Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem
Zabytkowe stare miasto z wąskimi uliczkami i fortecami
Malownicze wioski z autentyczną grecką atmosferą
Cena hotelu absolutnie nieadekwatna do jakości . Niezgodny z opisem .Dojscie do plaży wzdłuż ruchliwej drogi bez pobocza, potem przejście przez drogę , w sumie odległość około do plaży hotelowej około 70 m, w ofercie 30 m przejście przez jezdnię / barek przy plaży - budka z 3 dozownikami wody; natomiast do centrum miasteczka jest 3 km, droga ruchliwa, niebezpieczna , tylko środkiem komunikacji / w opisie 1,5 km i że można uda się pieszo , Przestrzegam !
Nie widziałam żadnych zalet
Nie spełnia wymogów hotelu 4 - gwiazdkowego( nawet na warunki greckie) i all inclusive !!! Pokój - tak maly, że nie otwierały się w całości drzwi na balkon i do łazienki , niesprawna klimatyzacja, pokój ustytuwany w części o niższym standardzie , mimo opłaty normalnej - bez zniżki jedzenie monotonne, niesmaczne, Bar- mimo zamawianego ginu barman / barmanka serwowała gościom quzo ! zróżnicowane podejście ze strony obsługi hotelu do gościa z Polski i spoza
Hotel nieduży, klimatyczny, pokój standard, czyściutko - sprzątany codziennie. Jedzenie dobre, choć mogło być bardziej urozmaicone. Basen extra. Ogólnie polecam.
Hotel położony w spokojnej lokalizacji z ładnym widokiem ,pokoje sprzątane codziennie .Plaża hotelowa ok 500 m od hotelu leżaki dostępne .Jednak cztery gwiazdki to przesada wg mnie max trzy .Obsługa w recepcji dobra ale barman niemiły .All inclusive niski standard w barze oraz monotonne śniadania ,inne posiłki znośne lody za dopłatą ,kawa płatna (ta zdatna do picia). Mało urozmaicona kuchnia grecka raczej europejska .Spokojna okolica ale nudno ,muzyka mało urozmaicona.
Basen ,czysto spokojnie może nawet za bardzo .Klimatyzacja w pokojach, miła obsługa poza wyjątkami
Od strony ulicy hałas ,bardzo duży ruch bez chodnika niebezpieczne dojście do plaży po poboczu niebezpieczne dojście do Bus .Jeden z barmanów niemiły i arogancki
Hotel nieduży kameralny, jedzenie dobre - choć trochę monotonne - zawsze jednak można wybrać coś dla siebie. Dużym mankamentem jest ruchliwa jezdnia bez zabezpieczonego pobocza po którym mogliby poruszać piesi chcący dojść chociażby na plażę ddaloną o około 300 m od hotelu. Plaża mała kamienista, z drewnianymi podestami (nie do pospacerowania), za to z dużą ilością darmowych leżaków z parasolkami. teren należący do hotelu i przeznaczony do plażowania jest zadbany, jednak chcąc niechąc goście widzą bałagan i nieład panujący w sąsiedztwie. Drugi mankament to kompletny brak miejsca na np wieczorny spacer - w okolicy nie ma zupełnie nic, jedynie oddalony o około 300m od hotelu sklepik, w którym z braku konkurencji ceny są bardzo wygórowane. Trzeci mankament to Mike, jeden z zatrudnionych barmanów - osoba bardzo nieprzyjemna, nerwowa (pozostawiony przez kogoś w basenie materac ze złości na oczach gości siedzacych przy basenie poprzebijał nożem), człowiek ten naśmiewa się też z niektórych gości i robi to tak nieumiejętnie, że dostrzegają to inni goście) - drugi barman jest zupełnie inny. Do centrum miasteczka można dostać się miejskim autobusem za 1,70 euro do Bennitses a za 2.30 euro do Korfu - tu plus bo przystanek jest przy samym hotelu - lub skorzystać można z darmowego busika hotelowego, lecz on jeździ tylko w określonych godzinach i jednorazowo może zabrać najwyżej 7-8 osób. Polacy nie znający języków obcych mają bardzo utrudniony kontakt z personelem.
chyba tylko kameralność tego hotelu, bo jest niewielki i piękny widok na morze z pokoi od strony ulicy.
Bardzo słabe wifi, praktycznie tylko w okolicy recepcji. Ruchliwa niebezpieczna droga na miejsce plażowania, kompletny brak miejsca na spacer w okolicy Niesympatyczny barman Mike, który w ramach all inculusive nie robi nic prócz nalania - jego zdaniem - darmowego alkoholu (w innych hotelach barmani z opłaconych z góry trunków potrafią sami z siebie stworzyć jakiegoś ciekawego drinka) Przekąski w ramach all inclusive kiepskie - każdego dnia te same 3 rodzaje "ciasteczek" z ciasta francuskiego
Hotel super położony ,świetna baza wypadowa do zwiedzania wyspy . Pokoje czyste zgodne z opisem , codziennie zmiana pościeli i ręczników . Piękny widok na morze Obsługa baaardzo mila ,uprzejma,pomocna. Jedziecie przepyszne choć powtarzalne ,ale każdy znajdzie coś dla siebie . Dla wymagających świetna lokalna knajpka tuż obok hotelu Plaża hotelowa świetna ,urokliwa leżaki zawsze dostępne na płazy jak i przy basenie Jedyny minus to dojście na plaże
😊
Hotel sympatyczny. Czysto i schludnie. Bardzo przyjazna ekipa hotelowa. Jedzenie dobre, nie za tłuste aczkolwiek w zasadzie codziennie to samo. Większość pokoi praktycznie z widokiem na morze. Hotel ma bardzo dobra lokalizację. Obok znajduje się końcowy przystanek autobusowy. W czasie naszego pobytu co najmniej czterokrotnie mogliśmy w ten sposób zwiedzić bardzo atrakcyjne miasto Corfu. Ostatni przyjazd godz. 0.30. :-). Do mankamentów można zaliczyć natomiast możliwość korzystania z basenu. Zjakiegoś powodu tylko do godz. 19.00 oraz plaży do godz. 20.00. Moim zdaniem dużym atutem jest wspomniana plaża, która jest plażą prywatną, hotelową z dużą ilością bezpłatnych leżaków. Bardzo kameralna. Zdarzało się byliśmy na niej nawet sami z rodziną. Mankamentem jest napewno dojście do plaży ok. 300 metrów z wąskim poboczem. Mimo wszystko polecam ten obiekt. Dotychczasowe opinie były zgodne z rzeczywistością. Pozdrawiam Michał.
Dobra lokalizacja i komunikacja. Miła obsługa. Dobre jedzenie. Czystość. Bardzo ładna i zadbana plaża. Piękne widoki z pokoi.
Ruchliwa ulica w bezpośrednim Sąsiedztwie. Brak lodów w wersji All Inclusive.
Hotel położony niedaleko od centrum. Autobusem około 23 min można dojechać do Korfu. Przystanek autobusowy około 50 m od hotelu. Plaża hotelowa leżaki parasole w cenie. Na plażę kawałeczek trzeba podejść ale do ogarnięcia. Plaża około 150 m od hotelu, kamienista. Hotel kameralny, można odpocząć.
Płatne kolorowe drinki, kawa z expresu płatna.
Świetny hotel, czysto i schludnie, wspaniały pokój z widokiem na morze. Bardzo dobre jedzonko, miła atmosfera w hotelu. Do plaży około 400 metrów.
Rodzinna atmosfera, czystość w pokojach
Hotel rewelacyjny kameralny,rodzinny bez przepychu ,bardzo pomocna, uśmiechnięta obsługa ,duży wybór jedzenia,również ciast i deserów jedynie brakowało owoców do wyboru głównie bywały arbuzy , obok hotelu przystanek z którego można było autobusem dostać się do pobliskich miejsc w tym stolicy Korfu ok.30 minut dojazd autobusem ,pokoje czyste,codziennie sprzątane ,klimatyzacja działa bez zarzutu.Hotel zdecydowanie polecam
Kameralny,rodzinny,bardzo miła obsługa znająca nawet parę słów po polsku, przy hotelu przystanek autobusowy.
Nie było jedynie mało owoców i może brak lodów
Niewielki typowo grecki hotel, zadbany i czysty jakby był świeżo po remoncie, zarówno pokoje jak i cały teren przy hotelu. Komfortowe leżaki przy basenie. Prywatna kamienista plaża około 300 metrów od hotelu z mnóstwem darmowych leżaków i zimnymi napojami. Przepyszne jedzenie głównie greckie, dużo warzyw świeżych lub idealnie ugotowanych, pyszne pomidory, ale były też makarony i różne inne dania. Teren bardzo ładnie zagospodarowany, zawsze było miejsce, żeby sobie gdzieś usiąść. Droga rzeczywiście przebiega tuż przy hotelu, ale nie przeszkadzało nam to zupełnie.
atmosfera, pyszne jedzenie, czystość, komfortowe leżaki przy basenie, uśmiechnięty personel :)
Bardzo fajny hotel czysto ,dobre jedzenie miła obsługa Polecam
Porządek na 5 obsługa na 5
No ma
Hotel Lido był mega pozytywnym zaskoczeniem. Wiedzieliśmy, że hotel ma dobre oceny, ale najlepiej sprawdzić to osobiście i po naszym pobycie stwierdzamy że wszystkie pozytywne oceny były zdecydowanie prawdą albo były nawet ciut za niskie. Hotel jest malowniczy, w stylu greckim, z rodzinną atmosferą, a dziedziniec z tyłu sprawiał że miało się wrażenie że jest się w jakimś miasteczku. A co do konkretów to w hotelu był basen, duże lobby, taras i jadalnia z widokiem na morze. W hotelu jest mega czysto i sprzątany był można powiedzieć non stop. Jedzenie wiadomo turnusowe ale bardzo dobre, powtarzające się ale to wiadomo ale różnorodne i z lokalnymi przysmakami. Obsługa pomocna w każdej sprawie. Z hotelu był darmowy transport do miasteczka Benitses. Do dyspozycji gości była mała ale klimatyczna i bardzo zadbana prywatna plaża, do której było 3/4 minutki drogi niestety drogą, która nie ma chodnika ale to jest \"kłopot\" całej wyspy gdzie praktycznie nigdzie nie ma chodników, ale to wiadomo nie wina hotelu i to jest chyba tylko jeden nawet nie minus a minusik. Hotel do zdecydowanego POLECENIA!
Miła rodzinna atmosfera
Witam, byliśmy w hotelu z dziećmi (3 i 6 lat). Sam hotel wspaniały, kamelarny, typowo grecki. Dostaliśmy pokój z widokiem na morze - czysty, zadbany. Jedzenie pyszne, dzieci nie umiały się nachwalić, zresztą my też. Plaża urocza. Cisza spokój, rośliność, napoje przy barku, sporo pustych leżaków. Basen niewielki, ale zawsze znalazło się miejsce na leżakach i w basenie. Córka w brodziku przeważnie była sama z jednym lub dwojgiem dzieci. Jadąc na wakacje unikamy atrakcji, animacji i hałasu dlatego też wybraliśmy ten hotel. Problemem była ruchliwa droga prowadząca na plaże. Nie narzekaliśmy, bo wybierając hotel byliśmy tego świadomi, natomiast na dzieci trzeba było bardzo uważać tymbardziej, że grecy jeżdzą jak im się podoba ;) Miło wpominamy wyjazd do Korfu autokarem który zatrzymywał się kilka metrów od hotelu (gdzieś trzeba było kupić pamiątki);) i chwile spędzone na plaży (buty do wody obowiązkowe, niewielkie ilości jeżowców i kamienie). Pozdrawiam ps. Wciąż mam przed oczami życzliwe spojrzenie obsługi na stołówce, szczególnie uśmiechy kierowane w stronę dzieci. Gdy młodsza córka stłukła szklankę pan pojawił się tak prędko, pomagał jej wstać. Posprzątał w mig, mało kto zauważył awarię ;))
jedzenie kameralna atmosfera piękna niewielka plaża
ruchliwa droga wiodąca na plażę
Wszystko na wysokim poziomie, czyste i zadbane pokoje, mila i przyjazna obsluga
Kameralny i cichy hotelik
Monotonne wyzywienie
Ogólnie hotel czysty i zadbany dużo zieleni,miła obsługa , plaża hotelowa zadbana ale bardzo kamienista. ulica przy hotelu to jest wielki minus bez chodników i hałas zacofanie, można się przyzwyczaić i zapomina się o tym ale czasami doskwiera. inclusiv wystarczający standard Grecki każdy znajdzie coś dla siebie ,często wykorzystują produkty nie zjedzone z poprzedniego dnia ekonomia , dobre soki , przekąski bardzo słabe, qouzo i gin oryginalne, piwo lekkie ok. pokoje w sam raz, telewizor led, tv Polonia, łóżka piętrowe dostawka. niedaleko przystanek autobus 2,30 euro u kierowcy do stolicy 15 km linia nr. 6 blue kursuje co 40 minut. plaża publiczna mniej kamienista i market ok 10 minut piechotą ulicą bez chodników, leżaki płatne. po kolacji można jechać do Benitses darmowym busem inaczej nie ma gdzie wyjść nuda albo drinki. brak fal na morzu przez to jest bardzo gorąco . ceny w sklepikach niższe w Benitses niż na Korfu. klimatyzacja w pokoju wzorowa . basen połączony z brodzikiem i do tego mały. miłego wypoczynku.
leżaki , parasole oraz soki darmowe na hotelowej plaży ładne widoki bus do Benitses darmowy 3 razy dziennie miły personel zadbany i czysty hotel blisko lotnisko i stolica
dojście do kamienistej plaży ulicą i częściowo ciężki teren trzeba się przyzwyczaić. przy dość ruchliwej ulicy duży hałas brak fal na morzu to jest wielka zatoka mały basen połączony z brodzikiem
Polecam..Pomimo plaży, która mogłaby być lepiej usytuowana, uważam obiekt jak najbardziej godny polecenia ????
Czysto,ręczniki zmieniane codziennie.Obsługa bardzo miła. Jedzenie znośne choć monotonne. .jednak uważam, że na ogólne wrażenie mają wpływ nasze upodobania kulinarne (narodowe ).Ogólnie hotel polecam.
Do plaży prowadzi bardzo ruchliwa ulica, bez chodnika, tam ich po prostu nie ma. .ok 200 metrów..także jest to duży minus. Jednak do oddalonego o 3 km Benitses z ładną plaża, leżakami i fajną infrastrukturą jeździ bus hotelowy, za darmo????
Byliśmy na wakacjach w połowie września. Obsługa miła- bez problemu porozumieliśmy się w języku angielskim. Pokoje małe i skromne z niewielką łazienką z prysznicem. Dużą zaletą hotelu jest prywatna plaża znajdująca się niecałe 5 minut od hotelu z leżakami i parasolami. Posiłki były różnorodne, zawsze podawane z owocami i deserem. Basen na terenie hotelu był duży i czysty, dookoła niego znajdują się leżaki i stoliki, a obok bar z napojami i alkoholem. Warto skorzystać z transferów do centrum miasta, które oferuje hotel. Polecam parom, które chcą odpocząć i się wyciszyć. Ciężko o atrakcje dla dzieci, poza basenem.
prywatna plaża basen widok na morze obsługa czystość transfer do miasta
wolne wi-fi niewielkie pokoje
Byliśmy tam we wrześniu z last minut poprzez biuro podróży Rainbow. Hotel niewielki, ale wyposażony we wszystko co powinno być. Bardzo czysto utrzymywany poprzez codzienne sprzątanie. Obsługa przyjaźnie nastawiona do klientów. Wyżywienie all clusive z urozmaiconym jadłospisem (nie do przesady), dania świeże, trochę mało owoców. Przy zadbanym basenie niewielki bar serwujący napoje. Minusem było to, że w dniu wyjazdu nie otrzymaliśmy śniadania, ani prowiantu, a hotel opuszczaliśmy już o godz. 7.00. Dodać należy, że pobyt zaczął się od kolacji. W/g rezydentki tak powinno być, chociaż nie wydaje mi się. Ogólnie jednak hotel godny polecenia. W swoim otoczeniu z pewnością będę polecał spędzenie tam wakacji.
Położenie blisko morza, dobrze urządzone przestronne pokoje, czysotść, uprzejma obsługa, codziennie sprzątany pokój
Bezpośrednie sąsiedztwo przy ruchliwej ulicy bez chodników. Aby dostać się na plażę trzeba przejść tą ulicą około 100 m.
Pierwszy raz byłam w tych rejonach i jestem zachwycona pięknymi widokami . Wyjeżdżając obawiałam się, że nie będę miała co jeść z córką ( ja wegetarianka a córka bardzo wybredna) ale moje obawy okazały się zbędne. Jedzenie nie dość, że pyszne i świeże to każdy zawsze znalazł coś dla siebie, po prostu cudownie ! Pokoje bardzo czyste a hotel zadbany. Obsługa bardzo pomocna i miła. Hotel położony przy drodze przejazdowej ale nie było to w ogóle odczuwalne, cisza i spokój ! Gorąco polecam !
- czystość - pyszne jedzenie - basen i plaża - WFI - miła obsługa
Nie spodziewałem się że można nie czyścić klimatyzacji przez kilka lat W pokoju .......... smród Żądajcie czyszczenia klimatyzacji Jedzenie,........ Nie komentuję Z zewnętrznego urządzenia klimy można zdjąć \\\"korzuch\\\" i użyć jako dywanik Cena 1330 w czerwcu ........???????rekompensuje Współczuję tym co płacili więcej Znajomi mieli lokum na ostatnim piętrze ....super..po remoncie Pokój piętro niźej ............ Mam plusy .....bliżej do jadalni Jeśli zapłaciliśmy 2k lub więcej ........tragedia
Cena -----jeśli kupisz \\\'\\\'last\\\'\\\'
Nie spodziewałem się że można nie czyścić klimatyzacji przez kilka lat W pokoju .......... smród Z zewnętrznego urządzenia można zdjąć \\\"korzuch\\\" i użyć jako dywanik Cena 1330 w czerwcu ........???????rekompensuje Współczuję tym co płacili więcej Znajomi mieli lokum na ostatnim piętrze ....super..po remoncie Pokój piętro niżej .,............... Żądajcie czyszczenia klimatyzacji Jedzenie,........ Nie przesadzaj my Jeśli zapłaciliśmy 2k lub więcej ........tragedia