Udogodnienia dla dzieci: pokazy animacyjne, plac zabaw, minidyskoteka, klub dla nastolatków, miniklub.
Bogata oferta rekreacyjna: 10 basenów, sala fitness, aerobik, aqua fitness, stretching, boisko do siatkówki, kajaki.
Rozrywka: programy animacyjne, dyskoteka, spotkania taneczne.
Malownicze plaże
Hotel dobry. Zadbany. Na dużym obszarze. Dużo zieleni. Pokoje obszerne i czyste. W pokojach suszarka do włosów, deska do prasowania, żelazko i lodówka codziennie uzupełniana. Jedzenie monotonne, ale zjadliwe. Każdy dla siebie coś znajdzie. Kelnerzy na plaży i basenie non stop chodzą i zbierają zamówienia na drinki. Przynoszą do leżaków. Codziennie w Koloseum animacje, bardzo fajne. Pokazy taneczne. Obsługa miła, uśmiechnięta. Większość gości hotelowych to amerykanie.
Nie ma Rosjan. Na plaży i basenie duża dostępność leżaków i łóżek także nie ma "walki". O każdej porze dnia są wolne dostępne i można się kłaść. Nie trzeba wstawać wcześnie rano i rezerwować. Na plaży co kawałek jacuzzi i bary z all i sushi. Drinków kolorowych do wyboru do koloru. Oczywiście króluje rum. Nie było tylko wina.
Plaża. Z plażą karaibską ma niewiele wspólnego. Większość obsługi nie mówi w języku angielskim i jest problem z komunikacją. Podczas mojego pobytu dwa razy nie było ciepłej wody. W hotelu jest dużo pawi, które strasznie hałasują. W barach All nie ma wina. Odległość od miasta Puerto Plata 7 km. Taksówka 30$ w jedną stronę (zamawia się w recepcji).
udany pobyt. Pyszne jedzenie urozmaicone. Pyszne drinki sushi i przekąski :) Ogromny kompleks
położenie
za mało leżaków
Czysto schludnie. Obsługa dba o wczasowiczów. Bezpieczne
Dobre jedzenie miła obsługa
Słaba plaża.
Ogólnie ostatecznie pozytywnie-ale na początku koszmarnie brudny pokój i ogólne wrażenie brudnego hotelu .Po interwencji zamieniono na inny znacznie lepszy pokój -ale wrażenie brudu pozostało w pamięci. Jedzenie raczej dobre,drinki dobre-ogólnie patrząc przy niedrogich cenach w Tunezji -nie narzekamy
Ładna plaża,dobre drinki
Brudne wykładziny-odkurzacze tak nieprofesjonalne ze panie sprzątające nie były w stanie tymi odkurzaczami zrobić nic mimo ze naprawdę się starały
Generalnie niezły pobyt-bardzo dobre jedzenie-bardzo ładny ogród
Bardzo dobre jedzenie,fajny ogród,pyszne drinki
Plaża
witam wróciliśmy z tego hotelu 25.12 2021. W hotelu kradzież ręczników na plaży u Polaków za które trzeba zapłacić 20 dolarów. Kradną tubylcy kamery nie działają pomimo że są .Proszę uważać. Myślę że robią to specjalnie .W trakcie naszego pobytu zginęło 3 ręczniki u Polaków. Ogólnie tylko dopisała nam pogoda resztę tak sobie. Żadna rewelacja.
infrastruktura
jedzenie
Hotel ok, zdecydowanie 3,5 gwiazdkowy. Pokoje są stare i czyste ale nie są sprzątane jakoś fantastycznie. Kosmetyki w łazience bardzo słabej jakości, ręczniki ok. Jedzenie w restauracjach a la carte oraz buffet są bardzo podobne, buffet niestety nie miał dużo do zaoferowania, wybór dość skromny. Restaurację a la carte były fajne i smaczne.
hotel jest jednym z całej infrastruktury hoteli, dlatego można skorzystać z innych basenów , płatnej strefy spa, tenisu. Personel przyjemny.
Kompleks zamknięty (składa się z Chairman Club, Cafresi, Lifestyle Tropical oraz Presidential Suite) i wiele restauracji i plaży nie wpuszcza osób z Lifestyle Tropical, jak chcecie wypić kawy w kawiarni czy zjeść w pewnej restauracji, skorzystać z plaży innej niż dwie dostępne w ramach waszej opaski to nie skorzystacie z tych miejsc nawet za dopłatę, po prostu Was nie wpuszczą. Co jest najbardziej nieprzyjemnym z całego odpoczynku ponieważ człowiek jest ganiany prze ochroniarzy. Dzielenie turystów AllInclusive na lepszych i gorszych to chyba ostatnie czego człowiek sobie życzy na wakacjach.
................................................................................ ................................................................................
Jedzenie
Położony na odludziu, brak naturalnej plaży, zero czegokolwiek dla małego dziecka. Ogólnie nie polecam chyba ze ktoś chce spędzić swoje wakacje na leżaku przy kiepskim basenie lub na plaży której nie można nazwać plażą tylko jedną wielką breją wody. Rezydent z TUI sprzedaje tylko wycieczki zero z nim kontaktu, w niczym nie pomocny - katastrofa. Moje dziecko miało 40 stopni gorączki a Pani rezydent powiedziała że nie pomoze w rozmowie z lekarzem bo jak cos źle przetłumaczy to pozwę ją do sądu. Może wypadałoby aby rezydent umiał sie dogadać. Pozostawiono mnie samej sobie z 3 letnim dzieckiem i 40 stopniową temperaturą. Pan który polecił mi ten hotel nie ma pojęcia jaka tam jest plaża i gdzie on jest położony.
Autor nie dodał opinii tekstowej
Wróciłem dziś. Pogoda zła. Huragany, tajfuny, podtopienia hotelu. Pokój taki sobie ale da się wytrzymać. Łazienka bez sensu - kabina prysznicowa a raczej jej brak powoduje zalewanie całej łazienki przy próbie kąpieli. Wyżywienie jak na all inclusive nie najlepsze. Wszystko dałoby się wytrzymać gdyby nie problemy ze zdrowiem (żołądkowo jelitowe) od początku do końca pobytu. Leki dostępne bez recepty ale drogie np. na biegunkę nasz biseptol + actapulgite jedna tabletka 2 dolary. Fajna fabryka rumu w Puerto Plata,Ocean World z pływaniem z delfinami też super. Dalsze wycieczki nie doszły do skutku przez pogodę.
To moje 2 wakacje na Dominikanie,pierwsze w Juan Dolio. Lifestyle Tropical jak na 4 gwiazdki to powyzej oczekiwan. Jednego co mi brakowalo to prostej plazy i lepszego piasku.
Byłam tam z mężem w lutym 2005 r.Jest to resort na który składają się:Hacienda Tropical,Hacienda Suite,Hacjenda Garden i Liffe Style.My mieszkaliśmy w Hacienda Tropical(to jest ten budynek na głównym zdjęciu)4*.Pobyt był super i w tym czasie extra rezydentka Ewa-Dominikanie nazywali ją Ewa Piękna Kobieta bo nazwiska nie umieli wymówić.Atmosfera wspaniała,hotel bez zarzutu,jedzenie super,plaża i okolice przepiękne.Korzystaliśmy ze wszystkich wycieczek fakultatywnych- wyprawa na wieloryby fantastyczna,super nurkowania oraz fantasyczny Ocean Word z pływaniem z delfinami. Gorąco polecam też restauracje tematyczne.Ponadto takiego all inclisive nie ma nigdzie!
ogólnie hotel godny polecenia, standard jak na 3*** niektórych może irytować opcja VIP (lepsza plaża, dodatkowe atrakcje, helikopter itp. za \"dodatkową opłatą\") szczególnie, że obsługa ciągle do tego namawia. świetna obsługa, jeszcze niegdzie nie spotkałam tak miłych ludzi. proponuję kupować wycieczki faklutatywne poza biurem podróży, np. na plaży przy hotelu, ponieważ są znacznie tańsze a oferują ten sam standard. restauracje a\'la carte na słabym poziomie, jedynie Indochina super (czyli 1 z czterech). dużo animacji i sportu, tam nie można się nudzić.
Zadnych nie mam zaszczeżeń wrecz było w tym hotelu aksamitnie pięknie