Lims Bona Dea Beach

3.5

Hotel ok pokój nie za duży ale czysty i zadbany. Jedzenie smaczne ale powtarzalne brak owoców morza niestety. Jedyny minus to brak tureckich akcentów. Bardziej jakby byłoby się w centrum Moskwy. Rosjanie to 90 procent turystów i wszystko zrobione pod nich. Brak Turcji w Turcji

Hotel widać, że zaniedbany , nie wiem gdzie i co było odnowione, ale strasznie się zawiedliśmy.

Kemer to niewielka miejscowość. Hotel położony około kilometra od centrum miasta . Brak sklepów w bliskiej odległości Spokojna okolica. Oferta raczej dla osób, którzy chcą wypocząć. Nie polecam dla rodzin z dziećmi, ponieważ jest tam bardzo słaby program animacyjny w języku rosyjskim. Plaża przylegająca do hotelu jest niezbyt duża ( około 25x25 m), żwirowa z bezpłatnymi leżakami, które ok 8:00 są już pozajmowane.. Morze bardzo ciepłe i głębokie już po kilku metrach. Basen bardzo czysty, z dość dużą ilością przeważnie wolnych leżaków. W całym obejściu czysto, obsługa sprząta i dba o porządek. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Sprawna klimatyzacja, sejf za dopłatą 3Euro/doba . Jedynie łazience przydałby się remont. Co do jedzenia to zawsze kwestia gustu. Śniadania przeważnie takie same. Na obiad zawsze znajdzie się jakieś danie z kurczaka. Bardzo duży wybór pysznych ciast. Obsługa raczej mówi po rosyjsku ( tylko recepcji można się dogadać po angielsku) Tak jak w większości hoteli w Turcji przewaga Rosjan, którzy jednak zachowywali się grzecznie i kulturalnie. Alkohole w opcji allunclusive to wino białe i czerwone, lekkie piwo Perge, i kilka drinków. Inne alkohole płatne. Nie podzielam opinii gości, którzy twierdzą, że jest w nim bardzo głośno.

Wlasnie wrocilam z pobytu w tym hotelu. Zostalysmy tam przeniesione (bylam z kolezanka) po naszej interwencji w biurze WEZYR z innego hotelu, wpisze nazwe zeby ostrzec ewentualnych nabywcow HOTEL MAGIC DREAM hotel tragedia bez zaplecza bez plazy z fatalnym wyzywieniem po prostu noclegownia .(Wiecej napisze pod adresem tego hotelu).Wrocilysmy zadowolone, plaza przy hotelu bar przy plazy, pokoje duze przyjemne, mila obsluga ,polozenie dosc blisko centrum jedyne zastrzezenia mozna miec do malo urozmaiconych posilkow ,kiepskiej animacji,bardzo glosnych dyskotek do godz 2.00 w nocy w hotelu obok. Mimo tych zastrzezen hotel godny polecenia.

Bardzo glośno, jedzenie nieurozmaicone, pokoje slabo zabezpieczone, możliwośc kradzieży, rezydentka w Polsce z Wezyra, nr tel. na tablicy ogłoszeń.

Nazwa  Lims Bona Dea Beach
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Kemer
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, parking

3.5

Wyświetlono 31 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aneta

Zalety

Ładny basen czysty pokój

Robert

Pobyt - Sierpień 2022

Zalety

Bliskość gór i morza.

Wady

Jedzenie było obrzydliwe pierwsze wakacje w których człowiek wrocil dosłownie głodny.

Wojtek

Pobyt - Czerwiec 2022

Zalety

Kameralna atmosfera, czystość, ładny basen z ciepłą wodą, Wi-Fi darmowe na terenie całego hotelu i plaży, miła obsługa.

Wady

Łazienka w moim pokoju wymagała już remontu, chociaż nie było tragedii.

ILONA BRATOSIEWICZ

ksenia

Położenie hotelu dobre. W pobliżu dużo barów i restauracji. Teren wokół hotelu oraz plaża bardzo mała. W hotelu oraz z pobliskich hoteli głośna muzyka. Pokoje średniej wielkości, sprzątane codziennie. Animacje wieczorne w języku angielskim, w większości w języku rosyjskim. Jedzenia nie brakuje, ale mało urozmaicone. Wybór alkoholu w opcji all mały. Ładna okolica, z jednej strony góry, z drugiej morze.

Hotel jest położony jakiś kilometr od centrum Kemer. Kemer to miejscowość bardzo mała typowo turystyczna. Brak w niej miejsc do zwiedzania. Do antalyi można dojechac autobusem ktory kosztuje 5$ w jedna strone. Placi sie dopiero jak sie wychodzi z autoobusu. W Kemer jest sporo sklepów z pamiatkami i sklepow z galanteria skorzana, lecz nie polecam kupowac "większych pamiatek w Kemer, gdyz ceny sa tam bardzo wysokie, nawet za drobne pamiatki. Co do pamiatek to polecam kupowac w sklepiku hotelowym, o dziwo ceny byly tam duzo nizsze niz na miescie. Teraz przejde do opisu hotelu i oferty biura podrozy WEZYR. Po przyjezdzie do hotelu dowiedzielismy sie ze nie ma dla nas gotowych miejsc i zostalismy na jedna noc zakwaterowani w hotelu na przeciwko, niby 5* ale o podobnym standardzie, lecz oczywiscie bez plazy. Pozniej hotel chcial nam to jakos zrekompensowac, dostalismy owoce i raki (turecka wodka anyzkowa) do pokoju, co uwazam za absurd, gdyz mielismy to w ofercie all inclusive. Pisze o tym, gdy nie bylismy jedynymi, którym taka sytuacja sie przydazyla w tym hotelu. Biuro podrozy Wezyr twierdzilo ze o niczym nie wiedzialo. Hotel sam w sobie oceniam jako dobry, jedzenie bardzo dobre, sniadania codziennie byly takie same, ale byl taki wybor wszystkiego ze codziennie mozna bylo jesc cos innego, lunch i kolacje byly wysmienite. Animacje byly kiepskie ale szef grupy animacyjnej zawsze staral sie stanac na wysokosci zadania i w jak najlepszym stylu rozbawic gosci hotelowych. Plaza jest tam mala, lezak na lezaku i kamienista, morze cieplutkie, woda bardzo czysta, nie ma odplywow, ani duzych fal , co oceniam na plus. Co do basenu to w rzeczywistosci jest troche mniejszy niz na zdjeciach to samo zjezdzalnie, ktore sa czynnye po 2 godziny, ok poludnia i od 15 do 17. Slonce zachodzi za hotel ok godziny 17. Polecam zostawic pani sprzataczce napiowek na poczatku wczasow, to bedá Panstwo mile zaskoczeni, np labedziami, wezami utworzonymi z recznikow oraz kwiatami w pokoju. Bardzo polecam hammam w centrum SPA OTTOMAN w Kemer. polecam wykupic sobie karnet z tajskim masazem, kosztuje ok 60$ od osoby a w pakiecie ma sie 2rodzaje sauny, 2 jaccuzzi, piling calego ciala, maseczke, kapiel w kwiatach i oczywscie gwozdz programu tajski masaz calego ciala - rewelacja. caly pakiet trwa ok 3 godzin, polcam pojechac pierwszego dnia, o obojetnie jakiej porze, nawet poznym wieczorem. Cale centrum SPA jest przepieknie wykonczone. Jednym slowem rozkosz dla ducha i ciala :)

Tolek Lisiecki

pomimo obietnicy że nie zostaniemy wyproszeni z hotelu o 12 (wyjazd na lotnisko 17.40) trzeba to było załatwiac we własnym zakresie czyli zapłacic za dodatkowe pare godzin

Łukasz

Hotel z zewnątrz w miare ładny jednak dla hoteli obok wygląda jak ubogi krewny.Wewnątrz widoczne niedociągnięcia.Teren hotelu mały.Jedzenie nieurozmaicone i po tygodniu pobytu smaki tamtejeszej kuchni zaczynają być odrzucające,lecz trafiają się posiłki,które można zjeść z apetytem.Polecam jedzenie w piątek na kolacje przy okazji nocy tureckiej(smaczne bo podawany jest kebab).Obsługa w większości miła,lecz są wyjątki.Co do czystości,to niekiedy czystość szklanek pozostawiała wiele do życzenia!Nie pojechałbym tam drugi raz.

turysta

Sympatyczny hotel niestety bardzo głośna posiada głośną dyskotekę, która powoduje że osoby zakwaterowane w pokojach od strony morza mają do 2.00 w nocy spanie z głowy.

2.2

Pobyt - Październik 2020

HOTEL BARDZO KAMERALNY, W 100% POD ROSJAN. JEDZENIE OKROPNE, BRAK WYBORU. MIEJSCOWOŚC OPANOWANA PRZEZ ROSJAN, TAKI NASZ DZIWNÓWEK TYLKO W CIEPLEJSZEJ WERSJI. NUDY. NIE POLECAM!!!

Opera

Pobyt - Marzec 2010

Jedzenie bardzo kiepskie.Kurczak gulaszowy albo rózne postaci mielonego w kolorze starej ścierki.Mała plaża i dzialka pod całoscią,bez szans na spokój.Przez cały dzień i pół nocy dudniąca muzyka na tej maleńkiej przestrzeni.

Jacek

Pobyt - Październik 2009

byliśmy tam od 23.09 2009 do 29.09 i jesteśmy rozczarowani tym hotelem pod względem kuchni PORAŻKA na tydzien pobytu raz podali kurczaka i to wszystko? codziennie mrozone kotlety poćięte w kawałki PORAŻKA ?FRYTKII SPALONE NA OBIAD A POTEM TE SAME W SOSIE NA KOLACJĘ I TAK MOŻNA PISAC WKOŁO.NORMALNIE TRAGEDIA TRAGEDIA.....................

Monia

Pobyt - Wrzesień 2009

Wróciliśmy 02.09.2009 była to nasza pierwsza pordróż do Turcji hotel ok chodź na początku moglismy wylądować w "średnim pokoju" dopiero łapuweczka w postacji 10 euro pomogła, jedzenia dużo, chodż mięsa mało ale i tak 5 kg do przodu :) aminacje pod rosjan zresztą jak wszystko :( ale pogoda nadrobiła. pozatym bez większych problemów organizacyjnych biuro WEZYR- polecamy!!! więcej pytań pod monia4c@interia.pl

Pobyt - Sierpień 2009

Okropny hotel i obsluga ! Na pewno nie polecam , totalna porazka !!! Restauracja brudna , zadnego wyboru, tylko kurczak kalafior i zimne frytki wymieszane z sosem pomidorowym na sniadanie!!! Plaza bardzo mala a na niej pelno bezpanskich psow. Wschody slonca mozna bylo ogladac w towarzystwie zdechlych kotow , ktore wyrzucilo morze. NIKT TEGO NIE SPRZATAL !!!! NIGDY WIECEJ BONA DEA !!!!

3.4
iza

Pobyt - Sierpień 2009

Hotel mały,plaża bardzo,bardzo, mała, to co podane w katalogu to na dwie plaże.Posiłki okropne byłam i w trzy gwiazdkowym hotelu i nawet tam takich nie było,obiady i kolacje przez tydzień to mrożonki tzw nugetsy raz dali kurczaka na kolacje,zupy zimne przynoszone z kuczni.Hotel dla wegetarian przez tydzień na okrągło fasola i bakłażany. NIE POLECAM !!!

5.2
olka

Pobyt - Sierpień 2009

hotel ładnie umiejscowiony, plaza jak na okoliczne warunki bardzo dobra. identyczna z hotelami obok 5 gwiazkowymi. niestety tragiczne jedzenie,a wlasciwie jego brak. brak urozmaicenia i mies!!!!nie ma rowniez w hotelu zadnych animacji.all inclusive do godz.22.00 , maly wybór drinków itp. hotel jest jednym z tanszych ,ale i tak za ta cenę mozna wymagac wiecej.na poziomie 4 gwiazdek w hotelu sa tylko pokoje, ktore sa rzeczywscie bardzo ladnie urzadzone.

niezadowolona

Pobyt - Maj 2009

Właśnie wróciłam z tego hotelu ,chociaż nie jestem osobą wymagającą nie jest godny polecenia .Byliśmy jedynymi Polamami reszta sami Rosjanie,czasami bardzo hałaśliwi.Pokojówce jak nie dało się codziennie bakszysza nie zostawiała nawet papieru toaletowego .Na poczatku chciano nawet abyśmy placili za drinki mimo opcji al skończylo sie na awanturze ,ale szczytem było cheć wyrzucenia nas z pokoju mimo ,ze wylot miałam o 2,45 wmawiano nam ,że doba sie kończy o 24,00,ponadto chciano przypisać nam kogoś rachunek za jakąś usługę mimo ,że caly dzień mnie nie było w hotelu bo bylam na Pamukkale oczywiscie nowa awantura .Nie polecam tego hotelu nastawiony jest wyłacznie na Rosjan mlodych ludzi .IMPREZUJA DO BIALEGO RANA .

Renata

Pobyt - Lipiec 2008

hotel dla rodzin z dziećmi, którym nie przeszkadza, że większość gości to rosyjskie rodziny z dziećmi i językiem, który dominuje w hotelu jest rosyjski. Specjalne posiłki dla dzieci, miniklub, dobre zjeżdżalnie. Animacje w ciągu dnia i wieczorami po rosyjsku, ale animatorzy mówią także po angielsku, po polsku można porozmawiać jedynie z rodakami-gośćmi. Żadnych ekscesów, pijaństwa czy hałasów na korytarzach w nocy. Trochę głośno z dyskoteki do ok.1 w nocy, ale nastolatkom to się podoba.

Mia

Pobyt - Maj 2008

Dzisiaj przyjechalam z tego hotelu.... bylo poprostu wspaniale... nie da sie tam nudzic ciagle sa jakies atrakcje ..;)_ byl tyo moj najlepszy pobyt w tym hotelu , obsluga bardzo mila ... czystosc bardzo dobra ..naprawde polecam ten hotel .. jest glosna muzyka dyscoteki ...naprawde jaks wsdpaniale ;)jesli chce ktos jeszcze czegos dowiedzic prosze pisac na emaila ....miacol@wp.pl

Lims Bona Dea Beach