Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą
Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami
Świetnie połozony hotel nad samym morzem w kameralnej zatoce z dala od drogi. Piękna plaża - kamienista ale za to nie ma wszędobylskiego piasku. Woda krystaliczna, niedaleko wypożyczalnia skuterów wodnych, mozliwość jazdy za motorówką itp. W cenie hotelu są parasole i leżaki na plaży - sporo miejsca jak na szczyt sezonu. Pokoje odnowione, duże, czyste, z balkonem - my mieliśmy widok na morze, naprawdę super. Okolica zaciszna, nie jest to miejsce gdzie jest mnóstwo dyskotek i barów - raptem 1 większy hotel i kilka mniejszych w okolicy.
Jedzenie OK, bez rewelacji, ale urozmaicone i miła obsługa (Słowaczki). Nie trzeba się spieszyć i pilnować talerzy żeby nie wyrwali jak np. w Turcji czy Egipcie. Goście - głownie Włosi, trochę Anglików, Niemców Greków i Polaków.
Hotel nastawiony na spokój i relaks na plaży, która jest naprawdę tuż obok (hotel-basen-plaża-morze :) Wieczorem jest cicho -żadnych samochodów, głośnej muzyki czy krzyków, można super wypocząć, choć lubiącym gwar i ruch może być nudno. Nam to akurat bardzo odpowiadało. Byliśmy z 1 rocznym dzieckiem i wszystko było super, są łóżeczka, krzesełka, podgrzeją obiadek nikt nie robi kłopotów. Dla zwiedzających - Lindos jest podobno super, ale taki tłok ze sobie darowaliśmy. Warto pożyczyć samochód - ale nie w hotelu bo 15-20 EUR drożej niż gdzie indziej. Warto rezerwować wcześniej bo z dnia na dzień trudno czasem coś wypożyczyć, nam się udało - numer wypożyczalni można wziąść od rezydentki Rainbow Tours (z tym biurem jechaliśmy).
Ogólne wrażenie - piękne miejsce, cisza spokój, hotel praktycznie na plaży. Jedzenie i drinki takie sobie, ale obawiam się że to raczej standard w All inclusive, za taką cenę nigdzie nie dają oryginalnej Coca-Coli, Heinekena, wina w butelce i Jacka Danielsa :) Z UWAGI NA MIEJSCE NAPRAWDĘ POLECAM.
było wspaniale polecam
Wszystko SUPER . Planujemy za rok powrócic do tego hotelu. Rewelacja :)
Cudownie położony przy plazy .Piękna zatoka. Krystalicznie czysta woda. Kuchnia przepyszna. Cisza i spokój. Po prostu raj.
Hotel położony bezpośrednio przy plaży. Mieliśmy pokój z widokiem na morze - warto dopłacić. Do Lindos odjeżdża autobus spod hotelu o 10 i 17,30. W pobliżu hotelu postój taxi - do Lindos 8Euro. Warto tam pojechać - piękne miasteczko. Do Rodos też jeździliśmy autobusem spod hotelu - piękne stare miasto. Z zorganizowanych wycieczek nie korzystaliśmy. W pobliżu hotelu brak innych atrakcji - 2 tawerny, 2 sklepy. Co drugi dzień występy muzyczne przed hotelem (wieczór grecki, pokazy tańców latynoamerykańskich). Plaża kamienista, nie zachęca do spacerów. W hotelu czysto, pokoje sprzątane codziennie, posiłki smaczne, obsługa bardzo sympatyczna. Na praktykach są polscy studenci, chętni do pomocy. Uwaga na komary! Ich obecność bardzo mnie zaskoczyła, bo w czerwcu było tam gorąco i słonecznie. Rezydentka z TUI mało zorientowana.
Hotel położony w spokojnej miejscowości, blisko plaży. Udogodnienia dla niepełnosprawnych i rodzin z dziećmi-bez problemu można dojechać z wózkiem do leżaków. Choć hotel nie jest nowy, jest czysty. Jedzenie wyśmienite. Jedyne co mi przeszkadzało, to położenie pokoju - narożny, w pobliżu wentylatorów. Do Lindos najlepiej dojechać taksówką. Przystanki autobusowe są dosyć daleko i trzeba wspinac się spory kawałek pod górę.
To były świetne dwa tygodnie urlopu - spokój, czystość oraz życzliwa, dyskreobsługa. Mieszkaliśmy w pokoju z widokiem na wzgórza-mimo początkowego żalu za widokiem morza szybko doceniliśmy ciszę, którą po przeciwnej stronie hotelu narusza nieco barowy gwar i muzyka.Cudowne wschody słońca.Czysta plaża (kamienista, warto zabrać odpowiednie obuwie), nie było problemu z leżakami.Polecamy wynajęcie auta, najlepiej w Rodos Car w Lindos (cena za wynajem na 5 dni była niższa o 40% niż w firmach obok hotelu)i objazd wyspy, zwłaszcza lesisty interior i zachód oraz odległe od głównych tras wnioski szczególnie nas zachwyciły.Polaków niewielu, gośćmi byli głównie emerytowani Szwajcarzy, Niemcy, Francuzi
W hotelu Lindos Bay spędziliśmy tygodniowy, bardzo udany urlop. Polecamy w szczególności osobom szukającym spokoju i komfortowych warunków zakwaterowania. Mimo, że hotel jest duży (prawie 200 pokoi), nie odczuliśmy dużej liczby gości ani na plaży (bezpłatne leżaki i parasole), ani podczas codziennych posiłków - zawsze znalazł się wolny stolik. Pyszne jedzenie - bogaty bufet śniadaniowy, świeżutkie jeszcze ciepłe pieczywo:) Obiadokolacje (również bufet) także urozmaicone, mnóstwo warzyw, smakołyki z różnych kuchni. Codziennie świeże, pyszne owoce. Pokoje duże, czyste, nowoczesne. Plaża szeroka, czysta, morze cudowne. W pobliżu 2 wypożyczalnie samochodów i 2 sklepy. Idealne miejsce na spokojny urlop, raczej brak rozrywek.
Hotel pięknie położony, bardzo miła i pomocna obsługa, jedzenie b. urozmaicone i smaczne. Polecam!!!!!
Jeden z najlepszych 4,5 gwiazdkowych hoteli na Rodos . Idealne położonie na samej plaży w bardzo spokojnej i cichej okolicy . Wszelkie wygody i dobra kuchnia , czysta plaża i krystaliczna ciepła woda ,ilośc parasolek wystarczająca . 90% pokoi z widokiem na morze , piękne wschody i zachody słońca , raz w tygodniu wieczór grecki i raz muzyka taneczna na żywo . Brak animacji dla dzieci i dyskotek . Po rozrywkę trzeba udac się do Lindos 3,5 km taxi 8 euro . Super miejscowośc , zwiedzanie , urokliwe uliczki , świetne tawerny i restauracje , przejażdżki na osiołkach , zwiedzanie Zamku Joannitów i Akropolu też bardzo ciekawe . Cudowny grecki klimat , morze , zabytki, polecamy każdemy kto chce wypocząc , zwiedzic i pobawic się zarazem.
Pobyt 24-31 sierpnia 2009 uznajemy za bardzo udany (turyści lat 27-33 plus 7-latka). Hotel bardzo nam się podobał. Piękne wnętrza, urządzone ze smakiem, miło było wypoczywać w takich warunkach. Zadowoleni byliśmy z pokoju, który nie był z widokiem na morze, tylko na góry i palmy przed hotelem(cudownie!). Jedzenie bardzo urozmaicone i smaczne. Napoje do kolacji drogie (2,5 EUR mała cola, 3,0EUR małe piwo). Rzeczywiście bardzo spokojna okolica. Hotel umiejscowiony bardzo kameralnie, ale to dodawało mu tylko uroku. Wieczornych atrakcji można szukać w Lindos (4,5 km - doszliśmy raz pieszo!), taxi 7EUR.
Polecam hotel osobom ceniącym spokój i bliskość plaży.Bardzo ładne pokoje, czyste, przestronne, dobrze wyposażone.Plaża prywatna, hotelowa, wysypana żwirem, nie dla dzieci (duża ilość leżaków, bez dodatkowej opłaty). Cisza i spokój, kto nie lubi hałasu, głośnych animacji, będzie zadowolony.Basen średniej wielkości z leżakami, barem i muzyką. Bardzo dobre jedzenie, w opcji HB (obfite, baaardzo urozmaicone kolacje, napoje płatne, obsługa- studenci hotelarstwa z Gdańska). Dobra, kompetentna obsługa Rainbow (niestety, nie mogę tego napisać o obsłudze łódzkiego biura).
Wspaniale położony hotel, na plaży (niestety kamienisto-żwirowej). Cudowne miejsce do wypoczynku, a i do miejsc rozrywkowych nie jest daleko. Wymarzone miejsce na podróż poślubną, można się delektować sobą, a wynajmując samochód zwiedzić przepiękną wyspę, jaką jest Rodos. Gdyby nie chęć poznawania innych zakątków naszego pięknego globu, jeździłabym w to miejsce co rok. Polecam.
Sam hotel super. Naprawdę odnowiony kompleks z duzymi pokojami, bardzo ładnymi, dobrze wyposażonymi. Klima działająca sprawnie i wg własnego uznania. Basen jak na taki wielki hotel zdecydowanie za mały. Plaża bardzo blisko, woda w morzu cieplutka ale bardzo słona i niestety kamienista plaża więc zalecam buty do wody. Jedzenie smaczne choc po tygodniu troszkę monotonne ale naprawde dobre. Obsługa wg mnie niezła, zwłaszcza że w restauracji pracowali Polacy :) Co do animacji to bez rewelacji zwłaszcza, że większość gości to Niemcy i wszystko właściwie pod nich robione. Drinki i napoje - cóż pozostawiają wiele do życzenia. Upić się na pewno nie da rady :) Jesli chodzi o sam hotel i wypoczynek zdecydowanie polecam, jeśli ktoś szuka wrażeń i szaleńśtw - to nie ma szans, gdyż wiekszość gości to zdecydowanie emeryci , a hotel położony na odludziu.
Hotel godny polecenia.Pokoje całkowicie wyremontowane,czyste na podłodze kaflle trzymajace zimno Klimatyzacja co w takim upale jest nie bez znaczenia dobrze działająca i działająca cały czas sterowana indywidualnie.Obsługa hotelu miła i pomocna, porozumiewajaca się dobrze w kilku językach.Najsłabszą stroną tego hotelu jest niestety restauracja a w zasadzie miejsce gdzie były śniadania i kolacje zbyt małe i mało eleganckie, obiady serwowane na zewnątrz budynku hotelowego ok. Woda w basenie sporo chlorowana,ale pobliskie morze - 30 metrów z temperaturą ponad 28 stopni rekompensowało basen.Przy basenie trochę hałasu robiły włoskie dzieci, ale na plaży totalny relaks.Naprawdę polecam warto ten Hotel wwybrać.Świetny wypoczynek.
Tyle o Hotelu.Oczywiscie były problemy z opóźnionym o 3 godziny lotem na wyspę nie z winy Biura podróży ale lini lotniczych,z powrotem również opóźnienie o 3 godziny, ale ponoć w wakacje to jest standart.
fanatastyczne miejsce dla osób ceniących spokój, piękny widok na Morze Sródziemne, miła obsługa, urozmaicone jedzenie - jedyny minus to grupki hałaśliwych niemieckich emerytów :)
to był naprawdę świetny tydzień
Pokoje zdecydowanie nadają się do remontu, plaża żwirowa,
super pobyt w sierpniu 2006. Wspaniała praca animatorów-dzięki, dzięki za wasz wysiłek.
Emocje opadły, wyjazd był rok temu. Czuć było koniec sezonu i na wyspie i w hotelu. Pierwszy pokój, który dostaliśmy był brudny i chodziło robactwo. Nasz opiekun się sprawdził. Zmieniliśmy pokój i było ok.
Bardzo przyjemny hotel. Ze względu na położenie, polecałabym osobom, które na wakacjach cenią sobie spokój . Zwracam jednak uwagę, że byłam tam w czerwcu, a więc nie w pełni sezonu. Pozostałe hotele znajdują się w znacznej odległości, nie można więc uznać tego miejsca za centrum rozrywki. Tylko dla osób, którym, tak jak mnie nie przeszkadza obecność zwierząt na terenie hotelu. ( jak wiadomo, Rodos to wyspa kotów i ten hotel w pełni potwierdza ten fakt). Nie polecam tym, którzy szukają hałaśliwych hoteli tętniących życiem do białego rana.