Livadaki Village

6.5

ZDECYDOWANIE NIE polecam hotelu. Pokoje pełne robaków (mrówki, pająki, osy, komary itd) i zagrzybione. Łazienka jeszcze gorsza. Grzyb na grzybie, pourywane uchwyty i brak możliwości postawienia gdziekolwiek lub powieszenia kosmetyczki. Łóżeczko dla dziecka które dostaliśmy było porwane, obrzygane i tak brudne że pierwszą rzeczą którą zrobiliśmy po zameldowaniu było wypranie go. Zamiast materaca - tektura z pudła po lodówce. Żenada. Niestety na prośbę zamiany usłyszałam że nie mają innego. Śniadania okropne - cały tydzień to samo: 1 ser, 1 mielonka, 1 dżem tak słodki ze aż mdliło, rozcieńczany sok. Trzeciego dnia nastąpiło urozmaicenie - zabrakło cząstków pomarańczy, które podawano na maleńkim talerzyku. Zresztą ciągle czegoś brakowało - a to chleba, mleka do kawy z ekspresu, margaryny...i nie można było zjeść spokojnie z powodu całej masy os, które latały dookoła i właziły na talerze i do szklanek. Kilka osób zwróciło uwagę właścicielom aby cokolwiek z tym zrobili ale w odpowiedzi usłyszeli że taka jest natura...Nie dla osób bez samochodu - droga z centrum tej mieścinki w której znajduje się \\\"hostel\\\" bardzo stroma i długa co utrudniało niejednym powrót z zakupami. Nie wiem dlaczego niektóre biura polecają ten hostel...to jakaś kpina!

Hotel w porządku, jest cicho i czysto. Natomiast pierwszy raz spotkałem się z tak skromnymi śniadaniami, to bardziej przypominało skromny poczęstunek... W koszu pieczywo - chleb tostowy jasny i ciemny, jeden talerz z mielonką, drugi z serem żółtym, miska sera białego, miód i dżemy - to wszystko. Zero warzyw, oliwek (Grecja!) ... Nic na ciepło - wystawiony tylko toster. Zawsze w hotelach jak było śniadanie, były przynajmniej jajka, parówki i warzywa. Pomijam już rogaliki ,ciasta, ciastka, naleśniki, owoce, soki itd.

Hotel -najprościej -niezły.Czyste pokoje, sprzątane codziennie ,pościel co 3 dni . Natomiast-śniadania- to mój pies żre bardziej urozmaicone jedzenie niż w tym Hotelu. Najtańszy żółty ser z Biedronki,tak samo mielonka,z warzyw-przez 14 dni pomidor i NIC więcej,margaryna,syrop klonowy,jogurt i pomarańcze.Kawa-syf,napój pomarańczowy-nawet w Biedronce takiego dziadostwa nie sprzedają. Właścicielka- dewotka zakochana w Anglikach(połowa stanu Hotelu to oni) Uśmiecha sie czasami,ale wolałem już widok zapchanej rury kanalizacyjnej niż jej oglądanie. Niemiła,niesympatyczna ponadto z piwem za 3,60. Mimo to polecam Hotel- po 1* spacer na plaże czy do miasta dobrze robi bo to (600 i 1100m) z ostrym wzniesieniem. po 2* widok z pokoi na 1 pietrze-marzenie.Morze,góry,panorama na sąsiednie wyspy. po 3* widok z basenu -tak samo jak pkt 2 I tyle. A śniadania od 4 dnia jedliśmy w pokoju -do jadalni tylko po chleb i jemy to co ma Grecja.najlepszego Oliwki,Feta,papryka,itd

hotel położony na uboczu, ok 500 m od morza polecam głównie dla osób, które chą odpocząć. Blisko do centrum Skali, ok 10 min spacerem. Pokoje skromniejsze, Wszystkie pokoje dostępne z widokiem na morze. Hotel wyłącznie z wyżywieniem w postaci śniadań. Internet w lobby jest bezpłatny.

Nazwa  Livadaki Village
Miejsce  Grecja / Kefalonia / Skala
Wyżywienie  śniadania
Udogodnienia  darmowe wifi, golf

Cudowne plaże otoczone zielonymi klifami i krystalicznie czystą wodą

Zabytkowe klasztory i kościoły z pięknymi freskami

Doskonałe miejsca do nurkowania i podziwiania podwodnego świata

6.5

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

Miły personel, hotel w cichym miejscu, z dala od hałasu miasta. Bardzo ładne pokoje z własnym tarasem / ogródkiem. Wystarczająca ilość mebli w pokoju. W pokoju tv, nawet jeden polski kanał się znalazł. W lodówce dwie szklanki, dodatkowe koce w szafie dla zmarźluchów. Ogolnie sam pokoj nie byl zly. Jest to jeden z najtańszych hoteli które udało nam się znaleźć, z tego powodu nie oceniam go bardzo źle, natomiast następnym razem raczej wolelibyśmy zapłacić trochę więcej i wybrać inny hotel. Natomiast tak jak mówię, jeśli macie ograniczony budżet to nie ma się co zastanawiać, jest to dobra jakość w stosunku do ceny. Ogólnie żeby wakacje były przyjemne, za wszystko trzeba sporo dopłacić. Klimatyzacja, wypożyczenie auta... dlatego wyrażenie opinii jest trudne. Dla osob 60+ i z małymi dziećmi, zdecydowanie nie polecam, ale dla osob młodych a w szczególności z ograniczonym budżetem, to może być strzał w dziesiątkę.

Wady

1. Wszędzie daleko a droga do miasta jest naprawde wymagająca. Jesteśmy młodymi osobami więc daliśmy radę ale nie wyobrażam sobie osób 60+ lub z małymi dziećmi, żeby byli w stanie codziennie pokonywać tę trasę kilkukrotnie. Mówimy tu o 20 min bardzo stromego spaceru z górki i pod górkę po rozgrzanym asfalcie (zero cienia po drodze gdziekolwiek). Oczywiście zawsze można wypożyczyć samochód, ale to dodatkowo platne. 2. Brak wi-fi w pokojach... a także totalny brak zasięgu. Tu znowu, to może byc zaleta (odpoczynek od telefonu) ale i duża wada. Dla mnie bardziej to drugie, ponieważ był to mój pierwszy raz w Grecji, co chwila chcialam coś sprawdzać apropo wycieczek itd. W pokoju nie było żadnego zasięgu, nie ma mowy o korzystaniu nawet z 4G czy H+. Wszystko musieliśmy planować na, bądź co bądź, bardzo wygodnych kanapach w lobby. 3. Organizacja łazienki. Dla mnie jako kobiety to było największe rozczarowanie. Brak jakiegokolwiek mebla, a umywalka mała. Oprócz przechowywania tam pasty i szczoteczki, po resztę musialam stale wychodzić do sypialni. Mała rzecz a znacznie obniża komfort korzystania z pomieszczenia. 4. Suszarka do włosów przegrzewająca się po 12 sek. Serio, nie naciągamy tu prawdy. :) Po tylu się wyłączała, musiała minutę odpocząć i znowu 12 sek. Akcji. Wyobraźcie sobie suszenie długich, grubych włosów :) 5. Brak zimnej wody nocą i w pochmurne dni. To przelało moją czarę goryczy jeśli chodzi o wyjazd, bo pojechaliśmy w tak zwanym niskim sezonie. Wśród 6 dni, az 2 byly pochmurne co w przupadku tego hotelu oznacza 2 dni z zimną wodą. Zgłaszaliśmy to kilkukrotnie, dostaliśmy w zamian bajeczkę że woda nagrzewana jest solarnie (to akurat prawda, stąd ciepła woda tylko gdy świeci słońce) a gdy słońca nie ma, system to wykrywa i przerzuca się na ogrzewanie gazowe (to akurat kłamstwo, tj. System może i jest ale z powodów oszczedzania, nigdy nie był uruchomiony. Nikt ciepłej wody w czasie deszczu i nocą na oczy nie widzial). 7. Ostatni punkt z tych głównych, które mi przeszkadzały najbardziej to... ceny w hotelu. Znawcą kawy nie jestem i wypije byle lurę, serio, ale takiego paskudztwa jak tam to ciężko znaleźć gdzie indziej. Mała filiżanka (100 ml) tego cuda z lekko kwaśnym już, przeleżanym mlekiem, uwaga... 4 euro. Dla porównania, duzy gyros na mieście z sałatką i frytkami, 2,70 euro :) jest to strzał w kolano zarzadcy hotelu bo wszędzie jest naprawdę daleko, gdyby dali ceny napojów po 1-2 euro, część osób zostawałaby i siedziała przy basenie. Janusze biznesu są wszędzie. :) Osobiście wybraliśmy opcję z dodatkowo płatna klimatyzacja oraz wypożyczeniem auta wiec finalnie wycieczka po podloczeniu az tak tanio nam nie wyszla ale naprawde bylo fajnie. Oceniam hotel jednak dosc nisko po, mam nadzieje, solidnej argumentacji. Jak sobie człowiek policzy koszty auta, paskudnych napojow w hotelu i klimatyzacji, spokojnie można w tej cenie znalezc lepszy hotel juz z klima w cenie tuz przy plazy. A wtedy ani auto nie bedzie potrzebne ani przeplacanie za drinki w hotelu bo do miasta byloby blizej.

1.8
Iwona

Pobyt - Wrzesień 2017

Zalety

Cisza

Wady

zagrzybiona łazienka wszędobylskie owady koszmarne i monotonne śniadania nieprzystosowane dla rodzin z dziećmi odległość od plaży, restauracji, sklepu brak komunikacji

5.2

Pobyt - Wrzesień 2017

Zalety

Cicho, na wzgórzu z widokiem na morze, ładny basen.

Wady

Śniadania. Wchodzenie na wzgórze daje w kość, ale jak ktoś chce potrenować to ok.

ksenos

Pobyt - Wrzesień 2016

Patrycja Olszewska

Pobyt - Sierpień 2016

Pobyt - Sierpień 2016

Fajny spokojny hotel, organizacja Grecos na 5. Bardzo pomocna, przyjazna i usmiechnieta obsluga hotelu. Udany wyjazd.

Zalety

Kameralny, cichy, na uboczu

Wady

Gorka na ktorej jest polozony daje w kosc przez 2 pierwsze dni, potem mozna sie przyzwyczaic

Wojtek

Pobyt - Wrzesień 2015

Hotel na uboczu ale do tawern i centrum miasteczka Skala jest max 15min spacerkiem (to dobry układ). Ogromny plus to brak w hotelu, miasteczku i całej wyspie hołoty i imprezowni. W samym hotelu są głównie starsi (bardzo kulturalni) Brytyjczycy i Polacy w różnym wieku. W wadach napisałem: \"monotonne śniadania i typowo niegrecka kuchnia\" - śniadania to albo kanapki z szynką, żółtym serem i pomidorem albo jogurt z płatkami i dżemem, a zamówiona w hotelu sałatka \"grecka\" -> 70% stanowiła zielona sałata :) - widać zrobione typowo pod Brytyjczyków. Ale przecież jadać się chodzi do tawern! Warto ich jednak poszukać nie koniecznie przy głównej ulicy ale gdzieś głębiej, w zakamarkach. Prowadzą je Grecy ze swoimi rodzinami w klimatycznej atmosferze, ze świetną kuchnią i domowym winem, a menu nie jest rozbudowane o włoskie makarony, pizze czy hamburgery :) ...Piękna szeroka piaszczysta plaża... Zależy co kto lubi. My uciekaliśmy całkiem niedaleko do małych kameralnych zatoczek otoczonych skałkami. Polecamy wycieczkę na Itakę. Na innych z biura nie byliśmy ale objechaliśmy wyspę wypożyczonym autem. Wszystkie najważniejsze punkty zaliczone! Wyspa bardzo ładna. 2 tygodnie na Kefalonii bardzo udane. Wystarczy aby odpocząć i zresetować się. Polecamy miejsce i hotel.

Zalety

Kameralny, zadbany, cicho i spokojnie, miła obsługa, zielony zadbany ogród, ładny widok na morze głównie z jadalni i basenu.

Wady

monotonne śniadania i typowo niegrecka kuchnia

M&D

Pobyt - Sierpień 2015

Hotel jest świetny dla osób pragnących ciszy i spokoju, idealny dla par. Amatorzy \"górskich\" wycieczek również znajdą coś dla siebie, ponieważ podejście od plaży do hotelu to dość stroma, około 900 metrowa górka. Pokoje bardzo ładne i zadbane, codziennie sprzątane. Łazienka w porządku, chociaż nosi ślady użytkowania. Najsłabszym punktem są śniadania - mimo że nie są złe, codziennie na szwedzkim bufecie znajduje się dokładnie to samo, wraz z niewypijalną kawą. Obsługa hotelu bardzo miła, zwłaszcza właścicielka, która jest bardzo pomocna i stara się by każdy gość był zadowolony. Mimo wad, hotel jest wart polecenia - wszystkie cienie rekompensuje widok rozciągający się z basenu oraz z tarasu, gdzie były podawane śniadania, grecki klimat i dzikość Kefalonii.

Zalety

cicha i spokojna okolica piękny widok z balkonu na miejscowość i morze oraz gwieździste niebo :) basen

Wady

odległość od plaży wyżywienie

anna

Pobyt - Lipiec 2015

Miejscowość bardzo ładna. Bardzo dobra restauracja rybna na końcu plaży. Punkt charakterystyczny - łódka w ogrodzie. Bardzo dobra lokalizacja do zwiedzania Kefalonii.

Zalety

Ładny basen, codziennie czyszczony.

Wady

Bardzo oszczędni i niesympatyczni właściciele. Nie polecam.

Iwona

Pobyt - Lipiec 2015

Lokalizacja hotelu okazala sie jego najwieksza zaleta- na wzgorzu,z niezla panorama na morze,z dala od rozrywkowych miejsc miasteczka. Bardzo ladnie utrzymany teren wokol hotelu oraz basen. .Zaleta tego miejsca byli tez sami goscie hotelu -bezdzietne pary lub rodziny ze starszymi dziecmi, co gwarantowalo spokoj Serwis hotelowy kiepski,wyposazenie hotelu kiepskie,niezbyt sympatyczna wlascicielka, fatalny serwis sniadaniowy. Ogolnie niezly wybor na tydzien pobytu, dwa tygodnie moga byc juz zbyt duzym wyzwaniem. Ocena najwyzej na 2+*

Zalety

dla osob szukajacych relaksu lokalizacja bedzie zdecydowana zaleta tego hotelu, jednak moze byc ona problemem dla osob o slabszej kondycji cisza , niezle widoki z hotelu, zadbany basen i ogrod oraz otoczenie hotelu

Wady

*zdecydowanie fatalna obsluga sprzatajaca pokoje; * sprzatanie to raczej sprawianie wrazenia porzadku-wygladzenie poscieli i zmiatanie miotla tylko centralnej czesci pokoju ; *przez cale 2 tygodnie pobytu pod lozkiem fruwaly koltuny kurzu *na powitanie zastalismy brudna szafe odziezowa z trzema zdezalowanymi wieszakami( ktore najprawdopodobniej zostawili poprzedni goscie), brudna lodowke z dwoma brudnymi szklankami w srodku *sprzatanie lazienki pozostawialo bardzo wiele do zyczenia *najbardziej jednak bulwersujacym dla nas byl fakt trzykrotnego pozbierania przez obsluge pokojowa bardzo brudnych recznikow pozostawionych na podlodze w lazience i odwieszenia ich do ponownego uzycia- wymagalo to bezskutecznej interwencji u wlascicielki, ktora ku naszemu zdziwieniu okazala sie bezradna ; pomocna w tej sprawie okazala sie dopiero rezydentka; *fatalna jakosc serwisu sniadaniowego- wprawdzie wybierajac ten hotel mielismy swiadomosc niskiej jakosci zarowno produktow , jak i obslugi sniadaniowej, ale to co zastalismy przeroslo nasze wyobrazenie - niepijalna kawa , notoryczne braki sztuccow ,talerzy ,chleba , miejsc do siedzenia; serwowany jako jedyna alternatywa dla kawy sok pomaranczowy to mistrzostwo swiata ( tak byl rozcienczony, ze zostal z niego tylko barwnik z woda) *dodatkowo platna klimatyzacja

Irek

Pobyt - Czerwiec 2015

Pobyt na początku czerwca 2015. Hotel położony na wzgórzu, piękny widok z okna na morze jońskie. Do plaży ok 500m w upał ciężko się wraca do hotelu, droga jednak trochę męczy. Śniadania kontynentalne: tosty, ser, szynka, dżem, miód, jogurt, pomidory, jabłka, pomarańcze, kawa, herbata, sok. Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Hotel dla ludzi chcących odpocząć, w szczególności dla par. W hotelu Anglicy i Polacy. Dobre miejsce wypadowe na rejs na Zakynthos ok. 40 euro. Warto wypożyczyć auto i objechać cała wyspę - w szczególności plaże na zachodnim wybrzeżu: Myrtos, Petani, Platia Ammos, Xi. Rezydentka Grecosa pomaga w wypożyczeniu auta - ceny konkurencyjne.

Zalety

- Duży pokój - Codzienny serwis (wymiana pościeli itd.) - Miła obsługa i spokojna okolica - Widok z okna i basenu na morze jońskie - Darmowe leżaki przy basenie

Wady

- Do morza ok 500m - Brak możliwości All Inclusive (tylko śniadania, ewentualnie w barze można kupić sałatkę i przekąski)

PAWEŁ

Pobyt - Czerwiec 2015

OGÓLNIE POBYT OCENIAM POZYTYWNIE. B. DOBRA ORGANIZACJA ZE TRONY BIURA PODRÓŻY GREECOS. PLAŻA - DŁUGA, SZEROKA, piaszczysto - ŻWIRKOWA, MIASTECZKO O.K. WIELE FAJNYCH KNAJPEK, I JEST GDZIE POSPACEROWAĆ. JEDZENIE W TAWERNACH SUPER, POLECAM RÓWNIEŻ MIEJSCOWE WINO ( 8 EURO ZA 1 LITR) I PIWO MYTOS ( 2-3 EURO ZA 1/2 LITRA ) WSZYSTKO CO JEDLIŚMY BYŁO BARDZO SMACZNE. POSIŁKI W CENIE 7-10 EURO, W TYM JAKIEŚ MIĘSKO, ZIEMNIAKI LUB FRYTKI + ZESTAW WARZYW. SAŁATKA GRECKA DODATKOWO 5-6 EURO ZA SPORĄ PORCJĘ. PRZEDE WSZYSTKIM SAMA WYSPA CUDOWNA, ZASKOCZYŁO MNIE CZYSTOŚĆ I PORZĄDEK ( W PRZECIWIEŃSTWIE NP. DO RODOS ). MALOWNICZO POŁOŻONE MIASTECZKA NA CAŁEJ WYSPIE, PIĘKNE WIDOKI I PLAŻE. PRZEZ TRZY DNI ZJECHALIŚMY PONAD 400 KILOMETRÓW SAMOCHODEM ( WYPOŻYCZALNIA EXPRESS CAR PRZY PLAŻY, 75 EURO ZA TRZY DNI). SZCZEGÓLNIE POLECAM PLAŻĘ MYRTOS I WYCIECZKĘ NA NAJWYŻSZY SZCZYT WYSPY. UWAGA TARAS WIDOKOWY TUŻ PRZED SZCZYTEM PO PRAWEJ STRONIE ŁATWO PRZEGAPIĆ, NA SAM SZCZYT NIE MA PO CO WJEŻDŻAĆ. POZOSTAŁE ATRAKCJE NA WYSPIE TEŻ KONIECZNIE TRZEBA ZOBACZYĆ, W ZASADZIE TRUDNO COŚ WYRÓŻNIĆ. JEŚLI MIAŁBYM COŚ ODRADZIĆ TO WYCIECZKĘ DO ARGOSTOLI, A JEŚLI JUŻ TO TYLKO W NIEDZIELĘ BO W TYGODNIU RUCH WIĘKSZY NIŻ W NY.

Zalety

ZALETY TO JAK DLA MNIE PRZEDE WSZYSTKIM I CHYBA TYLKO POŁOŻENIE, - Z BOKU, A ZARAZEM BLISKO MIASTA ( 10 - 15 MINUT). HOTEL KAMERALNY MOŻE NAWET AŻ ZA BARDZO, CODZIENNIE SPRZĄTANY. BASEN CZYSTY I NAWET NA TYLE DUŻY ŻE MOŻNA POPŁYWAĆ (1.2-1,7 M GŁĘBOKOŚCI). TYPOWE TRZY GWIAZDKI NIC WIĘCEJ. ABSOLUTNIE ODRADZAM DLA RODZIN Z MAŁYMI DZIEĆMI - CIĘŻKIE PODEJŚCIE PRZY POWROCIE DO HOTELU I BRAK INFRASTRUKTURY PRZY HOTELU I NA BASENIE DLA DZIECI, CO JEST JEDNOCZEŚNIE ZALETĄ ( BRAK DZIECI ) DLA OSÓB KTÓRE CENĄ SOBIE CISZĘ I SPOKÓJ .

Wady

3.5 GWIAZDKI TO ZDECYDOWANIE ZA DUŻO. ZDJĘCIA ZDECYDOWANIE MYLĄ. OCENIAM NA 2.5 GWIAZDKI I PRZY CENIE ADEKWATNEJ DO TEJ KATEGORII POLECAM. FATALNA AKUSTYKA W POKOJACH, SZCZEGÓLNIE ŻENUJĄCE DOCIERAJĄCE ODGŁOSY Z SĄSIEDNICH ŁAZIENEK. HOTEL NIE PRZYSTOSOWANY DO WYDAWANIA POSIŁKÓW - JADALNIA NA TARASIE PRZY BASENIE. KOLEJKI W KĄCIKU WYDAWANIA POSIŁKÓW. JEDZENIE NA SZCZĘŚCIE ŚWIEŻE ( PIECZYWO NIE ZAWSZE), ALE WYBÓR - BRAK, I CODZIENNIE TO SAMO. SEGREGACJA RASOWA - ANGLICY MIELI SWOJĄ CZĘŚĆ HOTELU, A POLACY SWOJĄ. JESZCZE TAKI MAŁY SZCZEGÓŁ - PODUSZKI MAŁE I BARDZO TWARDE, APEL DO WŁAŚCICIELI - WYMIEŃCIE JE !

małgosia

Pobyt - Maj 2015

Piękny hotel, w pięknej Kefalonii , przyjaźni, kulturalni turyści ceniący sobie spokój. Przemiła Pani recepcjonistka Sofija, Miły Pan z obsługi zajmujący się basenem i ogrodem. Piękny stylowy pokój z widokiem na lazurowe morze i ta wspaniała bujna zielona przyroda, pełna kolorowych kwiatów i zapachu ziół. Tylu ziół już dawno nie widziałam, dominuje ostropez. Tak to widzą ludzie kochający naturę, naturę nie skażoną cywilizacją. Wyspa pełna słońca, słońce majowe jest bardzo przyjazne, nie ma upałów, lecz można opalić się na brązowo. I ta przejrzystość powietrza i wody.Byłam z mężem w drugiej połowie maja. Nigdy nie znałam zielonej Grecji. Jedynie co mi brakowało to komunikacji miejskiej, która na wyspie właściwie nie istnieje, a szkoda.

Zalety

ładnie położony, piękne widoki na morze, cisza,

Julita

Pobyt - Maj 2015

Hotel jest taki jak w opisie, położony na wzgórzu, z pięknym widokiem na morze. Może być to uciążliwe dla osób starszych bądź mało aktywnych, gdyż podejście z nad morza jest strome (około 10 minut pod górkę, do plaży około 700 metrów). Jednak widok naprawdę jest warty tego wysiłku. Hotel jest na uboczu więc jest cicho, spokojnie, można odpocząć. Brak dzieci w hotelu, co dla nas było dodatkowym atutem. Kiepskie śniadania, o czym jednak wiedzieliśmy wcześniej więc nie byliśmy niemile zaskoczeni.

Zalety

cichy, spokojny hotel na uboczu; piękny widok na morze;

Wady

kiepskie śniadania; słaby serwis sprzątający (trzeba było się upominać o zmianę ręczników) ; hotel położony na wzgórzu co może być uciążliwe dla osób starszych (podejście z morza pod górę)

PIOTR

Pobyt - Wrzesień 2014

Byliśmy w sierpniu w tym hotelu położonym na wzgórzu z widokami na morze. Wokół piękny ogród, o którego dba sam szef tak jak o basen od samego rana. W hotelu przewaga Anglików. A le poznaliśmy też Holendrów,Walijczyków , Włochów kilka rodzin z Polski. WSZĘDZIE CZYŚCIUTKO. Po śniadaniu 80 % ludzi schodziło na lazurowo kryształowe morze Jońskie ! NA PRZECUDNEJ DZIEWICZEJ I SPOKOJNEJ WYSPIE KEFALONI. (mamy porównanie z ZAKYNTOS )Ponieważ jesteśmy bardzo aktywni (mimo sporo latat po 40-sttce.. :) nie było problemu z wyjściem pod górkę aby popływać jeszcze tym razem w basenie przed wieczornymi wypadami do tawern czy restauracji. Uwielbiamy też tańczyć. Miejścowość Skala urocza. Ceny w sklepach przystępne. POLECAM wycieczkę skarby Kefaloni !!! Dla rodzin z małymi dziećmi może być mały problem z wyjściem ale była jedna taka rodzina i z wózkiem sobie radziła ! GENERALNIE POWRÓCIMY KIEDYŚ JESZCZE RAZ NA TĄ WYSPĘ !!!

Pobyt - Sierpień 2013

hotel polożony na wzgórzu z przepięknym widokiem na morze.Hotel proponuje tylko śniadania, bardzo monotonne. Był to świadomy wybór wyżywienia, ponieważ w okolicy jest mnóstwo tawern serwujących wspaniałą kuchnię lokalną.. Okolica bardzo spokojna, do centrum rozrywkowego ok. 500m. Hotel godny polecenia osobom, które pragną ciszy i spokoju. Do plaży ok. 500m - bardzo czysta, kamienista, woda w morzu ciepła i bardzo czysta o turkusowej barwie - przepiękna!!!!. Ogólnie wyspa jest bardzo urokliwa. Polecam zwiedzanie wyspy. Można wynająć auto ok. 80EUR/dzień Suzuki Jimny.Byliśmy z biura Greccos (godne polecenia), we wszystkim pomoże Państwu rezydentka pani Małgosia. Moim zdaniem jest to najpiękniejsza wyspa grecka. Polecam!!!!

Livadaki Village