Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą
Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami
Hotel bardziej 4 niż 5-gwiazdkowy, choć czuć w nim próbę osiągnięcia pewnego prestiżu i luksusu. - Pokoje: byliśmy z żoną w apartamencie z basenem, pokój przestronny, ogólnie ładny, basen stosunkowo zadbany. Całe agd, rtv, leżaki i rzeczy tego typu praktycznie nowe. Natomiast wykończeniówka leży - w wielu miejscach widać niedoróbki, odpadający tynk, miejscami wychodzący grzyb. Toaleta nie była najwyższych lotów. - Jedzenie: przepyszne, jedno z lepszych które dane nam było spróbować na all inclusive. Ryby, owoce morza, owoce i warzywa smaczne czy to na śniadanie, obiad i kolacje. Ogromny plus za to. Drinki w barach przyzwoite, snack bar przy plaży również serwował dobre jedzonko (choć nie greckie, a bardziej amerykańskie, ale nie przeszkadzało). Kolacje serwowane raz na tydzień w japońskiej restauracji Niku było jedną z pyszniejszych w naszym życiu, kosmos. - Obsługa: bardzo miła, nie było dnia byśmy poczuli się w jakikolwiek sposób urażeni czymkolwiek, sprzątaczki przesympatyczne, tak sam obsługa na barach oraz w restauracjach. Wystrój hotelu: tutaj również na plus, byliśmy przed końcem sezonu, więc gości nie było zbyt wielu, a to w połączeniu z sielankowym wystrojem hotelu dało klimat wyciszenia i relaksu (przepływająca rzeczka, ogrom zieleni). Co kto lubi, dla niektórych nuda, dla nas raj. Całokształt hotelu świetny, wyjazd zaliczamy do bardzo udanych.
j.w
j.w
Piękny kameralny hotel, w którym rzeczywiście czułam się jak w greckiej wiosce :) Bardzo spokojne miejsce, teren duży i pełen zieleni. Dosyć mała restauracja główna, ale jedzenie pyszne, kreatywne. Opcje dla wegetarian, wegan. Obsługa pomocna i bardzo uprzejma. Bardzo polecam pobyt w tym hotelu, zwłaszcza dla par i rodzin z młodszymi dziećmi, które nie potrzebują zjeżdżalni i masy atrakcji.
-piękne tereny, -duża, spokojna prywatna plaża, na której można uprawiać sporty wodne, -pyszne jedzenie, -cisza i spokój
-mało atrakcji dla dzieci