Rajskie plaże z turkusową wodą, takie jak Cala Macarella i Cala Mitjana
Zabytkowe miasteczka, takie jak Ciutadella, z wąskimi uliczkami i kamienicami
Malownicze krajobrazy z trasami na długie spacery lub rower
Nie najlepiej. Problemy z czystością ten epizod wszystko zespół .
Teraz już niewiele
Jestem aktualnie w hotelu Globales lord Nelson.Hotel z pozory ładny ale mały zgrzyt . W drugim dniu pobytu zauważyliśmy w pokoju karaluchy . Poszedłem zgłosić na recepcji a pani z uśmiechem „ o cucatacha „ Poprosiłem o zmianę pokoju ale nie ma dziś możliwości - tomorrow Przysłali panią z obsługi która wypaplała pokój sprajem na insekty . Na pytanie czy taki spray nie jest sszkodliwy dla ludzi z duma zaprezentowała mi tube i powiedziała „ aroma dr lemon „ i wyszła . Teraz siedzimy na dworze .
Położenie jest cudowne. Woda też. Mogę przymknąć oczy na plażę. Szukacie rozrywek to nie ma ich. Są kajaki i to tyle że sportów wodnych. Animacje przy basenie na plus
Hotel czysty. Personel miły i rzetelny. Brawa dla pań z ekipy sprzątającej. To ciężka i często niedoceniana praca. Jedzenie dobre i urozmaicone. Fajny kącik regionalny. Kiedy zamówiłam lokalnego drinka kazano mi za niego zapłacić. Mam opcją all inclusive. Na stronie hotelu widziałam że są darmowe. Ale poza tym wszystko ok
To nie dotyczy hotelu. Na plaży gorzej. Leżak kosztuje 6 euro i ok. Rozumiem to. Ale ratownik wziął 10 euro i zapomniał oddać reszty. To karygodne. Nie wiem czy to jest naciąganie turystów czy jeszcze gorzej.
Hotel Globales Lord Nelson Menorca 4**** to przede wszystkim inny hotel niż prezentowane zdjęcia portalu Wakacje,pl. Umieszczone tu są zdjęcia - z siostrzanego Hotelu Globales Apartament, Sam Lord Nelson spełnił nasze oczekiwania. Położony w cichej , spokojnej miejscowości-turystycznej z kilkoma sklepami , apteka oraz restauracjami przy samej plaży, od morza , plaży dzieli nas malutki wąski deptak , leżaki na plaży płatne 15euro za 1 dzień , aczkolwiek nie jest zbyt wiele ustawione jeden na drugim , koszt zakupu parasola plażowego w pobliskim sklepie to 8euro + materac lub mata kolejne 8eur . Pokoje bardzo jasne około 15-16 m3 , przed wyjazdem myślałam że będą za mała ale nie było problemu z poruszaniem się . Sprzątane codziennie , ręczniki wymieniane, otrzymaliśmy również ręczniki plażowe wraz z torba na cały pobyt. W łazience czekał mini zestaw ( zel, szampon, balsam ,maszynka jednorazowa, szczoteczka, igła z nitkami, chusteczki)Hotele w Sant Tomas wyglądają z zewnątrz prawie identycznie, białe proste 4-5 piętrowe budynki , czysto schludnie, dla osób szukających spokoju, animacji typu - bingo +2 w ciągu tygodnia występy .basen czysty duży . Jedzenie bardzo dobre , Uwaga- Pokoje od 4 piętra maja widok. niższe niestety zaslaniaja wydmy ,
Czystość, bliskość do wody, spokój , brak głośnej muzyki na basie,
Pierwszego dnia otrzymaliśmy pokój w bocznym niskim budynku z 8-10 pokojami z widokiem na parking, oraz smietniki do selektywnych odpadów.Po interwencji w drugim dniu pokój został zmieniony