotelu powinni uszanować to, że nie wszyscy są arabami i obchodzą ramadan. Obsługa miła. Koniecznie pojedzcie do Dubaju. Można tam dojechać busem, który dowozi do Deira Center. Co do pogody bardzo ciepło i słonecznie.

plusy: własna plaza,czysto, miła obsługa jesli chodzi o sprzątaczy i recepcję..jedzenie niezłe -spory wybór...prawie każdy znajdzie coś dla siebie..to tyle...poza tym tragedia same minusy -brak możliwosci zakupu jakiegokol alkoholu ( cały Sharjah)-kompletnie chora obsługa na plaży i basenie...czepiają się dosłownie wszystkiego np. nie wolno palić papierosów, pić i jeść czegokolwiek w dzień bo akurat był Ramadan ( nie mogłem zrozumieć bo gośćmi hotelowymi byli Polacy , Rosjanie , Niemcy i kilku Włochów )- nie można siedzieć na brzegu basenu....nie rozumiałem dlaczego ? - nie można skakać do basenu !!! - o 20.00 zakaz pływania w basenie i morzu...podobno ze wzgledu bezpieczeństwa by nikomu nic się nie stało ....totalnie chore !!!! zero !!!!

Polecam, szczerze! Hotel bardzo czysty i schludny. Posiłki rewelacyjne!!! Co ważne w tym klimacie klimatyzacja działa na 5. Plaża piękna, czysta, woda przezroczysta, dno z pięknym piaskiem, bez wodorostów i kamieni. Dobry dojazd do Szarży i Dubaju. Obsługa oczywiście rewelacyjna. Ceny w Emiratach zdecydowanie niższe niż w Polsce!!!

Nazwa  Lou Lou'a Beach Resort
Miejsce  Emiraty Arabskie / Sharjah / Sharjah
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, darmowe wifi, sporty wodne

Dobra baza wypadowa - m.in do Dubaju

Atrakcje dla najmłodszych (Sharjah Aquarium i Al Mamzar Beach Park)

Liczne szlaki spacerowe

Liczne muzea (m.in. Muzeum Cywilizacji Islamskiej, Muzeum Archeologiczne)

Wyświetlono 13 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
ferrerro

Pobyt - Lipiec 2008

nana

mysia

Pobyt - Czerwiec 2008

Wróciliśmy właśnie z 2-tygodniowego pobytu w tym hotelu. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Ładne i zadbane wnętrza, piękna restauracja z widokiem na morze, pokoje sprzątane 2 razy dziennie, jedzenie smakuje w przeciwieństwie do tego egipskiego. 6 min drogi od hotelu jest market, gdzie można kupić wszystko bardzo tanio. Byliśmy też w położonym obok Sharjach Beach Hotel, gdyż tam mieszkali Nasi znajomi. Sami przyznali, że w lou lou był wyższy standard, ładniejsza zabudowa i w ogóle ładniej. Ogólnie bardzo ładna miejscowość, robi wrażenie, ceny w Emiratach dużo tańsze niż u nas. 5 km taksówką - 5 zł, cheeseburger w McDonald's 2.30, woda mineralna 60 gr itd. Triada dobrze wszystko zorganizowała. Możemy śmiało polecić.

ania i bartek

Pobyt - Czerwiec 2008

Super wakacje. Fajna opcja busik do Deira Center City w Dubaju. Ceny i zakupy rewelacyjne. A samym hotelu super jedzenie!!! Może tylko brak rozrywek, bo nie byłam w sezonie.

Dorota

Pobyt - Czerwiec 2008

Z początku myśleliśmy że trafiliśmy w sztywne miejsce. Recepcjonista uświadomił nas że zaczął się ramadan co wyjaśniało niektóre dziwne zachowania obsługi lub zakazy. Basen czysty nie zatłoczony. Bajkowa plaża, nie trzeba było zanurzać głowy żeby zobaczyć dno. Podczas pobytu w Dubaju w oczy rzuca się połączenie nowoczesności (monumentalny Żagiel) z arabską tradycją. Bardzo ciekawa kultura. Pogoda dopisuje. Mogę spokojnie polecić.

hubert

Pobyt - Maj 2008

Uwaga Panowie, na kolację obowiązkowo długie spodnie...

di

Pobyt - Maj 2008

Hotel ma 3 gwiazdki (również oficjalnie), ale jest naprawdę dobry. Spokój, cisza (w trakcie naszego lata jest tam po sezonie i z reguły hotele nie prowadzą animacji), żadnych balangowiczów i pijanych osób (bo to emirat Sharjah m.in. z zakazem picia i przywożenia alkoholu-jeżeli już ktoś przywiózł to pił w pokoju po kryjomu :). Pokoje z nowym wyposażeniem, mini bar, klima działa aż za dobrze, w TV również programy stacji zagranicznych. W strojach kąpielowych można chodzić tylko po terenie basenu i plaży, niedopuszczalne (pilnuje boy) wejście do holu czy pokoju np. w samym pareo (trzeba mieć sukienkę czy krótkie spodenki i koszulkę). Ręczniki w cenie, mała plaża, ogrodzona płotkami (dla bezpieczeństwa, ale też żeby przesłonić położony kilka kilometrów dalej zakład przemysłowy-nie ma on wpływu na spokojny wypoczynek), basen z chłodzoną wodą, brak problemów z leżakami przy basenie czy na plaży. Bardzo dobry kucharz, potrafiący przygotować ciekawe posiłki (wszystkie-bufet szwedzki, spory, jak na 3*, wybór, super desery!). Świetna baza wypadowa do zwiedzania Sharjah i Dubaju (taksówki b. tanie, jeżdżą też bezpłatne busy hotelowe). I ogólnie-emiratami można się zafascynować (mój przypadek) lub rozczarować (opinie wielu osób również z hotelu gdzie ja byłam). Niezrozumienie odmiennej kultury, nieumiejętność dostosowania się do miejscowego prawa czy odkrycie na miejscu, że nie ma tu zabytków (ale są inne ciekawostki, których nie znajdziemy gdzie indziej na świecie) może popsuć niektórym wakacje. A wystarczy tylko trochę więcej poczytać o kraju, do którego zamierza się wyjechać na wakacje.

Podróżnik41

Pobyt - Maj 2008

Pisząc opinię o tym hotelu,sugeruję się tym iż BP Triada sprzedała mi ten hotel jako 4gw.-dziwi mnie to,że p.Mysia napisała,\'\' Triada dobrze wszystko zoeganizowała\'\'-chyba ta pani pracuje w wyżej wymienionym biurze.Wszystko oprócz posiłków było beznadziejne:hotel przypominał barak(niski bez balkonów bez tarasów,trwał ciągły rem. dachu)basen zniszczony(odpadały kafelki,popękany),mała plażą oddzielona zardzewiałym płotem,blisko jest fabryka,która dymi żółtym dymem.Brak jakich kolwiek rozrywek,totalna nuda-po godz.20 zakaz kąpieli w morzu i basenie.Poleciłbym ten hotel jedynie starszym osobom po 60-ce,którzy lubią nudę i spokój. )

Stefan

Pobyt - Marzec 2008

Mogę polecić hotel. Trzy gwiazdki nie robią różnicy ponieważ jest to hotel w Emiratach, a tu hotelarstwo stoi na wysokim poziomie. Obsługa bardzo dobra. Nie są to terroryści z ręcznikami na głowach jak miałem okazję przeczytać na innym portalu. Jedzenie dobre, czysta plaża z przezroczystą wodą. Ceny tutaj są niższe niż.... u nas. Jak to zobaczyłem nie chciałem uwierzyć własnym oczom (pisze o normalnych sklepach). Dojazd do Dubaju dobry. Pokój miał ładnie urządzone wnętrze. Łazienka wręcz sterylnie czysta.

Łucja

Pobyt - Listopad 2007

Basen w kształcie podkowy, dość głęboki. Zaraz obok hotelu rozległa plaża hotelowa. Dno piaszczyste, żadnych nieprzyjemnych glonów czy niebezpiecznych kamulców. Teren hotelowy zadbany. W restauracji elegancki, bogaty bufet W Dubaju należy się koniecznie wybrać się na zakupy. Dużo sklepów, galerii. Ceny wbrew pozorom nie są zabójczo wysokie!!!!!!!! Hotel w moich oczach dobry.

Lou Lou'a Beach Resort