Lihiniya Surf

Teraz nazywa się the Surf i podobno czeka na 4 gwiazdkę.Ciągle jeszcze trwa remont,ale w sposób zupełnie nieuciążliwy dla gości.Pokoje wszystkie z widokiem na ocean.Pod hotelem linia kolejowa(teraz w remoncie),tuk-tuki,busiki,parę sklepików(woda,upominki,krawcowa).Można spacerować wzdłuż plaży aż do hotelu Bentota Club,lub w drugą stronę,przez tory ścieżką i w prawo po wiosce Bentota(ośrodek medytacji,pokolonialne wille w dżungli),lub do Alutghamy(całkiem spore miasto) przez most na rzece Bentota.Spokojnie można zaufać kierowcom tuk-tuków(np.Vincent ma sklepik i pojazd,a zawiezie nas wszędzie i doda coś od siebie).W pobliżu polecam Brief Garden,port w Beruwali,świątynię Galapata.Nie zapomnijcie o cukierkach dla dzieci i małych mnichów.

Bardzo uprzejma i życzliwa obsługa. Wyżywienie doskonałe. Człowiek się tam czuje jak w gronie przyjaciół, a nie jest traktowany jak gość, na którym się zarabia. Jeśli ktoś szuka spokoju - może poprosić o pokój nie wychodzący na basen, gdzie wieczorem jest dość głośno w przybasenowym barze. Można też zamknąć balkon, włączyć klimatyzację i nie dochodzą żadne hałasy z zewnątrz. Mnie osobiście brakowało tylko jakiegoś kanału TV w jęz. polskim, bo lubię wiedzieć, co się dzieje w kraju.

bylismy w tym hotelu w luty 2009. Był lepszy niz sie spodziewalismy. wszystkie hotele maja uklad galeriowy tj wszystkie pokoje wychodza na morze - widoki sa rajskie - zloty piasek , plamy itd. hotel jest czysty jak na tamtejsze warunki- wiadomo ze male gekony beda lazic po scianach :) taki urok tego kraju. ale pokoje sa codziennie sprzatane , obsluga jest mila jedzenie przepyszne - duza roznorodnosc salatek dan na cieplo i slodyczy - kto sie nie opamieta utuczy sie na tych wakacjach:) bentota jako miejscowosc ma naszym zdaniem najladniejsze plaze ze wszystkich pobliskich miejscowosci - nie ma tam jeszcze starganow , naganiaczy jest stosunkowo nie wielu, plaze sa bardzo szerokie , piaseczek drobny i zoty jak u nas nad morzem do tego palmy i goraca woda. plaza jest tez czysta nie walaja sie tam zadne smieci wyrzucone przez morze.co zdarza sie gdzie indziej. dla jadacych na wakacje :) na sri lance od 60 lat nie ma malarii wiec nie obawiajcie sie:) szczepic sie na zoltaczke tez nie ma sensu. w hotelach jedzenie jest czyste u nas nie bylo zadnych zatruc a poza hotelem sie nie jada bo nie ma gdzie. jesli chcecie panstwo zwiedzac sri lanke polecam miejscowych :) wycieczki sa tansze niz organizowane przez biura podrozy i duzo sympatyczniejsze. mysmy zwiedzali wyspe z Emilem z Emil GAYAN TOURS http://www.freewebs.com/emilgayantours/index.htm i JANAKA nie ma strony ale napewno traficie na niego na plazy:). genralnie sri lanka to wyspa o pieknej przyrodzie od rajskich wysp po dzungle i lasy deszczowe. nie ma tam natomist ładnych urokliwych miasteczek jak w europie- to trzeci swiat gdzie bieda jest wszechobecna , gdzie ludzie sa uroczy . mam nadzieje ze kiedys tam jeszcze pojedziemy:)

Po przylocie zostaliśmy zakwaterowani w pokoju z klimą, lodówką ( małą). Na balkonie była możliwość usadowienia się na wygodnych krzesłach, postawieniu drinka na stoliku i podziwianie morza. Pokojowa przychodziła codziennie sprzątać pokój. Sprzątnie poprawne zarówno pokoju jak i łazienki. Jedzenie to mieszanka kuchni greckiej i międzynarodowej. Dokładnie to czego należało się spodziewać. Smacznie, świeżo i do syta. Kelnerzy wprawni. Duże wrażenie zrobiło na mnie kiedy kelner wszedł na salę i na jednym ręku niósł 5 talerzy.

Na Sri Lance jest kilka hoteli za niewygórowaną cenę. Zatrzymaliśmy się tutaj na dwa tygodnie. Pokój ok, choć byliśmy już w lepszych na wyspie za mniejsze pieniądze. Widok z balkonu na ocean i plaże zapisywał się po stronie plusów hotelu. Serwis także w porządku. jednak kiedy się zorientowali że nie będą za każdym razem dostawać napiwków. Nie skakali już tak bardzo wokół nas. Jedliśmy tylko w hotelu co świadczy o tym że posiłki nie był najgorsze. Także głodnym ciężko było tutaj być. Uciążliwa może być linia kolejowa za hotelem. Jej odgłosy czasem jeżył włosy na głowie.

Nazwa  Lihiniya Surf
Miejsce  Sri Lanka
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty

Wyświetlono 9 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
margot

Janek

Pobyt - Styczeń 2009

Miłosz

Pobyt - Grudzień 2009

Hotel standardem 2/3*. Za obsługę, położenie należy mu się 5*. Zdecydowanie odradzam tym, którzy liczą na luksusy a jednocześnie chcą zaoszczędzić. To nie jest wyjście i mocno się zawiodą. Małe ryzyko jeśli chodzi o wycieczki. Kupiliśmy ją od napotkanego Tubylca. Pokazał nam wiele rzeczy których z tradycyjnym biurem byśmy nie zobaczyli. Chronił przed ludźmi sprzedającymi pamiątki, które zostały by nam zabrane na lotnisku. Organizował dodatkowe atrakcje. Wszystko za pół darmo.

Mistyk

Pobyt - Grudzień 2009

Cała prawda o hotelu Lihiniya Surf. Bylismy z Triady w tym hotelu w lutyn 2009. Położenie w porządku, jedzenie bardzo dobre, obsługa ok, piękna, długa plaża, ale pokój.....tragedia. Niestety w hotelu znajduje sie kilka pokoi, w które wogóle nie powinno się kwaterowaĆ klientów. Dostalismy pokój nr 304, od tsunami wogóle nie odnawiany, meble stare, pognite,podłoga pozrywana w niektórych miejscach, zagrzybione kąte, drzwi spróchniałe, brakujące fragmenty futryn, łazienka w opłakanym stanie, wypłukane, zagrzybione futryny, wypatrzone drzwi kabiny...o zgroza. Brak tv, sejfu, telefonu, mini barku. Bardzo głośno pracująca klima. reszta pokoi jest odnowiona, czyściutka, w pełni wyposażona, nowe meble - niebo, a ziemia.

Basia

Pobyt - Grudzień 2008

pięknie usytuowany, obsługa zgaduje nasze myśli, bardzo czysto, polecam ten hotel

smart

Pobyt - Październik 2008

Hotel miły i przytulny. Elegancko urządzony. W pobliżu linia kolejowa, trochę przeszkadza przejeżdżający pociąg. Z tym, że trasa kolei prowadzi wzdłuż wybrzeża, więc większość hoteli ma podobny problem. Obsługa miła i nie nachalna. Wyżywienie średnie.Potrawy bardzo ostre lub bez większego smaku. Można korzystać z ofert lokalnych przewodników. Fatalna obsługa rezydentki Triady (w ciągu 2 tyg. zaplanowała tylko jedno spotkanie). Generalnie hotel wart polecenia.